Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αδίκησε τον εαυτό της η Εθνική

Published

on

Η Ελλάδα έπαθε “μπλάκ άουτ” στο τέλος της γ’ περιόδου και ηττήθηκε άδοξα από τη Ρωσία με 74-69 και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του Eurobasket.

Κρίμα κι άδικο πραγματικά για τα παιδιά του Κώστα Μίσσα που έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά έμειναν από δυνάμεις, τη στιγμή που οι Ρώσοι, με προεξέχοντα τον Σβεντ, πήραν ψυχολογία, γύρισαν από το -13 και επικράτησαν της Εθνικής μας.

Κομβικής σημασίας ήταν η τρομακτική αστοχία των διεθνών μας στις βολές, στοιχείο στο οποίο ήμασταν προβληματικοί για ακόμη μία φορά, καθώς χάσαμε τις μισές (10/20)!

Τεράστια εμφάνιση για τον Νικ Καλάθη, που είναι αναμφισβήτητα ένας από τους παίκτες του τουρνουά, φοβερός και ο Πρίντεζης.

Ήταν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε με πολύ πικρό τρόπο. Ωστόσο, η παρουσία της Εθνικής μας στα τρία πιο κρίσιμα παιχνίδια του τουρνουά οφείλει να αποτελέσει οδηγό για ένα ακόμη πιο ένδοξο μέλλον για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31, 53-51, 69-74

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Μυθικός Σλούκας και ισοφάριση για το τριφύλλι

Published

on

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ο Κώστας Σλούκας έπαιξε καλύτερα από ποτέ φέτος, σε μια ανεπανάληπτη προσωπική ραψωδία και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη – ισοφάριση (95-79) απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα playoffs της EuroLeague.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ξεκίνησε καλύτερα, έβαλε αφόρητη πίεση στην απέναντι πλευρά, αλλά όσο υπήρχε ο Κώστας Σλούκας, ο Παναθηναϊκός δεν είχε να φοβηθεί τίποτα. Με εντυπωσιακή δεύτερη περίοδο (31-11) και με τεράστια βοήθεια από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, το Game 2 της σειράς κατέληξε σε ελληνικά χέρια, τα οποία πλέον έχουν μια αποστολή: να πάρουν τουλάχιστον μια νίκη στο Βελιγράδι, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 5, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 29 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαπέτρου 15 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκραντ 3, Ναν 10 (4 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 2 (2 ριμπάουντ), Μήτογλου 14 (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Κλίβελαντ 12 (3 ριμπάουντ), Γουέμπ 2 (5 ριμπάουντ), Μπράουν 18 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 3, Ριβέρο 9 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κοέν 12 (2/3 τρίποντα), Τόμασον, Νίμπο 6 (3 ριμπάουντ), Μπλατ 11 (3/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Κόλσον 6 (4 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 24/35 δίποντα, 11/27 τρίποντα, 14/20 βολές, 33 ριμπάουντ (12-21), 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 10 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι: 23/40 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 6/8 βολές, 27 (10-17) ριμπάουντ, 22 ασίστ, 4 κλεψίματα, 11 λάθη

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Final 4 της Elite League ο Ερμής Σχηματαρίου, έπεσε ο Αίας Ευόσμου

Published

on

Θέση στο Final 4 της Elite League έκλεισε ο Ερμής! Η ομάδα του Σχηματαρίου κυριάρχησε εκτός έδρας της Ελευθερούπολης και επικρατώντας 88-80, έκανε το 3-2 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για την τελική τετράδα.

Κορυφαίοι ήταν οι Γράβας και Γερομιχαλός με 28π. και 22π. αντίστοιχα, με τον πρώτο να μαζεύει και 9 ριμπάουντ.

Στο Final 4 είναι ήδη οι Πανιώνιος και Μίλων, ενώ η τελευταία θέση θα κριθεί μεταξύ Ηρακλή και Νεανική Εστία Μεγαρίδας (3-2, η σειρά κρίνεται στις τέσσερις νίκες).

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 40-47, 61-66, 80-88

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Άλεν 3, Γκάθραϊτ 33 (4), Καμπουρίδης 22 (2), Ιατρίδης 7 (1), Μαστόρος 10 (2), Κουρτίδης 5 (1), Τσέλλος, Καλογερίας.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): ΜακΚίσικ 10, Γράβας 28 (4), Κωστόπουλος 2, Μπολάτογλου 9 (3), Αγγελή, Μαργέλης 6, Τσουκουεμέκα 11, Γερομιχαλός 22 (3), Μητσιμπόνας.

Στον άλλον… τελικό που διεξαγόταν την ίδια ώρα ο Πανερυθραϊκός επικράτησε άνετα 91-66 του Αίαντα Ευόσμου και κάνοντας το 3-2 στη σειρά, έμεινε στην Elite League. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι υποβιβάστηκαν στην National League 1.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 48-34, 69-56, 91-66

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Τσρνιτς 8 (2), Νικολαΐδης 9 (1), Παπαδημητρίου 12 (2), Κουφόπουλος 6 (1), Μπρούερ 8, Μπαζίνας, Σαμοντούροβ 6, Κουρουπάκης 22, Αθηναίου 20 (6).

Αίας Ευόσμου (Μπούτσκος): Ετιέν 20 (3), Βίκτορ 17, Αμπατζάς 3 (1), Κωνσταντινίδης 6, Παπαδόπουλος, Ναούμης 1, Πετράκης 4, Πετανίδης 10, Γαρέζος 5 (1), Μαλέλης.

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Απογοήτευση για τις δηλώσεις του Αταμάν, σκόπιμα παραπλανητικές»

Published

on

Πυρά εναντίον του Εργκίν Αταμάν από τη Euroleague, για όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR Αθηνών κ. Εργκίν Αταμάν και του ίδιου του συλλόγου, καθώς και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον αγώνα 1 των πλέι οφ της Turkish Airlines που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, το Συμβούλιο Επικεφαλής Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Αξιωματούχων Μπάσκετ της Euroleague, καθώς δημιουργούν την αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση ότι οι τέσσερις οργανώσεις, που εκπροσωπούν τους συλλόγους μέλη της, τους προπονητές, τους παίκτες και τους αξιωματούχους, δεσμεύτηκαν όλοι να αποτρέψουν.

Οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες -δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού παιχνιδιών προσπαθώντας να αμφισβητήσει το έργο και την ακεραιότητα των υπαλλήλων• και να ασκήσουν επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση του πρωταθλήματος- προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της Euroleague Basketball μέσω των υπαρχόντων επίσημων καναλιών, τα οποία είναι πάντα ανοιχτά στον προπονητή Αταμάν, τον σύλλογό του και κάθε άλλο σύλλογο και προπονητή της διοργάνωσης.

Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτική media day της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς την οργάνωση, την κοινότητα και την κληρονομιά του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης. Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον αγώνα 1 των Playoffs της EuroLeague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση.

Η Euroleague Basketball ενθαρρύνει τον προπονητή Αταμάν, τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΩΡ Αθηνών και όλους τους άλλους συλλόγους και άτομα να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση της EuroLeague, δημιουργώντας θετική ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες και γιορτάζοντας την απίστευτη προσπάθεια και δράση στο γήπεδο».

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΑΘΛΗΜΑΤΑ12 hours ago

Στην Πάτρα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε την διαδρομή που θα ακολουθήσει

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Η απίστευτη απόφαση της Super League 2 για τη μέρα και την ώρα διεξαγωγής του Παναχαϊκή – Διαγόρας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ11 hours ago

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ στη Βαρκελώνη με το… καλησπέρα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Μπάσκετ: Μεγάλη γιορτή για μαθητές δημοτικών σχολείων Πάτρας στο Promitheas Park

ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα (vid)

ΠΟΛΟ7 hours ago

Ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1 Εθνική – Νίκησε τα Χανιά 8-7 εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

Ο Παναιγιάλειος εξασφάλισε την παραμονή του στην Γ’ Εθνική

Facebook