Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Άκρος»… ενδιαφέρον

Published

on

Ιστορίες και μύθοι διαμορφώνουν κάποιες φορές την πραγματικότητα γύρω μας. Όταν δεν βρίσκεις αυτό που με μανία ψάχνεις, αρχικά το ονειρεύεσαι. Αν είσαι τολμηρός, το πραγματοποιείς κιόλας.

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της παραπάνω εισαγωγής και της ανορθογραφίας του τίτλου; Μα η απάντηση που λάβαμε, σε μια φαινομενικά απλή ερώτηση.

Τον περασμένο Μάιο, με επικεφαλής τον Βασίλη Χρονόπουλο (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Κολύμβηση, προϋπηρεσία σε όλες τις βαθμίδες προπόνησης από το 2006, Υποψήφιος Ms στον τομέα της άσκησης εργοσπιρομετρίας και αποκατάστασης αλλά και εκπαιδευτής ναυαγοσωστών) και άμεσους συνεργάτες τους Γιάννη Αθανασόπουλο (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Φυσικοθεραπευτής) και Πέτρο Ζαργάνα (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ειδική αγωγή και την υδροθεραπεία), δημιουργήθηκε το σωματείου τριάθλου, «ΑΚΡΟΣ». Κορυφή, η σημασία της λέξης στα αρχαία. Διαφορετικός από τον προφανή όμως, ο λόγος της ονοματοδοσίας. «Ο δρόμος προς την κορυφή μας ενδιαφέρει. Το ταξίδι με κάποιο στόχο. Για αυτό ονομάστηκε έτσι ο σύλλογος», μας λέει ο Βασίλης Χρονόπουλος, ξυπνώντας μνήμες, Οδύσσειας και Ιθάκης.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά και πριν καταθέσουμε τις απόψεις του προαναφερθέντα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η καλώς εννοούμενη «τρέλα» που ώθησε κάποιον, εν έτει  2018 (με ότι αυτό συνεπάγεται), να μπει στη διαδικασία οργάνωσης και τελικά, πετυχημένης υλοποίησης ενός σωματείου, αποτελεί βασικό συστατικό της ύπαρξης του αθλητισμού.

«Το σωματείο είναι μια κίνηση γυμναστών που είχαμε διαπιστώσει κάποια κενά στο τρόπο που γίνεται η προπονητική προσέγγιση στη κολύμβηση στην Πάτρα και με κάποιες γνώσεις από τον τρόπο που λειτουργούν ομάδες στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα ενέργεια και να την ενσωματώσουμε στα δεδομένα της πόλης», δηλώνει ο Βασίλης Χρονόπουλος για τα αίτια σύστασης του συλλόγου και συνεχίζει:

«Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τους νεαρούς αθλητές είναι λίγο πιο παιδαγωγικός. Δεν απορρίπτουμε παιδιά λόγω ηλικίας. Έχουμε φυσικά σαν γνώμονα την ηλικία για να διαμορφώσουμε τα τμήματά μας, αλλά η ουσία είναι ότι ακολουθούμε μια σειρά δοκιμασιών, στις οποίες, τα παιδιά, πετυχαίνοντας, ανεβαίνουν και επίπεδα. Βάση των επιπέδων καταρτίζουμε και τα τμήματα. Θέλουμε να κερδίσει το παιδί γνώση, χωρίς να το καταλάβει απαραίτητα, μέσω της μορφής παιχνιδιού. Η βασική αφορμή για την δημιουργία του σωματείου ήταν το κολυμβητικό κομμάτι, που άλλωστε έχουμε όλοι μας δουλέψει για χρόνια (το προπονητικό επιτελείο). Η σύγχρονη τάση μαζικού αθλητισμού, έχει αναδείξει το τρίαθλο και αυτό μας έκανε να το δούμε λίγο διαφορετικά. Επίσης η κολύμβηση είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Πολλά παιδιά παλεύουν για λίγες θέσεις. Τα παιδιά, αρχικά τουλάχιστον, είναι κολυμβητές και προσθέτουν τα άλλα δύο αγωνίσματα αργότερα. Από τη πλευρά μας επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους, δίνοντάς τους μια εναλλακτική».

Σχετικά με τη δομή και τη προπονητική λογική του συλλόγου, ο Βασίλης Χρονόπουλος επισημαίνει: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τμήμα αμιγώς για το τρίαθλο, με ένα βασικό προπονητή, που να κατευθύνει τους αθλητές και στα τρία αγωνίσματα. Μέχρι τώρα, το κάναμε κυρίως συνεργατικά με άλλα σωματεία. Επίσης, επιδιώκουμε να υπάρχουν μέσα στην εκάστοτε εβδομάδα, προπονήσεις τόσο τρεξίματος όσο και ποδηλάτου, για να εγκλιματιστούν ακόμη περισσότερο τα παιδιά, με την πραγματική έννοια του τριάθλου. Υπάρχει ένας χώρος πίσω από το κολυμβητήριο, όπου προσφέρεται για εξοικείωση των παιδιών με τον εξοπλισμό του ποδηλάτου, γεγονός που θέλουμε να αξιοποιήσουμε», ενώ για την ως τώρα πορεία του σωματείου, τονίζει: «Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πάρει ακόμη δημοτικότητα το εγχείρημα, αλλά πιστεύω ότι μέσα από ενέργειες σχετικές με το άθλημα, ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για τον σύλλογο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε γραφτεί στις Ομοσπονδίες, έχοντας πάρει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται για να λειτουργούμε, βάση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το κολυμβητήριο «Πεπανός», κατανοώντας τη πρόθεσή μας για δουλειά, μας έχει δώσει ώρες για προπονήσεις. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το ΠΕΑΚ Πάτρας αλλά και το κολυμβητικό κατάστημα, «Aquafrenia», για τη χορήγηση αθλητικού υλικού. Ουσιαστικά είναι η πρώτη μας χρονιά και θα μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ακόμη περισσότερο εν καιρώ. Έχουμε συνεργασία και με άλλα σωματεία, όπως ο Π.Ο.Π., αλλά και τα Ναυταθλητικά, τα οποία μας προσεγγίζουν, ανοίγοντας τη πόρτα σε παιδιά που δεν έχουν κάποια επιτυχία στα ατομικά τους αθλήματα, έτσι ώστε να δοκιμάσουν το τρίαθλο. Γενικά πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να μάθουμε πρωτίστως στα παιδιά».

Αναφορικά με την ιδιαιτερότητα της προπόνησης του τριάθλου, ειδικότερα για τα παιδιά, ο επικεφαλής του «ΑΚΡΟΣ», υπογραμμίζει: «Οι κανόνες προπονητικής, λένε πως ένα παιδί για να ασχοληθεί επιτυχημένα με το τρίαθλο, πρέπει η προπόνησή του μέχρι και τα 14 έτη, να έχει σαν βάση τη κολύμβηση».

Σε κάποια επιμέρους στοιχεία του συλλόγου, πρέπει να σημειώσουμε ότι το σωματείο «ΑΚΡΟΣ» είναι το μοναδικό που διαθέτει ώρες ενηλίκων στις προπονήσεις του.

Σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο, στις 30 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στην Αιδηψό ο τελευταίος αγώνας της Παιδικής κατηγορίας, (U 18), όπου θα συμμετέχουν η Μαριλού Καζαμαριώτη, ο Γιάννης Τζόλας και ο Παναγιώτης Γεωργοβασιλόπουλος, ενώ κλείνοντας, επισημαίνουμε πως την 1η Οκτώβρη, θα υπάρξει ενημερωτικό περίπτερο για το τρίαθλο, στη πλαζ.

Νίκος Καλουδιώτης

 

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Κάλεσμα του Χριστόφορου Τρασάι μέσω του Matchnews.gr στους Πατρινούς φιλάθλους

Published

on

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της ανόδου στην Α1 Εθνική κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» όπου οι παίκτες του Μάκη Λυκούδη θα δώσουν την πρώτη τους αναμέτρηση με τον Άρη με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνουν το πρώ- το βήμα για τον τελικό.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό κερδίζουν απευθείας την άνοδο στην Α1 Εθνική με τους πολίστες της ΝΕΠ να γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού πόλο εξαρτάται αποκλειστικά από τις αναμετρήσεις με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Δύο αντίπαλοι εντελώς διαφορετικοί με την πατρινή ομάδα να στηρίζεται στους νεαρούς ταλαντούχους αθλητές της που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις και από την άλλη ο Άρης με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του θα διεκδικήσει και αυτός την πρόκριση στον τελικό και την άνοδο.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Χριστόφορος Τρασάι  της ΝΕΠ δήλωσε στο Matchnews.gr: “Σήμερα έχουμε το πρώτο αγώνα της σειράς με τον Άρη στην έδρα μας. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου για να καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό που θα μας δώσει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία της Α1 Εθνικής, γεγονός σπουδαίο για την πόλη μας καθώς μετά από αρκετά χρόνια η Πάτρα θα μπορεί να έχει δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία”.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

Published

on

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων, για το A.C. Warriors Club με την Αγγελική Παπαμιχαήλ μετά από 3 παιχνίδια να χάνει στον ημιτελικό στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τρίτου γύρου, αλλά να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή αθλήτρια ήταν μικρότερη ηλικιακά στην κατηγορία παρόλο αυτά απέδειξε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες της κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση.

Πολύ δυνατές ήταν και οι εμφανίσεις των αθλητών Αμτζοπούλου Νεφέλη και Αξιώτη Ανδρέα του A.C. Warriors Club, οι οποίοι αν και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια δεν μπόρεσαν να προκριθούν.

Οι προπονητές του συλλόγου Πετρόπουλος Βλάσιος και Πετρόπουλος Γεώργιος συγχαίρουν όλα τα παιδιά και στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Τέλος στο όνειρο – Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break!

ΠΟΛΟ10 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου (20-21/04)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

ΕΟΚΑΝ: Ενημερωθήκαμε επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Παναθηναϊκός: «Πληρώνει τα 4 εκατ. ευρώ για Ακαϊντίν»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΒΟΛΕΙ19 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ16 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ17 hours ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ23 hours ago

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 hours ago

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Τέλος στο όνειρο – Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break!

ΠΟΛΟ10 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου (20-21/04)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

ΕΟΚΑΝ: Ενημερωθήκαμε επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Παναθηναϊκός: «Πληρώνει τα 4 εκατ. ευρώ για Ακαϊντίν»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Facebook