Connect with us

ΠΟΛΟ

Ανανέωσε με τον Επειό ο Λ. Αναστασόπουλος

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Για ακόμα ένα χρόνο στις ακαδημίες του Επειού Ήλιδας θα παραμείνει ο Πατρινός προπονητής πόλο Λάμπρος Αναστασόπουλος:

«Το Δ.Σ. του ΕΠΕΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας για έναν ακόμα χρόνο με τον Τεχνικο Σύμβουλο της ομάδας, ΛΑΜΠΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ.

Η πρώτη χρονιά συνεργασίας μας με τον εμπειρο τεχνικο κρινεται άκρως επιτυχημένη καθώς ο Λάμπρος με την οργανωτικότητα και την μεθοδικότητα του, βοήθησε τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της ανδρικής ομάδας στην Β’ Εθνική καθώς επίσης στην δημιουργία ακαδημιών πόλο στο σωματείο μας με σταθερά ανοδική πορεία.

Ευχομαστε καλη επιτυχία στο έργο του.»

ΠΟΛΟ

Ο. Μοίραλη: «Ξέρουμε τα λάθη μας, θα είμαστε βελτιωμένες»

μοίραλη νεπ

Η Ολγα Μοίραλη είναι μια από τις παίκτριες της ΝΕΠ στις οποίες τα «δελφίνια» στηρίζουν πολλά πράγματα για το παρόν και το μέλλον.

Ας δούμε τι δηλώνει η πατρινή πολίστρια για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας της στην Α1 Εθνική Γυναικών του πόλο, αλλά και για τα παιχνίδια της β΄ φάσης που ακολουθούν:

– «Η αλήθεια είναι ότι στην α΄ φάση του πρωταθλήματος, είχαμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά και κάποια όχι και τόσο καλά. Ένα από τα παιχνίδια στα οποία δεν είχαμε παίξει τόσο καλά ήταν αυτό του περασμένου Σαββάτου με το Ρέθυμνο στην Κρήτη, στο οποίο υστερήσαμε πολύ στην άμυνα. Αντίθετα, τα παιχνίδια στα οποία θεωρώ ότι πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις ήταν τα δυο στην έδρα μας, με τον Νηρέα Χαλανδρίου και το Ρέθυμνο. Στα υπόλοιπα πιστεύω ότι παίξαμε μέτρια, όμως κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, καθώς γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και το που μπορούμε να φτάσουμε».

– «Πλέον, έχουμε διαπιστώσει τα λάθη μας και στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι και τα πιο κρίσιμα, θα φανούμε προετοιμασμένες και βελτιωμένες. Θα τα καταφέρουμε διότι κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά πάνω στα λάθη μας».

– «Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας, το οποίο δεν θα το άλλαζα με τίποτα, είναι η θέληση που έχουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Και οι μικρές και οι μεγάλες παίκτριες, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και αυτό φαίνεται και από τη διακύμανση του σκορ σε πολλούς αγώνες μας, καθώς δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό οφείλεται, βέβαια, και στο γεγονός ότι έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση και κερδίζουμε τα περισσότερα τελευταία 8λεπτα στους αγώνες μας με μεγάλη διαφορά. Κατά την άποψή μου θα πρέπει, κυρίως εμείς οι νεαρές παίκτριες, να βελτιωθούμε κι άλλο στην ατομική μας τεχνική».

– «Ο προπονητής μας, Δημήτρης Μπιτσάκος, είναι οδηγός με τη μεγάλη του εμπειρία και με την επιμονή του, στη εξέλιξη της ομάδας και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για όλα όσα έχει προσφέρει σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο».

– «Είμαστε αποφασισμένες να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην β΄ φάση του πρωταθλήματος και γενικά έχουμε όλες μεγάλες προσδοκίες. Οι μάχες που θα γίνουν θα είναι πολύ σκληρές, καθώς όλες οι ομάδες είμαστε περίπου ισοδύναμες και ο κάθε αγώνας χρειάζεται την ανάλογη προσοχή».

– «Ο φετινός μας στόχος είναι η είσοδος στην 4άδα, κάτι που δυστυχώς δεν καταφέραμε πέρσυ. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια σε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στον προπονητή μας και με πολλή προπόνηση και σκληρή δουλειά θα πετύχουμε».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Πρόταση του ΝΟΠ για συνδρομή των ομάδων της Α2

ΝΟΠ
https://www.facebook.com/PatrasNauticalClub

Η διοίκηση του ΝΟΠ με γνώμονα την ισότιμη και δικαιότερη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών της εθνικής κατηγορίας Α2, επεξεργάστηκε και κατέθεσε πρόταση προς διαβούλευση στα συμμετέχοντα σωματεία και στην διοργανώτρια αρχή.

Η πρόταση του Ομίλου βασίζεται στις αρχές της καλής οργάνωσης και διαχείρισης των εξόδων για την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες του πρωταθλήματος σε πνεύμα αθλητικής άμιλλας και συνεργασίας.

Το πλαίσιο της πρότασης του ΝΟΠ, εάν αξιολογηθεί θετικά, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες πρωταθλημάτων, αμβλύνοντας έτσι τις επιπτώσεις από την άνιση οικονομική επιβάρυνση των συλλόγων της περιφέρειας και των νήσων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του ΝΟΠ (που συντάχτηκε από τον Β.Τουντόπουλο και τον Ν.Κανταράκη, μέλη του ΔΣ του ΝΟΠ) αφορά κυρίως τον Όμιλο Α του πρωταθλήματος ανδρών της Α2 και έχει ως εξής:

«Η πρόταση αυτή βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότιμης μεταχείρισης όλων των συμμετεχουσών ομάδων της κατηγορίας και ευελπιστούμε να γίνει αποδεκτή από όλα τα σωματεία στα πλαίσια της ευγενούς αθλητικής άμιλλας και αμοιβαίας συνεργασίας.

Το σκεπτικό της πρότασης έχει ως βάση την οικονομική προσέγγιση του κόστους της διοργάνωσης της Α’ φάσης ως σύνολο και τον ισομερή διαμοιρασμό του σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας ενώ παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι παραδοχές της πρότασης.

Οι παραδοχές του κόστους έγιναν σύμφωνα με τιμές της αγοράς και λαμβάνονται υπόψη τα κόστη οδικών μετακινήσεων, διατροφής των αθλητών και τα έξοδα κριτών και διαιτητών. Επιπλέον, δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε ποιοτικά χαρακτηριστικά γεωγραφικής κατανομής (π.χ. μεγαλύτερη κούραση των παικτών των ομάδων που έχουν μετακινήσεις μακρινών χιλιομετρικών αποστάσεων), ούτε τυχόν άλλα έξοδα των αγώνων (π.χ. ιατρός, μικροφωνική εγκατάσταση, πίνακες κλπ). Στη συνέχεια αυτό το ποσό διαμοιράζεται ισομερώς σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας.
Η πρότασή μας, πρακτικά, σημαίνει ότι η ΚΟΕ μέσω του καθορισμού των ποσών των παραβόλων, λειτουργεί ως ο συντονιστής της ισομερούς κατανομής των εξόδων αλλά και ως θεματοφύλακας της δικαιοσύνης μεταξύ όλων των σωματείων.

Έτσι, όπως προκύπτει από το συνημμένο πίνακα, οι ομάδες του Βορείου Ομίλου επιβαρύνονται με τα κόστη των μετακινήσεων και ως εκ τούτου δεν πληρώνουν παράβολα στην ΚΟΕ. Στις ομάδες του Νοτίου Ομίλου επιμερίζονται τα έξοδα της ΚΟΕ που αφορούν σε διαιτητές και κριτές καθώς και μέρος των εξόδων μετακίνησης των ομάδων του Βορείου Ομίλου. Πιο αναλυτικά:

1. Παράβολα για ομάδες Βορείου Ομίλου:
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0€ (πιστωτικό υπόλοιπο σε ΚΟΕ που δύναται να συμψηφίζεται € 2.500) 
ΧΑΛΚΙΔΑ: 0€ (πιστωτικό υπόλοιπο σε ΚΟΕ που δύναται να συμψηφίζεται € 2.300) 
ΝΟΠ, ΝΗΡΕΑΣ : 0€ (πιστωτικό υπόλοιπο σε ΚΟΕ που δύναται να συμψηφίζεται € 2.100) 
ΑΡΗΣ, ΟΦΘ: 0€ (πιστωτικό υπόλοιπο σε ΚΟΕ που δύναται να συμψηφίζεται € 1.700) 
ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ: 0€ (πιστωτικό υπόλοιπο σε ΚΟΕ που δύναται να συμψηφίζεται € 1.400)

2. Παράβολα για ομάδες Νοτίου Ομίλου: 
715€: Παράβολο για κάθε εντός έδρας αγώνα με αντίστοιχη καταβολή σε λογαριασμό ΚΟΕ

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι δεν μεταφέρονται ποσά μεταξύ των ομάδων αλλά μόνο προς την ΚΟΕ. Η Ομοσπονδία, αναλαμβάνει το ρόλο της λογιστικής παρακολούθησης των πιστωτικών υπολοίπων των ομάδων του Βορείου Ομίλου. Τα ποσά αυτά επίσης δεν αποδίδονται στα σωματεία, αλλά παραμένουν προς συμψηφισμό για υφιστάμενες ή/και μελλοντικές οφειλές αυτών των σωματείων προς την ΚΟΕ.

Επίσης, τα ποσά που θα πιστώνονται στους προς απόδοση λογαριασμούς των σωματείων θα είναι προοδευτικά ανάλογα με την πρόοδο του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν συμμετάσχει σε κάποιο αγώνα ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, θα χάνει το δικαίωμα να διεκδικήσει οποιοδήποτε προς απόδοση πιστωτικά ποσά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα γίνει επαναπροσδιορισμός των συνολικών εξόδων του πρωταθλήματος κατά τα παραπάνω και εκ νέου ισομερής κατανομή.

Η παρούσα πρόταση έγινε με γνώμονα ότι η καλή οργάνωση, η σωστή διαχείριση και η συνεννόηση είναι τα κλειδιά για τη βιωσιμότητα των σωματείων και την ανάπτυξη των αθλημάτων μας. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε, με την οικονομική συμβολή της πολιτείας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και ειδικότερα στην ΚΟΕ, να είναι ελάχιστη.

Ευελπιστούμε η παρούσα να είναι η απαρχή μίας νέας προσέγγισης στη διοργάνωση των διοργανώσεων της πιο επιτυχημένης ομοσπονδίας της χώρας».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Διακρίθηκε πιτσιρικάς του ΝΟΠ

ΦΩΤΗΛΑΣ
https://www.facebook.com/PatrasNauticalClub

Μία επιτυχία την οποία θα θυμάται για πάντα και πάνω στην οποία καλείται να επενδύσει για το μέλλον του σημείωσε ο Πατρινός αθλητής του ΝΟΠ, Ασημάκης Φωτήλας.

Ο μικρός μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το οποίο και εκπροσώπησε, κατετάγη μαζί με την ομάδα του Αχαΐα Linkage στην 26η θέση ανάμεσα σε 81 ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μία ετήσια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, η οποία φέτος διοργανώθηκε στην Κόστα Ρίκα.

Αυτός φυσικά ήταν κι ο λόγος που ο νεαρός απουσίασε από τη συμμετοχή της ομάδας μίνι-Παίδων του ΝΟΠ σε φιλικό τουρνουά στο Βόλο. «Πολλά συγχαρητήρια στο Ασημάκη, στην οικογένειά του και τα άλλα παιδιά από τα σχολεία της Πάτρας που τίμησαν την πόλη μας και την πατρίδα μας. Ο ΝΟΠ μπορεί να περιμένει  και είμαστε σίγουροι ότι ο Ασημάκης και οι συναθλητές τους έχουν να μας προσφέρουν μεγάλες χαρές στο άμεσο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση του Ομίλου.

Συνεργασία με Into Dive

Ο ΝΟΠ εγκαινίασε μια καινούργια δραστηριότητα διαθέτοντας την ανοικτή πισίνα του σε εκπαίδευση αυτοδυτών. Η Intro Dive, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού PADI (Professional Association of Diving Instructors) με επικεφαλής τον εκπαιδευτή Δημήτρη Κουδούνα θα συνεργαστεί με τον Όμιλο, ο οποίος θα διαθέτει την ανοικτή πισίνα για την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων δυτών.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook