Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άνοδος ή… «θάνατος» (Ανάλυση Β’ Κατηγορίας)

Κλήρωσε στην Β’ Κατηγορία, όπου στο τέλος 6 ομάδες θα ανέβουν, 13 θα πουν αντίο και θα πάμε σε 2 Ομίλους το 2019-2020 (!).

Με το ράβε-ξήλωνε να μην σταματάει ούτε φέτος, οριστικοποιήθηκε τελικά η Β’ Κατηγορία, για την οποία μάθαμε οριστικούς συμμετέχοντες και τρόπο διεξαγωγής για την σεζόν 2018-19.

Μια κατηγορία που αποδυναμώθηκε χάνοντας 11 ομάδες που ανέβηκαν, ήρθε να γίνει ακόμη χειρότερη, αφού για τον Ορισμό των Ομίλων δεν είχαμε απλές συζητήσεις, αλλά εξώδικα, απειλές αποχώρησης, αρνήσεις συμμετοχής, παρακάλια και τελικά μαγειρέματα για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Μια κατηγορία που την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα ξανά-συρρικνωθεί, με τους 3 ομίλους να γίνονται 2 (!) και τις ομάδες από 42, να μένουν στις 32, χωρίς να υπάρχει λόγος που η μεσαία κατηγορία του τοπικού της Αχαΐας αντιμετωπίζεται σαν να μην έχει ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι και την σεζόν 2013-14, η τότε Super Β’είχε καταργηθεί σε μια νύχτα με όλες τις ομάδες να πέφτουν στην Γ’ (!).

Σωτήρια αποδείχτηκε η οικειοθελής μετακόμιση του Ολυμπιακού Ζαρουχλεΐκων στον Όμιλο του Αιγίου, για να μην έχουμε νέες αντεγκλήσεις από ΑΠΟ Αρόη και άλλες ομάδες, ώστε να καταλήξουμε στις τελικές 14αδες. Με τον τρόπο διεξαγωγής την φετινή χρονιά, στην ουσία, οι ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν άνοδο, θα είναι βασικοί υποψήφιοι για πτώση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα καταλήξει η χρονιά που ξεκίνησε ήδη με πολλά προβλήματα…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ): ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο πιο «γεμάτος» όμιλος, με μεγάλα ονόματα και πολύ ενδιαφέρον, με τον Φαραϊκό που πλήρωσε το… γινάτι του Τριταιϊκού και δεν θα είναι εκεί που δικαιωματικά έπρεπε να βρίσκεται -στην Α’ Κατηγορία- σαν βασικός διεκδικητής. Ο Λέων Αλισσού που φέτος υποβιβάστηκε, μαζί με τον πάντα υπολογίσιμο Ατρόμητο Λάππα, τα εξαιρετικά ενισχυμένα Καμίνια και ο Αχαιός Σαραβαλίου που δείχνει να οργανώνεται είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν, χωρίς να μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον Πείρο Ισώματος και τους πιτσιρικάδες του Ίκαρου Πετρωτού (σ.σ. πέρυσι στον όμιλο της Πάτρας) και του Ωλενιακού που πάντα μπορεί να κάνουν ζημιές. Και αν υπάρχει ο μεγαλύτερος «ζημιάρης», αυτός είναι σίγουρα ο Απόλλων Βίδοβας, ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστούν οι νεοφώτιστοι Ροΐτικα και Προοδευτική, αλλά και οι
Αστέρας Μιντιλογλίου, Σταροχώρι και Λιμνοχώρι που αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά.

Αναλυτικά οι ομάδες του Α’ Ομίλου:

Αστέρας Μιντιλογλίου

Ροίτικα

Πείρος

Αχαιός Σαραβαλίου

Απόλλων Βίδοβας

Ατρόμητος Λάππα

Ωλενιακός

Φαραϊκός

Σταροχώρι

Προοδευτική

Λέων Αλισσού

Λιμνοχώρι

Ίκαρος Πετρωτού

Καμίνια

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ): ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ… Γ’

Με την φαεινή έμπνευση της ανόδου 9 ομάδων από την Γ’ Κατηγορία, τις παραιτήσεις και όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, ο φετινός όμιλος της Πάτρας, από… σούπερ που ήταν πέρσι, φέτος κινδυνεύει να είναι ο χειρότερος. Μόλις 6 ομάδες από την σεζόν που μας άφησε, με απόλυτο φαβορί την ομάδα του Χρήστου Λάιου (σ.σ. ΑΠΟ Αρόης) και τους Πολύτεκνο, Απόλλων Εγλυκάδας, Ψηλαλώνια και Αχαϊκό να έχουν την ευκαιρία τους να παλέψουν για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Αντίθετα κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει το πως θα παρουσιαστούν ο Ολυμπιακός Πατρών και οι νεοφώτιστες ομάδες (Πετεινοί, Παναχαϊκός, Περιβόλα, Πυρσός, Γαλήνη, Ηρακλής Πατρών, Ρωμανός και Δόξα Πατρών) που δεν θα δουν και πολλές αλλαγές με τους περισσότερους να γνωρίζονται από την παρακάτω κατηγορία.

Αναλυτικά οι ομάδες του Β’ Ομίλου:

ΑΠΟ Αρόης

Πολύτεκνος

Δόξα

Ψηλαλώνια

Απόλλων Εγλυκάδας

Πετεινοί

Παναχαϊκός

Ρωμανός

Περιβόλα

Πυρσός

Γαλήνη

Αχαϊκός

Ολυμπιακός

Ηρακλής

Γ’ ΌΜΙΛΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ):  ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ… ΜΕΣΗ

Με τις ενώσεις των σωματείων της Αιγιάλειας και την αδυναμία συμμετοχής να δημιουργούν τεράστια προβλήματα, χρειάστηκε να φτάσουμε στα… Ζαρουχλέικα για να βρούμε τον 14ο παίκτη. Έτσι φέτος, έχουμε το χαρακτηριστικό των λίγων (σ.σ. 7 συνολικά) ομάδων από την Αιγιάλεια να είναι πολύ ενισχυμένες, αφού το Διακοπτό δεν κατεβαίνει στην Α’, Ακράτα και Αιγείρα έγιναν ένα, όπως και η Ζήρια με το Σαλμενίκο και όλοι οι καλοί παίκτες (που αναγκαστικά περισσεύουν) μοιράστηκαν στις ομάδες αυτές. Δόξα Ελαιώνα και Ένωση Αιγείρας/Ακράτας δείχνουν να ξεχωρίζουν μέχρις ώρας, με Καλάβρυτα, Απόλλων Συνοικισμού, Φλόγα Ροδιάς και Κεραυνό Σελιανιτίκων να είναι αρκετά πιο πίσω.

Αναλυτικά οι ομάδες του Γ’ Ομίλου:

Δόξα Ελαιώνα

Αυτόνομη

Αιγείρα/Ακράτα

Ολυμπιακός Ζαρ.

Άνω Καστρίτση

Αργυρά

Κεραυνός 2016

Απόλλων Συν.

Φλόγα Ροδιάς

Φλόγα Κ.Κ.

Αστέρας Τέμενης

Αετός Ρίου

Κεραυνός Σελ.

Καλάβρυτα

Μαζί τους φέτος, πέρα από τους γνωστούς «Πατρινούς» (Άνω Καστρίτσι, Αργυρά, Κεραυνός 2016) τέσσερις νέοι συμπαίκτες. Ο εντυπωσιακός Αετός Ρίου που ακόμη κρατάει την τιμωρία από την προηγούμενη σεζόν (σ.σ. θα χάσει 3-0 α.α. τα δύο πρώτα παιχνίδια), η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου και οι… πρωτάρηδες. Η Αυτόνομη που πρώτη φορά θα ταξιδέψει στα μέρη της Αιγιάλειας και ο Ολυμπιακός Ζαρουχλεΐκων που ντεμπουτάρει στην Β’ και βεβαίως θα είναι η παρθενική του εμφάνιση στην άλλη πλευρά του νομού.

Βαγγέλης Μιχάλης

 

 

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία (3η): Δυνατά ντέρμπι σε όλους τους ομίλους

Πολύ σημαντική αγωνιστική έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο στην Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία, αφού και στους 3 ομίλους περικλείονται ντέρμπι κορυφής και το ενδιαφέρον «χτυπάει κόκκινο».

Στον 1ο όμιλο, το Λιμνοχώρι θα προσπαθήσει να κάνει το 3Χ3 κόντρα στην Προοδευτική που μετρά μόνο ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αχαιός Σαραβαλίου έχει δύσκολη αποστολή, αφού λύνει τις διαφορές του με τον ποιοτικό Λέοντα Αλισσού. Στις λεπτομέρειες αναμένεται να κριθούν οι μάχες Καμινίων- Φαραϊκού και Ίκαρου Πετρωτού-Ατρόμητου Λάππα.

Στον 2ο όμιλο, ο ΑΠΟ Αρόης υποδέχεται στην Αγυιά τον Απόλλωνα Εγλυκάδας, ενώ οι άτρωτοι Γαλήνη και Ψηλαλώνια διασταυρώνουν τα ξίφη τους και το ματς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης σημαντική σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο «Κάνιστρας» ανάμεσα σε Περιβόλα και Πολύτεκνο.

Στον 3ο όμιλο δεν απουσιάζουν τα ντέρμπι, αφού στα Καλάβρυτα η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον ποιοτικό Απόλλωνα Αιγίου. Ο Κεραυνός 2016 θέλει να βάλει δύσκολα στην Αιγείρα/Ακράτα, ενώ ο Αετός Ρίου επανέρχεται στην δράση, έπειτα από 6 μήνες και υποδέχεται στο «σπίτι» του την Φλόγα Κάτω Καστριτσίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στους 3 ομίλους:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 20/10 (στις 16:00)

Λιμνοχώρι- Προοδευτική  (Λακκόπετρας- Τσιρογιάννης)

Καμίνια- Φαραϊκός (Βραχνείκων- Ντάβλα)

Ωλενιακός- Πείρος Ισώματος  (Θύελλας- Ασπρουλόπουλος)

Κυριακή 21/10  (στις 16:00)

Ίκαρος Πετρωτού-Ατρόμητος Λάππα  («Α.Κάνιστρας»- Σαφαρίκας)

Αστέρας Μιντιλογλίου-Απόλλων Βίδοβας  (Μιντιλογλίου-  Παρδάλης)

Σταροχώρι- Ροίτικα  (Χαλανδρίτσας-  Ταξιάρχης)

Λέων Αλισσού-Αχαιός Σαραβαλίου  (Αλισσού- Γιαννόπουλος)

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 20/10 (στις 16:00)

Ολυμπιακός Πατρών- Πετεινοί  («Α.Κάνιστρας»- Τηλιγάδας)

Κυριακή 21/10

(10:30)  Παναχαϊκός- Δόξα Πατρών  («Κ.Ζάρρας»- Σπυρόπουλος)

Τα υπόλοιπα παιχνίδια στην 13:00

ΑΠΟ Αρόης-Απόλλων Εγλυκάδας  (Αγυιάς- Πετρόπουλος)

Περιβόλα-Πολύτεκνος  («Α.Κάνιστρας»- Μιχαλόπουλος)

Αχαϊκός-Πυρσός Πατρών («Κ. Ζάρρας»- Τσιρίνης)

Ηρακλής Πατρών-Ρωμανός  (Ζαρουχλείκων- Τρίγκας)

Γαλήνη-Ψηλαλώνια  (Ντα Λουζ Οβρυάς- Ασπρουλόπουλος)

 

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 20/10  (στις 16:00)

Φλόγα Ροδιάς- Αυτόνομη Π.Ο.  (Ροδιάς- Κουτρουμάνης)

Κυριακή 21/10  (στις 16:00)

Αετός Ρίου- Φλόγα Κ.Καστριτσίου  (Ρίου- Μαχαίρας)

Καλάβρυτα- Απόλλων Αιγίου  (Καλαβρύτων- Μπλίκας)

Κεραυνός Σελιανιτίκων- Αργυρά (Δημητρόπουλου- Αρκουμάνης)

Δόξα Ελαιώνα- Άνω Καστρίτσι (Ροδιάς- Παλαιολόγος)

Κεραυνός 2016- Αιγείρα/Ακράτα («Θ.Χρυσανθόπουλος»- Τιμολέων)

Αστέρας Τέμενης- Ολυμπιακός Ζαρουχλείκων  (Τέμενης- Παπαχρήστος)

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφώνησε με Κατσαντούλα ο Φαραϊκός

Ο Φαραϊκός αναζητούσε προπονητή, ύστερα από την αποχώρηση του Γιάννη Τσίκα και πλέον έχει νέο πρόσωπο στον πάγκο.

Ο λόγος για τον Σάκη Κατσαντούλα, που τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση του Φαραϊκού και ανακοινώθηκε από χθες το απόγευμα.

Ο Κατσαντούλας έκανε πολύ καλή δουλειά στον Αετό Ρίου, έκανε προετοιμασία στην Α.Ε. Δρέπανου, αλλά αποχώρησε για επαγγελματικούς λόγους και πλέον καλείται να οδηγήσει ψηλά τη νέα ομάδα του στον 1ο όμιλο της Β΄κατηγορίας.

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΟ Αρόης: «Γελάμε με την κωμική σας περίπτωση»

O ΑΠΟ Αρόης εξέδωσε επισήμως μια καυστική ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ότι εξωαγωνιστικό και αν συμβαίνει σε βάρος της ομάδας εκείνη είναι καταδικασμένη να πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Αν και έχουμε προειδοποιήσει με εξώδικη δήλωση που απευθύναμε αρμοδίως και που δημοσιεύθηκε στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο ότι δεν θα ανεχτούμε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε για άνοδο στην Α ερασιτεχνική κατηγορία, διαπιστώνουμε ότι ορισμένα «παιδάκια» δεν μας πήραν σοβαρά νομίζοντας ότι και εμείς παίζουμε όπως παίζουν αυτοί τους «αστυνόμους και τους παράνομους».

Έτσι μετά την συνειδητή και γελοία «παραχάραξη των γεωγραφικών κριτηρίων» και μετά τις αστείες διαιτησίες των πρώτων αγωνιστικών, τα γνωστά κέντρα αποφάσισαν να καθοδηγήσουν κάτι απίθανους τύπους που εκπροσωπούν ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν με έρανο το ποσό των 250 ΕΥΡΩ που χρειάζονταν για να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και οι οποίοι τάζουν χρήματα σε παίκτες μας για δήθεν μεταγραφές, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στο εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μας

Κύριοι επειδή ως γνωστόν είμαστε καταδικασμένοι να βγούμε πρωταθλητές απλά γελάμε με την κωμική σας περίπτωση.

Για το Δ.Σ της ΑΠΟ ΑΡΟΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ

Διάβασε Περισσότερα

Facebook