Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Δημήτρης Σπανός: «Στα φαβορί για άνοδο η Παναχαϊκή»

Published

on

Από τον πάγκο του Άρη πέρυσι, ο Αιγιώτης προπονητής Δημήτρης Σπανός βρέθηκε «απέναντι» στην Παναχαϊκή και τελικά, μπόρεσε να πανηγυρίσει με τους κίτρινους του Βορρά την πολυπόθητη επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια της Super League, αφήνοντας τους κοκκινόμαυρους στην 3η θέση και έξω από την πρώτη προνομιούχο δυάδα.

Φέτος, θα στηθεί και πάλι το ίδιο «σκηνικό», μόνο που τη φορά αυτή ο Έλληνας προπονητής θα κοντραριστεί εκ νέου με την Παναχαϊκή από ένα διαφορετικό πάγκο, αυτόν της Κέρκυρας.

Έχοντας δουλέψει άλλωστε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και στην Παναχαϊκή και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι λογικό να ενδιαφέρεται πάντα για την Παναχαϊκή, όπως και για την άλλη μεγάλη του αγάπη, τον Παναιγιάλειο.

Ο ίδιος μίλησε στην «Match» όχι μόνο για το περσινό πρωτάθλημα της Football League, αλλά και το πώς βλέπει το φετινό που έρχεται, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε για τι άλλο, για Παναχαϊκή και Παναιγιάλειο. (Να σημειωθεί ότι η παρακάτω συνέντευξη, δόθηκε πριν γνωστοποιηθεί η διαφαινόμενη συμφωνία του Γιώργου Βασιλειάδη με την Super League και κατά συνέπεια την αναδιαμόρφωση του αγωνιστικού τοπίου στις κατηγορίες).

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σπανού στην «Match»:

Με τον Άρη ανεβήκατε στην μεγάλη κατηγορία, όμως μαζί δεν συνεχίσατε. Είναι κάτι που σας στενοχώρησε;

«Κοιτάξτε, αυτά έχει ο επαγγελματικός αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο. Δεν νιώθω καμία πικρία και στενοχώρια, με τον Άρη είχα μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά, πετύχαμε στο στόχο μας και χωρίσαμε σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα.

Εντάξει, είναι δεδομένο για ένα προπονητή να θέλει να δουλέψει στην κορυφαία κατηγορία και από αυτό εγώ δεν μπορεί να αποτελώ εξαίρεση. Όμως σίγουρα, άλλο τι θέλει κάποιος και διαφορετικό παντελώς τι τελικά ισχύει.

Παρόλα αυτά αγάπησα και αγαπήθηκα από την ομάδα και τον κόσμο της, αλλά μέχρι εκεί. Είχα συνεργασία μαζί της μια χρονιά που ολοκληρώθηκε άψογα και δε συνεχίσαμε».

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Παναχαϊκή έδειχνε ικανή να διεκδικήσει κι αυτή την άνοδο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία;

«Από την εικόνα της τελικής βαθμολογίας και με την Παναχαϊκή 12 και 13 βαθμούς πίσω από τους δυο πρώτους, δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι πρόκειται για μία χαμένη ευκαιρία.

Όμως, είχε μια πολύ καλή πορεία παρουσιάζοντας μια νεανική ομάδα και με την όλη της παρουσία, έβαλε υποθήκη για το μέλλον. Σίγουρα ήταν πολύ κοντά στην άνοδο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Υπάρχει πάντως η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη και της πατρινής διοίκησης που κάνει τα πάντα για την ομάδα και επαναλαμβάνω ότι η χρονιά για την ίδια ήταν εξαιρετικά καλή».

Ναι αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος. Τι μπορεί να έφταιξε;

«Ο κόσμος πάντα σε μια ομάδα και ειδικά με τη δυναμική της Παναχαϊκής την θέλει πάντα πολύ ψηλά, όμως αυτός δεν διοικεί. Αυτό το κάνει η διοίκηση και νομίζω ότι εδώ τα πράγματα έχουν μπει σε μια πολύ σωστή πορεία.

Μην ξεχνάτε ακόμη, αφού επιμένετε, ότι η Παναχαϊκή σε ένα καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος βρέθηκε με τραυματίες και τιμωρημένους ποδοσφαιριστές και αυτό της στοίχισε βαθμολογικά.

Όμως για να κλείσουμε το θέμα αυτό, μόνο αποτυχημένη δεν ήταν η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα και δεν νομίζω κανείς να υποστηρίζει κάτι τέτοιο».

Ας αφήσουμε το πέρυσι για να πάμε στο φέτος. Πως βλέπετε την φετινή προσπάθεια που κάνει η Παναχαϊκή;

«Η Παναχαϊκή και φέτος θα έχει εξαιρετική πορεία, έχοντας στα όπλα της τις φετινές μεγάλες εμπειρίες που πήρε από αυτό το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Θα είναι μια ομάδα πιο έμπειρη και καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν  κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που κινείται στις μεταγραφές. Κάνει αθόρυβες και καλές κινήσεις. Θα πρωταγωνιστήσει και πάλι γιατί είναι μια ομάδα που δίνει βάρος στην καθημερινή δουλειά στο γήπεδο και φυσικά, λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Θα είναι μέσα στα φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, το λέω και το πιστεύω».

Για πάμε και στη δική σας ομάδα την Κέρκυρα. Κι εδώ προφανώς ο πήχης θα μπει ψηλά, έτσι;

«Η Κέρκυρα κράτησε ένα βασικό κορμό παικτών και τον ενίσχυσε με συγκεκριμένες επιλογές που κάναμε. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η άμεση επιστροφή στην Super League. Γίνεται μια πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση και αισιοδοξώ ότι στο τέλος με πείσμα και υπομονή θα τα καταφέρουμε».

Αλήθεια, πως περιμένετε το νέο πρωτάθλημα της Football league; 

«Ακόμη είναι νωρίς, μιας και τα περισσότερα ρόστερ ούτε καν έχουν ολοκληρωθεί. Αν θέλετε να ρισκάρω από τώρα, παρότι είναι κάτι που δεν μου αρέσει, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα στην μάχη της ανόδου.

Το περσινό με το δίδυμο των Αρη και ΟΦΗ που ξεχώρισε από αρκετά νωρίς, δεν βλέπω ότι θα εμφανιστεί του χρόνου. Αντίθετα, θεωρώ ότι θα υπάρχει ένα γκρουπ αρκετών ομάδων που θα παλέψει για την άνοδο και επαναλαμβάνω ότι σε αυτό θα είναι και η Παναχαϊκή».

Πριν κλείσουμε την συζήτηση, για πείτε μας και την γνώμη σας για τον Παναιγιάλειο;

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Παναιγιάλειο που δεν του αξίζει να περνάει όλα αυτά. Εδώ για μια εξαετία πρόσφερε πάρα πολλά ο Αντώνης Ρέλλας, που άφησε μια ομάδα δίχως χρέη, αλλά κι εδώ πλέον, θα πρέπει να βρεθούν άλλοι άνθρωποι από την περιοχή για να την βοηθήσουν και να την στηρίξουν.

Τα πράγματα σίγουρα είναι πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί μια μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια για κάτι καλό από δω και πέρα».

 

 

 

SUPER LEAGUE 2

Αιγάλεω: Δεν συζητήθηκαν οι προσφυγές των Παντελή και Χριστοφιλόπουλου

Υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Published

on

Σε ματαίωση οδηγήθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η συζήτηση δύο προσφυγών σε βάρος της ΠΑΕ Αιγάλεω. Πρόκειται γι’ αυτές των Νίκου Παντελή, Γιάννη Χριστοφιλόπουλου που είχαν προσδοριστεί να συζητηθούν τη Δευτέρα (15/04) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Με τον πρώην προπονητή των Κυανόλευκων και τον 21 ετών αμυντικό υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Σε περιπέτειες το «Σίτι» – Προέχει η «μάχη» της παραμονής

Πολλά τα φετινά προβλήματα στο Αιγάλεω

Published

on

Σε δύσκολη οικονομική καμπή βρίσκεται το Αιγάλεω, που δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή στη Super League 2. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αθήνα, στο «Σίτι» έχουν βρεθεί αρκετές φορές στα πρόθυρα απεργίας λόγω οφειλών και η φωτιά σβήνει πριν καν ανάψει στο βωμό της μεγάλης προσπάθειας που κάνει φέτος η ομάδα. 

Μάλιστα η ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ έχει προσδιορίσει να συζητήσει τη Δευτέρα (15/04) δύο προσφυγές σε βάρος της ΠΑΕ Αιγάλεω. 

Η μία εξ αναβολής, αυτή του πρώην προπονητή, Νίκου Παντελή, που είχε κάνει καταγγελία και στην επιθεώρηση εργασίας με δικηγόρο τη Δόξα Τσαγκαράκη. 

Το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας, μάλιστα, ήταν υπέρ του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη υπόθεση θα ματαιωθεί λόγω εξωδικαστικού συμβιβασμού 

Νομικά κατά των «κυανόλευκων» κινήθηκε και ο Γιάννης Χριστοφιλόπουλος, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι, δεν κατέγραψε λεπτό συμμετοχής και αποχώρησε στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών. 

Ηλίας Μάτσας 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Χαραλαμπίδης: «Να πάρουμε με την Παναχαϊκή, ότι δεν πήραμε με ΠΑΟ Β’»

Τα όσα ανέφερε ο τεχνικός του “σίτι” πριν τη σημερινή μάχη με την Παναχαϊκή στην Πάτρα

Published

on

Στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή αναφέρθηκε ο προπονητής του Αιγάλεω, Απόστολος Χαραλαμπίδης, μετά την λευκή ισοπαλία της ομάδας του (την Πέμπτη 11/04) με τον Παναθηναϊκό Β’ στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρεμιέρας των πλέι άουτ.  

«Η ομάδα είναι 4 ματς αήττητη, στα εκτός έδρας είμαστε άλλη ομάδα. Χάνουμε δύσκολα, πάμε στην Παναχαϊκή να πάρουμε αυτό που δεν πήραμε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη)», ανέφερε χαρακτηριστικά 

 

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ3 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ4 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE17 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ17 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ23 hours ago

Δίδαξαν προπονητική στις μικρές ηλικίες άσοι του παρελθόντος στο «Δ. Τόφαλος» (pics)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

Στον τελικό του Youth League ο Ολυμπιακός!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Πώς η Ελλάδα παίρνει πέντε εισιτήρια του χρόνου στην Ευρώπη

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ3 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΑΘΛΗΜΑΤΑ23 hours ago

Για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα αναχώρησαν για Αττάλεια Καυκάς και Αλικανιώτη

BASKET LEAGUE17 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

ΑΘΛΗΜΑΤΑ18 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ3 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ4 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE17 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ17 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

Facebook