Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Εκθείασαν Προμηθέα! Αυτά ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των Play-off

Published

on

Οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Προμηθέα και ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο αμφιθέατρο της Ακρόπολης, αναφέρθηκαν στους δύο ημιτελικούς, ελπίζοντας ότι θα δούμε ωραίο μπάσκετ, χωρίς επεισόδια στα γήπεδα και μάλιστα οι περισσότεροι ευχήθηκαν στο τέλος, να κερδίσει ο καλύτερος.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης τόνισε: «Μετά από τρία χρόνια είμαστε πάλι στην τετράδα, είχαμε μια δύσκολη χρονιά θα έλεγα, ειδικά στην αρχή της. Κάναμε κάποιες ήττες, με τραυματισμούς. Δουλέψαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε στην ομάδα. Ήταν ένας στόχος, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Έχουμε μια δύσκολη σειρά μπροστά μας, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε: «Η ομάδα εξελίχθηκε στη διάρκεια της σεζόν, όταν καταφέραμε να βρούμε χημεία, επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό «κλείσιμο» στη σεζόν, που μας επέτρεψε να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όταν έχουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απέναντί μας, θα μπορούμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας».

Ο αθλητής του Προμηθέα Νίκος Γκίκας δήλωσε: «Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα».

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ’ Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν λακωνικός στην αρχική του τοποθέτηση: «Πάμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Εύχομα ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, πρόσθεσε: «Έχουμε μια σειρά ημιτελικών, με μία ομάδα (Προμηθέας Πάτρας) που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο της, πάρα πολύ ωραία και σωστά. Χρειάζονται τέτοιες ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ. Το κλειδί είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας και να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς που είχαμε. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι».

Σειρά πήρε ο Ίαν Βουγιούκας από τον Παναθηναϊκό: «Το 26-0 της κανονικής περιόδου είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν. Τα playoffs είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει. Η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολη. Με το καλό, αν προχωρήσουμε, θα βρούμε στους τελικούς μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Θα δώσουμε το 100% για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Τσάβι Πασκουάλ από την πλευρά των «πρασίνων» αστειεύτηκε και ξεκίνησε λέγοντας, ότι του χρόνου ελπίζει να μπορεί να μιλάει ελληνικά και τόνισε στη συνέχεια: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι, με αυτούς τους σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα, καλώς ή κακώς ένας κερδίζει και οι άλλοι χάνουν. Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς και κερδίζεις, κι άλλες προσπαθείς το ίδιο και δεν κερδίζεις κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω κι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά να χαρίσουν το καλύτερο δυνατό θέαμα για τον κόσμο. Όλοι οι θεατές να το χαρούν αυτό, παρακαλώ πολύ χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας. Αναφορικά με τη σειρά απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή με 11/12 στους τελευταίους αγώνες».

Κεφάλαιο Προμηθέας για όλους

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στον Προμηθέα λέγοντας: “Ο Προμηθέας είναι εδώ γιατί το αξίζει να βρίσκεται στα ημιτελικά. Παίζουν έξυπνο μπάσκετ και γίνονται καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Είμαι βέβαιος πως όλο αυτό έχει προέλθει μέσα από σοβαρή δουλειά των ανθρώπων του συλλόγου. Ο Προμηθέας μπορεί να γίνει το παράδειγμα και για άλλες ομάδες στο μέλλον”.

Για την Πατρινή ομάδα μίλησαν και οι άλλοι δυο προπονητές, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να λέει: “Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα αυτή που δημιουργεί και περνάει προς τα έξω ο Προμηθέας. Είναι ωραίο που μέσα από το μεράκι και τον ενθουσιασμό, την τεχνογνωσία δημιουργείται μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους αυτό”.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές των Πατρινών: “Πέρα από τη βιτρίνα που υπάρχει, είναι ένας σύλλογος που έχει μεγάλη και αξιολόγη πορεία στα τμήματα υποδομής. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα. Όσον αφορά στη σημασία της παρουσίας μια ομάδας της επαρχίας στα ημιτελικά, θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω περάσει από ομάδα της επαρχίας, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία, να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με πολυετή παρουσία στην Α1 και να μην γεμίζουν τα γήπεδα”

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

O Πατρινός γκαρντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Παπαθεοδώρου στις «ειδικές» αποστολές που του αναθέτει

Published

on

Δεν έχει κανένα χάσει -σχεδόν- παιχνίδι ο Νάσος Μπαζίνας στο φετινό πρωτάθλημα (21/22) κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η επιστροφή του στον Προμηθέα έγινε προκειμένου αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ωριμότητα και εμπειρία να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, κάτι που το έχει πετύχει.

Παρότι η περιφερειακή γραμμή της ομάδας είναι γεμάτη (Κάουαν, Χέιλ, Κόνιαρης), ο πατρινός γκαρντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Παπαθεοδώρου στις «ειδικές» αποστολές που του αναθέτει.

Με την 61η εμφάνισή του στο τελευταίο ματς με τον Κολοσσό, ο Νάσος Μπαζίνας έμεινε μόνος στην 8η θέση της ιστορικής λίστας συμμετοχών του Προμηθέα στη μεγάλη κατηγορία, αφού ξεπέρασε τον Τζεράι Γκραντ.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Για 5η φορά στην πρώτη τετράδα

Published

on

Μετά από δύο χρόνια που είχε τερματίσει 5ος στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ο Προμηθέας επέστρεψε στην πρώτη τετράδα με ρεκόρ 13-9 (8 νίκες στο σπίτι του και 5 μακριά από αυτό).

Σταθερή αξία η πατρινή ομάδα στο πρωτάθλημα της Basket League, καθώς αν εξαιρεθεί η πρώτη μέτρια χρονιά προσαρμογής στην κατηγορία, στις υπόλοιπες επτά διοργανώσεις έχει γράψει τη δική της εντυπωσιακή διαδρομή.

Μόνο και μόνο ότι έχει πετύχει πέντε φορές να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου, λέει πολλά.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League: Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Β’ φάσης

Published

on

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Basket League τόσο για το Top 6 όσο και για τα πλέι άουτ.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστούν την Κυριακή (31/3), ενώ το ΑΕΚ – Μαρούσι θα ρίξει την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Β’ φάσης της Basket League τη Δευτέρα (1/4).

Το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης:

Σάββατο 30 Μαρτίου

Περιστέρι – Κολοσσός (17:15)
ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας (18:00)
Λαύριο – Καρδίτσα (19:00)

Κυριακή 31 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Άρης (17:15)
Παναθηναϊκός – Προμηθέας (21:00)

Δευτέρα 1 Απριλίου

ΑΕΚ – Μαρούσι (20:15)

Continue Reading
Advertisement
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 mins ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΧΑΝΤΜΠΟΛ35 mins ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ4 hours ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ4 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 15 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

Α2 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ24 hours ago

Παναχαϊκή Κ19: Δεν “κατέβηκε” στα Προσφυγικά ο Διαγόρας Ρόδου

Α2 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ21 hours ago

Πρόκριση στα ημιτελικά για Διαγόρα σε ματς θρίλερ

BASKET LEAGUE17 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

Α1 ΕΣΚΑΗ24 hours ago

Ορίστηκε ο εξ’ αναβολής αγώνας Ροΐτικα-Ανδραβίδα

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 hours ago

Αντώνης Νικοπολίδης: «Αντί για την κριτική ας επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση και την στήριξη»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 mins ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΧΑΝΤΜΠΟΛ35 mins ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ4 hours ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ4 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 15 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

Facebook