Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Επιτυχίες για τους Φοίνικες Γλυφάδας στα προκριματικά του Πανελληνίου

Published

on

Στους αγώνες της προκριματικής φάσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ που έγιναν τη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι οι αθλήτριες των Φοινίκων Γλυφάδας ΜΑΓΔΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΔΑΛΗ ήταν μεταξύ των προκριθέντων για τη τελική φάση.

Παράλληλα πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν και τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου. Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ και η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΤΧΑΒΑ πέρασαν πρώτοι από τους ομίλους τους.

Ο 6χρονος ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ έχασε οριακά τη πρώτη θέση του ομίλου του. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στους αγώνες: ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (pics)

Published

on

Η Πάτρα υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση –η πρώτη επίσημη στο νέο Δημαρχείο- που πραγματοποιήθηκε, στις  4 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του.

Η διαδρομή της φλόγας στην Πάτρα ακολούθησε την πορεία από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο Δημαρχείο και μετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Την φλόγα μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑμεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγμαχία), Χριστόδουλος Κολόμβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα Δράκου (Κολύμβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασσικός Αθλητισμός).

Η εναπόθεση της Ολυμπιακής Φλόγας στον βωμό στο Δημαρχείο, έγινε από τον λαμπαδηδρόμο Χριστόδουλο Κολόμβο, παρουσία εκπρόσωπων των Αρχών και των Φορέων της πόλης, της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και  της Οργανωτικής Επιτροπής των  33ων (ΧΧΧΙΙΙ) Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων  Παρίσι 2024.

Αμέσως μετά, έγινε ανάκρουση  του Ύμνου Ολυμπιακών Αγώνων και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας και ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, της Εκπροσώπου της Οργανωτικής   Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων  «PARIS 2024»  Mme Catherine Sagnelonge: Κατρίν Σανιελόνζ, Προξένου της Γαλλίας στην Ελλάδα και του εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πέτρου Συναδινού, Μέλους ΕΟΕ –Εκπρόσωπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγού Αποστολής Παρίσι 2024.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Published

on

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, ήλθε η ώρα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Παράδοσης θ’ αρχίαει την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης, θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.

Το Ολυμπιακό Φως θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό που παρακαλείται να προσέλθει έγκαιρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα – έναρξη 18:30:

Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο Ελλάδας “ Wolves Team | Gymnastics Club”
(Xορογραφία Ολυμπία Δραγούνη, με συμμετοχή 60 χορευτών)

Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο Γαλλίας “ Danse des Jeux by Mourad Merzouki” με συμμετοχή 150 μαθητών από

ΕλληνόΓαλλικό Σχολείο « ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ» και “ The Olympic Cypher” του Ηλία Χατζηγεωργίου με συμμετοχή 6 χορευτών και ενός μουσικού

Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας (Τον Ολυμπιακό ύμνο ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο Κόρες “ CHORES” συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ)

Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Σημαίας Γαλλίας

Εθνικός Ύμνος Ελλάδας – Έπαρση Σημαίας Ελλάδας

Οι εθνικοί ύμνοι ερμηνεύονται από τη Νάνα Μούσχουρη με συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Είσοδος Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, Ιερειών και Κούρων

Είσοδος Ολυμπιακής Φλόγας – Λαμπαδηδρομία εντός Σταδίου

Αφή Βωμού (Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της ομάδας Πόλο Ιωάννης Φουντούλης θα ανάψει τον βωμό συνοδεία της Εθνικής Ομάδας)

Χορογραφία Ιερειών και Κούρων (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και η

Χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Ερμηνεία: Τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος

Χαιρετισμός προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προέδρου Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, και μέλους της ΔΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου

Χαιρετισμός προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024», κ. Τόνι Εστανγκέ

Αφή Δάδας από την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά

Παράδοση της Δάδας από την Πρωθιέρεια στον πρόεδρο της ΕΟΕ, προέδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο

Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, προέδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και

Μέλος της ΔΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» κ. Τόνι Εστανγκέ

Αποχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας (Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ερμηνεία: Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη)

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1 Εθνική – Νίκησε τα Χανιά 8-7 εκτός έδρας

Με δύο ομάδες η Πάτρα του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία του πόλο

Published

on

Ο ΝΟΠ ήθελε τη νίκη και την πήρε στο δεύτερο αγώνα του στα Χανιά, όπου επικράτησε της αντίπαλης ομάδας με 8-7 και πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1 Εθνική πόλο των ανδρών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες με το τέλος της πρώτης περιόδου να τις βρίσκει ισόπαλες με 1-1, ενώ στη συνέχεια ο ΝΟΠ ανέβασε στροφές και προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο.

Ωστόσο στο τρίτο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 5-5 ισοπαλία, ενώ στο τέλος οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκα καθάρισαν με την παραμονή τους επικρατώντας με 8-7.

Ένταση υπήρξε στο φινάλε με το παιχνίδι να διακόπτεται έπειτα από αλλεπάλληλα επιθετικά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές.

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 4-1, 2-3.

ΝΟ Χανίων ANEK LINES (Βαγγέλης Βλαζάκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 1, Παζαΐτης, Παππάς, Μπατάκης, Αποστολάκης 2, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουράσοβ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Ζουζούνης, Τζανακάκης.

ΝΟ Πατρών (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 3, Κανελλόπουλος, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 2, Βικάτος 1, Γαβαλάς 2, Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΑΘΛΗΜΑΤΑ12 hours ago

Στην Πάτρα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε την διαδρομή που θα ακολουθήσει

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Η απίστευτη απόφαση της Super League 2 για τη μέρα και την ώρα διεξαγωγής του Παναχαϊκή – Διαγόρας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ11 hours ago

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ στη Βαρκελώνη με το… καλησπέρα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Μπάσκετ: Μεγάλη γιορτή για μαθητές δημοτικών σχολείων Πάτρας στο Promitheas Park

ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα (vid)

ΠΟΛΟ8 hours ago

Ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1 Εθνική – Νίκησε τα Χανιά 8-7 εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

Ο Παναιγιάλειος εξασφάλισε την παραμονή του στην Γ’ Εθνική

Facebook