Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έτσι «χωρίζει» η Α’ Κατηγορία της σεζόν 2018-19

Στο Σαραβάλι θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος του Ομίλου της Δυτικής Αχαΐας
Σε ένα σύστημα διεξαγωγής που υπήρχε πριν περίπου μια 20ετία επιστρέφουμε τη νέα χρονιά στην Α’ Κατηγορία, εκεί που οι ομάδες που συμμετέχουν, θα χωριστούν σε 2 Ομίλους με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και θα παλέψουν για τον τίτλο και την άνοδο υπό ένα άλλο πρίσμα, που στους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του ποδοσφαίρου θα θυμίσει παλιές εποχές.

Από τις 24 ομάδες λοιπόν, είναι σίγουρες όλες με μόνη εκκρεμότητα ποια ομάδα θα καταλάβει την 12η θέση του Ομίλου της Αιγιάλειας, με Άρη, Πάτρα 2005 και Πάτραι πιο πιθανούς να μεταφερθούν στο άλλο Όμιλο. Αυτές οι 3 ομάδες ή αν υπάρξει η οικειοθελής μεταφορά ομάδας από την Δυτική Αχαΐα -που θα λύσει τα χέρια της Ένωσης- θα είναι ο τελευταίος που θα ολοκληρώσει την… παρέα του Βορρά που αυτή τη στιγμή έχει 11 «παίκτες». Αν δεν υπάρξει η επιθυμία κάποιων εκ των 3 να αγωνιστούν στον συγκεκριμένο Όμιλο, βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι η διεύθυνση των καταστατικών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη η αλλαγή ομίλου στην ομάδα που θα χρειαστεί να καλύψει το κενό.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Στη πλευρά λοιπόν του Αιγίου, με κεντρικό γήπεδο της Πάτρας να είναι αυτό του Πανιώνιου/Αχιλλέα Αγυιάς, ξεχωρίζουν οι 4 ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο που φέτος τέθηκε ξανά σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια, με Αετό Πατρών, Δαβουρλή, Πανιώνιο/Αχιλλέα και Ζαβλάνι/Αίαντα να είναι οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτό, με κλειδάριθμο ώστε οι 2 εξ’ αυτών να παίζουν εκτός έδρας και οι 2 εντός.

Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, ο Νίκη Προαστίου που έχασε στις… καθυστερήσεις τα μπαράζ ανόδου θα υποδέχεται τους αντιπάλους στο γήπεδο της και… κατεβαίνοντας προς την Παραλία, το «Θ. Χρυσανθόπουλος» θα επιδιώξει να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές.

Γενικά η… ακτογραμμή θα ζήσει μεγάλες στιγμές, αφού Αναγέννηση Ψαθοπύργου, ΑΕ Δρέπανο θα είναι οι επόμενες στάσεις, πριν φτάσουμε στις Καμάρες όπου λογικά θα είναι η έδρα των ομάδας του Φοίνικα Σαλμενίκου που θα ενωθεί με αυτή της Ζήριας/ΤΑΔ ’93. Εκεί στην Άβυθο θα περιμένουν και τα φοβερά πιτσιρίκια της Θύελλας Αιγίου που ήταν εντυπωσιακά στα μπαράζ και τέλος στο Διακοπτό, η τοπική ομάδα, ολοκληρώνει τους 11 από τους 12 συμμετέχοντες της συγκεκριμένης ζώνηw.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ
Στην άλλη πλευρά του Νομού, δεσπόζει η μεγάλη Κυρία της Δυτικής Αχαΐας, η Αχαϊκή που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική. Ο… κάμπος θα είναι χωρίς δύναμη και μόνο ο Εθνικός Σαγεΐκων θα υπερασπιστεί την τιμή των πεδινών της Αχαγιάς, με τους «ορεινούς» να εκπροσωπούνται από τον Τριταιϊκό και όλους τους υπόλοιπους, στην αστική ζώνη της Πάτρας.

Στα Ζαρουχλείκα, Αναγέννηση και Ατρόμητος θα δίνουν τους αγώνες τους, στο «Φ. Αραβαντινός» οι «κυανόλευκοι» της Θύελλας και «ταξιδεύοντας» προς τα Δυτικά, στην Οβρυά και το «DaLuz» θα βλέπουμε ΑΠΣ Πάτραι και Άρη (με μεγάλο ερωτηματικό τα Προσφυγικά και αν θα είναι σε αυτόν τον Όμιλο), ενώ στο Σαραβάλι ο Πήγασος, ο Δίας και η Πάτρα 2005 (ισχύει ότι και παραπάνω για Πάτραι-Άρη). Βγαίνοντας στην Παραλία, η έδρα της Δόξας θα είναι και πάλι ρυθμιστής, ενώ τα Βραχνέικα θα έχουν φέτος «νερατζούρι» εκπρόσωπο, τον Αστέρα Τσουκαλεΐκων…

———————————————————————————-

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Ομάδα Θέση Κατηγορία
Αετός Πατρών 2η Α’ ΕΠΣΑ
Νίκη Προαστείου 5η Α’ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Αγίου Β. 6η Α’ ΕΠΣΑ
Δαβουρλής K. ’92 10η Α’ ΕΠΣΑ
Θύελλα Γ.Σ. Αιγίου 14η Α’ ΕΠΣΑ
Πανιώνιος/Αχιλ Αγ. Πρωταθλητής Β2’ ΕΠΣΑ
Αναγέννηση Ψαθ. Πρωταθλητής Β3’ ΕΠΣΑ
Δήμος Διακοπτού 2ος Β3’ ΕΠΣΑ
ΑΕ Δρεπάνου 3ος Β3’ ΕΠΣΑ
Ζαβλάνι/Αίας 1ος Καλύτερος 4ος Β2’ ΕΠΣΑ
Φοίνικας Σαλμ. 2ος Καλύτερος 4ος Β3’ ΕΠΣΑ
* Η 12η ομάδα του ομίλου θα προκύψει τις επόμενες μέρες, είτε από ορισμό της ΕΠΣΑ, είτε από οικειοθελή δήλωση.

———————————————————————————-

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ
Ομάδα Θέση Κατηγορία
Αχαϊκή Υποβιβασμός Γ’ Εθνική
Αναγέννηση Π. 3η Α’ ΕΠΣΑ
Θύελλα Πατρών 4η Α’ ΕΠΣΑ
Εθνικός Σαγεΐκων 7η Α’ ΕΠΣΑ
Ατρόμητος Πατρών 8η Α’ ΕΠΣΑ
Άρης Πατρών 9η Α’ ΕΠΣΑ
Δόξα Παραλίας 11η Α’ ΕΠΣΑ
Πήγασος Μπεγ. 12η Α’ ΕΠΣΑ
Τριταιϊκός Πρωταθλητής Β1’ ΕΠΣΑ
Δίας Σαραβαλίου 2ος Β1’ ΕΠΣΑ
Πάτρα 2005 2ος Β2’ ΕΠΣΑ
Αστέρας Τσουκ. 3ος Β1’ ΕΠΣΑ
ΑΠΣ Πάτραι 3ος Β2’ ΕΠΣΑ

(Από την έντυπη έκδοση της «Match Αχαΐας»)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Δημητρόπουλο και ο Καλογερόπουλος μετακόμισε στο Ζαβλάνι/Αίαντα

Άλλος ένας παίκτης αποχώρησε από το Πάτραι και οδηγήθηκε στο Ζαβλάνι/Αίαντα, που δυναμώνει το ρόστερ του με ένα πολύτιμο ποδοσφαιριστή.

Πέρυσι ερχόμενος από τα Ψηλαλώνια, πέτυχε κρίσιμα γκολ για τους «μαυροπράσινους» και βοήθησε σημαντικά, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Αγωνίζεται ως χαφ στην αριστερή πλευρά και λογικά θα προσφέρει λύσεις στο σύνολο του Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη.

Στο Ζαβλάνι θα συναντήσει εκ νέου τον πρώην συμπαίκτη του στο Πάτραι, Δημήτρη Δημητρόπουλο, που μετράει ήδη 1 συμμετοχή, αφού αγωνίστηκε στην ήττα από τον Κεραυνό.

Διάβασε Περισσότερα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αναζήτηση προπονητή ο Εθνικός Σαγείκων- Ανακοίνωσε νέο Δ.Σ.

Αλλαγές επήλθαν στις τάξεις του Εθνικού Σαγείκων σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Ο Δημήτρης Κουτσογιαννόπουλος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και ευχαρίστησε την διοίκηση για την συνεργασία.

Οι «πολεμιστές» αναζητούν τον διάδοχο, αλλά πλέον διαθέτουν νέο Δ.Σ., το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα, για να βελτιώσει την κατάσταση, έπειτα από τις 4 σερί ήττες στην Α΄κατηγορία. Πρόεδρος του Εθνικού θα είναι ο Ανδρέας Σαρτζής.

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ.:

Αντιπρόεδρος: Θανάσης Σπανός

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κλοκίτης

Α. Γενικός Αρχηγός Παναγιώτης Αβράμης

Β΄ γενικός Αρχηγός Λευτέρης Νικολακόπουλος

Ταμίας: Ανδρέας Μακρυγιάννης

Έφορος Τμημάτων Υποδομής: Νίκος Μπέης

Έφορος Γηπέδου: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Μέλη: Παναγιώτης Χρυσανθακόπουλος, Γιάννης Σαλαμαλίκης και Χρήστος Γιαννακόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μάχη των «κανονιέρηδων» της Α΄κατηγορίας

Η Α΄ΕΠΣΑ κατηγορία έχει ήδη περπατήσει τα 4 από τα 22 βήματα που έχει να διανύσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και δούμε ποιοι θα λάβουν μέρος σε πλέι οφ και πλέι άουτ.

Πάμε να δούμε εκτενέστερα την μάχη που δίνουν οι σκόρερς συνολικά στο πρωτάθλημα

Πιο αναλυτικά:

4 γκολ: Κασπίρης (Αναγέννηση Πατρών), Βλασόπουλος (Θύελλα Π.),

3 γκολ: Σκεπετάρης (Θύελλα Π.), Σταυριανόπουλος (Δόξα Παρ.), Λυμπέρης (Άρης Π.), Βασιλόπουλος (Άρης Π.), Ανδρεόπουλος (Πανιώνιος/Αχιλλέας)

2 γκολ: Σολωμός (Τσουκαλέικα), Σχοινάς (Δόξα Παρ.), Στουπάκης (Δόξα Παρ.), Αλποχωρίτης (Άρης Π.), Κουλογιάννης (Δόξα Χαλανδ.), Μούτσα (Ατρόμητος Π.), Γελάσιος (Πήγασος), Αποσκίτης (Ατρόμητος Π.), Παπαπέτρος (Πάτρα 2005), Καταβάτης (Νίκη Πρ.), Σαρρής (Νίκη Πρ.), Μητρόπουλος (Θύελλα Αιγίου), Δημητρακόπουλος (Πάτραι)

Διάβασε Περισσότερα

Facebook