Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ευκαιρία για τις τελευταίες πινελιές

Published

on

Εύκολο απόγευμα είχε ο Προμηθέα, που κέρδισε τον Πανιώνιο με 97-64 στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, απέναντι στον Άρη για το Κύπελλο (3/10).

Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν τέτοια, που καθιστά ανούσια τυχόν προσπάθεια για εξαγωγή αγωνιστικών συμπερασμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο Μάκης Γιατράς δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να πειραματιστεί, πέντε μέρες πριν τον αγώνα με τους “κίτρινους” και οκτώ πριν το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος, κόντρα στον Κολοσσό. Να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ στον φωτεινό πίνακα μηδενίστηκε.

Ο Αγώνας

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα του αγώνα, απόρροια της διάθεσης των προπονητών να πειραματιστούν, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Προμηθέας απέκτησε από νωρίς μια μικρή διαφορά (7-5 στο 2′) έχοντας σαν πρωταγωνιστή τον Παρκς, που όπως αποδείχθηκε, ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του. Ξεκάθαρη ήταν επίσης η διάθεση του Μάκη Γιατρά για παιχνίδι στο ποστ, με εκφραστή τον Κατσίβελη, γεγονός που συνοδεύτηκε από τα αντίστοιχα συστήματα. Γυρνώντας στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν έπειτα από τρίποντο του Σίνγκλερ στο 6′ (12-13), αλλά η απάντηση του Προμηθέα ήταν άμεση και με επιμέρους σερί 11-0 σε δύο λεπτά, πήρε εκ νέου τα ηνία (23-13 στο 8′). Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι επέλεξαν την άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν, ο Πανιώνιος εγκλωβίστηκε, μένοντας άποντος για σχεδόν τέσσερα λεπτά, ενώ το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τον βρήκε στο -13 (27-14).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, φτάνοντας με τρίποντο του Σαλούστρου στους 19π. (33-14 στο 11’20”). Στο αντίστοιχο διάστημα (έξι λεπτών, από το 6′ έως το 12′) η ομάδα του Χουγκάζ σκόραρε μόλις ένα πόντο. Η παγίωση διψήφιας τιμής στην διαφορά, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ρυθμού, αλλά και της ποιότητας. Ο Πανιώνιος αντιμετώπιζε προβλήματα ακόμη και στο κατέβασμα της μπάλας, την ώρα που η επιθετική δυστοκία, φανέρωσε πολλές από τις αδυναμίες του. Οι “Προμηθείς” εκμεταλλεύτηκαν το παραπάνω γεγονός, δοκιμάζοντας αρκετές αμυντικές και επιθετικές τακτικές (41-21 στο 14’28”). Ύστερα από κάποιες “στείρες” κατοχές, ο Έλις προσέφερε θέαμα και με εντυπωσιακό κάρφωμα, διαμόρφωσε το 48-23 στο 17′. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι “έσπαγαν” πολύ εύκολα το zone press του Πανιωνίου, φτάνοντας σε εύκολους πόντους, ουκ ολίγες φορές. Έπειτα από επιμέρους σερί 25-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ, 52-25.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το τρίτο δεκάλεπτο επιστρατεύοντας άμυνα ζώνης, γεγονός που δυσκόλεψε τον Προμηθέα, που αστόχησε σε συνεχόμενα σουτ τριών πόντων (55-31 στο 23′). Μάλιστα, μετά από τα πρώτα πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Χουγκάζ “έτρεξε” επιμέρους σερί 8-13 (60-38). Στο δεύτερο σκέλος της περιόδου, ο ρυθμός του αγώνα αυξήθηκε ξανά, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν άμεσες επιθέσεις, κυρίως τριών πόντων (63-45 στο 27′ και 70-53 στο 30′).

Με τον Γκίκα να αναλαμβάνει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι του Προμηθέα, οι γηπεδούχοι διαφοροποίησαν τους συσχετισμούς και με επιμέρους 6-0 σε 1’30” στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκαναν το 76-53. Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ανέβασε την άμυνά της, με αποτέλεσμα να κλέψει μπάλες, πετυχαίνοντας καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Να σημειωθεί ότι ο άξονας Γκίκας-Τσαϊρέλης έκανε μεγάλη ζημιά στον Πανιώνιο, ενώ οι συνεργασίες των δύο παικτών ήταν εξαιρετικές. Τελικά, ο Προμηθέας κέρδισε με 97-64.

Τα Δεκάλεπτα: 27-14, 52-25, 70-53, 97-64

Προμηθέας(Γιατράς): Κατσίβελης (2), Παρκς (11), Κασελάκης (14), Λίποβι (6), Μπράουν (12), Τσαιρέλης (11), Σανδραμάνης (2), Γκίκας (4), Μαντζούκας (2), Έλις (8), Χολ (3), Σαλούστρος (9), Μέιερ (12), Λαναράς (), Καραίσκος (1).

Πανιώνιος(Χουγκάζ): Δίπλαρος (3), Καμπερίδης (2), Καμαριανός (4), Ρουμελιώτης (-), Δημητρόπουλος (-), Χουγκάζ (4), Χουγκάζ (10), Σίνγκλερ (10), Χάρις (10), Μπέρι (11), Σκιν (1), Μπρικ (), Τέηλορ (10), Τόλιας (), Μπρέιν (9).

Νίκος Καλουδιώτης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

Η πατρινή ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω ή διαφορετικό από το… να περιμένει

Published

on

Στο… περίμενε είναι ο Προμηθέας για το επόμενο και προτελευταίο παιχνίδι του στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος αφού πρώτα θα παίξει το εξ’ αναβολής (από την 1η αγωνιστική) με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια με το Περιστέρι στο «Α. Παπανδρέου».

Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Μακάμπι κι αναλόγως από το πόσα παιχνίδια θα χρειαστούν για να ξεχωρίσει η ομάδα που θα προκριθεί στο Final-4 του Βερολίνου, θα κριθεί το πότε θα οριστεί ο αγώνας με τον Προμηθέα.

Οπότε και λογικά η πατρινή ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω ή διαφορετικό από το… να περιμένει.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Χρυσικόπουλος και Μπαζίνας μοίρασαν χαμόγελα

Published

on

Οι παίκτες του Προμηθέα, Λίνος Χρυσικόπουλος και Νάσος Μπαζίνας, επισκέφθηκαν το 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου. 

Έτσι πρόσφεραν όμορφες στιγμές στους μαθητές και τους μίλησαν για τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού, ενώ έπαιξαν και μπάσκετ μαζί τους. 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: 

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Νάσος Μπαζίνας, επισκέφθηκαν το 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου και μίλησαν στους μαθητές για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού, πάντα σε συνάρτηση με τις σχολικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν πρέπει ποτέ να παραμερίζονται.  

Στη συνέχεια, μαθητές, δασκάλοι και παίχτες βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου έπαιξαν μαζί μπάσκετ, μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα και όμορφες στιγμές προς όλους.  

Οι δύο αθλητές μας, στο τέλος, παρέδωσαν ως αναμνηστικό δώρο στον διευθυντή του σχολείου κ. Θανασούλια Ανδρέα, την επίσημη ευρωπαϊκή φανέλα της ομάδας μας για τη σεζόν 2023-2024. 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Μπάσκετ: Οι Νεανίδες του Προμηθέα στην Κόρινθο για το εισιτήριο στην τελική φάση

Published

on

Από Παρασκευή 26 μέχρι και Κυριακή 28 του μήνα θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νεανίδων μπάσκετ στο κλειστό της Κορίνθου.

Ο Προμηθέας πρωταθλητής ΕΣΚΑ-Η θα είναι στην αφετηρία μαζί με Πελασγό και Ερμιονίδα, θέλοντας την 1η θέση που οδηγεί στο φάιναλ-8 και στο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων της χώρας στην εν λόγω κατηγορία.

Τα παιχνίδια της Κορίνθου:

26/04/24 15:00: Ερμιονίδα – Προμηθέας.

27/04/24 15:00: Προμηθέας – Πελασγός

28/04/24: 13:00: Πελασγός – Ερμιονίδα.   

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΑΘΛΗΜΑΤΑ12 hours ago

Στην Πάτρα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε την διαδρομή που θα ακολουθήσει

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Η απίστευτη απόφαση της Super League 2 για τη μέρα και την ώρα διεξαγωγής του Παναχαϊκή – Διαγόρας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ11 hours ago

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ στη Βαρκελώνη με το… καλησπέρα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Μπάσκετ: Μεγάλη γιορτή για μαθητές δημοτικών σχολείων Πάτρας στο Promitheas Park

ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα (vid)

ΠΟΛΟ8 hours ago

Ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1 Εθνική – Νίκησε τα Χανιά 8-7 εκτός έδρας

SUPER LEAGUE 23 hours ago

Super League 2: Έως 5 άνω των 23 ετών δικαιούνται οι ομάδες Β’

Facebook