Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Φωτογραφίες από τους αγώνες για την Αλέκα Σιούλη

Published

on

Δεκάδες αθλητών από την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιποι Ελλάδα τίμησαν το Σάββατο τη μνήμη της αδικοχαμένης Αλέκας Σιούλη, στους τρίτους αγώνες στίβου που φέρουν το όνομά της.

Η κάμερα της “Match” βρέθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και έχει τα στιγμιότυπα.

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Δύο πατρινά χάλκινα μετάλλια με Καυκά και Μπαρδάκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Published

on

Με εξαιρετικές εμφανίσεις που έφεραν μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και ρεκόρ κύλησε για τα ελληνικά χρώματα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μια απόλυτη επιτυχημένη παρουσία, με τους πρωταθλητές μας να αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Χρυσό και με μεγάλη επίδοση ο Παπαμιχαήλ

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ reloaded! Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής έκανε κούρσα από τα παλιά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας και δεν κέρδισε απλά τον αγώνα των 20 χλμ. αλλά και με χρόνο 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Ο συνδυασμός της πρώτης θέσης με το συγκεκριμένο χρόνο δίνει πολλούς πόντους στον αθλητή του Παμμηλιακού και θα τον ανεβάσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (όπου είναι ήδη εντός πρόκρισης), αλλά – το σημαντικότερο – και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήμουν πολύ καλά και ο αγώνας πήγε περίφημα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό εν όψει του καλοκαιριού, αφού αποκόμισα πολύτιμους βαθμούς στο rankingΣυνεχίζουμε τη μάχη…».

Εξαιρετικά εμφάνιση στα 20 χλμ. έκανε και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος στα 37 του συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Διπλός θρίαμβος στις γυναίκες για Φιλτισάκου και Τσινοπούλου

Διπλός θρίαμβος και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών με την Ελλάδα να πετυχαίνει το 1-2 με τις Κυριακή Φιλτισάκου και την Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η πρώτη, μάλιστα, με 1:32.52 πλησίασε το ρεκόρ της που είναι 1:32.23 από το 2021. Η Τσινοπούλου τερμάτισε σε 1:34.28.

Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Στην κατηγορία Κ18 στα 10 χλμ. ο Νικόλας Μάρτος ήταν 4ος με 49.35.

Τέλος, στα 5 χλμ. Κ18 στα κορίτσια, η Μαρία Ζουμπαδέλη ήταν 7η με 26.57 και η Αθηνά Ντάτσα Μαστρογιάννη 8η με 27.36. Και οι δύο βαδίστριες βελτίωσαν τις ατομικές επιδόσεις τους.

Continue Reading
Advertisement

Facebook