Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Η ΠΥΓΜΗ και «οι γιοι της Κούβας»

Published

on

Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα μας παρουσιάσει η ομάδα της ΠΥΓΜΗΣ, που αυτή την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 7.30μ.μ. στο προπονητήριο της, θα πραγματοποιήσει την προβολή μιας ξεχωριστής ταινίας, όπως είναι «Οι γιοι της Κούβας».

Ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος, σε συνεργασία με τον “Γυμνό οφθαλμό” του Νίκου Καββαδία, ετοίμασαν αυτή τη προβολή, που θα λάβει χώρα στο προπονητήριο της ομάδας (τέρμα οδού Αγίας Σοφίας), όπου οι φίλοι του αθλήματος θα μπορέσουν να απολαύσουν μια ταινία για το άθλημα που αγαπάνε, ενώ αξίζει να την δουν όλοι, ακόμη και αν δεν είναι αθλητές ή σχετικοί με το άθλημα, ώστε να μυηθούν στον κόσμο της πυγμαχίας.

* Είναι προβολή θα έχει εισιτήριο οικονομικής ενίσχυσης 3 ευρώ.

Η ΤΑΙΝΙΑ
(“Οι γιοι της Κούβας”, Ηνωμένο Βασίλειο, 88′, εγχρ., ντοκ., 2009)

“Οι Γιοί της Κούβας” είναι ένα μοναδικά εμπνευσμένο ντεμπούτο για τον Βρεττανό σκηνοθέτη Andrew Lang, ο οποίος γιά τρία χρόνια παρακολουθεί τρεις από τους λιλιπούτειους υποψήφιους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές της φημισμένης Ακαδημίας Πυγμαχίας της Αβάνας (The Havana Boxing Academy).

Βρισκόμαστε στα 2006, μια χρονιά γεμάτη αβεβαιότητα για την Κούβα, αφού ο μεγαλύτερος “πυγμάχος” της, ο Comandante Fidel αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας κι εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια…

Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας η φημισμένη Ακαδημία Πυγμαχίας της Αβάνας, κάτω από την καθοδήγηση του νεαρού προπονητή της Yosvani Bonachea, προετοιμάζεται να πάρει την ρεβάνς από την Ακαδημία του Μatanzas στο Εθνικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας κάτω των 12 και να φέρει το στέμμα του πρωταθλητή πίσω στην Αβάνα.

Ο φακός του Lang, διόλου τυχαία, ακολουθεί τρεις από τους μικρούς πυγμάχους της Ακαδημίας (Cristian “ο Γέρος” Martinez, Santos “ο Τραγουδιστής” Urguelles και Junior “ο Σκύλος της Δαλματίας” Menendez) και, από την μια, καταγράφει με ευαισθησία την σκληρή προσπάθειά τους να γίνουν πρωταθλητές, ενώ, από την άλλη, τους ακολουθεί κι έξω από το ρινγκ, στην αρένα της ζωής, όπου οι μικροί αυτοί αγωνιστές έχουν να δώσουν μεγαλύτερες μάχες (“Εμείς οι Κουβανοί παλεύουμε από την ώρα, που γεννιόμαστε και μεταφέρουμε αυτό το πνεύμα μέσα στο ρινγκ”, εξομολογείται ο Junior).

O Cristian, το μεγαλύτερο ταλέντο της Ακαδημίας, γιος του Oλυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Luis Felipe Martínez Sánchez, ένας 12χρονος με την σοφία ενός γέροντα (εξ ου και το παρατσούκλι “Ο Γέρος) “κλείνει” μέσα σε λίγες λέξεις όλη την ομορφιά του μποξ: “αγαπώ αυτό το άθλημα με τα 12 σκοινιά και τα 2 γάντια γιατί είναι πολύ όμορφο”.

Οι “Γιοί της Κούβας” είναι ένα ντοκιμαντέρ σπάνιας ευαισθησίας, σκηνοθετημένο με περισσή μαεστρία, που με αφορμή την πυγμαχία, υμνεί με ξεχωριστό τρόπο την ζωή και την Κούβα.

Είναι ολοφάνερη η αγάπη του σκηνοθέτη για την θρυλική αυτή χώρα, μια αγάπη, όμως, που δεν τον τυφλώνει και δεν τον κάνει προπαγανδιστή.

Όσο για την αγάπη του σκηνοθέτη για την ζωή αυτή δεν μπορεί να βρει καλύτερο εκφραστή από τον Γιοσβάνι, προπονητή και πατέρα για τους μικρούς πυγμάχους του.

“Ζει για την δουλειά του. Δεν έχει χρόνο να δει την οικογένειά του”, θα σημειώσει με παράπονο, αλλά και με το χαμόγελο της κατανόησης η γυναίκα του.

Δεν είναι τυχαίο, ότι “Οι γιοι της Κούβας” εξακολουθούν να σαρώνουν Βραβεία στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου (Ρώμη, Λος Αντζελες, Σέφιλντ, Αβάνα, Λονδίνο, Σαν Ντιέγκο, Καταλωνία), όπου βγάζουν νοκ – άουτ κοινό και κριτικούς.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο για την Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής

Μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν οι Γιώργος Πλέας και Λαμπρινή Γιαννακοπούλου

Published

on

Η Μαρία Γεωργοπούλου της Παναχαϊκής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας το οποίο ολοκληρώθηκε στην Κροατία.

Η πρωταθλήτρια του Νίκου Πλέα υπό της οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού ηττήθηκε στο  ημιτελικό της κατηγορίας της ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Επίσης ο Γιώργος Πλέας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώρισε την ήττα και έμεινε στους “8” καλύτερους πυγμάχους της κατηγορίας του, όπως και η Λαμπρινή Γιαννακοπούλου.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Ασημένιο μετάλλιο για την Ουρανία Κάντζαρη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας

Η διεθνής αθλήτρια του Ηλία Πελεκούδα υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Πλέα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου

Published

on

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ουρανία Κάντζαρη του Μίλωνα Πατρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας που ολοκληρώθηκε στην Κροατία.

Η διεθνής αθλήτρια του Ηλία Πελεκούδα υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Πλέα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, σταθερή πάντα στο ραντεβού με το βάθρο μεγάλων διοργανώσεων.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Στη Χαλκίδα η αποστολή του Warriors Taekwondo Center

Αναχωρεί αύριο η αποστολή του Warriors Taekwondo Center για την Χαλκίδα

Published

on

H αποστολή του Warriors Taekwondo Center βρίσκεται στην Χαλκίδα όπου θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων (12-14 Απριλίου) του τάε κβον ντο.

Οι αθλητές του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν μια θέση στο βάθρο όπου ο πρώτος κάθε κατηγορίας θα μπορεί να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.

Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν οι αθλητές:

Αμτζοπούλου Νεφέλη -44 2012

Αξιώτης Ανδρέας -33 2012

Παπαμιχαήλ Αγγελική -33 2012

Την αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονητές του συλλόγου:

Πετρόπουλος Βλάσιος

Πετρόπουλος Γεώργιος

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Ατρόμητος Π.: Με σοβαρές ελλείψεις στα μπαράζ

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο MVP της 25ης στροφής

BASKET LEAGUE22 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Facebook