Connect with us

FOOTBALL LEAGUE

Κι όλο περιμένουν…

Όταν φτάνουμε πια στα μέσα Ιουνίου κι εσύ δεν έχεις κάνει κάποιον στοιχειώδη προγραμματισμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, εν πολλοίς δημιουργούνται ανησυχίες.

Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Στην προκειμένη ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι κυρίως για Κέρκυρα, Πλατανιά, Κισσαμικό και φυσικά Παναχαϊκή που βρίσκονται με «δεμένα χέρια» και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Παρά μόνο περιμένουν να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτό το τοπίο της αναδιάρθρωσης, η οποία ακούγεται και συζητιέται καιρό τώρα αλλά επί του πρακτέου δεν υπάρχει κάτι.

Με τα ισχύοντα δεδομένα, οι τέσσερις ομάδες που προαναφέρθηκαν βρίσκονται στην Football League, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή δεδομένων εντός των επόμενων κρίσιμων για το ελληνικό ποδόσφαιρο ημερών. Μερικές μάλιστα από αυτές τις ομάδες αναμένεται να έχουν και διαφορετική διοικητική πλεύση ανάλογα με την έκβαση του ζητήματος της αναδιάρθρωσης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την επιφυλακτική στάση της UEFA αλλά και τα κενά που υπάρχουν στις προτάσεις Βασιλειάδη, εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε ολοταχώς προς αναδιάρθρωση, τα δεδομένα τίθενται σε άλλη βάση και οι επίσημες αποφάσεις αργούν. Έχουν ήδη αργήσει, αλλά το θέμα είναι να μην πάει η βαλίτσα τόσο μακριά ώστε να είναι καταστροφικά πλέον τα χρονικά περιθώρια για τις ομάδες.

Ανησυχεί και ο Ηρακλής

Το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν απασχολεί μονάχα τις ομάδες που «φλερτάρουν» με τη Super League αλλά κι εκείνες που ή υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική ή μόλις ανέβηκαν από αυτήν. Ο Ηρακλής είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τη νέα ΠΑΕ να έχει συναντήσει ήδη τον Γιώργο Βασιλειάδη και να αναμένεται να το πράξει εκ νέου τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η κύρια ανησυχία των ανθρώπων του Γηραιού είναι πως ενδεχόμενη αναδιάρθρωση είναι ικανή να περιπλέξει τα πράγματα και να στείλει και πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Αυτό δηλαδή που ζητούν στον Ηρακλή είναι ο σύλλογος να συμμετάσχει τουλάχιστον στη Super League 2 εάν όντως προχωρήσει η αναδιάρθρωση, ούτως ώστε να μην ακυρωθεί η άνοδος την οποία κέρδισε στο γήπεδο.

Στον Ηρακλή «βράζουν» εξάλλου τα τελευταία χρόνια με ορισμένες εξωαγωνιστικές αποφάσεις που τους επηρέασαν κι επομένως αρχίζουν από νωρίς την πρόληψη.

Μάριος Μάντζος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Βασιλειάδης σε Μαρλαφέκα: «Άλλοι αποφασίζουν για το πλάνο μου»

Η Παναχαϊκή είναι δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το πλάνο της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παρακολουθεί από πολύ κοντά όλα τα τεκταινόμενα.

Από την αρχή άλλωστε η ΠΑΕ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βασιλειάδη, καθώς ο ίδιος ο Υφυπουργός αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα των «Συμμάχων» που ανέλαβαν την Παναχαϊκή πριν από δυο χρόνια με μοναδικό στόχο να την επαναφέρουν στην μεγάλη κατηγορία, μέσα από ένα πλάνο που συνεχίζει να πατάει σε πολύ στέρεες βάσεις.

Έτσι λοιπόν και τώρα, που το ζήτημα αυτό είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του, οι πληροφορίες της «Match» κάνουν λόγο για επικοινωνία του Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τον Γ. Βασιλειάδη για να μάθει η ΠΑΕ από πρώτο χέρι τα διαδραματιζόμενα και τα οποία όσο ακόμη δεν οριστικοποιούνται, τόσο και κρατάνε σε στασιμότητα τον «κοκκινόμαυρο» προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Μάλιστα, λέγεται ότι η απάντηση του κ. Βασιλειάδη ήταν ξεκάθαρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά στον εκ των κορυφαίων διοικητικών παραγόντων της Παναχαϊκής μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

«Από την δική μου πλευρά, αυτό που ήταν να κάνω, το έκανα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο που αποτελεί άλλωστε και βούληση της Πολιτείας. Τους έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που αφορά το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το βιώσιμο μέλλον του, με πλάνο που οδηγεί σε μείωση των ομάδων, μια μείωση που είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς και εγγυάται ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα, οι ίδιες οι ομάδες είναι αυτές που θα κληθούν να πάρουν την τελική τους απόφαση, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω», ήταν τα λόγια του.

Μαρλαφέκας: «Στο ακουστικό μας…»

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στην Παναχαϊκή, ο Πλ. Μαρλαφέκας δεν είχε να «καταθέσει» κάτι νεότερο, όσο αυτή η εκκρεμότητα δεν λύνεται οριστικά.

«Τι να κάνουμε, εμείς είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα» διερωτήθηκε και άδικο δεν έχει. «Θα περιμένουμε αναγκαστικά μέχρι και τις 25 του μήνα, όπου εκεί θα παρθεί η οριστική απόφαση και μετά, θα έχουμε πολλά να προγραμματίσουμε για τη νέα χρονιά στην ομάδα μας», υπογράμμισε στα λεγόμενά του.

Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ανοιχτές προπονήσεις νεαρών τερματοφυλάκων στην Αγυιά

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 θα διοργανώσει ανοικτές προπονήσεις για την στελέχωση αγωνιστικών τμημάτων υποδομής κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2018/19 για τερματοφύλακες γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001 και 2002.

Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν στο Γήπεδο Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης (Αγυιά) με ώρα συγκέντρωσης τις 08.30 πμ.  Γεννηθέντες τα έτη 2003, 2004 και 2005 θα προσέλθουν την Τετάρτη 27 Ιούνιου 2018 και ώρα συγκέντρωσης στις 08.30πμ.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει  να αποστείλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στο e – mail της γραμματείας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: [email protected].

Για τυχόν διευκρινίσεις ή/και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς : Δευτέρα έως και Παρασκευή: 10.00 έως και 16.00 στο Τηλ. 218 218 9913

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νεαροί τερματοφύλακες για να λάβουν μέρος στην προπόνηση θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να φέρουν μαζί τους:

  • Αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης
  • Γραπτή άδεια από τους νόμιμους κηδεμόνες του που του επιτρέπουν να λάβει μέρος σε προπονήσεις με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής
  • Πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε προπονήσεις ποδοσφαίρου
  • Άδεια από την ομάδα / Ακαδημία του αθλητή – είτε έχει δελτίο, είτε όχι – που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε προπονήσεις της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891
Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Γκίνο «κλείνει» στον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Δημήτρης Γκίνο τα έχει βρει με τον Απόλλων Σμύρνης και μόλις μείνει και τυπικά ελεύθερος από την Παναχαϊκή θα ανακοινωθεί.

Γκίνο και Παναχαϊκή χώρισαν τους δρόμους τους με την ομάδα της Πάτρας να ανακοινώνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ωστόσο, αυτό που απομένει είναι να φανεί πως ο παίκτης είναι ελεύθερος και από την ΕΠΟ για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Ριζούπολη.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook