Connect with us

FOOTBALL LEAGUE

Λεουτσάκος: «Δεν θέλαμε δικαστήρια με την Σούπερ Λιγκ, αλλά…»

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τοποθετήθηκε για την αγωγή που κατέθεσε η Λίγκα προς την έτερη επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Παράλληλα, εξέφρασε την γνώμη του για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, που έχει προτείνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ζήτησε ισονομία ανάμεσα σε Α΄και Β΄Εθνική, αφού τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Football League είναι δυσεπίλυτα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου:

«Εμείς διεκδικούσαμε κάποια θέματα από το 2012 και μετά. Αυτό το ποσοστό που ζητάμε εμείς έχει προβλεφθεί από το Νόμο. Όταν διαχωρίστηκε η ΕΠΑΕ και δημιουργήθηκαν η Super League και η Football League, είχε προβλεφθεί στο Νόμο ότι ήταν υποχρεωμένη η Super League να διαθέσει ένα ποσοστό στην διοργανώτρια αρχή της Football League για την ενίσχυση των ομάδων της.

Το ποσοστό αυτό το έδινε μέχρι το 2012 και από εκεί και πέρα σταμάτησε. Έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσπαθήσαμε πρώτα με συναίνεση να βρούμε κάποια λύση και δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά. Παράλληλα μας ήρθε μία άλλη διεκδίκηση χρημάτων από την Αγροτική Ασφαλιστική για ένα δάνειο ενίσχυσης που είχε πάρει η Football League με την εγγύηση της Super League. Αποτελούσε δική της υποχρέωση να το πληρώσει και δεν το πλήρωσε.

Μας έχει έρθει ένα έγγραφο για χρέος 2 εκατομμυρίων ευρώ για να το πληρώσουμε, το οποίο δεν είναι δικό μας, δεν μας αναλογεί. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα δικαστήρι,α γιατί στο πραγματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει συναίνεση, αλλά κάποια στιγμή ξεπεράστηκαν τα όρια. Κινδυνεύουμε με μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση των γραφείων για ένα δάνειο που δεν μας αναλογεί το χρέος του».

Για το πότε θα εκδικαστεί η αγωγή είπε:

«Θα δούμε τι νομικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε για να συμβεί αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το αν υπάρχει αντίδραση από την Super League είπε:

«Δεν έχουμε καμία επικοινωνία ακόμη. Δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Εγώ δεν θεωρώ ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια, αλλά πρέπει και οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μία λύση».

Για το ποια λύση θα τον ικανοποιούσε είπε:

«Αυτό δεν το ξέρω γιατί θα πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο με τις ομάδες και θα πρέπει οι πρόεδροι να συμφωνήσουν για να πάρουμε κάποια απόφαση. Πρώτα θα πρέπει να δούμε τι θα μας προτείνουν και αν μας προτείνουν και τι θα πρέπει να απαντήσουμε και εμείς. Δεν μπορώ να απαντήσω μόνος μου. Μη ξεχνάτε ότι όλες οι ομάδες που είναι πάνω περάσαν από εδώ, το έζησαν από εδώ και το βίωσαν. Ο Άρης βίωσε για δύο χρόνια την οικονομική ταλαιπωρία που υπέστη γιατί δεν είχε έσοδα.

Για να σταματήσει αυτό το έργο, οι ομάδες το γνωρίζουν γιατί είναι πάνω αλλά σε 2-3 χρόνια δεν ξέρουν πού θα είναι. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μην έρχονται ομάδες από πάνω και αποχωρούν λόγω έλλειψης εσόδων, αλλά και να θέλουν να μείνουν στο πρωτάθλημα πώς θα γίνει αυτό όταν υπάρχει τέτοια χαοτική ψαλίδα εσόδων; Ο Άρης το πέρασε δύο χρόνια αυτό και όπως όλες οι ομάδες έβαλαν λεφτά για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το ένιωσε στο πετσί του ο Άρης».

Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη είπε:

«Ακόμη δεν έχω κάτι επίσημο. Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η κομβική. Εάν δεν γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες θα πρέπει να δοθεί μία παράταση στην αγωνιστική περίοδο γιατί πιέζουν οι ημερομηνίες. Τελειώνει στις 30 Ιουνίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν καθοριστεί οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εμείς αυτό που ήταν να κάνουμε σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο το κάναμε. Κάναμε την συνέλευσή μας μόνοι μας με 16 ομάδες, πέρυσι ήμασταν 18 και φέτος 16 και το προχωρήσαμε με οικονομικές δυσκολίες.

Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά να πάρουμε δύο χιλιάρικα πάλι; Θα πρέπει να υπάρχει ισομέρεια και ισονομία και για εμάς στη Football League. Έχουμε υποστεί πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και παλεύουμε να μπει ασφάλεια για το ποιος έχει μετοχές κάθε ΠΑΕ, ποιος είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφύγουμε τα στημένα, να μπει ασφάλεια για το στοίχημα και γνώση για τα χρήματα που μπαίνουν, από πού έρχονται, πού πηγαίνουν.

Οι πρόεδροι λένε «ναι», αρκεί να πάρουν αυτό που τους αναλογεί. Δεν μπορούμε ως Football League να πληρώνουμε μόνο και να ματώνουμε κάθε χρόνο για να έχουμε πενιχρά έσοδα. Την πιο ουσιαστική λύση θα την δώσουν οι αρμόδιοι και αυτή την στιγμή είναι ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και η ΕΠΟ. Φυσικά μετράει και τι θα πει η FIFA και η UEFA. Από εκεί και πέρα τα σενάρια που ακούμε δεν τα ξέρω επίσημα».

Για το αν είναι θετική η UEFA στην αναδιάρθρωση είπε:

«Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο συζητήσεων είναι. Απλώς και η UEFA θα θέλει να μπουν κανόνες, γιατί αυτή είναι η πρώτη που τους βάζει και για το στοίχημα, για χρήματα και για ομάδες. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι τα έσοδα. Όταν προτείνεις σε κάποιες διοργανώτριες ότι τα έσοδα είναι κατοχυρωμένα και θα ξέρουν οι πρόεδροι ότι θα έχουν ένα σοβαρό έσοδο θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για την επιτήρηση που θα έχει Football Leaue και όχι η Super League είπε:

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία γιατί εγώ αποχώρησα και ξαναμπήκα μετά. Επειδή μας επηρεάζει και εμάς, εγώ ζήτησα παράκληση στην ΕΠΟ για οτιδήποτε γίνεται από κάτω να έχει και μία αντανάκλαση και σε εμάς. Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε».

Πηγή: footballleaguenews.gr

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Βασιλειάδης σε Μαρλαφέκα: «Άλλοι αποφασίζουν για το πλάνο μου»

Η Παναχαϊκή είναι δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το πλάνο της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παρακολουθεί από πολύ κοντά όλα τα τεκταινόμενα.

Από την αρχή άλλωστε η ΠΑΕ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βασιλειάδη, καθώς ο ίδιος ο Υφυπουργός αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα των «Συμμάχων» που ανέλαβαν την Παναχαϊκή πριν από δυο χρόνια με μοναδικό στόχο να την επαναφέρουν στην μεγάλη κατηγορία, μέσα από ένα πλάνο που συνεχίζει να πατάει σε πολύ στέρεες βάσεις.

Έτσι λοιπόν και τώρα, που το ζήτημα αυτό είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του, οι πληροφορίες της «Match» κάνουν λόγο για επικοινωνία του Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τον Γ. Βασιλειάδη για να μάθει η ΠΑΕ από πρώτο χέρι τα διαδραματιζόμενα και τα οποία όσο ακόμη δεν οριστικοποιούνται, τόσο και κρατάνε σε στασιμότητα τον «κοκκινόμαυρο» προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Μάλιστα, λέγεται ότι η απάντηση του κ. Βασιλειάδη ήταν ξεκάθαρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά στον εκ των κορυφαίων διοικητικών παραγόντων της Παναχαϊκής μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

«Από την δική μου πλευρά, αυτό που ήταν να κάνω, το έκανα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο που αποτελεί άλλωστε και βούληση της Πολιτείας. Τους έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που αφορά το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το βιώσιμο μέλλον του, με πλάνο που οδηγεί σε μείωση των ομάδων, μια μείωση που είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς και εγγυάται ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα, οι ίδιες οι ομάδες είναι αυτές που θα κληθούν να πάρουν την τελική τους απόφαση, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω», ήταν τα λόγια του.

Μαρλαφέκας: «Στο ακουστικό μας…»

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στην Παναχαϊκή, ο Πλ. Μαρλαφέκας δεν είχε να «καταθέσει» κάτι νεότερο, όσο αυτή η εκκρεμότητα δεν λύνεται οριστικά.

«Τι να κάνουμε, εμείς είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα» διερωτήθηκε και άδικο δεν έχει. «Θα περιμένουμε αναγκαστικά μέχρι και τις 25 του μήνα, όπου εκεί θα παρθεί η οριστική απόφαση και μετά, θα έχουμε πολλά να προγραμματίσουμε για τη νέα χρονιά στην ομάδα μας», υπογράμμισε στα λεγόμενά του.

Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ανοιχτές προπονήσεις νεαρών τερματοφυλάκων στην Αγυιά

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 θα διοργανώσει ανοικτές προπονήσεις για την στελέχωση αγωνιστικών τμημάτων υποδομής κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2018/19 για τερματοφύλακες γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001 και 2002.

Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν στο Γήπεδο Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης (Αγυιά) με ώρα συγκέντρωσης τις 08.30 πμ.  Γεννηθέντες τα έτη 2003, 2004 και 2005 θα προσέλθουν την Τετάρτη 27 Ιούνιου 2018 και ώρα συγκέντρωσης στις 08.30πμ.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει  να αποστείλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στο e – mail της γραμματείας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: [email protected].

Για τυχόν διευκρινίσεις ή/και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς : Δευτέρα έως και Παρασκευή: 10.00 έως και 16.00 στο Τηλ. 218 218 9913

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νεαροί τερματοφύλακες για να λάβουν μέρος στην προπόνηση θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να φέρουν μαζί τους:

  • Αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης
  • Γραπτή άδεια από τους νόμιμους κηδεμόνες του που του επιτρέπουν να λάβει μέρος σε προπονήσεις με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής
  • Πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε προπονήσεις ποδοσφαίρου
  • Άδεια από την ομάδα / Ακαδημία του αθλητή – είτε έχει δελτίο, είτε όχι – που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε προπονήσεις της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891
Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Γκίνο «κλείνει» στον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Δημήτρης Γκίνο τα έχει βρει με τον Απόλλων Σμύρνης και μόλις μείνει και τυπικά ελεύθερος από την Παναχαϊκή θα ανακοινωθεί.

Γκίνο και Παναχαϊκή χώρισαν τους δρόμους τους με την ομάδα της Πάτρας να ανακοινώνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ωστόσο, αυτό που απομένει είναι να φανεί πως ο παίκτης είναι ελεύθερος και από την ΕΠΟ για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Ριζούπολη.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook