Connect with us

NATIONAL LEAGUE 1

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος λύνει τη σιωπή του

Published

on

Ο Πατρινός φόργουρντ Φώτης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτεται στην «Match», μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, την χρυσή «φουρνιά» της Απολλωνιάδας με τις κατακτήσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε παιδικό και εφηβικό, καθώς και την καριέρα του στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Πως είναι τα πράγματα σε Αργεντινή και Βενεζουέλα, τι ακριβώς ισχύει για το ενδιαφέρον των πατρινών ομάδων και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δηλώσεις σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Παντελή.

Φώτη, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Που, πότε και γιατί ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά του Προφήτη Ηλία σε ηλικία 10-11 χρονών. Αρχικά με είχε κερδίσει το ποδόσφαιρο, όμως γρήγορα το γύρισα στο μπάσκετ και δεν το μετάνιωσα.

Πότε ξεκίνησες στην Απολλωνιάδα, ποιους προπονητές συνάντησες;

Μετά από 1-2 χρόνια ο πατέρας μου πήρε την πρωτοβουλία να πάω στην Απολλωνιάδα, που υπεύθυνοι ήταν ο Θάνος Λουκόπουλος και ο Κώστας Ζωγόπουλος. Αργότερα ξεκίνησαν και οι διακρίσεις με τα τμήματα Παίδων και Εφήβων. Όλα τα παιδιά ήμασταν από τις ακαδημίες, ένα δεμένο σύνολο που είχαμε την στήριξη των γονιών μας. Είχαμε προπονητή τον Ανδρέα Κολλυρόπουλο, που μας βοήθησε όλους σε πολλά επίπεδα.

Πάνω αριστερά: Τσοκόλης-Κολλυρόπουλος-Μπένος – Θεριανός.
Κατω:( Λιανός- Ζάγκλας -Σαμαράς- Αναγνωστόπούλος-Κανελλόπουλος-Κομματάς-Χριστοδουλόπουλος- Τσαγκαράς

 

Ταυτόχρονα αγωνιζόσουν με την Απολλωνιάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Γιατί δεν πήγες στον Απόλλωνα;

Τότε υπήρχε η γνωστή κόντρα των προέδρων της ΚΑΕ Απόλλων (Νίκος Καραπάνος) με την Απολλωνιάδα (Γιάννης Βερβίτας), όπου δεν υπήρχε συνεργασία και λειτουργούσαν σαν δύο διαφορετικές ομάδες. Έτσι τα κατάφερε μόνο ο Ανδρέας Κανελλόπουλος να πάει στον Απόλλωνα από την χρυσή «φουρνιά» μας, ενώ για εμένα δυστυχώς οι διενέξεις αυτές δεν με άφησαν να φορέσω την «μελανόλευκη» φανέλα, αναζητώντας άλλο τρόπο να μπω πλέον στον επαγγελματικό χώρο του μπάσκετ.

Διάλεξες λοιπόν το δύσκολο δρόμο… Οι κινήσεις σου ποιες ήταν ώστε να ξεκινήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο;

Ήταν πολλές οι δυσκολίες, αλλά ευτυχώς βρέθηκε ο τρόπος να φύγω για το εξωτερικό. Κατάφερα να βρω ομάδα για τέσσερις μήνες σε χαμηλή κατηγορία της Ισπανίας και την επόμενη χρονιά μπόρεσα να βρω συμβόλαιο στην Β’ εθνική της Ισπανίας, όπου παρέμεινα πέντε χρόνια.

Στην συνέχεια επέστρεψες στην Ελλάδα σε Λάρισα και Ηρακλή, αλλά τελικά στράφηκες και πάλι στο εξωτερικό…

Δυστυχώς και οι δύο αυτές ομάδες από την ελληνική Λίγκα δεν έδειξαν οικονομική συνέπεια, άλλωστε ακόμα υπάρχουν δεδουλευμένα(!). Σαν αθλητής από τη μεριά μου είχα συνηθίσει να δουλεύω σε οργανωμένα και επαγγελματικά πρότυπα, για αυτό επέστρεψα στο Ισπανικό πρωτάθλημα για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου.

Και εκεί φυσικά έμεινες άλλα πέντε χρόνια, όμως επέστρεψες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρκαδικού και από εκεί στον Απόλλωνα.

Για οικογενειακούς λόγους αλλά και λόγω της υποχρεωτικής μου στράτευσης έπρεπε να είμαι στην Ελλάδα. Έκλεισα στον Αρκαδικό παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ καλά τα πράγματα εκεί. Έψαχνα για κάτι καλύτερο, τελικά όμως υπέγραψα στην ομάδα της Τρίπολης. Τον Ιανουάριο και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν δέχθηκα κάποια κρούση, με προσέγγισε με ωραίο τρόπο ο Απόλλωνας και συμφώνησα με την ομάδα. Από την πρώτη μέρα στην Πάτρα έδωσα το 100%, βοηθώντας τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του.

Υπήρξε πρόταση του Απόλλωνα για συνέχιση της συνεργασίας; Ποιος ήταν ο λόγος που χρειάστηκε πάλι να ξενιτευτείς;

Δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση από τον Απόλλωνα, «ψαχνόμουν» πάλι να φύγω για εξωτερικό, και αφού δέχτηκα πρόταση που με ικανοποιούσε από την Μπόκα Τζούνιορς, δεν δίστασα να πάω.

Τι εμπειρίες αποκόμισες από τα δύο χρόνια στο Μπουένος Άιρες;

Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του καιρού, λόγω των 50 αγώνων και των πολλών και μεγάλων ταξιδιών. Χρειάζεται να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στην καθημερινότητα σου. Στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί, με ακολούθησε η οικογένεια μου, με βοήθησε και η γλώσσα που είναι παρόμοια με την Ισπανική, εγκλιματίστηκα άμεσα και έτσι μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα. Η Μπόκα Τζούνιορς έχει τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο, όμως οι φίλαθλοι στηρίζουν όλα τα αθλήματα της ομάδας.

Πως πρόεκυψε το μηνιαίο συμβόλαιο στην Βενεζουέλα και πως ήταν εκεί η καθημερινότητα;

Με το που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μου στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα, υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τη Βενεζουέλα, αλλά ήθελα να επιστρέψω Ελλάδα. Δέχθηκα όμως μια βελτιωμένη πρόταση και τελικά συμφώνησα και πήγα εκεί χωρίς την οικογένειά μου, μιας και το χρονικό διάστημα ήταν μικρό (1 μήνας). Η ζωή στη Βενεζουέλα είναι εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες χώρες που παίζεται μπάσκετ, υπάρχουν θέματα ασφαλείας καθώς γίνονται πολλά επεισόδια στους δρόμους, οι παίκτες δεν έχουν ελευθερία κινήσεων και ουσιαστικά είναι μεταξύ γηπέδου και ξενοδοχείου. Η οργάνωση λείπει στον μπασκετικό τομέα, αλλά πήγαν όλα καλά και τα πράγματα δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ για το γενικότερο χάος που επικρατεί στην χώρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε κάποια προσέγγιση από τις πατρινές ομάδες για την επόμενη χρονιά;

Έγινε μια διερευνητική επαφή από τον Απόλλωνα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ούτε προπονητής στην ομάδα για να γίνει κάποια κρούση ουσίας. Από την άλλη μεριά, ο Προμηθέας είχε κάνει μια κρούση στον μάνατζερ μου, η όποια δεν προχώρησε και  παρέμεινε σε φιλολογικό επίπεδο. Ίσως επειδή ήμουν κι εγώ στο εξωτερικό και δεν μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο προσέγγιση από την πατρινή ομάδα.

Πως βλέπεις το ξεπέταγμα του Προμηθέα στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ και την στροφή στο Ελληνικό στοιχείο ενόψει και της παρθενικής του παρουσίας στο Champions League;

Ο Προμηθέας κατάφερε από την δεύτερη χρονιά να κάνει εξαιρετική πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα με χαροποιεί μία ομάδα από τον τόπο μου να επενδύει στον χώρο μου και πόσο μάλλον που έχει στραφεί σε Έλληνες παίκτες. Θεωρώ ότι το ρόστερ της νέας χρονιάς θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα ενόψει του χτισίματος της ομάδας για την νέα χρονιά;

Κακά τα ψέματα, έχει καθυστερήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τον Απόλλωνα, όμως έχει την δυνατότητα να κάνει μια πορεία αντίστοιχη της περσινής, παλεύοντας και πάλι για άνοδο στην Basket League.

Που βλέπεις να καταλήγεις την επόμενη σεζόν;

Πιο πιθανόν είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνικές ομάδες, αλλά δυστυχώς αυτές υπολογίζουν τους ξένους περισσότερο από τους Έλληνες. Ελπίζω στο μέλλον να στραφούν στο ελληνικό στοιχείο, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο, κάτι που φαίνεται και από τις διακρίσεις των μικρών Εθνικών ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Published

on

Ούτε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όπως έλεγαν πριν το τζάμπολ, προσδοκούσαν σε μία τέτοια φανταστική παρουσία των «ερυθρόλευκων» οπαδών στην Περιβόλα και σε ματς που δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Η κερκίδα που τοποθετούνται οι οπαδοί των φιλοξενουμένων ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτη, με την παρουσία δύναμης των ΜΑΤ κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 40λεπτου το όλο περιβάλλον θύμιζε περισσότερο ΣΕΦ και με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανταποδίδουν με ένα μεγάλο ευχαριστώ, πηγαίνοντας στη μεριά τους με τη λήξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και πριν το τζάμπολ οι μικροί φίλοι που είχαν πιάσει θέση περιμετρικά των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού «πολιόρκησαν» τους παίκτες (Έλληνες και ξένους) για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

Με τους «ερυθρόλευκους» να το απολαμβάνουν και να μη χαλάνε χατίρι σε κανέναν σχεδόν, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με το σφύριγμα της λήξης, όταν και ο αγωνιστικός χώρος της Περιβόλας γέμισε από κόσμο. Εκεί χρειάστηκε η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

Το παιχνίδι του Προμηθέα αναβλήθηκε, αλλά οι διαιτητές έχουν οριστεί

Published

on

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής στο τοπ-6 και τα πλέι-άουτ της Basket League.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ΠΑΟΚ-Απόλλων στο ξεκίνημα των πλέι-άουτ θα σφυρίξουν οι Θεονάς, Μαγκλογιάννης και Λουλουδιάδης.

Σε ότι αφορά τον αγώνα του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό (όποτε οριστεί) στο ΟΑΚΑ (9μ.μ., ΕΡΤ-3) ρέφερι θα είναι οι Τσολάκος, Τζιοπάνος, Κατραχούρας.

Όσο αφορά τους Αχαιούς, ο Μαρινάκης θα είναι στο Κυριακάτικο ματς Ολυμπιακός-Άρης και ο Καρπάνος στο Δευτεριάτικο ΑΕΚ-Μαρούσι.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

Οι «μελανόλευκοι» θα κάνουν εκκίνηση στα πλέι-άουτ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ
στην Πυλαία, κυνηγώντας το… όγδοο θαύμα για την παραμονή

Published

on

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Basket League με τον Απόλλωνα να τερματίζει όχι μόνο τελευταίος, αλλά και με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την αμέσως επόμενη ομάδα (Καρδίτσα).

Κάτι που αυτομάτως καθιστά τις όποιες ελπίδες έχει για να αποφύγει τον υποβιβασμό -σχεδόν- μηδαμινές ή για την ακρίβεια ισοδυναμεί με ένα τεράστιο αλλά πιθανότατα ανέφικτο στις μέρες μας «θαύμα». Πρεμιέρα θα κάνει από την Θεσσαλονίκη και την έδρα του ΠΑΟΚ (Πυλαία) αναζητώντας το πολυπόθητο διπλό που θα τον κρατήσει όρθιο μέχρι τον επόμενο «τελικό», δίχως γυρισμό.

Οι ομάδες του γκρουπ 7-12 ξεκινάνε μεταφέροντας την βαθμολογία της α’ φάσης και άρα έχουμε: ΑΕΚ 31, Λαύριο 30, ΠΑΟΚ 30, Μαρούσι 29, Καρδίτσα 29, Απόλλων 25.

Τα «τρελά» σενάρια…

Σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας ομάδων μετά τις 5 αγωνιστικές που θα διεξαχθούν, κριτήριο θα είναι οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια συνολικά, με τον Απόλλωνα… μαθηματικά να κυνηγάει Λαύριο και Καρδίτσα (έχει 1-1 από την κανονική περίοδο).

Για να προλάβει μία από αυτές, θα πρέπει το μεν Λαύριο να έχει 0/5 στα πλέι-άουτ, η δε Καρδίτσα 1/4 και η ομάδα του Γ. Χριστόπουλου εννοείται το απόλυτο (5/5). Στα ίδια εξωπραγματικά σενάρια και το 1/4 ή 0/5 του Αμαρουσίου (πάντα με τον Απόλλωνα να μη χάνει κανένα παιχνίδι).

Το πλήρες πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα πλέι-άουτ:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Απόλλων, Λαύριο-Καρδίτσα, ΑΕΚ–Μαρούσι.

2η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΕΚ, Λαύριο-ΠΑΟΚ, Μαρούσι-Καρδίτσα.

3η αγωνιστική: Μαρούσι-Απόλλων, ΑΕΚ-Λαύριο, ΠΑΟΚ-Καρδίτσα.

4η αγωνιστική: Καρδίτσα-Απόλλων, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Λαύριο-Μαρούσι.

5η αγωνιστική: Απόλλων-Λαύριο, Καρδίτσα-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Μαρούσι.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Μπαρτζώκας: «Εξαιρετική η αμυντική μας λειτουργία στο τέταρτο δεκάλεπτο»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Θρυλική» ανατροπή και μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

SUPER LEAGUE 29 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

SUPER LEAGUE 211 hours ago

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

Α2 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ19 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ16 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΠΟΛΟ20 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Μπαρτζώκας: «Εξαιρετική η αμυντική μας λειτουργία στο τέταρτο δεκάλεπτο»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Θρυλική» ανατροπή και μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

SUPER LEAGUE 29 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

SUPER LEAGUE 211 hours ago

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

Facebook