Connect with us

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος λύνει τη σιωπή του

Ο Πατρινός φόργουρντ Φώτης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτεται στην «Match», μιλώντας για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, την χρυσή «φουρνιά» της Απολλωνιάδας με τις κατακτήσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε παιδικό και εφηβικό, καθώς και την καριέρα του στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Πως είναι τα πράγματα σε Αργεντινή και Βενεζουέλα, τι ακριβώς ισχύει για το ενδιαφέρον των πατρινών ομάδων και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δηλώσεις σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Παντελή.

Φώτη, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Που, πότε και γιατί ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά του Προφήτη Ηλία σε ηλικία 10-11 χρονών. Αρχικά με είχε κερδίσει το ποδόσφαιρο, όμως γρήγορα το γύρισα στο μπάσκετ και δεν το μετάνιωσα.

Πότε ξεκίνησες στην Απολλωνιάδα, ποιους προπονητές συνάντησες;

Μετά από 1-2 χρόνια ο πατέρας μου πήρε την πρωτοβουλία να πάω στην Απολλωνιάδα, που υπεύθυνοι ήταν ο Θάνος Λουκόπουλος και ο Κώστας Ζωγόπουλος. Αργότερα ξεκίνησαν και οι διακρίσεις με τα τμήματα Παίδων και Εφήβων. Όλα τα παιδιά ήμασταν από τις ακαδημίες, ένα δεμένο σύνολο που είχαμε την στήριξη των γονιών μας. Είχαμε προπονητή τον Ανδρέα Κολλυρόπουλο, που μας βοήθησε όλους σε πολλά επίπεδα.

Πάνω αριστερά: Τσοκόλης-Κολλυρόπουλος-Μπένος – Θεριανός.
Κατω:( Λιανός- Ζάγκλας -Σαμαράς- Αναγνωστόπούλος-Κανελλόπουλος-Κομματάς-Χριστοδουλόπουλος- Τσαγκαράς

 

Ταυτόχρονα αγωνιζόσουν με την Απολλωνιάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Γιατί δεν πήγες στον Απόλλωνα;

Τότε υπήρχε η γνωστή κόντρα των προέδρων της ΚΑΕ Απόλλων (Νίκος Καραπάνος) με την Απολλωνιάδα (Γιάννης Βερβίτας), όπου δεν υπήρχε συνεργασία και λειτουργούσαν σαν δύο διαφορετικές ομάδες. Έτσι τα κατάφερε μόνο ο Ανδρέας Κανελλόπουλος να πάει στον Απόλλωνα από την χρυσή «φουρνιά» μας, ενώ για εμένα δυστυχώς οι διενέξεις αυτές δεν με άφησαν να φορέσω την «μελανόλευκη» φανέλα, αναζητώντας άλλο τρόπο να μπω πλέον στον επαγγελματικό χώρο του μπάσκετ.

Διάλεξες λοιπόν το δύσκολο δρόμο… Οι κινήσεις σου ποιες ήταν ώστε να ξεκινήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο;

Ήταν πολλές οι δυσκολίες, αλλά ευτυχώς βρέθηκε ο τρόπος να φύγω για το εξωτερικό. Κατάφερα να βρω ομάδα για τέσσερις μήνες σε χαμηλή κατηγορία της Ισπανίας και την επόμενη χρονιά μπόρεσα να βρω συμβόλαιο στην Β’ εθνική της Ισπανίας, όπου παρέμεινα πέντε χρόνια.

Στην συνέχεια επέστρεψες στην Ελλάδα σε Λάρισα και Ηρακλή, αλλά τελικά στράφηκες και πάλι στο εξωτερικό…

Δυστυχώς και οι δύο αυτές ομάδες από την ελληνική Λίγκα δεν έδειξαν οικονομική συνέπεια, άλλωστε ακόμα υπάρχουν δεδουλευμένα(!). Σαν αθλητής από τη μεριά μου είχα συνηθίσει να δουλεύω σε οργανωμένα και επαγγελματικά πρότυπα, για αυτό επέστρεψα στο Ισπανικό πρωτάθλημα για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου.

Και εκεί φυσικά έμεινες άλλα πέντε χρόνια, όμως επέστρεψες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρκαδικού και από εκεί στον Απόλλωνα.

Για οικογενειακούς λόγους αλλά και λόγω της υποχρεωτικής μου στράτευσης έπρεπε να είμαι στην Ελλάδα. Έκλεισα στον Αρκαδικό παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ καλά τα πράγματα εκεί. Έψαχνα για κάτι καλύτερο, τελικά όμως υπέγραψα στην ομάδα της Τρίπολης. Τον Ιανουάριο και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν δέχθηκα κάποια κρούση, με προσέγγισε με ωραίο τρόπο ο Απόλλωνας και συμφώνησα με την ομάδα. Από την πρώτη μέρα στην Πάτρα έδωσα το 100%, βοηθώντας τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του.

Υπήρξε πρόταση του Απόλλωνα για συνέχιση της συνεργασίας; Ποιος ήταν ο λόγος που χρειάστηκε πάλι να ξενιτευτείς;

Δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση από τον Απόλλωνα, «ψαχνόμουν» πάλι να φύγω για εξωτερικό, και αφού δέχτηκα πρόταση που με ικανοποιούσε από την Μπόκα Τζούνιορς, δεν δίστασα να πάω.

Τι εμπειρίες αποκόμισες από τα δύο χρόνια στο Μπουένος Άιρες;

Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του καιρού, λόγω των 50 αγώνων και των πολλών και μεγάλων ταξιδιών. Χρειάζεται να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα και στην καθημερινότητα σου. Στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί, με ακολούθησε η οικογένεια μου, με βοήθησε και η γλώσσα που είναι παρόμοια με την Ισπανική, εγκλιματίστηκα άμεσα και έτσι μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα. Η Μπόκα Τζούνιορς έχει τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο, όμως οι φίλαθλοι στηρίζουν όλα τα αθλήματα της ομάδας.

Πως πρόεκυψε το μηνιαίο συμβόλαιο στην Βενεζουέλα και πως ήταν εκεί η καθημερινότητα;

Με το που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μου στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα, υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τη Βενεζουέλα, αλλά ήθελα να επιστρέψω Ελλάδα. Δέχθηκα όμως μια βελτιωμένη πρόταση και τελικά συμφώνησα και πήγα εκεί χωρίς την οικογένειά μου, μιας και το χρονικό διάστημα ήταν μικρό (1 μήνας). Η ζωή στη Βενεζουέλα είναι εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες χώρες που παίζεται μπάσκετ, υπάρχουν θέματα ασφαλείας καθώς γίνονται πολλά επεισόδια στους δρόμους, οι παίκτες δεν έχουν ελευθερία κινήσεων και ουσιαστικά είναι μεταξύ γηπέδου και ξενοδοχείου. Η οργάνωση λείπει στον μπασκετικό τομέα, αλλά πήγαν όλα καλά και τα πράγματα δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ για το γενικότερο χάος που επικρατεί στην χώρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε κάποια προσέγγιση από τις πατρινές ομάδες για την επόμενη χρονιά;

Έγινε μια διερευνητική επαφή από τον Απόλλωνα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ούτε προπονητής στην ομάδα για να γίνει κάποια κρούση ουσίας. Από την άλλη μεριά, ο Προμηθέας είχε κάνει μια κρούση στον μάνατζερ μου, η όποια δεν προχώρησε και  παρέμεινε σε φιλολογικό επίπεδο. Ίσως επειδή ήμουν κι εγώ στο εξωτερικό και δεν μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο προσέγγιση από την πατρινή ομάδα.

Πως βλέπεις το ξεπέταγμα του Προμηθέα στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ και την στροφή στο Ελληνικό στοιχείο ενόψει και της παρθενικής του παρουσίας στο Champions League;

Ο Προμηθέας κατάφερε από την δεύτερη χρονιά να κάνει εξαιρετική πορεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα με χαροποιεί μία ομάδα από τον τόπο μου να επενδύει στον χώρο μου και πόσο μάλλον που έχει στραφεί σε Έλληνες παίκτες. Θεωρώ ότι το ρόστερ της νέας χρονιάς θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα ενόψει του χτισίματος της ομάδας για την νέα χρονιά;

Κακά τα ψέματα, έχει καθυστερήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τον Απόλλωνα, όμως έχει την δυνατότητα να κάνει μια πορεία αντίστοιχη της περσινής, παλεύοντας και πάλι για άνοδο στην Basket League.

Που βλέπεις να καταλήγεις την επόμενη σεζόν;

Πιο πιθανόν είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνικές ομάδες, αλλά δυστυχώς αυτές υπολογίζουν τους ξένους περισσότερο από τους Έλληνες. Ελπίζω στο μέλλον να στραφούν στο ελληνικό στοιχείο, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο, κάτι που φαίνεται και από τις διακρίσεις των μικρών Εθνικών ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Τραπέζωμα στον Απόλλωνα από την «ΜΑΧΡΩ» των αδελφών Αντωνόπουλων

Μια πολύ όμορφη βραδιά προσέφερε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου της Πάτρας στην ομάδα τα αδέλφια Αντωνόπουλοι (Γιώργος και Διονύσης), της εταιρείας «ΜΑΧΡΩ», οι οποίοι είναι πάντα κοντά και στηρίζουν τον πατρινό σύλλογο.

Παρόντες παίκτες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία και φυσικά οι οικοδεσπότες Γιώργος και Διονύσης Αντωνόπουλος, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια η «οικογένεια» του Απόλλωνα για την ευγενική τους αυτή χειρονομία.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς επικράτησε ένα πολύ όμορφο κλίμα, με τους παίκτες να δηλώνουν αποφασισμένοι για μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Κόροιβο στην Περιβόλα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

«Βουνό» τα προβλήματα στον Απόλλωνα ενόψει Κόροιβου

Με διόλου καλούς προπονητικούς ρυθμούς ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα η προετοιμασία του Απόλλωνα για το Σαββατιάτικο πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στην Περιβόλα.

Κι αυτό αφού στην πρώτη προπόνηση μετά την άσχημη εμφάνιση στην Καβάλα το «απουσιολόγιο» του Νίκου Βουρνά ήταν γεμάτο.

Κάτι οι τραυματίες Μπελ, Μπέμπης, Μολφέτας, Ζούμπος, κάτι οι Κατσουλάκος, Μπαζίνα, Τζάιδας και Πολυδωρόπουλος που είχαν αγωνιστική υποχρέωση με την Απολλωνιάδα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και ο πατρινός προπονητής δεν είχε ούτε μια… 5άδα παικτών για να προπονήσει!

Εικόνα που δεν του άρεσε καθόλου, αλλά φυσικά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, ελπίζοντας ότι από σήμερα Τετάρτη θα «γεμίσει» η Περιβόλα από τους παίκτες, μια και απαιτείται μια πολύ σκληρή δουλειά ενόψει Κόροιβου, στην προσπάθεια κατάκτησης των δυο πολύτιμων βαθμών.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Σε ενεργό ρόλο τα Coffeebrands, δύσκολη περίπτωση του Στεφανίδη

Χορηγός ονόματος πλέον τα Coffeebrands στους «μελανόλευκους», αναμένεται σιγά-σιγά να αναλάβουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στα κοινά του συλλόγου (διάθεση εισιτηρίων σε κάθε εντός έδρας αγώνα, διαρκείας κλπ).

Μάλιστα, είναι πιθανό να έχουν και παρουσία στο νέο διοικητικό σχήμα του Απόλλωνα, αφού τους έχει ζητηθεί να ορίσουν έναν εκπρόσωπο για να δίνει το «παρών». Κάτι που θα υλοποιηθεί λίαν συντόμως.

Η εκκρεμότητα με Στεφανίδη

Στα αγωνιστικά, ένας από τους πλέον βασικούς πονοκεφάλους για τον Απόλλωνα, είναι η απουσία ενός πλέι-μέικερ ηγέτη, όπως είναι η περίπτωση του Χριστόφορου Στεφανίδη, που μπορεί να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα.

Όμως μιλάμε για μια δύσκολη περίπτωση που ενδεχόμενα θα χρειαστεί οικονομική υπέρβαση για να πειστεί ο παίκτης να «κατέβει» στην Α2, αφού πάντα ψάχνει για ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

Facebook