Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με επιτυχία η 13η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, από τις 5:00 το απόγευμα ως και τις 11:00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 13η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Τελικός αγώνας Ποδοσφαίρου στην ολοκλήρωση του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος. Τελικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης επίσης στην ολοκλήρωση του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος. Αγώνες δρόμου στο άθλημα του Στίβου, πραγματοποίηση τελικού στην κατηγορία των γυναικών στο 1o Usport Faculty Tennis Tour 2018, παρουσίαση χορών από την Φοιτητική Ομάδα Ελληνικού Χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, απονομή αναμνηστικού στον πρώτο νικητή του διαγωνισμού αφίσας της ποδηλατικής βόλτας 2018 του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Τα αποτελέσματα με λεπτομέρεια έχουν ως εξής:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μετά τις αγωνιστικές των τεσσάρων Ομίλων, τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς, αγωνίστηκαν στον τελικό οι φοιτητικές ομάδες των τμημάτων Χημικών Μηχανικών-Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής όπου πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής που επικράτησε με σκορ 4-2 στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Πατρών με φυσικό χλοοτάπητα. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τμημάτων Χημικών Μηχανικών καθηγητής κ. Δημήτριος Βαγενάς και των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής καθηγητής κ. Ευστράτιος Γαλλόπουλος και πάνω από 200 θεατές από τις κερκίδες του σταδίου.

Στην εξέλιξη του αγώνα και στο 1ο ημίχρονο προηγήθηκε γρήγορα η ομάδα των Η/Υ με απευθείας χτύπημα φάουλ (Βασιλόπουλος), αλλά εξίσου σύντομα ισοφάρισαν οι Χημικοί Μηχανικοί με επίσης απευθείας χτύπημα φάουλ (Ιωακειμίδης) από μακριά. Στη συνέχεια πήραν ξανά το προβάδισμα οι Η/Υ με πέναλτι (Στάμος). Πριν την λήξη του ημιχρόνου οι Χημικοί Μηχανικοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια σκοράροντας το 2-2 (Βάρδος) με ωραία ατομική προσπάθεια και κόψιμο της μπάλας στη μικρή περιοχή, όπου με απευθείας σουτ στη συνέχεια έγινε το 2-2. Στην επανάληψη, η ομάδα των Η/Υ ήταν πιο συγκεντρωμένη όπου αν και η ομάδα των Χημικών Μηχανικών ανανέωσε το σχήμα της με αλλαγές, οι Η/Υ κατάφεραν να σκοράρουν πάλι κάνοντας το 3-2 (Βασιλόπουλος) με ωραίο συνδυασμό και άψογο τελείωμα εντός της μικρής περιοχής.  Πριν τη λήξη του αγώνα οι Η/Υ κατάφεραν να επιτύχουν και το 4ο τέρμα (Βασιλόπουλος) με απευθείας φάουλ, ολοκληρώνοντας τελικά την προσπάθειά τους με νίκη 4-2.

Οι συνθέσεις των φοιτητικών ομάδων Ποδοσφαίρου του τελικού:

Τμ. Χημικών Μηχανικών (Αντωνέλλος): Παξιμάδης, Κοτρώτσος, Λάλας, Μπιόρν, Πολυβίου, Χριστόπουλος, Χριστοδουλίδης, Ιωακειμίδης, Κάτσας, Βάρδας, Παπαοικονόμου και οι Δρούτσας, Κατωμέρης, Ζαμπέλης, Ζαχαρίας, Μουλαγιάννης, Γκίνης, Ουρούτσι, Πάντος

Τμ. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Κωλέτσης): Καραχάλιος, Μαντζουράνης, Καταβάτης, Βασιλόπουλος, Σοφιανός Ι., Σοφιανός Α., Κουραχάνης, Στάμος, Χριστόπουλος, Κουνάβης, Γκαρτζονίκας και οι Παυλόπουλος, Πιτσιγαυδάκης, Κωλέτσης, Τζανάκος, Τσαλαφός

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Φωκάς με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδημητρίου και Τραγουλιά και παρατηρητή τον κ. Μπούρκουλα.

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μετά τις αγωνιστικές προσπάθειες των φοιτητών από τα διάφορα τμήματα και κατά τη διαδικασία του final four αναδείχθηκε στον μεγάλο τελικό της Καλαθοσφαίρισης το ζευγάρι: τμ. Φαρμακευτικής-τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Στο μεταξύ τους τελικό αγώνα νικητής αναδείχθηκε το τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών με σκορ 74-59. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και τ. πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κ. Σταύρος Κουμπιάς και του τμήματος Φαρμακευτικής καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας και πάνω από 150 φοιτητές, φοιτήτριες και φίλοι των ομάδων στις κερκίδες του κλειστού σταδίου.

Οι συνθέσεις των φοιτητικών ομάδων Καλαθοσφαίρισης του τελικού:

τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πολυζώης): Λάιος, Σερέτης, Γκούτης, Γκούμας, Ροκανάς, Λουκαΐδης, Κατσαΐτης, Σκαλτσάς, Καραμπίνης, Θεοδωρόπουλος, Συμονοβίκης

τμ. Φαρμακευτικής (Γεράνιος): Λέτσιος, Σπανός, Κουμάκης, Θεοδοσιάδης, Λιούγκας, Μπαλτάς, Προβίθας, Κούτρας, Μαυρόγιαννης, Γεωργακόπουλος, Κόκκινος, Γεράνιος

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Λαμπίρης και Κανελλόπουλος

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1o Usport Faculty Tennis Tour 2018)

Ολοκληρώθηκε επίσης και ο τελικός γυναικών στην Αντισφαίριση όπου συμμετείχε το προσωπικό της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Στον τελικό αγωνίστηκαν η Δασκαλάκη-Κάβουρα όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Κάβουρα με 2-0 σετ (3-6, 1-6). Ο Τελικός των ανδρών θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και η διαδικασία βρίσκεται ήδη στην ημιτελική φάση.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ (Αγώνες δρόμου)

100μ. Φοιτητών

1ος Καυκάς Δημήτριος (11.5) τμ. Μηχ. Υπολογιστών

2ος Παπαοικονόμου Παντελής (12.60) τμ. Μηχ. Αερ. Μηχ

3ος Τσιάτσος Σταύρος (13.10) τμ. ΗΜΤΥ

100μ. Φοιτητριών

1η Λυρή Ισαβέλλα (14.7)

2η Μπότσαρη Μικαέλλα (16.2) τμ. Φιλοσοφίας

3η Αγγελή Μαριάνθη (16.6) τμ. Πολιτικών Μηχανικών

100μ Μελών ΔΕΠ, λοιπών εργαζομένων

1ος Καλαράκης Νικόλαος (13.8) τμ. Χημικών Μηχανικών

2ος Μπλέκος Κων/νος (14.0) τμ. Φυσικής

3ος Τσαγγανός Αθανάσιος (17.0) τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων

400μ Φοιτητών 

1ος Καυκάς  Δημήτριος (57.5) τμ. Μηχ. Η/Υ Τ.Υ

2ος Κεβιν Αλινι (61.5) τμ. Μηχ. Η/Υ Τ.Υ

3ος Παναγιώτου Νικόλαος (63.8) τμ. Πολιτικών Μηχανικών

1500μ Φοιτητριών

1η Κυδωνιάτη Ελένη (5’39»7)

2η Λυρή Ρενάτα (6’13»4)

3η Παύλου Αλεξάνδρα (6’20»6) τμ. Χημικού

3000μ Φοιτητών

1ος Περιβολάρης Παναγιώτης (11’08») τμ. Πολιτικών Μηχανικών

2ος Τσιάτσος Σταύρος (12’35») τμ. ΗΜΤΥ

3ος Τζουράς Ιωάννης (13.28) τμ. Φυσικής

Συμμετείχαν επίσημοι κριτές από το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Β. Πελοποννήσου με τους κ.κ. Κανελόπουλο Αντώνιο, Τσορδιά Αγγελική, Τσορδιά Χαρά, Λαβράνο Κωνσταντίνο, καθώς και οι γυμναστές κ.κ. Πολίτη Αικατερίνη, Μπούρκουλας Φώτιος και οι φοιτήτριες/-τες κ.κ. Φέρμελη Ντορέτα και Φειδάκης Αθανάσιος.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Πριν τις απονομές, παρουσιάστηκαν δύο χορογραφίες από φοιτήτριες και φοιτητές της ομάδας χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Η πρώτη είχε τίτλο «Στην Ουσία» σε ερμηνεία Λούκα Γιώρκα, και στίχους-μουσική Άρη Κλεισούρα και η δεύτερη ήταν η δημοφιλής μουσική εκτέλεση «Ζορμπάς» σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που χόρεψαν ήταν: Καλύβα Βασιλική (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης), Λυμπέρη Ασημίνα (Ιατρικής), Μουτσοπούλου Εβελίνα (Χημείας), Παπασταύρου Μαρία (Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία), Ραμαντάνη Θεοδώρα (Χημικών Μηχανικών), Χριστοπούλου Κωνσταντίνα (Χημείας), Βαισίδης Νάσος (Ιατρικής), Δραγοίδης Χάρης (Χημικών Μηχανικών), Καπέτσης Ηλίας (Χημείας), Λιούλιος Νίκος (Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών), Φράγκος Νίκος (Πολιτικών Μηχανικών)

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Κατά τη διαδικασία των απονομών τιμήθηκε από τον κ. Άρη Αγγελόπουλο Συντονιστή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής,  ο κ. Νικόλαος Μητσόβας που κατέλαβε την 1η θέση στον πρώτο διαγωνισμό αφίσας Ποδηλατικής Βόλτας του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2018.

 

Την οργανωτική επιμέλεια και την πραγματοποίηση της 13ης Ημέρας Αθλητισμού 2018 του Πανεπιστημίου Πατρών είχε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και συγκεκριμένα τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Άρης Αγγελόπουλος συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (πετοσφαίριση), Νίκος Βασιλείου (υγρός Στίβος), Αλέκος Πολυδωρόπουλος (καλαθοσφαίριση), Γρηγόρης Μικρώνης (χορός), Αγγελική Σώρρα (ιδαχ πε Φυσικής Αγωγής), Γιώργος Βασιλακόπουλος (Γραμματεία), Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Φαλιάρης (προσωπικό φύλαξης).

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτρης Κουζούδης, ο πρόεδρος του τμ. Φαρμακευτικής καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής καθηγητής κ. Ευστράτιος Γαλλόπουλος o καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ. Νικόλαος Αβούρης, τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Παρευρέθηκαν ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και νυν πρόεδρος του τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών καθηγητής κ. Σταύρος Κουμπιάς, ο πρόεδρος του τμ. Χημικών Μηχανικών καθηγητής κ. Δημήτριος Βαγενάς, μέλη ΔΕΠ από διάφορα τμήματα, διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτήτριες, φοιτητές και πολλοί λοιποί θεατές.

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου ευχαριστούν την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, τους διαιτητές ποδοσφαίρου και τον παρατηρητή του αγώνα, τους διαιτητές καλαθοσφαίρισης, όλους τους κριτές στίβου και όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή της 13ης Ημέρας Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΟΛΟ

Εθνική Νεανίδων: Τρεις κλήσεις για πολίστριες της Ν.Ε.Π.

Την προετοιμασία της για το 4ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ 18), που διεξάγεται στο Βελιγράδι (27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου), αρχίζει η αντίστοιχη προ εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστα Δήμου στις πρώτες κλήσεις 17 πολιστριών, συμπεριέλαβε τρεις αθλήτριες από την Ν.Ε. Πατρών, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες, με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα πρωταθλήματα.

Οι “17” που κλήθηκαν να είναι στον Άγιο Κοσμά, την Δευτέρα (25/6) το πρωί (11.00): Μαρία Λάζαρη (ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ), Χρυσή Καζάνα, Βίκυ Χασιώτη (ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ), Ηλιάννα Κοκκινάκη, Αναστασία Λούδη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Βασιλική Δούλη (ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ), Αγγελική Κολιτσοπούλου (ΑΝΟ ΓΛΥΥΦΑΔΑΣ), Μαρία Μπαλάτσα, Ιωάννα Λυκοθανάση, Αγγελική Γιαννακέα (ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ), Μικέλα Πουλοπούλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ευγενία Χριστοδούλου, Ίριδα Κοβάσεβιτς, Αντωνία Γεωργίου (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ), Ελένη Μπινιάρη, Κωνσταντίνα Ξανθοπούλου, Ιωάννα Χέλμη (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

Διάβασε Περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σχεδιάζει νεανικό ρόστερ η Ακαδημίας των Σπορ

Στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς προχωρούν οι ιθύνοντες της ανδρικής ομάδος χάντ-μπολ της Ακαδημίας των Σπορ που ως γνωστόν θα τους βρει στην Β΄ εθνική κατηγορία.
Το ρόστερ της ομάδος δεν θα αλλάξει και πολύ και θα παραμείνει το ίδιο με το περσινό, με αρκετές προσθήκες αθλητών από την παιδική ομάδα που θα αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα. Την νέα χρονιά θα απουσιάσουν ο Μιχάλης Μάρκοβιτς που σταματάει την ενεργό δράση ως παίκτης και ο Άγγελος Γιούπης που επιστρέφει το δελτίο του στην ομάδα του Σεριφάτου Αιγίου. Αρκετοί θα είναι οι παίδες αθλητές που θα προωθηθούν στο ανδρικό τμήμα, ενώ σχετικά με αυτό ο τεχνικός της ομάδος Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δηλώνει:
«Πλέον στην νέα κατηγορία που από πλευράς δυναμικότητας των ομάδων δεν θα είναι δυνατή όπως η Α2, προσφέρεται για τέτοιου είδους κινήσεις και επιβάλλεται να προωθηθούν οι παίδες αθλητές, γιατί αυτοί θα είναι το μέλλον του τμήματος σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας εδώ και χρόνια. Υπάρχουν ήδη παίδες που από φέτος αγωνίστηκαν στην Α2 για απόκτηση εμπειριών. Αυτά τα παιδιά με τους ήδη υπάρχοντες και με την εμπειρία των 4-5 μεγάλων αθλητών σε ηλικία επιπλέον, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε ένα δυνατό σύνολο που θα είναι ικανό για τα πάντα. Πλέον δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να κάνουμε το νέο βήμα, ώστε το Πατραϊκό χαντ-μπολ να αποκτήσει αγωνιστικά την αίγλη του παρελθόντος «.

 

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Σήμερα ξεκινούν οι αγώνες των κορασίδων της ΝΕΠ στο Πανελλήνιο

Για την Αθήνα αναχώρησε  σήμερα η ομάδα πόλο Κορασίδων της ΝΕΠ, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση του αντίστοιχου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στον α΄ γύρο των τελικών, η ΝΕΠ θα παίξει με Ολυμπιακό, ΟΥΚ Βόλου, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα χιαστί παιχνίδια, οι αγώνες κατάταξης και οι τελικοί. Η ΝΕΠ θα συμμετάσχει στον Β΄ Ομιλο, με τους αγώνες να διεξάγονται στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, ενώ τα τελικά θα γίνουν στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Στον Α΄ Ομιλο μετέχουν οι Βουλιαγμένη, Πανσερραϊκός, Ρέθυμνο, Νηρέας Χαλανδρίου και Περιστέρι.

Στόχος της ομάδας του Δημήτρη Μπιτσάκου είναι η πρόκριση, σε πρώτη φάση, στην 4άδα της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει.

Γνωστή έγινε η σύνθεση της ομάδας πόλο Κορασίδων της ΝΕΠ, η οποία θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα και – γιατί όχι – μια θέση στο βάθρο στην τελική φάση του αντίστοιχου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τις εξής παίκτριες: Αθηνά Σταθοπούλου, Ελεάννα Γεωργίου, Μαρία Ζαφειράκη, Κατερίνα Μοίραλη, Αγγελική Σπυράτου, Ευδοκία Τσιμάρα, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Βασιλική Κιούρκα, Ντένια Κουρέτα, Ελενα Μαυροειδή, Βασιλική Παπανικολάου, Μαρία Τασιούλα, Γεωργία Ζαφειράκη, Αλεξάνδρα Κρινα και Νικολέττα Κωνσταντινοπούλου. Προπονητές είναι οι Δημήτρης Μπιτσάκος και Λευτέρης Μπόκαρης και έφορος ο Δημήτρης Σινέμογλου.

Το πρόγραμμα των «δελφινιών» έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ

21/6: ΝΕΠ-Ολυμπιακός (8.30 μ.μ.), Πανιώνιος-ΟΥΚ Βόλου (9.30μ.μ.).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6:

ΟΥΚ Βόλου-ΝΕΠ (10 π.μ.), ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (11π.μ.), Ολυμπιακός-ΟΥΚ Βόλου (5.30μ.μ.), ΝΕΠ-ΠΑΟΚ (6.30 μ.μ.).

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (10π.μ.), Πανιώνιος-ΝΕΠ (11 π.μ.), ΟΥΚ Βόλου-ΠΑΟΚ (5μ.μ.), Ολυμπιακός-Πανιώνιος (6μ.μ.).

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6:

Ημιτελικοί (9π.μ. και 10π.μ.), αγώνες κατάταξης (11π.μ. και 12μ.), μικρός τελικός (5μ.μ.), μεγάλος τελικός (6μ.μ.).

Διάβασε Περισσότερα

Facebook