Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ν. Κανελλάκης: «Πεντακάθαρα τα νερά του Πεπανός»

Με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες περί εμφάνισης κρουσμάτων σταφυλόκοκκου σε παιδί ή παιδιά τα οποία έκαναν χρήση της πισίνας του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης ανακοίνωσε τα εξής:

«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη για τη διοίκηση του ΠΕΑΚ η ύπαρξη δημοσιευμάτων και ανώνυμων καταγγελιών για δήθεν δυσλειτουργία του δημόσιου κολυμβητηρίου της Πάτρας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Παλιότερα, αφορούσαν την ποιότητα του νερού ή τις εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου.

Φέτος, διαπιστώνουμε ότι το «τροπάριο άλλαξε» με τη δήθεν ύπαρξη κρουσμάτων σταφυλόκοκκου.

Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτών των ανώνυμων επιθέσεων, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Σε επικοινωνία που είχα το απόγευμα της Πέμπτης, δηλαδή αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι ανώνυμες καταγγελίες, με τους υπευθύνους όλων των ναυταθλητικών σωματείων τα οποία κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου, όλοι τους διέψευσαν πως υπάρχουν κρούσματα σταφυλόκοκκου.
Πέρα όμως από αυτό, οι ανώνυμοι συκοφάντες, διότι περί αυτού πρόκειται, διαψεύδονται και από τις συνεχείς μετρήσεις καταλληλόλητας των νερών στις πισίνες, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετρήσεις που πιστοποιούν ότι τα νερά διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα.

Στο κολυμβητήριο πραγματοποιείται συστηματική εβδομαδιαία ανάλυση του νερού ακόμα και για το σταφυλόκοκκο (αν και δεν είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία).

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα που δεν δικαιολογούν συρροή κρουσμάτων από σταφυλόκοκκο.

Μετρήσεις οι οποίες αναρτώνται σε δημόσια θέα, στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και είναι ορατές από τον κάθε ένα και κάθε μία.

Εξάλλου, ας μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως, εάν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με το νερό, εμείς πρώτοι θα κλείναμε τις πισίνες, όπως άλλωστε πράξαμε πρόσφατα και μάλιστα δύο φορές, όταν σημειώθηκαν τα κρούσματα με τα κόπρανα.

Έστω και με αυτή την αφορμή, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες και ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τα νερά του «Α. Πεπανός» είναι πεντακάθαρα.

Τέλος, καλούμε τους εμπνευστές αυτής της, αναμενόμενης επίθεσης, να σεβαστούν αν μην τι άλλο, τον κόπο των εργαζομένων και την εργώδη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, τόσο από την παρούσα, όσο και από την προηγούμενη διοίκηση, να μείνει ανοικτό το «Α. Πεπανός», το μοναδικό δημόσιο κολυμβητήριο της Πάτρας.

Εμείς πάντως, ως διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, κόντρα στα όποια συμφέροντα θέλουν να μας βάλουν “τρικλοποδιές”».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στη Προεθνική Νεανίδων η Διαμαντή

Κάθε ημέρα που περνάει έρχεται και μια διάκριση για τη ΝΕΠ και τους αθλητές της.

Ετσι, λοιπόν, μετά την συμμετοχή 8 κολυμβητών-τριών του Συλλόγου στους Επίλεκτους του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕ, αυτήν την φορά ήταν η σειρά της Νάνσυ Διαμαντή να συμπεριληφθεί στην Προεθνική μας ομάδα των Νεανίδων (γεν. 2002-2005).

Και αυτό το σημαντικό γεγονός φανερώνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ΝΕΠ στην ελληνική κολύμβηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και, ταυτόχρονα, αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα κολυμβητικά τμήματα των «δελφινιών» από εξειδικευμένους προπονητές και ανθρώπους που αγαπούν τον ναυταθλητισμό.

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Υποδέχεται τους ενηλίκους το «Α. Πεπανός»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  ξεκινούν από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, τα προγράμματα κολύμβησης ενηλίκων για όλες τις ηλικίες, στις εγκαταστάσεις του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

Τα προγράμματα υλοποιούνται με ευθύνη του ΠΕΑΚ με τη συνεργασία δύο πιστοποιημένων ναυαγοσωστών, οι οποίοι έχουν  αποκλειστική σύμβαση με το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών.

Μάλιστα, φέτος, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των Πατρινών στο πρόγραμμα, το κολυμβητήριο θα είναι ανοικτό για το κοινό και το πρωί, από τις 11.00 έως τις 14.00, ενώ το απόγευμα οι ώρες κοινού θα είναι από τις 19.30 έως τις 22.00.

Τα προγράμματα κολύμβησης είναι ωριαίας διάρκειας τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ή Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.

Το μηνιαίο αντίτιμο συμμετοχής, σύμφωνα με την απόφαση  της Επιτροπής Διοίκησης, διαμορφώνεται στα 10 ευρώ για το κοινό, 5 ευρώ για τους φοιτητές, ενώ οι άνεργοι συμμετέχουν δωρεάν.

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ξεκίνησαν τα «βάσανα» για τον ΝΟΠ

Σήμερα (3/9) ξεκίνησε η νέα αθλητική χρονιά για τον ΝΟΠ, με την έναρξη των προπονήσεων.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου μάλιστα προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη πράξη, προσφέροντας καθημερινές, δωρεάν προπονήσεις σε παιδιά από έξι μέχρι δώδεκα ετών, για μια ολόκληρη εβδομάδα.

«Ελάτε στην ομάδα μας για να συνεχίσουμε μαζί την πορεία προς τις επιτυχίες του ΝΟΠ και της Πάτρας», το σύνθημα του συλλόγου, ενόψει της νέας σεζόν.

Παράλληλα, μετά τις ανανεώσεις με τους προπονητές κολύμβησης Λευτέρη Μήτρακα και Λέτα Παστού, ο ΝΟΠ ανακοίνωσε την προσθήκη της Άσπας Πετραδάκη στο τεχνικό team του συλλόγου.

«Ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα συνεργαστούμε με μια σημαντική αθλήτρια – προπονήτρια, όπως είναι η Άσπα Πετραδάκη», το μήνυμα του ΝΟΠ.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook