Connect with us

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Ν. Ρουμελιώτης: “Οι ξένοι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες”

Published

on

Ωμός, χειμαρρώδης και απολαυστικός, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στη «Match» της Δευτέρας, απαντώντας στον ΠΑΣΑΠ και επιβεβαιώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της αύξησης των ξένων στη Volleyleague

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟ

Το τεράστιο ζήτημα της αύξησης των ξένων στη Volleyleague έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών να αντιδρά. Ο Νίκος Ρουμελιώτης, παρότι αγωνίζεται επί σειρά ετών, η ιδιότητά του ως προέδρου της Παναχαϊκής τον έχει οδηγήσει στο να βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Μιλώντας αποκλειστικά στη «Match» ο 39χρονος Πατρινός αποκάλυψε ότι τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της απόφασης.

«Ό,τι έχει ζητήσει ο ΠΑΣΑΠ, έχει γίνει»

«Οι γνώσεις μου πια δεν είναι μόνο από τη μεριά του αθλητή, αλλά και του παράγοντα. Έχω ελαφρώς εναντιωθεί με τον ΠΑΣΑΠ, που έχει πάρει μία θέση εναντίον των παραγόντων και της ΕΣΑΠ άνευ προηγουμένου. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση του πρωταθλήματος δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Είμαι βέβαιος ότι θα απαντήσει ο ΠΑΣΑΠ σε αυτά που λέω, γι’ αυτό τους προλαβαίνω και λέω ότι πρέπει να σταματήσουν να βγαίνουν στις εφημερίδες και να δηλώνουν ο ένας κι ο άλλος, αλλά να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρουν λύση. Εγώ είμαι υπέρ των ξένων. Θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν καλοί αθλητές στην ελληνική αγορά.

Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, ό,τι έχει ζητήσει ο ΠΑΣΑΠ, οι πρόεδροι των ομάδων το έχουν υλοποιήσει. Ναι, συγκρίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα με το γαλλικό και το γερμανικό όσον αφορά το θέμα οργάνωσης. Οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Τώρα, αν είναι full time, δίωρη ή τρίωρη απασχόληση είναι κοινή συμφωνία του αθλητή με τον πρόεδρο. Δεν γίνεται εν αγνοία του αθλητή. Όλοι είναι ασφαλισμένοι, εκτός ειδικών περιπτώσεων με αθλητές που είναι παράλληλα δημόσιοι υπάλληλοι και παίκτες. Ψάχνεται λύση και γι’ αυτό».

«Ναι, συγκρινόμαστε με Γαλλία»

«Όσον αφορά τις πληρωμές, να ενημερώσω τον ΠΑΣΑΠ ότι στα σωματεία που βρίσκονται στην Α1 και καλούνται να πληρώνουν τους αθλητές κάθε πρώτη του μηνός τους έρχονται χρέη πενταετίας και καλούνται να τα πληρώσουν ή να τα ρυθμίσουν στο 100% αλλιώς δεν μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα. Η Παναχαϊκή πλήρωσε τον Μπέλο, που είχε συμβόλαιο στο Παγκράτι -το οποίο απορρόφησε η ΠΓΕ το 2008-, και τον πλήρωσε το καινούργιο ΤΑΑ. Και δεν έπαιξε ποτέ στην Παναχαϊκή! Το σύστημα δηλαδή έχει αρχίσει και λειτουργεί. Εγώ, για να παίξω στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχω πληρώσει όλους τους αθλητές που είχαν τη δούλευσή μου. Άρα, δεν μπορώ να μην συγκρίνω με το γαλλικό πρωτάθλημα. Και στη Γαλλία ισχύει ο ίδιος νόμος. Εάν δεν έχω φορολογική ενημερότητα, το σωματείο παύει να παίζει Α1. Αυτήν τη στιγμή, Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός δεν έχουν πάρει άδεια, επειδή δεν είμαστε 100% σωστοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε αθλητές και κινδυνεύουμε να μην κατέβουμε. Άρα, μη μου λένε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν λειτουργεί όπως το γαλλικό.

Αυτό που λέω στον ΠΑΣΑΠ, στο αθλητικό όργανό ΜΑΣ, γιατί μην ξεχνάτε ότι είμαι ακόμη αθλητής, είναι «κύριοι, πρέπει να δείξετε υπομονή». Το πράγμα πάει να οργανωθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ομάδες δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ σε κανέναν αθλητή. Και, αν οφείλουν, είναι ρυθμισμένο. Άρα, δεν μπορείτε να λέτε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι Ζιμπάμπουε. Εμείς οι πρόεδροι παλεύουμε για να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι αθλητές τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχετε βάλει με τους προέδρους και την ΕΣΑΠ, επειδή θέλουμε να αυξηθούν οι ξένοι και να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα».

«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια»

«Αν πραγματικά οι πρόεδροι έβλεπαν Έλληνες μεγάλης ποιότητας, ίσως και να μην έπαιρναν αυτήν την απόφαση. Ναι, φταίνε οι ομάδες που δεν βγαίνουν αθλητές, αλλά αυτό είναι άλλο. Και, ναι, μάγκες (σ.σ. Έλληνες αθλητές), δείξτε ποιοι είστε, ώστε κάνουν συμβόλαιο οι ομάδες σε Έλληνες και όχι ξένους.

Επίσης, μπορεί η ΕΣΑΠ να βάζει ταβάνι επτά ξένων, αλλά λίγες είναι οι ομάδες που θα πάρουν επτά και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Δώστε το δικαίωμα όμως στη βελτίωση του πρωταθλήματος με ξένους. Αν όχι, να το βελτιώσουμε με Έλληνες, αν αξίζουν όμως να παίζουν και να έχουν σωστό συμβόλαιο στην Α1.

Αυτή είναι και η άποψη της Παναχαϊκής, γι’ αυτό και ψήφισε υπέρ. Θέλω να ενισχύσω την ομάδα μου με έναν καλό ξένο για να σώσω την κατηγορία. Δυστυχώς, το θέλω. Φέρνω ξένους και είναι καλύτεροι απ’ τους Έλληνες, είναι η ωμή αλήθεια. Εγώ σε δύο χρόνια που δεν θα μπορώ να πάρω τα πόδια μου, δεν υπάρχει διαγώνιος Έλληνας να με καλύψει. Πρέπει να φέρω ξένο».

«Όταν είχαμε λεφτά, δεν μίλαγε κανείς»

«Σαν καθαρός παίκτης, το έβλεπα διαφορετικά και το αντιμετώπιζα διαφορετικά γιατί ίσως να έχανα το συμβόλαιό μου. Στο παρελθόν όμως, το θυμάμαι αυτό το περιστατικό. Όταν όμως όλοι οι αθλητές ήμασταν βολεμένοι με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά μας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που παίρναμε πάρα πολλά λεφτά, δεν μίλαγε κανένας. Και δεν υπήρχε καν συνδικαλιστικό όργανο! Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Γιατί έχουν μειωθεί τα νούμερα στο βόλεϊ γιατί και οι πρόεδροι έχουν βρεθεί αυτή τη στιγμή να έχουν ευθύνες απέναντι στους αθλητές. Από το να έχω μεγάλες ευθύνες απέναντι στους Έλληνες αθλητές, προτιμώ να τους κάνω μικρά συμβόλαια με μικρές ευθύνες ώστε να τα τακτοποιώ».

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Άλλο ένα τρίποντο για τις γυναίκες της Παναχαϊκής

Οι γυναίκες της Παναχαϊκής πήραν καθαρή νίκη στην Καλαμάτα

Published

on

Η Παναχαϊκή αν και έχασε το πρώτο σετ στην Καλαμάτα από τον τοπικό Ακρίτα τελικά πήρε την καθαρή νίκη στη συνέχεια και μάλιστα εύκολα με 3-1 σετ, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΠ.

Τα σετ: 25-23, 15-25, 12-25, 10-25.

Παναχαϊκή (Α. Αγγελόπουλος): Κατσή, Καραμούντζου, Πατακοπούλου, Παπαϊωάννου, Σπυροπούλου, Χαιρετάκη λίμπερο Χρυσανθακόπουλου, Σκαμπαρδώνη, Μάταλα, Σ. Μίντζα, Στ. Μίντζα, Μπεκίρι, Βασιλακοπούλου (λίμπερο).

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Δυνατά φιλικά για τις γυναίκες της Παναχαϊκής

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής έδωσε δύο φιλικά τις προηγούμενες ημέρες

Published

on

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής έδωσε δύο φιλικά τις προηγούμενες ημέρες το ένα με τον Απόλλωνα στην Περιβόλα όπου ήταν ισόπαλο 2-2 σετ και το άλλο με τον Ερυθρό Αστέρα που επικράτησε με 3-0 σετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Άρης Αγγελόπουλος και στα δύο φιλικά είχε στη διάθεσή του τις εξής αθλήτριες: Παπαϊωάννου, Παπαδοπούλου, Σπυροπούλου, Μοτση, Καρατάσιου, Τσακουμη, Δόβρου, Τούφα, Καραμουντζου, Μάταλα, Πατακοπούλου, Σιμιγιάτου, Χρυσανθακόπουλου και Κατσή.

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Άρης Αγγελόπουλος: «Επιστρέφω σε γνώριμο περιβάλλον, όλοι μαζί για την εξέλιξη της Παναχαϊκής»

Published

on

“Ύστερα από συζήτηση με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολο και μέλη της διοίκησης αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση που μου έκαναν.

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον, σε μια ομάδα που πριν λίγα χρόνια όλοι μας ζήσαμε ιστορικές και έντονες στιγμές.

Θα συνεχίσω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα από τον Ανδρέα Φαλιέρο με στόχο πάντα τα ατομικά και ομαδικά στάδια ανάπτυξης της ομάδας και φυσικά της αγωνιστικής απόδοσής της.

Πρέπει όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές, αθλήτριες, φίλαθλοι και όσοι γενικότερα είναι κοντά στην ομάδα να δουλέψουμε ποιοτικά και δυναμικά για τη σημαντική εξέλιξη της Παναχαϊκής.

Μια εξέλιξη που μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ της περιφέρειας».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook