Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο απόηχος των ομίλων στην 3η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας

Published

on

Από την έντυπη έκδοση της Match Αχαΐας

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Ο όμιλος της Κάτω Αχαΐας αποδεικνύεται αρκετά αμφίρροπος, αφού με το πέρας της 3ης αγωνιστικής καμία ομάδα δεν κατέχει το απόλυτο των νικών.

Το Λιμνοχώρι «βραχυκύκλωσε» με την Προοδευτική Πατρών, που πήρε «χρυσό» πόντο εκτός έδρας (1-1), βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Ανδρέα Πετρόπουλου. Ο Αχαιός Σαραβαλίου δεν πέρασε νικηφόρα από το ντέρμπι με τον Λέοντα Αλισσού στην έδρα των «λιονταριών» και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των ομάδων.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας την μνήμη του Γιώργου Ντούμα, που «έφυγε» άδικα από την ζωή σε ηλικία 32 ετών και διετέλεσε παίκτης της ομάδας. Ατρόμητος Λάππα και Φαραϊκός πέτυχαν τις νίκες της αγωνιστικής, καθότι πέρασαν από δύσκολες έδρες, που άλλες ομάδες θα περάσουν δύσκολες στιγμές.

Ο Φαραϊκός στο ντεμπούτο του Σάκη Κατσαντούλα στον πάγκο επικράτησε επί των Καμινίων με 4-0, ενώ το σύνολο του Λάππα πέρασε αλώβητο από το Σαραβάλι, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Ίκαρο Πετρωτού με «δράστη» τον Μπάμπη Βέρρα. «Χορταστικές» νίκες σημείωσαν Ωλενιακός και Σταροχώρι, που ξεπέρασαν άνετα τα εμπόδια των Πείρου Ισώματος και Ροϊτίκων με 7-1 και 5-0 αντίστοιχα, με τον Πείρο να αναζητά προπονητή, καθότι ο Νίκος Λαγογιάννης αποτελεί παρελθόν. Στο μοναδικό ματς που δεν είχαμε γκολ, Αστέρας Μιντιλογλίου και Απόλλων Βίδοβας μοιράστηκαν βαθμό και εντυπώσεις.

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Η 3η στροφή στον όμιλο της Πάτρας περιλάμβανε ντέρμπι, αλλά ξεχώρισαν και κάποια φαβορί, που πέρασαν ήσυχο απόγευμα και γέμισαν… τα τσουβάλια τους με πόντους.

Η Γαλήνη του Μπάμπη Παπαγιάννη συνεχίζει άτρωτη, αφού πήρε το ντέρμπι από τα Ψηλαλώνια (2-1) και τα υποχρέωσε στην πρώτη αποτυχία. Ο Απόλλων Εγλυκάδας «φρέναρε» τον ΑΠΟ Αρόης, που έχει βλέψεις για την κορυφή και επέτρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, έπειτα από την ήττα με τον Πολύτεκνο, δείχνοντας ότι διαθέτει ρόστερ για «υψηλές πτήσεις».

Ο Ηρακλής Πατρών «διέλυσε» τον Ρωμανό, που παράλληλα βρέθηκε σε άσχημο απόγευμα και επικράτησε με 8-2, συνεχίζοντας ανίκητος και αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ρόστερ με βάθος και πολλούς γκολτζήδες. Σε άλλο ένα αμφίρροπο ματς δεν είχαμε θριαμβευτή, καθότι Περιβόλα και Πολύτεκνος «κόλλησαν» στο μηδέν και αυτό το αποτέλεσμα δεν άφησε καμία ομάδα με χαμόγελο. Τις πρώτες τους επιτυχίες στο πρωτάθλημα κατέβαλλαν Ολυμπιακός Πατρών και Αχαϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν δύσκολα τους μαχητικούς αλλά νεανικούς Πετεινούς με 2-1, ενώ ο Αχαϊκός με αρκετά πειστική παρουσία έριξε στο καναβάτσο τον Πυρσό με 3-1. Το ρόδι έσπασε και ο Παναχαϊκός, που ξεπέρασε τον σκόπελο της αδύναμης Δόξας Πατρών με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναχαϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης και όσο περνάει ο καιρός τόσο «δένει» αγωνιστικά.

 

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Από όλα είχε ο μπαξές στον όμιλο της Αιγιαλείας, αφού τα ματς ήταν πολύ θεαματικά, ενώ δέσποσε η επάνοδος του Αετού Ρίου στις επάλξεις.

Παρόλα αυτά, τις εντυπώσεις έκλεψε το Κεραυνός Σελιανιτίκων-Αργυρά, αφού το παιχνίδι αναβλήθηκε, λόγω του ότι οι δύο ομάδες είχαν ίδιο χρώμα φανέλας (!). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γηπεδούχοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Αργυρά θα πάρει το ματς «στα χαρτιά». Τα Καλάβρυτα υποδέχθηκαν στο «σπίτι» τους τον Απόλλωνα Αιγίου και τον συνέτριψαν με 4-1. Έτσι παρέμειναν η μοναδική ομάδα με το απόλυτο.

Ο Αετός Ρίου μπορεί να μπήκε από χθες στο αγωνιστικό προσκήνιο, αλλά σίγουρα δείχνει δουλεμένος και θα έχει ενεργό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Αμασιάδη επικράτησε με 1-0 επί της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου και επέστρεψε μετά την τιμωρία των 6 μηνών με θετικό πρόσημο. Η Δόξα Ελαιώνα επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών, η Φλόγα Ροδιάς ρέφαρε την ήττα από την Αργυρά και «λύγισε» την Αυτόνομη με 3-1, ενώ ο Αστέρας Τέμενης δεν κόπιασε ιδιαίτερα, αφού νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό Ζαρουχλείκων με 3-0. Με τεράστιας σημασίας διπλό «απέδρασε» η Αιγείρα/Ακράτα από το «Θ. Χρυσανθόπουλος», αφού πήρε το σκαλπ του σκληροτράχηλου Κεραυνού 2016 και παρέμεινε άτρωτη με 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δάφνη Πατρών: Τα γκολ του Χότζα κρίνονται κομβικά

Published

on

Ακόμα ένα πολύτιμο τέρμα σημείωσε ο Ραφαήλ Χότζα και η Δάφνη Πατρών συνέχισε χωρίς απώλειες, παρότι ο Παναχαϊκός ήταν σκληρό… καρύδι. 

Ο έμπειρος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και είχε σκοράρει και στο ντέρμπι με τον Άτλαντα την περασμένη αγωνιστική, δίνοντας επίσης το τρίποντο που έφερε την διαφορά από την ομάδα του Β.Μπαλατή στο +4.  

Θυμίζουμε ότι η 1η θέση ισοδυναμεί με την απευθείας άνοδο στην Α΄κατηγορία της νέας σεζόν. 

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία: Ο απόηχος και οι πρωταγωνιστές της 21ης αγωνιστικής

Published

on

Η 21η αγωνιστική πρόσφερε συγκινήσεις στους δύο ομίλους της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας.  

Μέσω του matchnews.gr θα καταγραφούν τα σημεία αναφοράς της 21ης εβδομάδας και οι πρωταγωνιστές της.  

Αναλυτικά:  

Α’ Όμιλος  

3 άσσοι, 3 διπλά  

Το ματς: Ο Άτλας με ανατροπή λύγισε τον ΑΟ Τριταίας/Τριταιϊκό (3-2) σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Δάφνη. 

Η νίκη: Ο Δίας επικράτησε επί του Σταροχωρίου με 3-1 στην Χαλανδρίτσα και έβαλε πλώρη για την απευθείας παραμονή. 

Το γεγονός: Ο Ραφαήλ Χότζα σκόραρε ξανά και όπως με τον Άτλαντα, έτσι και με τον Παναχαϊκό έκρινε την αναμέτρηση. Βέβαια χρειάστηκε και η επέμβαση του Άρη Θωμά, που έπιασε πέναλτι και κράτησε όρθια την Δάφνη. 

Ο MVP: Ο Ιάσονας Σταυρόπουλος έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό ματς με την φανέλα του Δία και ήταν εκ των διακριθέντων στο σημαντικό “διπλό” επί του ποιοτικού Σταροχωρίου. 

   

Β’ Όμιλος  

1 άσσος, 6 διπλά  

Το ματς: Η ΑΕ Αιγίου έριξε στο καναβάτσο την φορμαρισμένη Πάτρα 2005 και με το 2-1 την εκθρόνισε από την κορυφή, ενώ παράλληλα συνεχίζει να κυνηγά με ελπίδες τα πλέι-οφ. 

Η νίκη: Ο Απόλλων Εγλυκάδας με ανατροπή στην έδρα του Φοίνικας Ζήριας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στον όμιλο της Αιγιάλειας. 

Το γεγονός: Η ήττα της Πάτρας 2005 ήρθε μετά από 8 διαδοχικές επιτυχίες. 

Ο MVP: Ο Χαράλαμπος Φούντζουλας με χατ τρικ οδήγησε τον Ηρακλή Πατρών στη νίκη “χρυσάφι” επί του σκληροτράχηλου Πανιώνιου/Αχιλλέα στο ντέρμπι της εβδομάδας. 

Γιάννης Γεωργακόπουλος 

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία (21η αγων.): Όσα συνέβησαν στους δύο ομίλους

Published

on

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Νίκες με…ιδρώτα 

Δεν άλλαξε κάτι στα ψηλά της βαθμολογικής κατάταξης, όσον αφορά τον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, παρότι Δάφνη Πατρών και Άτλας τα βρήκαν… σκούρα, αλλά συνέχισαν νικηφόρα στην 21η αγωνιστική.  

Η Δάφνη λύγισε δύσκολα τον Παναχαϊκό με γκολ του Χότζα στο 25΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Άρης Θωμάς. 

Ο Άτλας με την σειρά του ανέτρεψε τα δεδομένα απέναντι στον μαχητικό ΑΟ Τριταίας/Τριταιϊκό. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, αλλά αντέδρασε και πήρε το τρίποντο με 3-2, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών. Έτσι η ψαλίδα των 4 πόντων παρέμεινε ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Δάφνη να συνεχίζει να κινεί τα νήματα ως πρωτοπόρος.  

Δίας για φίλημα  

Από την Χαλανδρίτσα πέρασε ο Δίας και κατάφερε να υποτάξει την αντίσταση του έμπειρου Σταροχωρίου με 3-1. Τα γκολ των Κατσαρού, Σταυρόπουλου και Βιολιτζή χάρισαν πολύτιμο τρίποντο στο σύνολο του Άρη Πλέγα, που ξέφυγε από τις θέσεις των πλέι-άουτ και κοιτάζει για κάτι καλύτερο.  

Ο Πυρσός εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, κέρδισε άνετα την Νεάπολη και μείωσε στον πόντο από την 5η θέση, που οδηγεί στα πλέι-οφ και εκεί βρίσκεται το Σταροχώρι. Τέλος ο Ίκαρος νίκησε στην Λακκόπετρα τον Κρίνο και ακολουθεί τον Δία στην απευθείας παραμονή. Πάντα στην 3η θέση ο Αστέρας Μιντιλογλίου, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Φαραϊκού με 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο. 

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή 

Η 21η αγωνιστική προκάλεσε ανακατατάξεις στην πρωτιά του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας, όπου πλέον πέρασε ο Αχιλλέας Καμαρών. Η ομάδα του Φώτη Φιτσιάλου νίκησε με 1-0 την Άβυθο και σε συνδυασμό με την ήττα της Πάτρας 2005 από την ΑΕ Αιγίου, οι «πράσινοι» της Αιγιάλειας αναρριχήθηκαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.  

Για την Πάτρα 2005 ήταν η πρώτη αποτυχία, μετά από 8 σερί νίκες. Στην 2η θέση μαζί με τη νεανική ομάδα συγκατοικεί ο Αστέρας Λεοντίου, που έπαιξε με τη «φωτιά» κόντρα στους πιτσιρικάδες των Πετεινών, αλλά πήρε την ουσία.  

«Ροπαλιά» με Φούντζουλα  

Με χατ-τρικ του Φούντζουλα ο Ηρακλής Πατρών θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα με 3-1 και συνεχίζει στα ψηλά επίπεδα της βαθμολογίας.  

Ο Πανιώνιος υπέστη 2η διαδοχική ήττα και χάνει έδαφος για τα πλέι-οφ. Ο Απόλλων Εγλυκάδας με ανατροπή στη δύσκολη έδρα του Φοίνικα Ζήριας πήρε τεράστιας σημασίας νίκη και δείχνει ικανός για την απευθείας σωτηρία. Τα γκολ των Καρναβά και Λιμάτσι χάρισαν το τρίποντο στους «μελανόλευκους».  

Για τον ίδιο στόχο ο Αστέρας Τέμενης έριξε στο καναβάτσο την ΑΕ Αρόης, ενώ ο Απόλλων Συνοικισμού παραμένει σε τροχιά 5άδας, παρότι δυσκολεύτηκε από τον ουραγό Αίαντα 

Το πανόραμα και οι βαθμολογίες: 

Α ΟΜΙΛΟΣ 

Ολυμπιακός Φ.Π.- Λιμνοχώρι 0-3 α.α. 

Σταροχώρι- Δίας 1-3 

Νεάπολη- Πυρσός 1-5 

Δάφνη Π.- Παναχαϊκός 1-0 

Ίκαρος Λακκόπ- Κρίνος. 2-1 

ΑΟ Τριταίας-Άτλας 2-3 

Αστέρας Μιντ.- Φαραϊκός 2-0 

  

Β ΟΜΙΛΟΣ 

Αστέρας Λεοντίου- Πετεινοί 3-2 

Φοίνικας Ζήριας- Απόλλων Εγλυκ. 1-2 

Αίας- Απόλλων Συν. 1-2 

Πάτρα 2005- ΑΕ Αιγίου 1-2 

Άβυθος- Αχιλλέας Καμαρών 0-1 

Πανιώνιος/Αχιλλέας- Ηρακλής Π. 1-3 

ΑΕ Αρόης- Αστήρ Τέμενης 2-3 

  

Η Βαθμολογία στον 1ο όμιλο: 

1 Δάφνη Πατρών 53 (38-13) 

——————— 

2 Άτλας 49 (52-19) 

3 Αστέρας Μιντ. 44 (39-14) 

4 Λιμνοχώρι 43 (38-17) 

5 Σταροχώρι 39 (42-28) 

————— 

6 Πυρσός 38 (39-25) 

7 Δίας 29 (41-32) 

8 Ίκαρος Λακ. 29 (37-41) 

——————- 

9 ΑΟ Τριταίας 22 (34-42) 

10 Φαραϊκός 20 (28-33) 

11 Παναχαϊκός 19 (30-38) 

12 Νεάπολη 14 (22-55) 

——————————— 

13 Κρίνος 10 (21-50) 

14 Ολυμπιακός Φ.Π. 7 (8-32) 

– -1 βαθμός για το Σταροχώρι 

— Παραίτηση Ολυμπιακού Φ.Π. 

  

Η Βαθμολογία στον 2ο όμιλο: 

1  Αχιλλέας Καμαρών 41 (37-21) 

—————- 

2 Πάτρα 2005 40 (41-34) 

3 Αστέρας Λεοντίου 40 (34-23) 

4 Ηρακλής Πατρών 39 (44-18) 

5 Φοίνικας Ζήριας 36 (42-31) 

—————— 

6 ΑΕ Αιγίου 36 (40-29) 

7 Απόλλων Συνοικ. 34 (41-31) 

8 ΑΕ Αρόης 30 (47-44) 

——————————- 

9 Απόλλων Εγλ. 30 (36-34) 

10 Πανιώνιος/Αχ. 30 (35-24) 

11 Αστήρ Τέμενης 29 (35-30) 

12 Αβυθος Αιγιαλείας 26 (31-46) 

————————————— 

13 Πετεινοί 6 (22-53) 

14 Αίας 0 (17-91) 

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

«Match Αχαΐας»: Το ραντεβού με την ιστορία, η «λευκή πετσέτα» και η ώρα της αλήθειας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους αρχηγούς της Εθνικής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ15 hours ago

Χριστόπουλος: «Οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Γ΄γύρος: “Κλείδωσε” η πρεμιέρα με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE17 hours ago

Φινάλε στην Basket League με το ενδιαφέρον στην 6η θέση

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Ήττα και στο Λαύριο (82-75) για τον Απόλλωνα

NATIONAL LEAGUE 21 day ago

Μπάσκετ: Η βαθμολογία στη National League 2 (1ος όμιλος) μετά την 20η αγωνιστική 

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Στο νήμα θα κριθεί η 6άδα για τον Γλαύκο/έσπερο, ήττα στους Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Ο Προμηθέας 2014 πρωταθλητής στον όμιλο του, εύκολη νίκη επί Παραμυθιάς

ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

«Match Αχαΐας»: Το ραντεβού με την ιστορία, η «λευκή πετσέτα» και η ώρα της αλήθειας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους αρχηγούς της Εθνικής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ15 hours ago

Χριστόπουλος: «Οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Γ΄γύρος: “Κλείδωσε” η πρεμιέρα με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE17 hours ago

Φινάλε στην Basket League με το ενδιαφέρον στην 6η θέση

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Ήττα και στο Λαύριο (82-75) για τον Απόλλωνα

NATIONAL LEAGUE 21 day ago

Μπάσκετ: Η βαθμολογία στη National League 2 (1ος όμιλος) μετά την 20η αγωνιστική 

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Στο νήμα θα κριθεί η 6άδα για τον Γλαύκο/έσπερο, ήττα στους Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Ο Προμηθέας 2014 πρωταθλητής στον όμιλο του, εύκολη νίκη επί Παραμυθιάς

Facebook