Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Απόλλωνας ετοιμάζει τον φάκελο για το ΑΣΕΑΔ

 Τα ρέστα τους για δικαίωση μέσω του ΑΣΕΑΔ το νομικό επιτελείο του Απόλλωνα ετοιμάζοντας να καταθέσει προσφυγή την επόμενη εβδομάδα.

Στη «μελανόλευκη» διοίκηση έχουν φροντίσει να συλλέξουν στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να στηρίξουν την ορθότητα της ένστασης, καθώς θεωρούν μη σύννομη την συγχώνευση της Λειβαδιάς με τον Χολαργό και κατά προέκταση την άνοδο της αθηναϊκής ομάδας ως δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Η τροποποίηση του Αθλητικού Νόμου το 2012 που απαγορεύει τις συγχωνεύσεις μεταξύ Αθλητικών Σωματείων που η έδρα τους είναι σε διαφορετικούς νομούς είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην διοίκηση του Συλλόγου καθώς έχει σαν «όπλο» το δεδικασμένο του προηγούμενου καλοκαιριού, όπου δεν επετράπη στον Πανελλήνιο να αγωνιστεί με το ΑΦΜ της Α.Ε. Λάρισας. Στη διοίκηση του Απόλλωνα τονίζουν επανειλημμένα πως έχουν βρει τα κατάλληλα πατήματα για να κερδίσουν την υπόθεση και να πάρουν την άνοδο στην BasketLeague, μετατρέποντας μια πετυχημένη σε γενικές γραμμές σεζόν σύμφωνα με τους στόχους που είχαν τεθεί από το ξεκίνημα, σε μια ονειρώδη κατάσταση, που θα βοηθήσει τον Σύλλογο στο να έρθουν καλύτερες μέρες.

Στην κουβέντα που είχαμε με «μελανόλευκα» στελέχη φαίνεται πως ο Απόλλωνας στηρίζει πολλά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς και στο νομικό του επιτελείο, που έχει φροντίσει να βρει τα στοιχεία εκείνα όπου θα γείρουν την πλάστιγγα στην έκβαση της υπόθεσης υπέρ του Απόλλωνα. Στοιχεία τα οποία ζητήσαμε να έχουμε στη διάθεση μας, όμως οι νομικοί του συλλόγου αρνήθηκαν ευγενικά θέλοντας να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους και να μην διακινδυνέψουν το οτιδήποτε θα έβλαπτε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Χολαργός «αγνοεί» Απόλλωνα- Ανακοίνωσε Λυκογιάννη

Ο Χολαργός δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από την ένσταση και την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, που έχει πραγματοποιήσει ο αισιόδοξος για δικαίωση Απόλλων Πατρών.

Είναι σίγουρος για την συμμετοχή του στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του και χθες ανακοίνωσε τον διάδοχο του Στέργιου Κουφού. Αυτός είναι ο Άρης Λυκογιάννης, ένας έμπειρος και εργατικός προπονητής υψηλού βεληνεκούς, που φέτος οδήγησε τον Κολοσσό Ρόδου στα πλέι οφ.

Ο Απόλλων Πατρών περιμένει την απόφαση, που θα εκδοθεί 15 μέρες μετά από την αυριανή εκδίκαση της ένστασης του από το ΑΣΕΑΔ. Ο Χολαργός πάντως δεν «ιδρώνει»…

Διάβασε Περισσότερα

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ

Απόλλων: Η νομική εισήγηση για δήλωση στην Α2

Δύσκολη νομικά είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τον Απόλλωνα, αφού αύριο Πέμπτη θα συζητηθεί στο ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του κατά του Χολαργού, με την οποία θυμίζουμε ότι ζητάει να κηρυχθεί παράνομη η φετινή του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 και να πάρει τη θέση του στην μεγάλη κατηγορία τη νέα χρονιά.

Όμως, η δικαστική αυτή εκκρεμότητα δημιουργεί εκ των πραγμάτων και μια νέα πολύ σημαντική απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί και η οποία αφορά τη δήλωση συμμετοχής που τον καλεί να κάνει ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 εθνικής η ΕΟΚ!

Δηλαδή, από τη μια πλευρά δίνει την πολύ μεγάλη νομική μάχη για να παίξει του χρόνου στην μπάσκετ λιγκ, παράλληλα όμως καλείται να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α2 μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Χρονικό διάστημα δηλαδή στο οποίο δεν αναμένεται να έχει υπάρξει απόφαση από το ΑΣΕΑΔ και άρα επί της ουσίας δημιουργείται κάτι το οξύμωρο για τους μελανόλευκους.

Τη λύση θα δώσει το νομικό επιτελείο του Απόλλωνα που μελετάει τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να κάνει την εισήγηση του στη διοίκηση της ΚΑΕ η οποία και θα πάρει την τελική απόφαση.

Λογικά πάντως, ο Απόλλωνας θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής με κάθε πάντως επιφύλαξη για τα νόμιμα δικαιώματά του, μέχρις ότου εκδοθεί η τελική ετυμηγορία του ΑΣΕΑΔ, εκτός κι αν επιλεγεί η όποια άλλη απόφαση-έκπληξη.

 

Διάβασε Περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Συγχαρητήρια επιστολή Απόλλωνα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό

Με αφορμή την κατάκτηση της Stoiximan.gr Basket League ο Απόλλωνας Πατρών απέστειλε στην διοίκηση του Παναθηναϊκού BC την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Απόλλωνας Πατρών σας συγχαίρει για την κατάκτηση της Stoiximan.gr Basket League.

Εκ μέρους του ιστορικού συλλόγου μας, παρακαλούμε να μεταφέρετε στους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού BC τα θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σας ευχόμαστε η επόμενη αθλητική χρονιά να συνοδευτεί από νέες επιτυχίες στην Ευρώπη ανάλογες με αυτές που έφερε ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν. Τις έχει ανάγκη ο Ελληνικός αθλητισμός. Τις έχει ανάγκη το μπάσκετ. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook