Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Όλες οι πληροφορίες για το Street Relays της Πάτρας

Ο Πατραϊκός Όμιλος Φίλων Αθλητισμού, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας Φειδιππίδης, και ο Ερμής 1877, προκηρύσσουν τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays 2018.

Ο αγώνας θα θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο 24 Μαρτίου με τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10.000μ., καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες 4×50μ. και 4χ100μ. Kids Relays 2018.

Τα έσοδα από τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού που θα διανεμηθεί στα σχολεία της Πάτρας, ενώ οι τρείς πρώτοι νικητές και νικήτριες του αγωνίσματος των 10 χιλιομέτρων θα εισπράξουν και χρηματικά έπαθλα, καθώς από φέτος η σειρά των Βίκος Street Relays μετατρέπεται σε πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί με τους παρακάτω κανονισμούς:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Σάββατο, 24.03.2018: έναρξη αγώνων 17:30, λήξη αγώνων 20:00

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πάτρα

Kids Relays 4Χ50μ.

Kids Relays 4Χ100μ.

Street Relays 4×2500μ.

Street Relays 2×5000μ.

Elite Run 10.000μ.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10.000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποια τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

* Στον ατομικό αγώνα δρόμου του πρωταθλήματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2009-2010-2011.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006-2007-2008.

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε είναι μαθητές, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ

Μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σε κάθε κατηγορία των Βίκος Street Relays:

Στα 4×2500μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή στις τρείς πρώτες ομάδες.

Στα 2×5000μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή στις τρείς πρώτες ομάδες που θα παραλάβουν και δώρα από τα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μπονέλης: «Να βρεθεί σύντομα λύση»

Μιλώντας αποκλειστικά στη «Match», ο προπονητής της ΝΕΠ και του Απολλώνιου, Γιώργος Μπονέλης, δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει το πρόβλημα που απαιτεί λύση στο πατρινό μπάντμιντον, στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων & Νέων Ανδρών-Γυναικών στο Κουκούλι.

«Όλα πήγαν πολύ καλά τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς και η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και οι αθλητές μας έφεραν μετάλλια. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν. Η Πάτρα έχει πολλά παιδιά που ασχολούνται με το υπέροχο ολυμπιακό άθλημα του μπάντμιντον, όμως μετά το κλείσιμο του βοηθητικού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τις προπονήσεις μας και ευελπιστούμε σύντομα να βρεθεί λύση για το γήπεδο, κάτι που θα δώσει ώθηση σε όλους να συνεχίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάριος Μάντζος

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πέντε μετάλλια για τους Πατρινούς στο πανελλήνιο μπάντμιντον

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κουκούλι. Στο πρωτάθλημα είχαμε πέντε μετάλλια για Πατρινούς αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε δύο τελικούς στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων.

Συγκεκριμένα είχαμε δεύτερη θέση στο απλό για τον Αθανασόπουλο Νίκο, από τον Απολλώνιο Πατρών, μετά από ένα όμορφο τελικό απέναντι στον αθλητή του Ρούπελ Σιδηροκάστρου Παπαδόπουλο Θεόδωρο. Δεύτερη θέση στο διπλό παίδων για τους αθλητές Σωτηρόπουλο Άκη και Αθανασόπουλο Νίκο. Επίσης στα κορίτσια στην κατηγορία κορασίδων η Ιωάννα Σπανού με την Κωσταντίνα Βαγενά κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό.

Στη μεγάλη κατηγορία Νέων Ανδρών Γυναικών, στο απλό, ο Κτενάς Γιώργος κατέκτησε την τρίτη θέση χάνοντας από τον Τζιώλη Γεώργιο. Στο διπλό, ο Κτενάς Γιώργος μαζί με τον Αθανασόπουλο Κωστή, ο οποίος δυστυχώς αγωνίστηκε τραυματισμένος, έχασαν στον ημιτελικό με 2-1 σετ και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά το τέλος των αγώνων οι Απολλώνιος Πατρών και ΝΕΠ εξέδωσαν την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του υπέροχου γηπέδου στο Κουκούλι. Τον δήμο της Πάτρας που αγκάλιασε την διοργάνωση κ βοήθησε σε πολλούς τομείς. Τον Ερυθρό Σταυρό που κάλυψε την διοργάνωση άριστα με πολλούς εθελοντές Σαμαρίτες που στήριξαν τους αθλητές μας. Επίσης το μαγειρείον Φασόλοι που στήριξε την διοργάνωση προσφέροντας γεύματα για τους διαιτητές μας. Ακόμα τους χορηγούς επικοινωνίας και όλα τα μέσα που κάλυψαν την διοργάνωση μας και στηρίζουν το άθλημα μας. Τέλος ευχαριστούμε το TIP (this is print) για την προώθηση και την διαφήμιση της διοργάνωσης».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Ετοιμασίες για το 3ο Εαρινό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης της ΝΕΠ

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι ετοιμασίες στη ΝΕΠ για τη διεξαγωγή του 3ου Εαρινού Τουρνουά Υδατοσφαίρισης, το οποίο θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» της Πάτρας το τριήμερο 23-25 Μαρτίου.

Το τουρνουά, που θα έχει και διεθνείς συμμετοχές, αφορά τις κατηγορίες Παίδων και Μίνι Παίδων, με τους Ομίλους και το πρόγραμμα, ανά κατηγορία, να έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΝΕΠ, Νηρέας Χαλανδρίου, Μπάρι, Ολυμπιακός.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός, Παναθηναϊκός, ΝΟΠ, ΠΑΟΚ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3: ΝΟΠ-Εθνικός (6μ.μ.), ΝΕΠ-Νηρέας Χαλ. (7μ.μ.), Ολυμπιακός-Μπάρι (8μ.μ.), Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (9μ.μ.).
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/3: Εθνικός-Παναθηναϊκός (10π.μ.), ΝΕΠ-Μπάρι (11π.μ.), ΠΑΟΚ-ΝΟΠ (12μ.), Νηρέας Χαλ.-Ολυμπιακός (1μ.μ.), Παναθηναϊκός-ΝΟΠ (5μ.μ.), ΠΑΟΚ-Εθνικός (6μ.μ.), Ολυμπιακός-ΝΕΠ (7μ.μ.), Μπάρι-Νηρέας Χαλ. (8μ.μ.).
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/3: Α1-Β2 (9π.μ.), Α2-Β1 (10π.μ.), Α3-Β4 (11π.μ.), Α4-Β3 (12μ.), αγώνας για θέσεις 7-8 (4μ.μ.), αγώνας για θέσεις 5-6 (5μ.μ.), μικρός τελικός (6μ.μ.), μεγάλος τελικός (7μ.μ.), απονομές (8μ.μ.).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΝΕΠ 1, ΝΕΠ 2, Νηρέας Χαλανδρίου, Παλαιό Φάληρο, ΠΑΟΚ, ΝΟΠ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3: ΝΕΠ 1-ΝΕΠ 2 (6μ.μ.), ΝΟΠ-Νηρέας Χαλ. (7μ.μ.), ΠΑΟΚ-Π. Φάληρο (8μ.μ.).
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/3: ΝΟΠ-Π. Φάληρο (10π.μ.), ΠΑΟΚ-ΝΕΠ (11π.μ.), ΝΕΠ 2-Νηρέας Χαλ. (12μ.), ΝΟΠ-ΠΑΟΚ (5μ.μ.), ΝΕΠ-Π. Φάληρο (6μ.μ.), ΝΕΠ 2-Νηρέας Χαλ. (7μ.μ.).
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/3: ΝΕΠ-ΝΟΠ (9π.μ.), ΝΕΠ 2-ΠΑΟΚ (10π.μ.), Π. Φάληρο-Νηρέας Χαλ. (11π.μ.), ΝΟΠ-ΝΕΠ 2 (4μ.μ.), ΠΑΟΚ-Π. Φάληρο (5μ.μ.), ΝΕΠ-Νηρέας Χαλ. (6μ.μ.), απονομές (8μ.μ.).

Διάβασε Περισσότερα

Facebook