Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Όλες οι πληροφορίες για το Street Relays της Πάτρας

Ο Πατραϊκός Όμιλος Φίλων Αθλητισμού, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας Φειδιππίδης, και ο Ερμής 1877, προκηρύσσουν τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays 2018.

Ο αγώνας θα θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο 24 Μαρτίου με τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10.000μ., καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες 4×50μ. και 4χ100μ. Kids Relays 2018.

Τα έσοδα από τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού που θα διανεμηθεί στα σχολεία της Πάτρας, ενώ οι τρείς πρώτοι νικητές και νικήτριες του αγωνίσματος των 10 χιλιομέτρων θα εισπράξουν και χρηματικά έπαθλα, καθώς από φέτος η σειρά των Βίκος Street Relays μετατρέπεται σε πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί με τους παρακάτω κανονισμούς:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Σάββατο, 24.03.2018: έναρξη αγώνων 17:30, λήξη αγώνων 20:00

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πάτρα

Kids Relays 4Χ50μ.

Kids Relays 4Χ100μ.

Street Relays 4×2500μ.

Street Relays 2×5000μ.

Elite Run 10.000μ.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10.000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποια τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

* Στον ατομικό αγώνα δρόμου του πρωταθλήματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2009-2010-2011.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006-2007-2008.

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε είναι μαθητές, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ

Μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σε κάθε κατηγορία των Βίκος Street Relays:

Στα 4×2500μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή στις τρείς πρώτες ομάδες.

Στα 2×5000μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή στις τρείς πρώτες ομάδες που θα παραλάβουν και δώρα από τα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αναστολή λειτουργίας στο κολυμβητικό τμήμα του Νηρέα

Για αόριστο χρονικό διάστημα, τα τμήματα κολύμβησης του Νηρέα δεν θα λειτουργούν, λόγω προβλημάτων των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η Α. Κ. του ΝΗΡΕΑ ΠΑΤΡΑΣ θα αναστείλει προσωρινά την δραστηριότητα του Τμήματος της Κολύμβησης και ειδικότερα των Αρχαρίων και εκμάθησης των μικρών αθλητών, διότι ο χώρος που μας είχε παραχωρηθεί τα τρία τελευταία χρόνια από την Δ/σα Επιτροπή του ΠΕΑΚ Πάτρας είναι απαγορευτικός.

Ο χώρος και στις δύο δεξαμενές είναι 1680 τετραγωνικά μέτρα και από αυτά, ο ΝΗΡΕΑΣ είχε για χρήση μόνο τα 25 τετραγωνικά, δηλαδή ένα μέτρο και είκοσι πόντους και αυτά στο Καταδυτήριο, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για τους μικρούς μας Αθλητές και να υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις με προπονητές, γονείς, και υπαλλήλους του Κολυμβητηρίου».

Παράλληλα, το σωματείο ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τους προπονητές για τη δουλειά τους.

Διάβασε Περισσότερα

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

«Δεν κερδίζουμε ούτε αγώνα φέτος»

Δηλώσεις έκανε ο Βαλεντίνο Ρόσι σχετικά με το αρνητικό σερί της Yamaha αυτή την περίοδο.

Ο «Γιατρός» είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι η δουλειά μου αυτή, οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δίνω το 100% μου. Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα, φέτος δεν θα κερδίσουμε ούτε έναν αγώνα. Όμως είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε, τουλάχιστον για να κάνουμε κάποιους καλούς αγώνες. Η κατάσταση έχει ως εξής: χρειαζόμαστε ηρεμία και να ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στο μέλλον».

Διάβασε Περισσότερα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Έτοιμος για την Ολυμπιάδα Νέων ο Σοφοτάσιος

Έτοιμος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, και αθλητής του συλλόγου «Δύναμη Πατρών», Αργύρης Σοφοτάσιος για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων 2018. Το χρυσό παιδί του πατραϊκού Taekwondo θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα αγωνιζόμενος στην κατηγορία -73 Kg στις 10 Οκτωβρίου.

Ο Αργύρης Σοφοτάσιος προετοιμάζεται πυρετωδώς με την επιμονή που τον διακρίνει και την όρεξη  για δουλειά έχοντας πάντα δίπλα του τον προπονητή του, Γιώργο Σταύρακα, να τον στηρίζει και να τον συμβουλεύει.

Να θυμίσουμε πως η πρόκριση στους αγώνες του Μπουένος Άιρες ήρθε έξι μήνες μετά την ανάδειξη του Σοφοτάσιου σε πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους, μέσω του προκριματικού τουρνουά που άνοιξε αυλαία στις 6/4 στο Χαμμαμέτ της Τυνησίας. Ο πρωταθλητής της Δύναμης Πατρών κατέλαβε τότε θέση στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας των -73 κιλών, η οποία ισοδυναμούσε με απευθείας πρόκριση για τη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες.

Η Συμμετοχή αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη στιγμή για την Δύναμη Πατρών και τους προπονητές της, οι οποίοι θεωρούν πως πρόκειται για έναν  εξαιρετικό αθλητή ο οποίος ξεχωρίζει διότι αγαπά αυτό που κάνει και μένει προσηλωμένος στους στόχους του.

 

 

Διάβασε Περισσότερα

Facebook