Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Οριστική διακοπή στα Εθνικά πρωταθλήματα του βόλεϊ

Published

on

Μετά από 4 μήνες απραξίας ήρθε και η οριστική απόφαση για την ματαίωση και διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων βόλεϊ για την σεζόν 2020/21.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ο.Π.Ε.:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στην 81η συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη:

1. την μη έγκριση, έως και σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2021, της επανέναρξης των προπονήσεων, καθώς και την μεγάλη περίοδο προπονητικής αδράνειας που πολλαπλασιάζει τον απαιτούμενο χρόνο για ασφαλή προπονητική και αγωνιστική επάνοδο των αθλητών/αθλητριών που θα οδηγούσε σε πιθανή έναρξη των πρωταθλημάτων το νωρίτερο στις 17 Απριλίου 2021,

2. την επέκταση της αγωνιστικής περιόδου για περιπτώσεις αναβολών λόγω κρουσμάτων που υπολογίζεται στη καλύτερη των περιπτώσεων να λήξει στις 24 Ιουλίου 2021 για τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν 12 ομάδες, ενώ για τα πρωταθλήματα με περισσότερες από 12 ομάδες το τέλος θα ήταν στα μέσα του Αυγούστου,

3. την στελέχωση των ομάδων σε μεγάλο βαθμό με νεαρούς αθλητές/αθλήτριες που θα οδηγήσει στη ταυτόχρονη διεξαγωγή της αγωνιστικής περιόδου με τις εξετάσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια,

4. τις οικονομικές επιβαρύνσεις των σωματείων για την κάλυψη των απαιτούμενων test covid-19 σε πιθανές συμπτωματικές καταστάσεις και τις εβδομαδιαίες εξετάσεις και

5. την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των σωματείων τα οποία θα πρέπει να καλύψουν σε μικρό χρονικό διάστημα τις φετινές υποχρεώσεις, αλλά και να προγραμματίσουν ταυτόχρονα την συγκρότηση των ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δεδομένου ότι η περίοδος των μεταγραφών ξεκινάει την 1η Ιουλίου του 2021, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το Άρθρο 11/παρ.8 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και με τα αντιστοίχως οριζόμενα της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2020-21 Κεφ. Γ5ι. την ματαίωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων της Pre League Ανδρών-Γυναικών και της Α2 Ανδρών και την διακοπή της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των προπονήσεων, αφενός για τις ομάδες ανδρών και γυναικών για να έχουν εύλογο χρονικό διάστημα οργάνωσης και οι αθλητές/αθλήτριες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και αφετέρου, χωρίς να μπαίνει από πάνω η δημόσια υγεία, η ΕΟΠΕ θα προσπαθήσει να πείσει με επιχειρήματα τους αρμοδίους για να πάρουν άδεια προπονήσεων οι αναπτυξιακές ηλικίες.

Η επιστροφή των νέων αθλητών και αθλητριών στις προπονήσεις θα είναι για όλους μας ανάσα αθλητικής ζωής, διότι βλέπουν να περνούν και να φεύγουν από μπροστά τους δύο αγωνιστικές περίοδοι απραξίας και σύντομα θα μιλάμε για έλλειψη ταλέντων αφού και αυτά που υπήρχαν θα ατονήσουν και θα χαθούν από το άθλημα».

ΒΟΛΕΙ

Αναστέλλεται ως τις 17 Μαρτίου και η Volley League Γυναικών

Published

on

Την αναστολή του πρωταθλήματος της Volleyleague ανακοίνωσε επίσημα η ΕΟΠΕ μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Μετά και την επισημοποίηση της αναστολής τίθεται σοβαρό ερώτημα σχετικά με τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Απριλίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στην έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 4 Μαρτίου και αφού έλαβε υπόψη:

1. τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ.αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 της 3.3.2021 (Β’ 843),

2. την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αποφάσισε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων – Προπονήσεις και αγώνες μόνο για ορισμένα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κλειστά τα κολυμβητήρια),

3. τις Διευκρινιστικές Οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 που εξέδωσε η Γ.Γ.Α.,

αποφάσισε την αναστολή της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών έως και 17/3/2021.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Ο Τάκης Αντωνόπουλος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΠΕ

Published

on

Ο Πατρινός Τάκης Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ΕΟΠΕ με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ» του Γιώργου Καραμπέτσου.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Από μικρή ηλικία που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το βόλεϊ και μέχρι σήμερα, έχω υπηρετήσει το άθλημα από όλες τις θέσεις. Ως αθλητής αγωνίστηκα στις ομάδες της Ε.Α.Π και του Έσπερου Πάτρας, έχω κληθεί στην Εθνική Εφήβων. Ως προπονητής έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε ομάδες της Αχαΐας. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη του βόλεϊ ως προπονητής κλιμακίων και ως πρώτος και δεύτερος προπονητής στις εθνικές ομάδες Κορασίδων – Νεανίδων. Την Εθνική Γυναικών ως Α προπονητής μαζί με τους συνεργάτες μου την οδηγήσαμε στη 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Λαττάκεια το 1987. Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη νυν διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. Α’ Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου.

«Την τελευταία τετραετία ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με την αποπληρωμή των χρεών που ταλαιπωρούν το Ελληνικό Βόλεϊ, αλλά παράλληλα δεν έγινε καμία έκπτωση στο αγωνιστικό κομμάτι και ιδιαίτερα στις Εθνικές ομάδες. Το πρώτο βήμα έχει στεφθεί με επιτυχία, η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να πατήσει ξανά το αγαπημένο μας άθλημα γερά στα πόδια του και γι’αυτό τον λόγο ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό “Πρώτα το Βόλεϊ” στο πλευρό του Γιώργου Καραμπέτσου. Έχουμε όλοι χρέος να συνεχίσουμε την βοήθεια, ο καθένας από το μετερίζι του».

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ»

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Έλενα Χαντζή στη «Match»: «Στερούµαι κάτι που αγαπώ»

Published

on

Αποτελεί «γέννημα θρέμμα» της Ολυμπιάδας και τον Μάιο κλείνει μόλις τα 20. Κι όμως, δεν δίστασε -μέσα σε δύσκολες συνθήκες ελέω κορωνοϊού- να δοκιμάσει το παραπάνω βήμα.

Η Έλενα Χαντζή μεταγράφηκε στην ομάδα της Αργυρούπολης (ΑΟΝΑ) που αγωνιζόταν φέτος στην Α2 και πρόλαβε να παίξει μόνο μια αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα του Χρήστου Καράβολα πριν το λόκνταουν του Νοεμβρίου.

Η νεαρή ακραία -την οποία έχουν προπονήσει στο παρελθόν οι κόουτς Τζουβέκας, Αντ. Γεράνιος και Λαμπρόπουλος- είχε όνειρα για τη φετινή χρονιά, όμως τα είδε να «τελειώνουν» οριστικά μετά και την τελευταία απόφαση της ΕΟΠΕ.

Εξωτερικεύει στη «Match» τα συναισθήματά της, αναφέρεται στους στόχους που είχε, ενώ κάνει και ειδική αναφορά στο πατρινό βόλεϊ.

Όσα είπε στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Ξαφνιάστηκες από την απόφαση της ΕΟΠΕ να «τελειώσει» τόσο νωρίς τις μικρότερες κατηγορίες;

«Ήταν κάτι που αισθάνθηκα ότι… ερχόταν. Είναι κρίμα όχι μόνο για μένα αλλά και για όλα τα παιδιά των χαμηλότερων κατηγοριών να μην αγωνίζονται επειδή οι κατηγορίες μας δεν θεωρούνται επαγγελματικές.

Ο αθλητισμός είναι σωματική και ψυχική υγεία κάτι που έχει αρχίσει να αλλοιώνεται εξαιτίας του εγκλεισμού».

-Μετά και το πρώτο «λουκέτο» στις αρχές Νοεμβρίου, είχες την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα;

«Όταν μας ανακοινώθηκε μετά την πρώτη αγωνιστική το κλείσιμο, απογοητεύτηκα πολύ γιατί είχα μείνει αρκετό καιρό εκτός γηπέδου στην πρώτη καραντίνα και ο ιός μου έβαλε «φρένο» σε στόχους που είχα θέσει.

Είχα μία μικρή ελπίδα ότι θα συνεχίζονταν, όμως, αποδείχτηκα ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πραγματικότητα. Μετράω ήδη τέσσερις μήνες εκτός γηπέδου και στερούμαι κάτι που αγαπάω».

-Έπαιξες για χρόνια στην Ολυμπιάδα και αποφάσισες να δοκιμάσεις την τύχη σου στην Αργυρούπολη. Πως διαμορφώθηκαν οι φετινοί σου στόχοι;

«Η απόφαση να ανέβω Αθήνα πάρθηκε μια βδομάδα πριν λήξουν οι μεταγραφές.

Ήθελα να αγωνιστώ σε μεγαλύτερο επίπεδο εξού και η μεταγραφή μου στον ΑΟΝΑ. Η προετοιμασία κύλησε ευχάριστα και παρόλο που σχεδόν όλες οι κοπέλες δεν γνωριζόμασταν, δέσαμε από την αρχή.

Οι στόχοι που θέσαμε σαν ομάδα ήταν υψηλοί και πιστεύω πως θα είχαμε κάνει μια πολύ καλή σεζόν. Όσο για μένα, είχα ανεβάσει αρκετά τον πήχη για την εξέλιξη μου ώστε να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες τόσο της coach όσο και του πρωταθλήματος».

-Ποια είναι η άποψη σου για το βόλεϊ της πόλης μας; Πιστεύεις πως υπάρχουν τομείς που θέλουν βελτίωση; «Δεν μου αρέσει γενικά να ωραιοποιώ τα πράγματα.

Η Πάτρα έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες. Με τα χρόνια βέβαια λιγότερους γιατί έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών στις ακαδημίες.

Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί που λειτουργούν με το προσωπικό συμφέρον έναντι του συλλογικού και για αυτό δεν έχουμε εδώ και αρκετά χρόνια πατρινή ομάδα να μας εκπροσωπεί στη Volleyleague. Η Πάτρα δεν είναι Αθήνα. Δεν έχεις πολλές ομάδες για να διαλέξεις.

Υπάρχουν σωματεία με καλές βάσεις και προοπτικές, όμως, δυστυχώς όπως όλοι ξέρουμε τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι αξιοκρατικό. Σίγουρα υπάρχουν τομείς που δεν λειτουργούν σωστά και χρειάζονται άμεσα βελτίωση, όμως, αυτό πιστεύω πως θα πάρει χρόνο».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.