Connect with us

SUPERLEAGUE

Παραχωρεί τις μετοχές του ο Κομπότης!

Τέλος εποχής στον Λεβαδειακό. Ο Γιάννης Κομπότης αποφάσισε να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, περίπου 20 χρόνια μετά την εμπλοκή του με τα διοικητικά της ομάδας.

Πρόκειται βέβαια ουσιαστικά για μία… γονική παροχή, παρά για πώληση, καθώς οι μετοχές θα περάσουν στα χέρια ανιψιού και γαμπρού.

Συγκεκριμένα, το 59,93% των μετοχών θα περάσει στον Ανδρέα Κολοκυθά και το 10,60% στον Κωνσταντίνο Κολοκυθά, ο οποίος έχει αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ.

Η υπόθεση φαίνεται πως είναι στην τελική ευθεία, καθώς συζητήθηκε στην χθεσινή (11/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και εφόσον δεν προκύψει κάποιο κόλλημα, τότε η ΠΑΕ Λεβαδειακός θα περάσει στα δύο συγγενικά πρόσωπα του Γιάννη Κομπότη.

SUPERLEAGUE

Στις 30 Ιουλίου συνεδριάζει η Super League για το μέλλον της

Για τις 30 Ιουλίου δρομολογείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και η Γενική Συνέλευση της Super League ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι της λίγκας ζήτησαν περιθώριο μέχρι τις 7 Αυγούστου προκειμένου να δώσουν την απάντηση τους καθώς ο ΚΑΠ υποχρεώνει τη λίγκα να στείλει τη προκήρυξη στην ΕΠΟ προς έγκριση.

Το κεντρικό ζήτημα είναι οι οριστικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες πέφτουν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τους τηλεοπτικά «άστεγους».

Οι Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός,, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία παραμένουν χωρίς συμβόλαιο και περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Υπάρχει η πρόταση του Epsilon, φημολογείται σύμπραξη ΑΝΤ1 με Alpha, ενώ πάντα παραμονεύει και η NOVA.

Την ίδια ώρα, η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου. Ένα μήνα νωρίτερα, δεν έχουμε ούτε πρόγραμμα…

Διάβασε Περισσότερα

SUPERLEAGUE

Πλήρης επιβεβαίωση της «Match»: Επίσημο ενδιαφέρον για Super League από το Epsilon!

Σε επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «αστέγων» της Super League προχώρησε το Epsilon TV.

Για το γεγονός αυτό σας είχε πρώτη μιλήσει η «Match Αχαΐας» στο φύλλο της προηγούμενης Δευτέρας (10/07).

Αφορά όλους τους τηλεοπτικά «άστεγους», δηλαδή τις ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης.

Οι κουβέντες δεν έχουν προχωρήσει στα χρήματα αλλά εκφράζεται για πρώτη φορά επίσημα από την πλευρά Σαββίδη.

Διάβασε Περισσότερα

SUPERLEAGUE

Τελεσίγραφο Βασιλειάδη: Ή 12 ομάδες ή… «καλή τύχη»

Να βάλει τέλος στο σήριαλ της αναδιάρθρωσης επιθυμεί ο Γιώργος Βασιλειάδης που έστειλε τελεσίγραφο στις ομάδες της Superleague να ξανασκεφτούν την πρόταση 12 ομάδων για τελευταία φορά και εφόσον εμμείνουν στην απόφασή τους τους εύχεται «καλή τύχη».

Με επιστολή που έστειλε προς τη Λίγκα ο υφυπουργός απαριθμεί όλα τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το καλό του ποδοσφαίρου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Γιώργος Βασιλειάδης εύχεται «καλή τύχη και καλό καλοκαίρι» στις ομάδες.

Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής: «Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων και κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών, σας αναφέρω τα εξής:

Η πρόταση η οποία σας έγινε, είχε ως σκοπό τη οικονομική εξυγίανση και την εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού σας όσο και μεταξύ του συνεταιρισμού και της αθλητικής κοινωνίας.

Περιελάμβανε ένα μίνιμουμ κανόνων (πραγματικά ελάχιστων σε σχέση με αυτούς που εσείς οι ίδιοι και με δική σας πρωτοβουλία θα έπρεπε ήδη να έχετε θέσει), οι οποίοι αφενός θα έδιναν από την πλευρά σας το στίγμα της αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργούσαν κλίμα οικονομικής ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού. Ένα ασφαλές λιμάνι για 24 επαγγελματικές ομάδες για μία 5ετία, διάστημα ικανό ώστε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, οι οποίες θα το βγάλουν μία και καλή από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ένα ασφαλές πλαίσιο που σε συνδυασμό με τις θεσμικές αλλαγές των διεθνών συνομοσπονδιών (για ΚΕΔ κτλ) με την αρωγή της Πολιτείας (VAR) θα έδιωχναν τις γκρίζες λογικές των «koriopolis», «παράγκας» και τόσων άλλων που έριχναν βαριές σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο (ανεξάρτητα από το αν ίσχυαν ή όχι – ας μην ανοίξουμε εδώ μια κυκλική αντιπαράθεση που δεν βοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων και τη λήψη αποφάσεων – και οδήγησαν το πρωτάθλημα σε πλήρη απαξίωση).

Την ίδια στιγμή, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, το Ελληνικό πρωτάθλημα σε νέα μορφή και με νέα δομή θα ξαναέμπαινε δωρεάν στα σπίτια των Ελλήνων αλλά και του Ελληνισμού της διασποράς.

Με την πρόσφατη απόφασή σας και την πρότασή σας προς εμάς, μολονότι καταδεικνύετε η βούληση για τις θεσμικές παρεμβάσεις (οι οποίες επουδενί δεν πρέπει να παραμείνουν μόνο αυτές), μολαταύατα δεν απαντάτε δεν απαντάτε στα οικονομικά προβλήματα και τη δημιουργία του ισοβαρούς οικονομικού τοπίου. Η ύπαρξη περισσότερων των 12 ομάδων απαιτεί είτε περισσότερα χρήματα, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν, είτε απομείωση εγγυημένων τηλεοπτικών εσόδων, γεγονός που θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της πρότασης, καθιστώντας την επί της ουσίας ατελέσφορη.

Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και σε συνεργασία τόσο με την ΕΠΟ όσο και την UEFA να δώσουμε την αναγκαία χείρα βοηθείας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, ως ανάχωμα στη βία, βς και να προχωρήσουμε σε συνεργασία μαζί σας και κατόπιν αποφάσεών σας, σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

Σας καλώ να κοιτάξουμε το παρόν κατάματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Ένα μέλλον με οικονομική ασφάλεια που θα φέρει ανάπτυξη, με ασφαλείς υποδομές, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, χωρίς σκιές, για να επανέλθει η χαρά και η διασκέδαση.

Αφού λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας, ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας, αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορετική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι».

Διάβασε Περισσότερα

Facebook