Connect with us

SUPERLEAGUE

Πιο ορατός από ποτέ ο υποβιβασμός για Παναθηναϊκό!

«Βόμβα» για τον Παναθηναϊκό, αφού η ΕΠΟ αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών στο «τριφύλλι» για οφειλές σε καθέναν από τους Χοσέ Τοτσέ, Σεμπάστιαν Λέτο και Μίκαελ Εσιέν!

Βέβαια αν ο Παναθηναϊκός εξοφλήσει όλο το ποσό μέχρι την άλλη Παρασκευή, τότε δεν αφαιρούνται οι βαθμοί, αλλά στην παρούσα οικονομική κατάσταση της ομάδας που δεν υπάρχουν χρήματα, μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να γλυτώσει την ομάδα! Η ποινή επικυρώνεται μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη και ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να καταβάλει τα χρήματα και να πάρει πίσω τους αφαιρεθέντες βαθμούς, μέχρι και πέντε μέρες μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο, δηλαδή μέχρι την επόμενη Παρασκευή (27/4).

Επίσης ο κανονισμός αναφέρει ότι ομάδα που τιμωρείται τρεις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται! Hδη στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τον Βέμερ τους οποίους για να πάρουν πίσω και να μην ισχύσει η ποινή θα πρέπει να δώσουν στον Γερμανό 498.000 ευρώ μέχρι την Παρασκευή. Ή να δώσουν κάποιο μεγάλο ποσό και να διακανονίσουν την υπόλοιπη οφειλή.

Με τη βαθμολογική κατάσταση που διαμορφώνεται, οι «πράσινοι» θα βρεθούν από τους 32 στους 23, στο +2 από την Κέρκυρα, που αντιμετωπίζει απόψε (16/4, 19:30) τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε (50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

SUPERLEAGUE

Μια αγωνιστική σε Πασχαλάκη-Xάνει Άρη

Ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο οποίος τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ με αποτέλεσμα να απουσιάσει από την αυριανή αναμέτρηση Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην «Τούμπα».

H απόφαση:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ (Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28806/20-09-2018 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 21ης-09-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο.»: ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας, καθώς και χρηματική ποινή, ποσού ογδόντα (80,00) ευρώ.

Διάβασε Περισσότερα

SUPERLEAGUE

Πειραματικά από Γενάρη το VAR και σε φουλ χρήση στο φινάλε της σεζόν

Σύμφωνα με διαρροή από το Υπουργείο Αθλητισμού, το θέμα του VAR μπαίνει στη τελική ευθεία και αναμένεται τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, ενώ στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Υπουργείου:

Mετά από προσπάθειες του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, οι διεθνείς συνομοσπονδίες του ποδοσφαίρου εξέτασαν το ενδεχόμενο να εισαχθεί το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα κατ’ εξαίρεση, αυτό μεταφέρθηκε στην ΕΠΟ και η κυβέρνηση-επειδή το κόστος ήταν μεγάλο αλλά εξίσου και η ανάγκη για να εισαχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο-αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στη δημοπράτηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στις 29 Μαρτίου 2018 η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει δεκτή η χρήση του VAR και λίγες ημέρες αργότερα, μετά από συνεννόηση με τη FIFA και σχετικό σεμινάριο που διεξήχθη στη Αθήνα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διεθνείς συνομοσπονδίες επιβεβαίωσαν την έγκριση τους για να χρησιμοποιηθεί το VAR στην ελληνική Super League, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο φορέας που ανέλαβε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τη σύνταξη της σχετικής προκήρυξης είναι το ΕΔΕΤ, ενώ μετά τη δημόσια διαβούλευση που προβλέπει ο νόμος, προκηρύχθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν δύο υποψήφιοι. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση εξέτασης των τεχνικών προσφορών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών, ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τότε τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, ενώ στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League.

Διάβασε Περισσότερα

SUPERLEAGUE

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων Λαμία-Παναιτωλικός και Πανιώνιος-Ολυμπιακός δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, η βαθμολογία αλλά και το επόμενο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0: (4′ Κυριακόπουλος, 10′ Μανιάς)

Ατρόμητος – ΑΕΛ 2-0: (54′ Μπρούνο, 85′ Ουγκράι)

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 1-0: (65′ Δεληζήσης)

Ξάνθη – ΟΦΗ 3-0: (28’, 40’ Γέντρισεκ, 87’ Κοβάσεβιτς)

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0: (5’ Καμπετσής, 45’ Χατζηθεοδωρίδης, 93’ Γιόχανσον)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: (29’, 59’ Πρίγιοβιτς)

Παναιτωλικός – Λαμία: (26΄Μασουρέκ, 88′ Μανά, 74′ Έπσταιν, 90+9′ Αντέτζο)

Πανιώνιος – Ολυμπιακός: (90+2′ Χασάν)

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 4 12

2. ΠΑΟΚ 4 10

. Ατρόμητος 4 10

4. Άρης 4 9

. ΑΕΚ 4 9

6. Παναθηναϊκός 4 6

. ΠΑΣ Γιάννινα 4 6

8. Ξάνθη 4 5

. Παναιτωλικός 4 5

10. Λεβαδειακός 4 3

. ΑΕΛ 4 3

. Αστέρας Τρίπολης 4 3

13. ΟΦΗ 4 1

. Πανιώνιος 4 1

. Λαμία 4 1

16. Απόλλων Σμύρνης 4 0

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ποινή -6 βαθμών και ο ΠΑΟΚ με -2.

 

Επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 29/9

ΑΕΛ – Παναιτωλικός 18:15

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 19:00

ΟΦΗ – ΑΕΚ 20:30

Κυριακή 30/9

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 16:00

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 18:15

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 19:00

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20:30

Δευτέρα 1/10

Λαμία – Ξάνθη 19:00

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

Facebook