Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σημαντική διάκριση για στέλεχος της Ακαδημίας

Ο αντιπρόεδρος και έφορος χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ Κώστας Διαμαντόπουλος είναι πλέον και αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Χ. Πελοποννήσου κατόπιν απόφασης Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. Ως αθλητής ο Διαμαντόπουλος είχε ξεκινήσει στον Α.Ο. Έσπερο Πατρών το 1983 και μετά μεταπήδησε στον Α.Π.Σ. Ολυμπιακό, όπου αρκετές φορές είχε κληθεί στην Εθνική νέων, αλλά δεν είχε επιλεγεί σε τελική ομάδα.

Κατόπιν πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία των Σπορ, όπου το 2010 έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής και ασχολιόταν με τα κοινά της ομάδας από διοικητικό πόστο πάντα. Είχε αγωνιστεί αρκετές φορές και με ομάδες μπιτς χάντμπολ, όπου το 2000 είχε κατακτήσει με την ομάδα του Καζίνου Ρίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από αντιπρόεδρος της Ακαδημίας των Σπορ εκτελεί και χρέη εφόρου χάντμπολ της ομάδας, δίπλα στον πάγκο με το Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, έχοντας δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δίδυμο για την αναβάθμιση της πατραϊκής χειροσφαίρισης, αναπολώντας τις μεγάλες ημέρες αρκετών ανδρικών ομάδων της Πάτρας που κατά καιρούς έγραψαν την δικιά τους ιστορία στον χώρο.

* Η οικογένεια του συλλόγου εύχεται στο μέλος της καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό του πόστο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το ευχαριστώ της Ακαδημίας στον Γιούπη

Το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ Ανδρών ως γνωστόν τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο για την Ακαδημία των Σπορ.

Η πατρινή ομάδα ενώ αρχικά είχε παραμείνει στην κατηγορία από τους αγώνες που έδωσε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, τα προβλήματα του Καματερού της Α1, η παραίτησή του από τους αγώνες των play out και ο υποβιβασμός του στην Α2 εθνική, συμπαρέσυρε και την ομάδα της Πάτρας και την έριξε στην Β΄ εθνική κατηγορία.

Ένας από τους παίκτες που ενίσχυσαν την ομάδα της Πάτρας στο πρωτάθλημα ήταν και ο Αιγιώτης Άγγελος Γιούπης. Το Δ.Σ. της Ακαδημίας των Σπορ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δια του τύπου τον Αιγιώτη Άγγελο Γιούπη, που χωρίς δεύτερη σκέψη όταν του προτείναμε να μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα, ανταποκρίθηκε αμέσως και σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν τυπικότατος και προσπάθησε τα μέγιστα για την παραμονή μας στην κατηγορία. Ως αθλητής ανήκει στην ομάδα του Σεριφάτου Αιγίου (παρότι δεν κατέβηκε την περσινή χρονιά να αγωνιστεί στην Α1 αυτοδίκαια γυρίζει το δελτίο του στην ομάδα του Αιγίου) και του ευχόμαστε τα καλύτερα για την συνέχεια τόσο στην αθλητική όσο και στην οικογενειακή και επαγγελματική του πορεία. Άγγελε, θα αποτελείς για τον σύλλογο μας ένα από τα κομματάκια πάζλ της ιστορίας μας».

Διάβασε Περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Γραμματογραφήσεις σε γήπεδα χάντμπολ

Έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό αρκετές δράσεις από την Επιτροπή Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΕΑΠ/ΟΧΕ) σχετικά με την ανάπτυξη του χάντμπολ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υποδειγματικές παρουσιάσεις σε σχολεία, ενημερώσεις γυμναστών, γραμμογραφήσεις κ.α.

Από τον ομοσπονδιακό προπονητή ανάπτυξης της ΕΑΠ/ΟΧΕ, Γιάννη Παπαγιαννόπουλο γίνονται και οι γραμμογραφήσεις γηπέδων χάντμπολ σε  προαύλιους χώρους σχολείων της Πάτρας, πάντα σε συνεννόηση της διεύθυνσης των σχολείων και των γυμναστών τους.

«Η ΕΑΠ/ΟΧΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Πατρέων για την προσφορά όλων των απαραίτητων υλικών, ώστε ο ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος να μπορεί να πραγματοποιεί γραμμογραφήσεις γηπέδων χειροσφαίρισης σε προαύλιους  χώρους δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των διοικητικών  ορίων του  Δήμου Πατρέων. Μέχρι σήμερα έχουν γραμμογραφηθεί γήπεδα στα δημοτικά σχολεία 5ο, 24ο, 25ο, στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας, στα γυμνάσια Πατρών 2ο, 12ο, 14ο γυμνάσιο και 10ο λύκειο Πατρών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο Αίγιο η Πάτρα

Στην β΄ φάση των αγώνων του πρωταθλήματος μίνι αγοριών – κοριτσιών συμμετείχε και πάλι η Πάτρα με Ακαδημία των Σπορ και Ολυμπιακό Πατρών. Οι αγώνες διεξήχθησαν χθες Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγίου.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών είχαν ως εξής: Ολυμπιακός Π. – Σεριφάτο 12-32 (8-25), Πολυνίκης Ναυπλίου – Διομήδης 20-38 (9-21), Ολυμπιακός Π. – Διομήδης 28-37 (15-16), Πολυνίκης Ναυπλίου – Σεριφάτο 22-46 (17-22), Ολυμπιακός Π. – Πολυνίκης Ναυπλίου 25-35 (7-23), Ακαδημία των Σπορ – Πολυνίκης Ναυπλίου 30-24 (16-11), Ακαδημία των Σπορ – Σεριφάτο 22-32 (19-23), Ακαδημία των Σπορ – Διομήδης 29-39 (11-23), Σεριφάτο – Διομήδης 29-31 (11-16).

Διάβασε Περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο πρωτάθλημα μίνι ΤΕΧΠ Ακαδημία των Σπορ και Ολυμπιακός Πατρών

Στο πρωτάθλημα μίνι αγοριών – κοριτσιών θα συμμετάσχει η Πάτρα με  δύο ομάδες αθλητών-τριων  στο πρωτάθλημα της ΤΕΧΠ που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου στο Άργος και την επόμενη Κυριακή 6 Μαΐου στο Αίγιο.

Στο πρωτάθλημα  θα συμμετέχουν και οι ομάδες Πολυνίκης Ναυπλίου, Διομήδης Άργους, Σεριφάτο Αιγίου, Ολυμπιακός Π. και Ακαδημία των Σπορ. Τις ομάδες από την πόλη μας θα συνοδέψουν οι προπονητές Φωτεινή Αραβαντινού, Τάσος Διαμαντόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΧΠ Κώστας Διαμαντόπουλος.

Οι προπονήσεις των αθλητών- τριων θυμίζουμε ότι γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ το Κουκούλι και στα ανοικτά γήπεδα του Παμπελοποννησιακού σταδίου.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook