Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο Χρήστος Μικές

Published

on

Ο Χρήστος Μικές στα 49 του έτη συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στο Ζαβλάνι και το ευχαριστιέται με την ψυχή του…

Τι και αν είναι γεννηθείς το 1971; Ο Χρήστος Μικές αποδεικνύει ότι όταν το λέει η καρδιά και η ψυχή του ανθρώπου, μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε βάζει στόχο. Για αυτό άλλωστε η ηλικία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο και θεωρείται απλά και μόνο ένα νούμερο.

Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, ο οποίος παράλληλα διέγραψε αξιοζήλευτη πορεία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε Καλαμάτα, Ιωνικό Χαλκηδόνα, Ατρόμητο και Βέροια, με «γεμάτες» χρονιάς σε Α΄ και Β΄ Εθνική, συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να κάνει αυτό που γουστάρει!

Να παίζει απλά ποδόσφαιρο σε πολλές ομάδες του ερασιτεχνικού στο Νομό μας, έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο στο Ζαβλάνι, από όπου ξεκίνησε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να πάρει μεταγραφή στην Παναχαϊκή το 1989, αγωνιζόμενος με την φανέλα της στις επαγγελματικές κατηγορίες μέχρι το 1996.

Στη συνέντευξή του στη «Match» μιλάει για το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά τον έχουν ως πρότυπο, αναλύει την προσπάθεια που καταβάλλει το Ζαβλάνι για να επανέλθει στην Α΄ κατηγορία ως αυτόνομο μέγεθος από φέτος και παράλληλα τονίζει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Αχαΐα.

Φυσικά κάνει και το ανάλογο σχόλιο για την Παναχαϊκή και αν αυτή μπορεί να επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας υψηλές βλέψεις την φετινή χρονιά με τον Γιώργο Μπάρλο στον προεδρικό θώκο της.

Συνεχίζεις να αγωνίζεσαι με το Ζαβλάνι φέτος και αποτελείς το παράδειγμα για τους μικρότερους της ομάδας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτό;

«Στο Ζαβλάνι ήθελα να παίξω μία τελευταία χρονιά, για να βοηθήσω από την πλευρά μου τα νέα και αξιόλογα παιδιά, τα οποία έχουν μπει στην διοίκηση και προσπαθούν με κόπο και ζήλο να κάνουν μία νέα διαφορετική αρχή για το σωματείο.

Το Ζαβλάνι είναι ιστορική ομάδα στην Αχαΐα και όλοι μαζί προσπαθούμε να την φέρουμε στο επίπεδο που της αναλογεί και της αρμόζει».

Είναι εύκολο κάτι τέτοιο;

«Όπως είπα και προηγουμένως μπήκαν νέα παιδιά στην διοίκηση και αυτά τα παιδιά έχουν φορέσει την φανέλα του Ζαβλανίου ως αθλητές, οπότε γνωρίζουν από έξω και ανακατωτά τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος.

Υπάρχουν βέβαια και οι παλιοί αξιόλογοι παράγοντες, που βοηθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό και η συνεργασία με τους νέους που μπήκαν στο Δ.Σ. είναι άψογη και θα έχει οφέλη σε πολλαπλό επίπεδο για το καλό του συλλόγου. Σκοπός στο Ζαβλάνι είναι να αναδειχθούν νέα ταλέντα με υπομονή και πολύ δουλειά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά. Προς αυτήν την κατεύθυνση αρχίζει από φέτος να «δουλεύει» ο σύλλογος και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο ο στόχος που έχει τεθεί θα υλοποιηθεί με το παραπάνω».

Στα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο στο ερασιτεχνικό της Αχαΐας, βλέπεις να υπάρχει ταλέντο και παιδιά που είναι ικανά στο μέλλον να διαγράψουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία εφάμιλλη με τη δική σου;

«Η Αχαΐα πάντα βγάζει αξιόλογους νεαρούς αθλητές και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το ζήτημα είναι αυτά τα παιδιά θα έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να δουλέψουν, να βελτιωθούν και να φτάσουν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους.

Ωστόσο είναι και προσωπικό θέμα του κάθε ταλέντου, αφενός τι νοοτροπία θα έχει και αφετέρου την συνεχή όρεξη να προπονείται και να θυσιάσει αρκετά πράγματά, ούτως ώστε να κυνηγήσει τα όνειρα του και γιατί όχι μία ευκαιρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Χρειάζονται πολλές συγκυρίες, αλλά και ώριμο μυαλό από τον κάθε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αν επιθυμεί να κάνει το παραπάνω βήμα και να καταξιωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο».

Σίγουρα θα παρακολουθείς τη φετινή Superleague 1. Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στη μεγάλη κατηγορία των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας μας.

Οι γνωστές ομάδες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως γίνεται συνήθως κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιπες στοχεύουν στο να κυνηγήσουν μία θέση στην Ευρώπη ή αρκούνται στο να κρατηθούν στην κατηγορία.

Τώρα αν δούμε ποιοτικά την Superleague 1, γίνονται και καλά αλλά και άσχημα σε θέαμα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να γεμίσει ο κόσμος τα γήπεδα. Αυτό φυσικά θα έχει θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά γενικότερα στο άθλημα, είτε μιλάμε για επαγγελματικό είτε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Λείπει πολύ ο κόσμος από τα γήπεδα».

Έχεις περάσει από την Παναχαϊκή και την παρακολουθείς συνεχώς ως φίλαθλος. Τι βλέπεις να γίνεται φέτος. Θα μπορέσει να πάρει την άνοδο;

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την τωρινή διοίκηση της Παναχαϊκής. Αυτό είναι αλήθεια και το βλέπουμε αντικειμενικά ότι η ομάδα πλέον κινείται σε πιο καλές και σταθερές βάσεις διοικητικά.

Νομίζω ότι όταν προσπαθείς και πιστεύεις πολύ στον στόχο σου, στο τέλος θα έχεις πολλές ελπίδες να τα καταφέρεις. Ας ελπίσουμε να υπάρχει και η απαραίτητη δόση τύχης, που είναι αναγκαία στο ποδόσφαιρο, όταν ειδικά έχεις υψηλές βλέψεις σαν ομάδα, με σκοπό να δούμε και πάλι μετά από χρόνια την Παναχαϊκή στη μεγάλη κατηγορία.

Άλλωστε εκεί ανήκει και ο κόσμος της δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Έχουν περάσει πολλά και δύσκολα χρόνια και φέτος υπάρχει το έδαφος, για να εκπληρωθεί ο μεγάλος στόχος».

Advertisement

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία (2ος όμιλος): Οι 6 διεκδικητές και το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

Published

on

Χαμός πραγματικά γίνεται στον όμιλο της Αιγιάλειας για την Β΄κατηγορία. 

Ο Αστέρας Λεοντίου βρίσκεται στην κορυφή με 43 βαθμούς, αλλά η 6η ΑΕ Αιγίου μετράει 39 και απομένουν ακόμα 4 στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. 

Πίσω από το Λεοντίο ακολουθούν με 42 οι Αχιλλέας Καμαρών και Ηρακλής Πατρών, η Πάτρα 2005 έχει 40 και ο Φοίνικας Ζήριας 39, συγκατοικώντας με την ΑΕ Αιγίου. 

Το Λεόντιο κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού με 4/4 θα κατακτήσει τον τίτλο και συνεπώς την απευθείας άνοδο. Ωστόσο μέχρι το τέλος υπάρχουν πολλά ντέρμπι μεταξύ των ενδιαφερόμενων και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. 

Ο 2ος όμιλος της Β΄ΕΠΣΑ είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και πραγματικά φέτος μιλάμε για…θρίλερ. Μένει να δούμε ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. 

Το πρόγραμμα των διεκδικητών ως το τέλος: (με αστερίσκο τα εκτός έδρας) 

Αστέρας Λεοντίου: Απόλλων Εγλυκάδας, *ΑΕ Αρόης, *Φοίνικας Ζήριας, Αίας Π.

Αχιλλέας Καμαρών: *Πάτρα 2005, Απόλλων Συν./Αιγίου, *Πετεινοί, *Αστέρας Τέμενης

Ηρακλής Π.: *Απόλλων Συν./Αιγίου, *Πετεινοί, Αστήρ Τέμενης, *Απόλλων Εγλυκάδας

Πάτρα 2005: Αχιλλέας Καμαρών, *Άβυθος, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Φοίνικας Ζήριας

Φοίνικας Ζήριας: ΑΕ Αρόης, *Πανιώνιος/Αχιλλέας, Αστέρας Λεοντίου, *Πάτρα 2005

ΑΕ Αιγίου: Πετεινοί, *Αστήρ Τέμενης, Απόλλων Εγλυκάδας, *ΑΕ Αρόης

 

Η Βαθμολογία (σε 22 αγώνες)  

1 Αστέρας Λεοντίου 43 (35-23)    

—————-    

2 Αχιλλέας Καμαρών 42 (40-24)  

3 Ηρακλής Πατρών 42 (47-18)   

4 Πάτρα 2005 40 (41-27)  

5 Φοίνικας Ζήριας 39 (44-29)    

——————    

6 ΑΕ Αιγίου 39 (42-30)   

Γιάννης Γεωργακόπουλος 

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία- Β΄όμιλος: Πρέμιερ Λιγκ στα Προσφυγικά, ξανά πρώτο το Λεόντιο

Published

on

Κομφούζιο επικρατεί στις τάξεις του 2ου ομίλου της Β’ κατηγορίας και προβλέπεται μεγάλη μάχη ως το τέλος της διαδρομής, όσον αφορά στην 1η θέση της απευθείας ανόδου, αλλά και σε αυτές που οδηγούν στα μπαράζ. 

Η σκυτάλη της κορυφής της βαθμολογίας άλλαξε ξανά χέρια. Ο Αχιλλέας Καμαρών άντεξε μόλις 1 αγωνιστική στο «ρετιρέ», αφού δεν κατάφερε να λυγίσει τον αξιόμαχο Πανιώνιο/Αχιλλέα. Μάλιστα προηγήθηκε με 2-0 και 4-2, αλλά η ομάδα της Αγυιάς ισοφάρισε εις διπλούν. Το ματς εγινε στα Προσφυγικά, αφού η έδρα του Αχιλλέα έχει υποστεί τιμωρία. 

Έτσι ο Αστέρας Λεοντίου εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και περνώντας αλώβητος από την Τέμενη, αναρριχήθηκε εκ νέου στην κορυφή. 

Ανεβασμένοι Ηρακλής και ΑΕ Αιγίου 

Την 3η σερί νίκη του πανηγύρισε ο Ηρακλής Πατρών και ανάγκασε παράλληλα την Πάτρα 2005 σε 2η συναπτή αποτυχία. Έτσι έπιασε τον Αχιλλέα Καμαρών στην 2η θέση και παρέμεινε σε απόσταση βολής από το Λεόντιο. Η ΑΕ Αιγίου απέσπασε την 4η διαδοχική επιτυχία της, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Συνοικισμού και δείχνει φορμαρισμένη, όντας στο -4 από την 1η θέση. 

Ο Φοίνικας Ζήριας λύγισε την Άβυθο και παραμένει στις πρώτες θέσεις, ενώ μοιρασιά είχαμε ανάμεσα σε Απόλλωνα Εγλυκάδας και ΑΕ Αρόης, που παλεύουν για την απευθείας παραμονή. Τέλος, ο Αίας σημείωσε την 1η νίκη του, κερδίζοντας τους Πετεινούς, αλλά παραμένει τελευταίος, αφού είχαν προηγηθεί 21 ήττες. 

Τα αποτελέσματα: 

Άβυθος- Φοίνικα Ζήριας 0-3 

Απόλλων Συν./Αιγίου- ΑΕ Αιγίου 0-2 

Πετεινοί- Αίας Π. 1-2 

Ηρακλής Π.- Πάτρα 2005 3-0  

Αστήρ Τέμενης- Αστέρας Λεοντίου 0-1  

Απόλλων Εγλυκ.- ΑΕ Αρόης 1-1  

Αχιλλέας Καμ.- Πανιώνιος/Αχιλλέας 4-4 

     

Η Βαθμολογία (σε 22 αγώνες) 

1 Αστέρας Λεοντίου 43 (35-23)   

—————-   

2 Αχιλλέας Καμαρών 42 (40-24) 

3 Ηρακλής Πατρών 42 (47-18)  

4 Πάτρα 2005 40 (41-27) 

5 Φοίνικας Ζήριας 39 (44-29)   

——————   

6 ΑΕ Αιγίου 39 (42-30)   

7 Απόλλων Συνοικ. 34 (41-33)   

8 ΑΕ Αρόης 31 (49-46)   

——————————-   

9 Απόλλων Εγλ. 31 (38-35)   

10 Πανιώνιος/Αχ. 31 (39-28)   

11 Αστήρ Τέμενης 29 (35-31)   

12 Αβυθος Αιγιαλείας 26 (31-50)   

—————————————   

13 Πετεινοί 6 (23-55)   

14 Αίας 3 (19-95) 

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία- Α΄όμιλος: Ευρείες νίκες για Δάφνη, Άτλα, τα ντέρμπι σε Πυρσό και Σταροχώρι

Published

on

Η 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ κατηγορίας ανέβασε κατακόρυφα το ενδιαφέρον, όσον αφορά στην 5άδα, που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου. 

Από την άλλη, η Δάφνη Πατρών συνέτριψε την Νεάπολη με 6-1 και διατηρήθηκε στο +4 από τον Άτλαντα, που ήταν καταιγιστικός (7-3) κόντρα στο αντίπαλο δέος του Φαραϊκού. 

Από μία «κλωστή» 

Ο Πυρσός και το Σταροχώρι εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα της έδρας και θριάμβευσαν στα ντέρμπι με Αστέρα Μιντιλογλίου και Λιμνοχώρι αντίστοιχα. 

Η ομάδα του Δημήτρη Καράγιωργα επικράτησε της αντίστοιχης του Σπύρου Αθανασόπουλου και βρίσκεται στο -1 από το 5ο Σταροχώρι, που μετέτρεψε σε περίπατο τη σύγκρουση με το Λιμνοχώρι. 

Πλέον το Μιντιλόγλι είναι στην 3η θέση με 44 βαθμούς, ακολουθεί το Λιμνοχώρι με 43 και η 5άδα κλείνει με το Σταροχώρι (42). Ωστόσο ο Πυρσός δείχνει ανεβασμένος και με 41 βαθμούς θα τα δώσει όλα, για να πετύχει το στόχο των πλέι-οφ. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Παναχαϊκός λύγισε τον ΑΟ Τριταίας με 1-0, αλλά αμφότεροι θα τα ξαναπούν στα πλέι-άουτ, ενώ αναβλήθηκε το Δίας-Νεάπολη και θα οριστεί από την ΕΠΣΑ σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Θυμίζουμε ότι για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου απομένουν 4 αγωνιστικές και ιδίως στη μάχη των πλέι-οφ θα πέσουν… κορμιά. 

Τα αποτελέσματα: 

Πυρσός- Αστέρας Μιντιλ. 2-1 

Δίας- Νεάπολη (αναβολή)  

Κρίνος- Δάφνη Πατρών 1-6 

Σταροχώρι- Λιμνοχώρι 4-0  

Άτλας- Φαραϊκός 7-3  

Παναχαϊκός- ΑΟ Τριταίας 1-0  

Ολυμπιακός Φ.Π.- Ίκαρος Λακκόπετρας 0-3 α.α.  

 

Η Βαθμολογία (σε 22 αγώνες) 

1 Δάφνη Πατρών 56 (53-14)   

———————   

2 Άτλας 52 (59-23)   

3 Αστέρας Μιντ. 44 (40-16)   

4 Λιμνοχώρι 43 (37-20)   

5 Σταροχώρι 42 (46-29)   

—————   

6 Πυρσός 41 (41-26)   

7  Ίκαρος Λακ. 32 (40-42) 

8 Δίας 29 (41-32) 

——————-   

9 ΑΟ Τριταίας 22 (34-44)   

10 Παναχαϊκός 22 (31-38)  

11 Φαραϊκός 20 (31-41) 

12 Νεάπολη 14 (22-55)   

———————————   

13 Κρίνος 10 (23-62)   

14 Ολυμπιακός Φ.Π. 7 (8-32)   

– -1 βαθμός για το Σταροχώρι   

— Παραίτηση Ολυμπιακού Φ.Π. 

Continue Reading
Advertisement
ΒΟΛΕΙ8 mins ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ38 mins ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ1 hour ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 12 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ13 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

ΒΟΛΕΙ8 mins ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ38 mins ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ1 hour ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 12 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ13 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

Facebook