Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στη Μίκρα για την κορυφή Ηλιόπουλος και Κόλλιας

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, με την υπόσχεση να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου.

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της ενόργανης θα είναι φέτος αναβαθμισμένη, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα αστέρια των Εθνικών ομάδων και να χειροκροτήσουν τους κατόχους Ολυμπιακών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο τεστ της χρονιάς για τους Έλληνες αθλητές, που προετοιμάζονται με το βλέμμα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ιουνίου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου.

Στην κατηγορία ανδρών, παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας που παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και δύο χρόνια, ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας, που έχει κατακτήσει 19 πανελλήνιους τίτλους από το 2001 έως σήμερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του εδάφους Λευτέρης Κοσμίδης, ο ανερχόμενος πρωταθλητής των κρίκων και φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο πανελληνιονίκης του σύνθετου ατομικού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι έμπειροι και νεότεροι εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας (Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης).

Υψηλός ανταγωνισμός αναμένεται και στις γυναίκες, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την κυρίαρχο της τελευταίας διετίας στο σύνθετο ατομικό Αργυρώ Αφράτη, την καταξιωμένη Βασιλική Μιλλούση, την εξπέρ των ασύμμετρων ζυγών Βάλια Πλυτά, τη ραγδαία ανερχόμενη 16χρονη Εβελίνα Μάγια, την Ευαγγελία Μονοκρούσου, αλλά και την Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

Παράλληλα, το «αύριο» της ελληνικής ενόργανης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 100 αθλητές και αθλήτριες (27 άνδρες, 35 γυναίκες, 16 έφηβοι, 22 νεανίδες). Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (19/05) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Κυριακή (20/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου από τον ΠΟ Πατρών

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα δρόμου, στην Πίστα ΚΑΡΤΜΑΝΙΑ στην περιοχή των Βραχνεϊκων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : Π – Κ – ΠΠ – ΠΚ – ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ (ΑΓΟΡ.–ΚΟΡ.) ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ. (ΑΓΟΡ.–ΚΟΡ.)

ΑΘΛΗΜΑ : ΔΡΟΜΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ : ΣΙΡΚΟΥΙ .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 09-09-2018

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ) Σιρκουί.

Ώρα εκκίνησης 10.00 : Αγώνας Σιρκουί κύκλος 1.025μ.(όπως στο συνημμένο χάρτη). Πρώτα θα τρέξουν τα

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ (5 στροφές) στην συνέχεια τα ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ (8 στροφές).

Ειδικοί κανονισμοί αγώνα: To ανάπτυγμα στα Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα είναι 5,69 (40Χ15).

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Σιρκουί.

Ώρα εκκίνησης 10.30 : Αγώνας Σιρκουί κύκλος 1.025μ.(όπως στο συνημμένο χάρτη). Πρώτα θα τρέξουν οι ΠΚ (14 στροφές) στην συνέχεια οι ΠΠ (14 στροφές).

Ειδικοί κανονισμοί αγώνα: To ανάπτυγμα στους Παμπαίδες και Πανκορασίδες είναι 6,10 (ρυθμιζόμενο).

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Σιρκουί.

Ώρα εκκίνησης 11.15 : Αγώνας Σιρκουί κύκλος 1.025μ.(όπως στο συνημμένο χάρτη). Πρώτα θα τρέξουν οι

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (20 στροφές) στην συνέχεια οι ΠΑΙΔΕΣ (20 στροφές).

Ειδικοί κανονισμοί αγώνα: To ανάπτυγμα στους Παίδες και τις Κορασίδες είναι 7.01.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :

Το μέτρημα στο ανάπτυγμα των ποδηλάτων για όλες τις κατηγορίες θα πραγματοποιηθεί 15 λεπτά πριν από κάθε εκκίνηση σε χώρο ακριβώς δίπλα σε αυτή.

Αθλητής – Αθλήτρια για όλες τις κατηγορίες που πιάνεται από το γκρουπ θα βγαίνει από τον αγώνα και θα παίρνει αναλόγως την κατάταξη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Θα γίνουν δεκτές έως 05-09-2018 στο email [email protected] Για όποια πληροφορία στο τηλ. 6979336444 (Διαμαντόπουλος Β ). Στην δήλωση συμμετοχής να δηλώσετε και ένα τηλέφωνο συνεννόησης για να σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση ανάγκης.

Τόπος και ώρα λειτουργία της Γραμματείας: Για όλες τις κατηγορίες Θα λειτουργήσει γραμματεία στον χώρο της Πίστας ΚΑΡΤΜΑΝΙΑ από τις 9:30

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων μετά το πέρας όλων των αγωνισμάτων.. Οι αθλητές θα προσέρχονται με την αθλητική τους ενδυμασία.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.
4ος – 5ος – 6ος νικητής δίπλωμα.

Κανονισμοί : Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο θεωρημένο για το 2018.

Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, που έχει και το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά – απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ορίστηκε η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

Ορίστηκε με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (Mediterranean Beach Games) που θα διεξαχθούν στην Πάτρα τον Αύγουστο του 2019.

Να σημειωθεί ότι η έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκεται στην Πάτρα, στο Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός».

Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής:

ΜΕΝΕΓΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΠΛΑΤΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΗ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΝΤΥΠΑ) ΜΑΡΙΑ

ΠΑΛΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΟΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΤΣΟΝΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τοξοβολία: Στους 100 καλύτερους του κόσμου ο Σάκης Κωστόπουλος

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική τοξοβολία σημείωσε ο Σάκης Κωστόπουλος, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Grand Prix στη Σόφια της Βουλγαρίας, αντιμετωπίζοντας κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης.

ΟΈλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και έριξε στο καναβάτσο τα μεγαθήρια του αθλήματος, με την επιτυχία του να τον εκτοξεύει μέσα στους 100 καλύτερους τοξοβόλους της παγκόσμιας κατάταξης.

Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, όπου με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον αγώνα world games 2019 και ευελπιστούμε στον Κωστόπουλο, αφού βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Σημειωτέον η επιτυχία στο άθλημα της τοξοβολίας σημειώθηκε πριν από τις αντίστοιχες στον στίβο, αλλά και τον νέο άθλο του Πετρούνια στους κρίκους, αλλά δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου από τα ΜΜΕ της χώρας.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook