Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Στις 26 Μαρτίου οι εκλογές στην ΕΟΠΕ

Published

on

Με επίσημη τοποθέτησή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αναφέρει πως η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαρτίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) κατά την συνεδρίαση της 01ης Φεβρουαρίου 2021 αποφάσισε την σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την 26η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00’ σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), οδός Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο-Πειραιά σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2,3,4,5,6,14 και 24 του Ν.2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με τον νόμο 4726/2020, καθώς και των άρθρων 21 και επόμενων περί «ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ» του Καταστατικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης «Ε.Ο.ΠΕ». Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης

2.Έκθεση πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από:

Α. 01.01.2019 έως 31.12.2019

Β. 01.01.2020 έως 31.12.2020 και

Γ. 01.01.2021 έως 28.02.2021.

3.ι) Παρουσίαση Οικονομικού Απολογισμού και Ισολογισμού από:

Α. 01.01.2019 έως 31.12.2019

Β. 01.01.2020 έως 31.12.2020 και

Γ. 01.01.2021 έως 28.02.2021

ιι) Ανακοίνωση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής επί της οικονομικής διαχειρίσεως για τις περιόδους:

Α. 01.01.2019 έως 31.12.2019

Β. 01.01.2020 έως 31.12.2020 και

Γ. 01.01.2021 έως 28.02.2021

4.Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ή μη, Διοικητικού Απολογισμού (πεπραγμένων) ΔΣ από:

Α. 01.01.2019 έως 31.12.2019,

Β. 01.01.2020 έως 31.12.2020 και

Γ. 01.01.2021 έως 28.02.2021

και απαλλαγή μελών Δ.Σ. από πάσης ευθύνης

5.Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση η μη, Οικονομικού Απολογισμού και Ισολογισμού από:

Α. 01.01.2019 έως 31.12.2019

Β. 01.01.2020 έως 31.12.2020 και

Γ. 01.01.2021 έως 28.02.2021

και απαλλαγή μελών Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από πάσης ευθύνης

6.Έγκριση Προϋπολογισμού Χρήσης 2021 (01.01.2021-31.12.2021)

7. Εκλογή δύο (2) τακτικών μελών και δύο (2) αναπληρωματικών για την Εφορευτική Επιτροπή. Το τρίτο τακτικό μέλος, το οποίο και θα προεδρεύει της Επιτροπής θα είναι δικαστικός αντιπρόσωπος-δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος και θα διοριστεί με τον αναπληρωτή του κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ.5 του ν.4726/2020.

8. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη:

α) Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και είκοσι (20) τακτικών και λοιπών αναπληρωματικών μελών έως του αριθμού πέντε (5) σύμφωνα με την σειρά εκλογής για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ και

β) τριών (3) τακτικών και δύο (2) αναπληρωματικών μελών για τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΟΠΕ

γ) ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού αντιπροσώπου για την εκπροσώπηση της ΕΟΠΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.)

Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημέρα και ώρα, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα 27/03/2021, ημέρα Σάββατο και στον ίδιο χώρο, στις 09:00 με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε η Γενική

Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι έχει απαρτία, όσα μέλη και αν παρευρεθούν.

Επίσης σημειώνεται ότι εναλλακτικά και σε περίπτωση που λόγοι που αφορούν σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν διαφορετικό τόπο ή τρόπο σύγκλησης και διενέργειας της Γενικής Συνέλευσης, όπως π.χ. με τη χρήση πρόσφορων ψηφιακών μέσων για την απομακρυσμένη συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων/μελών της Ομοσπονδίας, το ΔΣ θα ενημερώσει εγκαίρως τα σωματεία, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των διαδικασιών, σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία».

ΒΟΛΕΙ

Αναστέλλεται ως τις 17 Μαρτίου και η Volley League Γυναικών

Published

on

Την αναστολή του πρωταθλήματος της Volleyleague ανακοίνωσε επίσημα η ΕΟΠΕ μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Μετά και την επισημοποίηση της αναστολής τίθεται σοβαρό ερώτημα σχετικά με τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Απριλίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στην έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 4 Μαρτίου και αφού έλαβε υπόψη:

1. τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ.αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 της 3.3.2021 (Β’ 843),

2. την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αποφάσισε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων – Προπονήσεις και αγώνες μόνο για ορισμένα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κλειστά τα κολυμβητήρια),

3. τις Διευκρινιστικές Οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 που εξέδωσε η Γ.Γ.Α.,

αποφάσισε την αναστολή της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών έως και 17/3/2021.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Ο Τάκης Αντωνόπουλος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΠΕ

Published

on

Ο Πατρινός Τάκης Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ΕΟΠΕ με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ» του Γιώργου Καραμπέτσου.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Από μικρή ηλικία που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το βόλεϊ και μέχρι σήμερα, έχω υπηρετήσει το άθλημα από όλες τις θέσεις. Ως αθλητής αγωνίστηκα στις ομάδες της Ε.Α.Π και του Έσπερου Πάτρας, έχω κληθεί στην Εθνική Εφήβων. Ως προπονητής έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε ομάδες της Αχαΐας. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη του βόλεϊ ως προπονητής κλιμακίων και ως πρώτος και δεύτερος προπονητής στις εθνικές ομάδες Κορασίδων – Νεανίδων. Την Εθνική Γυναικών ως Α προπονητής μαζί με τους συνεργάτες μου την οδηγήσαμε στη 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Λαττάκεια το 1987. Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη νυν διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. Α’ Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου.

«Την τελευταία τετραετία ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με την αποπληρωμή των χρεών που ταλαιπωρούν το Ελληνικό Βόλεϊ, αλλά παράλληλα δεν έγινε καμία έκπτωση στο αγωνιστικό κομμάτι και ιδιαίτερα στις Εθνικές ομάδες. Το πρώτο βήμα έχει στεφθεί με επιτυχία, η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να πατήσει ξανά το αγαπημένο μας άθλημα γερά στα πόδια του και γι’αυτό τον λόγο ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό “Πρώτα το Βόλεϊ” στο πλευρό του Γιώργου Καραμπέτσου. Έχουμε όλοι χρέος να συνεχίσουμε την βοήθεια, ο καθένας από το μετερίζι του».

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα το Βόλεϊ»

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Έλενα Χαντζή στη «Match»: «Στερούµαι κάτι που αγαπώ»

Published

on

Αποτελεί «γέννημα θρέμμα» της Ολυμπιάδας και τον Μάιο κλείνει μόλις τα 20. Κι όμως, δεν δίστασε -μέσα σε δύσκολες συνθήκες ελέω κορωνοϊού- να δοκιμάσει το παραπάνω βήμα.

Η Έλενα Χαντζή μεταγράφηκε στην ομάδα της Αργυρούπολης (ΑΟΝΑ) που αγωνιζόταν φέτος στην Α2 και πρόλαβε να παίξει μόνο μια αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα του Χρήστου Καράβολα πριν το λόκνταουν του Νοεμβρίου.

Η νεαρή ακραία -την οποία έχουν προπονήσει στο παρελθόν οι κόουτς Τζουβέκας, Αντ. Γεράνιος και Λαμπρόπουλος- είχε όνειρα για τη φετινή χρονιά, όμως τα είδε να «τελειώνουν» οριστικά μετά και την τελευταία απόφαση της ΕΟΠΕ.

Εξωτερικεύει στη «Match» τα συναισθήματά της, αναφέρεται στους στόχους που είχε, ενώ κάνει και ειδική αναφορά στο πατρινό βόλεϊ.

Όσα είπε στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Ξαφνιάστηκες από την απόφαση της ΕΟΠΕ να «τελειώσει» τόσο νωρίς τις μικρότερες κατηγορίες;

«Ήταν κάτι που αισθάνθηκα ότι… ερχόταν. Είναι κρίμα όχι μόνο για μένα αλλά και για όλα τα παιδιά των χαμηλότερων κατηγοριών να μην αγωνίζονται επειδή οι κατηγορίες μας δεν θεωρούνται επαγγελματικές.

Ο αθλητισμός είναι σωματική και ψυχική υγεία κάτι που έχει αρχίσει να αλλοιώνεται εξαιτίας του εγκλεισμού».

-Μετά και το πρώτο «λουκέτο» στις αρχές Νοεμβρίου, είχες την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα;

«Όταν μας ανακοινώθηκε μετά την πρώτη αγωνιστική το κλείσιμο, απογοητεύτηκα πολύ γιατί είχα μείνει αρκετό καιρό εκτός γηπέδου στην πρώτη καραντίνα και ο ιός μου έβαλε «φρένο» σε στόχους που είχα θέσει.

Είχα μία μικρή ελπίδα ότι θα συνεχίζονταν, όμως, αποδείχτηκα ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πραγματικότητα. Μετράω ήδη τέσσερις μήνες εκτός γηπέδου και στερούμαι κάτι που αγαπάω».

-Έπαιξες για χρόνια στην Ολυμπιάδα και αποφάσισες να δοκιμάσεις την τύχη σου στην Αργυρούπολη. Πως διαμορφώθηκαν οι φετινοί σου στόχοι;

«Η απόφαση να ανέβω Αθήνα πάρθηκε μια βδομάδα πριν λήξουν οι μεταγραφές.

Ήθελα να αγωνιστώ σε μεγαλύτερο επίπεδο εξού και η μεταγραφή μου στον ΑΟΝΑ. Η προετοιμασία κύλησε ευχάριστα και παρόλο που σχεδόν όλες οι κοπέλες δεν γνωριζόμασταν, δέσαμε από την αρχή.

Οι στόχοι που θέσαμε σαν ομάδα ήταν υψηλοί και πιστεύω πως θα είχαμε κάνει μια πολύ καλή σεζόν. Όσο για μένα, είχα ανεβάσει αρκετά τον πήχη για την εξέλιξη μου ώστε να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες τόσο της coach όσο και του πρωταθλήματος».

-Ποια είναι η άποψη σου για το βόλεϊ της πόλης μας; Πιστεύεις πως υπάρχουν τομείς που θέλουν βελτίωση; «Δεν μου αρέσει γενικά να ωραιοποιώ τα πράγματα.

Η Πάτρα έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες. Με τα χρόνια βέβαια λιγότερους γιατί έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών στις ακαδημίες.

Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί που λειτουργούν με το προσωπικό συμφέρον έναντι του συλλογικού και για αυτό δεν έχουμε εδώ και αρκετά χρόνια πατρινή ομάδα να μας εκπροσωπεί στη Volleyleague. Η Πάτρα δεν είναι Αθήνα. Δεν έχεις πολλές ομάδες για να διαλέξεις.

Υπάρχουν σωματεία με καλές βάσεις και προοπτικές, όμως, δυστυχώς όπως όλοι ξέρουμε τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι αξιοκρατικό. Σίγουρα υπάρχουν τομείς που δεν λειτουργούν σωστά και χρειάζονται άμεσα βελτίωση, όμως, αυτό πιστεύω πως θα πάρει χρόνο».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.