Connect with us

ΡΟΗ

Συνάντηση ΕΣΗΕΑ – ΠΣΑΤ με τον Βασιλειάδη

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη συνάντησαν αντιπροσωπείες του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το θέμα βίαιας σε βάρος των αθλητικών συντακτών και προτείνοντας τρόπους για την καταπολέμησή του.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (5/11) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αντιπροσωπεία της Ενώσεως αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Μ. Αντωνιάδου, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μ. Διόγο, τη Β’ Αντιπρόεδρο κυρία Α. Αγάτσα και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλο, τον Έφορο κ. Μ. Σταραμόπουλο και τη Σύμβουλο κυρία Α. Βελονάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η συνάδελφος δημοσιογράφος Σοφία Μπράνκο, Πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Πορτογαλίας SDJ, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στον «Διάλογο Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».

H κυρία Μπράνκο μας ενημέρωσε ότι στην Πορτογαλία το πρόβλημα της βίας κατά των δημοσιογράφων εντοπίστηκε στο ποδόσφαιρο, αφού προηγήθηκε εκτεταμένη χρήση «ρητορικής μίσους» από συγκεκριμένους διοικητικούς ηγέτες ΠΑΕ. Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στην Πορτογαλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες είναι οι εξής:

Συνάντηση με όλους τους διευθυντές των πορτογαλικών ΜΜΕ και οδηγίες για αναφορά από πλευράς τους ακόμη και του παραμικρού γεγονότος που εμπεριέχει επίθεση κατά αθλητικού δημοσιογράφου. Η Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας εν συνεχεία συγκέντρωσε όλα τα περιστατικά βίας κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων σε ένα ντοσιέ, το οποίο απεστάλη σε όλους τους Αρμόδιους Φορείς και Αρχές.
Αναφορά από την Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας στον Εισαγγελέα κάθε μεμονωμένου περιστατικού επίθεσης κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων. Ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που λαμβάνει χώρα το περιστατικό επίθεσης κατά ενός Αθλητικού Συντάκτη.

Παράλληλη αναφορά προς τη Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος Πορτογαλίας (αντίστοιχη Super League).
Μεταρρύθμιση του Ποινικού Δικαίου, ώστε να περιλαμβάνει τους Δημοσιογράφους (όπως και τους Διαιτητές) στην κατηγορία των Επαγγελμάτων Υψηλού Κινδύνου. Πλέον, οι Δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται στην Πορτογαλία ως άτομα που πρέπει να χαίρουν Ειδικής Προστασίας.

Οδηγίες προς τους Δημοσιογράφους να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες καταστρατηγείται ο ρόλος τους με παράλληλες οδηγίες στους Διευθυντές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για στήριξη και προστασία των Δημοσιογράφων τους που αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου.

Έκκληση από τον Συνήγορο του Πολίτη της Πορτογαλίας προς τα Δημόσια ΜΜΕ για μείωση του χρόνου των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών σχολιασμού/άποψης για ποδοσφαιρικούς αγώνες, καθώς παρατηρούνταν αντεγκλήσεις και «ρητορική μίσους» ανάμεσα στους ομιλητές/προσκεκλημένους, με συχνή αλληλεπίδραση και συμμετοχή φιλάθλων.

Δημόσια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας με θέμα «Η βία στον Αθλητισμό», η οποία έχει πραγματοποιηθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα. Το ίδιο το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας διοργάνωσε Συνέδριο με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους όλων των Αθλητικών Φορέων και Αρχών. Αίτημα για ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις στα ντέρμπι στις Ζώνες όπου κινούνται οι Αθλητικοί Δημοσιογράφοι εντός του σταδίου.

Παράλληλο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας για αύξηση των Αστυνομικών Δυνάμεων για την προστασία των Αθλητικών Δημοσιογράφων στα γήπεδα. Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται εξάλλου νομικά ως Δημόσια Πρόσωπα και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται από την Αστυνομία και όχι από Ιδιωτική Ασφάλεια.

Διαρκείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αντίστοιχης Διοργανώτριας Αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (της αντίστοιχης Super League). Δημιουργία Ομάδας στη διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (αντίστοιχη Super League) που ονομάζεται «MME και Ποδόσφαιρο» με τη συμμετοχή διαιτητών, προπονητών, διοικητικών ηγετών, αθλητικών δημοσιογράφων και της Ένωσης Δημοσιογράφων Πορτογαλίας.

Συμβουλευτική από την Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας σε Αθλητικούς Συντάκτες ως προς την αυτοπροστασία τους.
Εκτενή δημοσιοποίηση κάθε μίας ενέργειας, συνάντησης ή οποιασδήποτε κίνησης από πλευράς της Ένωσης Δημοσιογράφων Πορτογαλίας για την καταπολέμηση της στοχοποίησης και της επίθεσης κατά Αθλητικών Συντακτών.

Το τελευταίο δίμηνο, σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιθέσεων εναντίον αθλητικών συντακτών από παράγοντες του αθλητισμού και των δημόσιων αντεγκλήσεων μεταξύ συναδέλφων, ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, αισθανόμενοι βαθιά ευθύνη και αποφασισμένοι να δώσουν «μάχη» για την πάταξη της βίας κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων έχουν προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

Συνάντηση και διεξοδική συζήτηση του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Συνάντηση ανάμεσα στα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα δεοντολογίας και της βίας εναντίον των εργαζόμενων στα αθλητικά ΜΜΕ. Συνάντηση των Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σχετικά με την στοχοποίηση των Αθλητικών Συντακτών. Κοινές ανακοινώσεις των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ που καταγγέλλουν και αποδοκιμάζουν στοχοποίηση Αθλητικών Δημοσιογράφων από πλευράς Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ).

ΡΟΗ

Το «αντίο» στον Ανδρέα Μπόμη (pics)

Πλήθος κόσμου από τον χώρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο έδωσε το «παρών» στο τελευταίο «αντίο» το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ανδρέα Μπόμη στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

Ο σπουδαίος Ανδρέας Μπόμης ο οποίος αποτέλεσε τον μεγάλο «δάσκαλος» της αθλητικής δημοσιογραφίας «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών το βράδυ της Παρασκευής.

Συνέδεσε το όνομά του με την αθλητική δημοσιογραφία, ενώ υπηρέτησε τον κλάδο ως αρχισυντάκτης και ως διευθυντής εφημερίδων για πολλές δεκαετίες στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Διάβασε Περισσότερα

ΡΟΗ

Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων (3/11)

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Σε αυτό έχουμε τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, αλλά και από τον διεθνή χώρο Άρσεναλ-Λίβερπουλ, Ρεάλ-Βαγιαδολίδ και πολλά άλλα.

Αναλυτικά:

14:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Κίελο-Ίνγκολσταντ
Bundesliga 2

14:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Λεγανές-Ατλέτικο Μαδρίτης
LaLiga Santander
14:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League

15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters 1000 Rolex Paris, Ημιτελικά
Τένις

16:00 ΕΡΤ HD
Κύμη – Περιστέρι
Κύπελλο Ελλάδας

16:00 ΕΡΤ HD
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
Super League

16:30 COSMOTE SPORT 9 HD
Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 8 HD
Σάλκε-Ανόβερο
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Bundesliga

16:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Bundesliga

17:00 ΕΡΤ3
Ηρακλής – Ολυμπιακός
Volleyleague ανδρών

17:15 Novasports 1HD
Πανιώνιος – Παναιτωλικός
Super League

17:15 COSMOTE SPORT 2 HD
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ
LaLiga Santander

18:00 ΕΡΤ HD
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Κύπελλο Ελλάδας

19:00 ΕΡΤ HD
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Super League

19:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Philadelphia 76ers-Detroit Pistons
NBA Regular Season

19:30 Novasports 2HD
Λεβαδειακός – ΑΕΛ
Super League

19:30 COSMOTE SPORT 3 HD
Χέρτα Βερολίνου-Λειψία
Bundesliga

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD
Βαλένθια-Τζιρόνα
LaLiga Santander

19:30 COSMOTE SPORT 1 HD
Άρσεναλ-Λίβερπουλ
Premier League

20:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Μαρίτιμο-Πόρτο
Liga NOS

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα
LaLiga Santander

21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Γουλβς-Τότεναμ
Premier League

 

Διάβασε Περισσότερα

ΡΟΗ

«5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ημέρα Ευρωπαϊκού Αθλητισμού»

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, διοργανώνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της «5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού» διοργανώνει και φιλοξενεί εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων της Πάτρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος είναι η υιοθέτηση του αθλητισμού ως υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και η ανάδειξη των αρχών του Ολυμπισμού ως κοινή συνισταμένη για ειρήνη, σεβασμό, ανεκτικότητα και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικός στόχος του ΝΟΠ «Ούτε ένα παιδί χωρίς να ξέρε κολύμπι»

Η επιλογή μαθητών δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων) έγινε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας μετά από ενημέρωση και αίτηση των ενδιαφερόμενων σχολείων των σχολείων να συμμετάσχουν .

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την πλευρά των διοργανωτών θα συμμετάσχουν:
Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ):

Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια ΔΚΟΕ
Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (που θα έρθουν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό στην Πάτρα προσκεκλημένοι του ΝΟΠ):
Βουλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Βιργινία Κραβαριώτη, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας

Επίσης από την Πάτρα θα πάρουν μέρος:

Μάκης Γεωργαράς Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Ατλάντα 1996)
Δημήτρης Μπιτσάκος Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Βαρκελώνη 1992)
Κρύστελ Βουρνά, πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016)
Μάκης Λυκούδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υδατοσφαίρισης (ΦΙΝΑ 1998)
Βασίλης Λαμπάτος, Πρωταθλητής Ευρώπης 1997 (ΝΟ Βουλιαγμένης)
Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αρχηγός του ΝΟΠ – Κύπελλο Ελλάδας Υδατοσφαίρισης 1995
Ασπα Πετραδάκη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κολύμβησης
Λευτέρης Μήτρακας, Πρωταθλητής Ελλάδος Κολύμβησης

Η εκδήλωση αφορά κυρίως την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος που θα χωρίζεται σε πέντε θεματικές ομάδες με τον τίτλο «οι Πέντε Κύκλοι». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους χώρους των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ και τον περιβάλλοντα χώρο του Νοτίου Πάρκου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιήσει ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών και διεθνών αθλητών, που θα επιδείξουν και θα ενημερώσουν για τα τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα, επικουρούμενοι από τους προπονητές του Ομίλου μας.

Την διεύθυνση και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν τα στελέχη του ΔΚΟΕ.  Επίσης ομάδες αθλητών του ΝΟΠ να πάρουν μέρος σε ασκήσεις επίδειξης των αθλημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην πισίνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πρόγραμμα Δράσεων Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού : Κολυμβητήριο ΝΟΠ
08.30 Άφιξη Μαθητών – Χωρισμός σε ηλικιακές ομάδες

Α. Δράσεις για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού
08.30-09.00 Χωρισμός των παιδιών της
09.30-12.00 Δράση σε ομάδες για τους «ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ»
Στο τέλος των κύκλων προγραμματίζεται σύντομη ενημέρωση για το ντόπινγκ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΠ
12.00-12.30 Τέλος δράσεων για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού

Θεματικές ενότητες προγράμματος «ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΥΣ» που αφορά παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού:
1ος Κύκλος «ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ»
2ος Κύκλος «ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ»
3ος Κύκλος «ΣΟΦΤΜΠΑΛ – ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ
4ος Κύκλος «ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ»
5ος Κύκλος «ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ»

Β. Δράσεις για τα παιδιά της 1ης, 2ης και 3ης τάξης του Δημοτικού
Για τα μικρότερα παιδιά που τυχόν συμμετάσχουν έχουν σχεδιαστεί απλές δράσεις ψυχαγωγίας, αθλοπαιδιών και ενημέρωσης. Ειδικότερα:
09.00- 12.00 Ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι στους χώρους του Νότιου Πάρκου
12.00-12.30 Ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα αθλήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας στον χώρο του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ

12.30-13.00 Τέλος εκπαιδευτικού Προγράμματος – Επιβίβαση σε λεωφορεία και επιστροφή στα σχολεία.

Σε όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα από τους διοργανωτές.

Στα αθλήματα του σοφτμπαλ/μπέϊμπαλ υπεύθυνοι θα είναι ομάδα διεθνών αθλητών με επικεφαλής τον γυμναστή- εθνικό προπονητή Γιάννη Σταματόπουλο και της ιστιοπλοΐας ομάδα του ομίλου Ιάσονα Ρίου με επικεφαλής τον Σπύρο Κρότση. Παράλληλα θα υπάρχει ο αντίστοιχος εξοπλισμός που θα επιδειχθεί δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να ενημερωθούν, να παίξουν και να αποκτήσουν προσωπικές εμπειρίες.

“Ούτε ένα παιδί χωρίς να ξέρει κολύμπι»
Αυτός είναι ο τίτλος που έχει επιλέξει ο ΝΟΠ για τις δικές του δράσεις στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive Hellas (23-30/09/2018). Στα πλαίσια αυτά ο ΝΟΠ ήδη στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και προσφορών για μικρά παιδιά που θέλουν να μάθουν κολύμπι και πόλο, ενώ προγραμματίζονται να γίνουν αθλητικές επιδείξεις με μικρούς αθλητές.

«Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, η εβδομάδα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών. « http://www.gga.gov.gr/beactivehellas/253-beactive/1789-beactive

Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:
Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΟΕ) : http://olympicwinners.gr/
Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας : https://www.olympictruce.org/index.php?lang=el

Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Ιασων : https://www.facebook.com/iasonsailing/

BeActiveHellas : http://www.gga.gov.gr/beactivehellas/253-beactive/1789-beactive

Γραφείο Τύπου ΝΟΠ mail: [email protected]
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΝΟΠ : http://www.nop.org.gr και στο
Facebook: Ναυτικος Ομιλος Πατρων (@PatrasNauticalClub)

Διάβασε Περισσότερα

Facebook