Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος το… λεκανοπέδιο για την Εθνική ομάδα!

Published

on

twitter.com/ethnikiomada

Στην Θεσσαλονίκη έγινε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας τόσο για την παραμονή του Σκίμπε, όσο και για την αλλαγή έδρας της Εθνικής:

«Η εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές», είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ που απάντησε και εάν η Εθνική θα παίζει στη Θεσσαλονίκη: «Μπορεί να είναι ένα η Τούμπα, το Καυτανζόλγειο ή το Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν ξέρω ποιο γήπεδο θα πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδιο και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι’ αυτό. Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Παγκρήτιο, τα τρία μεγάλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ελεγχθούν. Η εκτίμηση θα γίνει από τους ειδικούς, από τα στελέχη της Ομοσπονδίας. Τώρα έχουμε γενική εικόνα, είναι και θέματα διεθνών κανονισμών όχι μόνο δικής μας κρίσης. Πρέπει να είμαστε συμβατοί, στην προκειμένη περίπτωση, με τα κριτήρια της UEFA».

Επίσης ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε:

Στην παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή και ξένου ομοσπονδιακού τεχνικού: «Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχει αλλάξει συμπεριφορά ο Έλληνας διαιτητής και η ΚΕΔ; Σήμερα εισήχθη θέμα και συζητήθηκε στη βάση ενός στρατηγικού πλάνου και ανάπτυξης και συγκροτήθηκε όργανο το οποίο θα φέρει προτάσεις. Θα υπάρξει πρωτοβουλία για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών. Για το θέμα της μη επιλογής Έλληνα προπονητή για την εθνική ομάδα, ας συμφωνήσουμε ότι το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο EURO είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ρίσκο επιλέγοντας άλλο προπονητή, Έλληνα ή ξένο. Μακροπρόθεσμα, μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό στοιχείο».

Στον Μίχαελ Σκίμπε: «Πριν από λίγη ώρα τελείωσε το ΔΣ. Η απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησής μου είναι η παραμονή του κ.Σκίμπε, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις τις οποίες θα κάνω με σχετική εξουσιοδότηση. Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κατόπιν ώριμης σκέψης, διότι θεωρούμε ότι ο Σκίμπε, παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη θετική συνεισφορά του. Η κατάσταση πριν από δύο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα. Ήταν ένα σκορποχώρι. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Η εθνική ομάδα έγινε οικογένεια και υπάρχει αρμονία στις σχέσεις προπονητή και παικτών. Λάβαμε υπόψη και την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, του κ.Βρύζα και των παικτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε εν όψει και του EURO. Πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, δεν μπορεί να αιωρείται.

Στην τιμωρία του Μανωλά: «Είναι πολύ αυστηρή η FIFA με τέτοια ζητήματα. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Είδαν το οπτικό υλικό και τις εκθέσεις και επέβαλαν την τιμωρία. Όλοι στεναχωρηθήκαμε με την απουσία του».

Στο πλάνο που υπάρχει για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν βρήκαμε κανένα πλάνο. Καμία προοπτική. Κάτι έπρεπε να δημιουργήσουμε. Βρήκαμε πράγματα για τα οποία όχι απλά εκπλαγήκαμε, αλλά σοκαριστήκαμε. Είναι γνωστές οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε απλά διαχειριστές και εμείς ήρθαμε για να δημιουργήσουμε. Να δούμε τι γίνεται σε επίπεδο παικτών και προπονητών. Για παράδειγμα τι γίνεται με τις σχολές προπονητών. Να δούμε πως είναι διαρθρωμένες οι υποδομές, τι κάνουν οι Ενώσεις και πως αυτό συνδέεται με τις μικρές εθνικές ομάδες και στη συνέχεια με την εθνική ομάδα των ανδρών. Η ίδια η Επιτροπή θα εξετάσει τις προδιαγραφές για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου για την εθνική ομάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία την οποία γενικά ενισχύει η UEFA. Εμείς απλά επαναπαυθήκαμε στον Άγιο Κοσμά».

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για τις επιχορηγήσεις των Ενώσεων: «Οι Ενώσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση διότι ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι επιχορηγήσεις των Ενώσεων γίνονταν με πολύ πρόχειρο και μη αξιοκρατικό τρόπο. Κάποιες Ενώσεις ήταν μονίμως αποκλεισμένες, μεταξύ αυτών και αυτή της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο είχα καταγγείλει. Χρειάζεται μια υγιής μονάδα. Μίλησα νωρίτερα για ανάπτυξη και προφανώς αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την κοιτίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα αργοπεθαίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας. Πρέπει κάθε Ένωση να έχει ως σκοπό να προάγει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνδέσουμε την κοιτίδα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνουν όλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δοθεί ένας μπούσουλας από την Ομοσπονδία. Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα διασύνδεση με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πόσες φορές είχαν πάει οι ομοσπονδιακοί προπονητές σε παιχνίδια των Ενώσεων; Πόσες φορές τα τεχνικά κλιμάκια έχουν μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους; Είναι τεράστια η ευθύνη. Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Δεν λέω ότι θα τα κάνουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους;».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: «Κλείδωσαν» οι 11 του Τερίμ για ΠΑΟΚ

Published

on

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 18:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που με νικηφόρο αποτέλεσμα θα δώσει ακόμη περισσότερες πιθανότητες στους «πράσινους» για διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Φατίχ Τερίμ δουλεύει ξεχωριστά όλες αυτές τις ημέρες πάνω στα πλάνα που θέλει να καταστρώσει για το συγκεκριμένο ματς, ενώ φαίνεται πως έχει βρει και τους έντεκα ποδοσφαιριστές που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα: Στο τέρμα θα είναι ο Ντραγκόφσκι, στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι ο Μλαντένοβιτς με τον Κώτσιρα, οι στόπερ θα είναι ο Αράο με τον Γεντβάι, με τους Περεθ, Τσέριν και Μπακασετα στο χώρο του κέντρου. Στα φτερά της επίθεσης θα είναι ο Μπερνάρ και ο Παλάσιος, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ιωαννίδης.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι μοιρασιές με τον Ολυμπιακό Β΄

Published

on

Η Παναχαϊκή δοκιμάζεται το Σάββατο (30/3-16:00) στο γήπεδο Ρέντη και αντίπαλο δέος είναι ο Ολυμπιακός Β΄ για την 2η στροφή των πλέι-άουτ της Super League 2. 

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου η μπίλια έκατσε στη μέση. Στην Αγυιά για τον 1ο γύρο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς (11΄) με τον Μπα και ο Μπαρέ ισοφάρισε στο 92΄, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί σε πέναλτι στο 76΄. 

Στη μάχη του 2ου γύρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν γρήγορο προβάδισμα με Μπά (4΄) και Πινακά (11΄), αλλά η ομάδα του Γιάννη Τάτση είχε αντιδράσει στο τέλος, χάρη στα γκολ τουΠατρινού στο 82΄και του Γαϊτανίδη στο 88΄. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Και τώρα τρέχει…

Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς.

Published

on

Με μία μόλις αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα, καθώς οι δύο στις τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν λόγω παρουσίας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ και του Παναθηναϊκού Β’ στις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Η Παναχαϊκή έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή από το ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το πιο βατό της αντίπαλο, στην έδρα της και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να ψάξει τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε μακριά από την Πάτρα, ενώ ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τις κορυφαίες -βαθμολογικά- ομάδες του Ολυμπιακού Β’ και του Διαγόρα. 

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1,

2η αγωνιστική (30/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  16:00

3η αγωνιστική (03/04) – 8η αγωνιστική (08/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή

4η αγωνιστική (07/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’

5η αγωνιστική (14/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Η 3η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη, ενώ από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook