Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

(Β’ ΕΠΣΑ/Play-Out): Προτελευταία πράξη

Μια στροφή πριν από το τέλος στα μπαράζ παραμονής της Β’ Κατηγορίας και σήμερα Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις της 5ης; αγωνιστικής.

Ξεχωρίζουν το Αστέρας Μιντιλογλίου – Καμίνια στο Α’ Όμιλο που θα κρίνει αν έχει ελπίδες ο Αστέρας, αλλά και το Ολυμπιακός – Αχαϊκός στον Β’ Όμιλο που κρίνει την 2η θέση. Τέλος στον 3ο Όμιλο, όλα είναι ανοικτα και σε Αιγείρα και Καμάρες θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Αγώνες της Τετάρτης 30-05-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΑΓ/ΚΗ ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT Β2-5η 18:00 Ζαρουχλεΐκων Ολυμπιακός Πατρών-Αχαϊκός ΦΩΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT Β2-5η 18:00 Ρίου Φλόγα Κάτω Καστριτσίου-Δάφνη Πατρών ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT B3-5η 18:00 Αιγείρας Θύελλα Αιγείρας-Αργυρά Πατρών ΚΑΛΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT B3-5η 18:00 Καμαρών Αχιλλέας Καμαρών-Αναγέννηση-Αίας Συμπολ. ΜΑΚΡΥΠΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT B1-5η 18:00 Μιντιλογλίου Αστέρας Μιντιλογλίου-Καμίνια ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Β’ κατηγορία – PLAYOUT B1-5η 18:00 Λακκόπετρας Απόλλων Βίδοβας-Καλλιθέα ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Και εγένετο… Αθλητική Ένωση Φοίνικα-Ζήριας

Αυτό που εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό σχετικά με την συγχώνευση του Φοίνικας Σαλμενίκου και την Ζήριας/ΤΑΔ ’93 έγινε πράξη και από σήμερα μια νέα ομάδα ήρθε στο προσκήνιο για να εκπροσωπήσει τηνεν λόγ περιοχή της Αιγιάλειας και αυτή είναι η «Αθλητική Ένωση Φοίνικα-Ζήριας»

Ο μεν Φοίνικας ανέβηκε για 1η φορά στην ιστορία του στην Α’ Κατηγορία και η Ζήρια/ΤΑΔ ’93 τερμάτισε στην 5η θέση του 3ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας, αλλά πλέον ενωμένοι θα αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία του τοπικού.

Το κενό που δημιουργείτε στην Β’ Κατηγορία, θα καλύψει η Γαλήνη που ηττήθηκε στο μπαράζ των 9ων από την Προοδευτική στην παράταση.

Οι ανακοινώσεις των δύο σωματείων:

Τα νέα οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά δεδομένα μας επιβάλουν να αναζητήσουμε και να υλοποιήσουμε την ένωση των δυο γειτονικών ομάδων της περιοχής μας δημιουργώντας μια άλλη, νέα, ενιαία και με προοπτική ομάδα!

Από καιρό έχουμε συμφωνήσει στην ένωση του ΤΑΔ93/ΑΟ ΖΗΡΙΑΣ με τον ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ και την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική και κυρίως βιωσιμότητα με την ένωση των δυνάμεων μας.

Είμαστε γειτονικά χωριά με τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους στόχους. Θέλουμε ανοικτά τα σχολεία μας, ανοικτό το γήπεδο μας και παιδιά στις πλατείες των χωριών μας.

Στα πλαίσια αυτά από σήμερα 19/06/2018 το ΤΑΔ93/ΑΟ ΖΗΡΙΑΣ πλέον εξελίσσεται σε ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑ-ΖΗΡΙΑΣ.

ΤΟ Δ. Σ ΤΟΥ ΤΑΔ ’93/ΑΟ ΖΗΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
Με στόχο την βιωσιμότητα και την ενδυνάμωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας και με βασικό γνώμονα την αγάπη μας για αυτό, 
προχωράμε μπροστά ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με το γειτονικό σωματείο ΤΑΔ93/ΑΟ ΖΗΡΙΑΣ καθώς οι στόχοι μας είναι κοινοί.

Με την συγχώνευα αυτή του ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ και ΤΑΔ93/ΑΟ ΖΗΡΙΑΣ δημιουργούμε ένα νέο δυνατό αθλητικό σωματείο για την εξέληξη και την προώθηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με την νέα επωνυμία »ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑ -ΖΗΡΙΑΣ».

ΤΟ Δ.Σ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι 42… μονομάχοι της Β’

Ένα από τα πιο αμφίρροπα και πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα όλων των εποχών ήταν το φετινό της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας, όπου μέχρι την τελευταία αγωνιστική, τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις όπως του Τριταιϊκού ή την σίγουρη 3αδα του Β’ Ομίλου, ενώ ακόμη και ο τίτλος σε 2 περιπτώσεις κρίθηκε στην αυλαία.

Όσο για την παραμονή, εκεί τα πράγματα ήταν λιγάκι πιο ξεκάθαρα, με 2/3 Ομίλους, να μαθαίνουν τις ομάδες των μπαράζ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αν και είχαμε και περιπτώσεις όπου με ολική ανατροπή, ομάδες που ήταν καταδικασμένες (βλ. Καλλιθέα ή Άβυθος), κατάφεραν να δώσουν παράταση στην αγωνία τους.

Αποκρυπτογραφώντας τον χάρτη της νέας σεζόν που ετοιμάζεται να έρθει, βλέπουμε πως θα παρουσιαστεί σαφώς πιο ενισχυμένος ο Όμιλος της Δυτικής Αχαΐας, αφενός λόγω του υποβιβασμού από την Α’ Κατηγορία 3 σημαντικών ομάδων (Λιμνοχώρι, Αλισσός και Φωστήρας Οβρυάς), αφετέρου διότι κατάφεραν να σωθούν περισσότερες ομάδες στα μπαράζ παραμονής. Πάντως, σε αντίθεση με την Αιγιάλεια, δεν είχαμε σχεδόν καμία ομάδα να ανεβαίνει από την τελευταία κατηγορία, εκεί που αντίθετα υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τόσο από τις Πατρινές ομάδες (σ.σ. ανέβηκαν 6), όσο και από την Αιγιάλεια, που όμως δείχνει να υπολείπεται σε συμμετοχές.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018-19 (42)
Λιμνοχώρι Υποβιβασμός Α’ ΕΠΣΑ
Λέων Αλισσού Υποβιβασμός Α’ ΕΠΣΑ
Φωστήρας Οβρυάς Υποβιβασμός Α’ ΕΠΣΑ
—————————————-
Δόξα Χαλανδρίτσας 4ος Β1’ ΕΠΣΑ
Φαραϊκός 5ος Β1’ ΕΠΣΑ
Ωλενιακός 6ος Β1’ ΕΠΣΑ
Ατρόμητος Λάππα 7ος Β1’ ΕΠΣΑ
Πείρος Ισώματος 8ος Β1’ ΕΠΣΑ
Αχαιός Σαραβαλίου 9ος Β1’ ΕΠΣΑ
Πήγασος Πατρών 10ος Β1’ ΕΠΣΑ
Σταροχώρι 11ος Β1’ ΕΠΣΑ
Καμίνια 12ος Β1’ ΕΠΣΑ
Απόλλων Βίδοβας 13ος Β1’ ΕΠΣΑ
Αστέρας Μιντιλογλίου 14ος Β1’ ΕΠΣΑ
Αετός Ρίου 5ος Β2’ ΕΠΣΑ
ΑΠΟ Αρόης 6ος Β2’ ΕΠΣΑ
Απόλλων Εγλυκάδας 7ος Β2’ ΕΠΣΑ
Πολύτεκνος 8ος Β2’ ΕΠΣΑ
Ίκαρος Πετρωτού 9ος Β2’ ΕΠΣΑ
Αυτόνομη Π.Ο. 10ος Β2’ ΕΠΣΑ
Ψηλαλώνια 11ος Β2’ ΕΠΣΑ
Αχαϊκός 12ος Β2’ ΕΠΣΑ
Φλόγα Κάτω Καστριτσίου 13ος Β2’ ΕΠΣΑ
Ολυμπιακός Πατρών 14ος Β2’ ΕΠΣΑ
Ζήρια/ΤΑΔ ’93 5ος Β3’ ΕΠΣΑ (*)
Φλόγα Ροδιάς 6ος Β3’ ΕΠΣΑ
Κεραυνός 2016 7ος Β3’ ΕΠΣΑ
Απόλλων Συνοικισμού 8ος Β3’ ΕΠΣΑ
Ακράτα 9ος Β3’ ΕΠΣΑ
Καλάβρυτα 10ος Β3’ ΕΠΣΑ
Αστέρας Τέμενης 11ος Β3’ ΕΠΣΑ
Θύελλα Αιγείρας 12ος Β3’ ΕΠΣΑ
Αργυρά 13ος Β3’ ΕΠΣΑ
—————————————-
Πυρσός 1ος Γ1’ ΕΠΣΑ
Α.Ε. Ροϊτίκων 2ος Γ1’ ΕΠΣΑ
Ηρακλής Πατρών 3ος Γ1’ ΕΠΣΑ
Δόξα Ελαιώνος 1ος Γ2’ ΕΠΣΑ
Άνω Καστρίτσι 2ος Γ2’ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Σελιανιτίκων 3ος Γ3’ ΕΠΣΑ
Πετεινοί 1ος Play-Off Γ1’ ΕΠΣΑ
Παναχαϊκός 1ος Play-Off Γ2’ ΕΠΣΑ
Προοδευτική Π. Μπαράζ Play-Off Γ’ ΕΠΣΑ
(*) Αν συγχωνευτεί η Ζήρια τότε θα πάρει την θέση της η Γαλήνη Μπαράζ Play-Off Γ’ ΕΠΣΑ

Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια, για να δούμε πιο διεξοδικά την εικόνα της νέας χρονιάς

ΛΙΓΟΙ ΟΙ «ΑΙΓΙΩΤΕΣ», ΦΑΒΟΡΙ ΟΙ «ΠΑΤΡΙΝΟΙ»
Ξεκινώντας από την Αιγιάλεια, εκεί υπάρχουν 14 ομάδες, με ερωτηματικό την συμμετοχή της Ζήριας/ΤΑΔ ’93 που κατά 99% θα συγχωνευτεί με τον Φοίνικα Σαλμενίκου και θα συμμετάσχει στην Α’ Κατηγορία, αφήνοντας μια θέση που θα καλυφθεί με ομάδα από την Πάτρα.

Πάντως ακόμη και σε αυτή τη μορφή, όπως και φέτος οι ομάδες της… Πάτρας θα κάνουν την διαφορά. Και αυτό το λέμε γιατί, όπως και φέτος η Αναγέννηση Ψαθοπύργου και η ΑΕ Δρεπάνου κυριάρχησαν, έτσι και τη νέα χρονιά, ο Αετός Ρίου, οι δύο ομάδες από το Καστρίτσι (σ.σ. Άνω και Φλόγα Κάτω), όπως επίσης και η β’ ομάδα του Κεραυνού που μπαίνει στο 3ο έτος της λειτουργίας του, θα είναι αυτές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του Ομίλου.

Η Αργυρά που φέτος παραλίγο να… αυτοκτονήσει και παρά το καλό της ξεκίνημα, βρέθηκε να παραπαίει στα μπαράζ, πριν γλυτώσει στο τέλος τον υποβιβασμό, θα είναι και αυτή από τις ομάδες που θα μπορέσουν να κρίνουν την εξέλιξη.

Όσο για τα «μεγάλα» χαρτιά από την Αιγιάλεια, η Ακράτα και η Ροδιά πάντα αποτελούν σημαντικά στελέχη, όπως και τα Καλάβρυτα, με Συνοικισμό, Τέμενη και Αιγείρα να είναι πάντα ερωτηματικά, όπως και οι νεοφώτιστοι της Δόξας Ελαιώνα και του Κεραυνού Σελιανιτίκων.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ (14)
Αετός Ρίου / Ακράτα / Άνω Καστρίτσι / Απόλλων Συνοικισμού / Αργυρά / Αστέρας Τέμενης / Δόξα Ελαιώνος / Ζήρια/ΤΑΔ ’93 / Θύελλα Αιγείρας / Καλάβρυτα / Κεραυνός 2016 / Κεραυνός Σελιανιτίκων / Φλόγα Κάτω Καστριτσίου / Φλόγα Ροδιάς.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ… ΟΝΟΜΑΤΑ
Με 4 πολύ μεγάλα ονόματα να έχουν ανέβει στην Α’ Κατηγορία (Πανιώνιο/Αχιλλέα, Πάτρα 2005, Πάτραι και Ζαβλάνι/Αίαντα), 2 σημαντικούς παράγοντες να επιστρέφουν στο Αίγιο (Αετός Ρίου και Φλόκα Κ.Κ.) και σίγουρα 2-3 ομάδες να τοποθετούνται σε Αιγιάλεια και την Δυτική Αχαΐα για να κλείσουν τις «τρύπες», ο νέος Πατρινός Όμιλος, αναμένεται να είναι ο πιο απροσδόκητος Όμιλος που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Αυτό το λέμε κυρίως, επειδή για τον 1ο Όμιλο πιθανότερες να αγωνιστούν είναι οι Αχαιός Σαραβαλίου και Φωστήρας, δηλαδή δύο μεγάλα ονόματα, που αν μείνουν στην Πάτρα θα είναι σίγουρα τα απόλυτα φαβορί.

Από εκεί και πέρα, οι πολλές ομάδες της Γ’ Κατηγορίας (Πετεινοί, Πυρσός, Προοδευτική, Παναχαϊκός και Ηρακλής) που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με τι μορφή θα εμφανιστούν, βάζουν τις υπάρχουσες ομάδες (Αρόη, Εγλυκάδα, Αυτόνομη, Ίκαρο, Ψηλαλώνια, Πολύτεκνο, Ολυμπιακό και Αχαϊκό) σε μικρό προβάδισμα, αλλά χωρίς κάποια να ξεχωρίζει.
Αν μη τι άλλο, του χρόνου πιστεύουμε θα δούμε -χωρίς μεγάλες απαιτήσεις- σπουδαία πράγματα από τους «Πατρινούς».

ΠΑΤΡΑ (16)
ΑΠΟ Αρόης / Απόλλων Εγλυκάδας / Αυτόνομη Π.Ο. / Αχαιός Σαραβαλίου / Αχαϊκός / Ηρακλής Πατρών / Ίκαρος Πετρωτού / Ολυμπιακός Πατρών / Παναχαϊκός / Πετεινοί / Πήγασος Πατρών / Πολύτεκνος / ΠροοδευτικήΠατρών / Πυρσός Πατρών / Φωστήρας Οβρυάς / Ψηλαλώνια.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ… ΧΑΜΟΣ, Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ
Με 6 ομάδες που έχουν πολλές παρουσίες στην Α’ Κατηγορία, 1 που έχει φτάσει ακόμη και Δ’ Εθνική, αλλά και κάποιες που εκπροσωπούν μεγάλες περιοχές, η νέα σεζόν στην Δυτική Αχαΐα ετοιμάζεται να μας χαρίσει ίσως τον καλύτερο Όμιλο και μάλιστα με διαφορά.

Με τις 2 ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α’ Κατηγορία να αποτελούν πολύ μεγάλα κεφάλαια για την εν λόγω περιοχή, τον Λέοντα Αλισσού και το Λιμνοχώρι, έχουμε αμέσως τα δύο μεγάλα φαβορί της νέας χρονιάς (χωρίς να βάζουμε στο πλάνο πιθανή συμμετοχή Φωστήρα και Αχαϊκού που θα σημάνει ότι πάμε για… Τσάμπιονς Λιγκ).

Σε αυτούς, βάλτε μαζί την Δόξα Χαλανδρίτσας που έφτασε μέχρι τα μπαράζ των καλύτερων 4ων αλλά δεν τα κατάφερε, τον εξαιρετικό Φαραϊκό, τον Πείρο Ισώματος που μέχρι τον Γενάρη ήταν πρώτος και καλύτερος στον Όμιλο, αλλά και τον πάντα υπολογίσιμο Ατρόμητο Λάππα που έχει βαρύ όνομα και ιστορία πρωταγωνιστή.

Μαζί τους Καμίνια, Μιντιλόγλι, Ροΐτικα και Σταροχώρι που θα είναι… ρυθμιστές, ενώ η Βίδοβα που φέτος έκανε άνω-κάτω το πρωτάθλημα με τις τεράστιες νίκες της κόντρα σε ισχυρές ομάδες, και μόνο που θα δώσει το ντέρμπι των ντέρμπι με το Λιμνοχώρι, αρκεί να έχει ξεχωριστή αναφορά.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ (12)
Λέων Αλισσού / Λιμνοχώρι / Δόξα Χαλανδρίτσας / Φαραϊκός / Ωλενιακός / Ατρόμητος Λάππα / Πείρος Ισώματος / Σταροχώρι / Καμίνια / Απόλλων Βίδοβας / Αστέρας Μιντιλογλίου / Α.Ε. Ροϊτίκων.

(Από την έντυπη έκδοση της «Match Αχαΐας»)

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραμονή Δ.Σγούρα στον Απόλλωνα Εγλυκάδας- Πως θα «χτιστεί» η ομάδα!

Ο Απόλλων Εγλυκάδας γνωρίζει πολύ καλά τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες του Δημήτρη Σγούρα και έτσι συνεχίζει με τον συγκεκριμένο τεχνικό και τη νέα σεζόν.

Ο Δημήτρης Σγούρας διατηρεί άριστες σχέσεις με την διοίκηση, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και έτσι η απόφαση για ανανέωση δεν άργησε να έρθει. Στόχος των «μελανόλευκων» για τη νέα σεζόν θα είναι να διατηρήσουν στο ρόστερ τον περυσινό κορμό, που ως επί τω πλείστον στηρίχθηκε σε νεαρά ταλαντούχα παιδιά και παράλληλα αναμένεται να πραγματοποιηθούν ορισμένες μεταγραφές έμπειρων παικτών, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Στόχος θα είναι η προσπάθεια για άνοδο στην Α΄κατηγορία, αλλά κύριο μέλημα το να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξει νέα δικά της παιδιά.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook