Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελλάδος

Published

on

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του (Καμπερίδης, Κουτσός και Παπαδόπουλος) προέβησαν σε μία αξιέπαινη ενέργεια.

Άπαντες θα προσφέρουν τα χρήματα από την αμοιβή τους για την ανάληψη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προκριματικά του Mundobasket 2023, με σκοπό την ενίσχυση των αναπτυξιακών προγραμμάτων του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Με μια πρωτόγνωρη και με έντονη σημειολογία κίνηση αποφάσισαν να αρχίσουν τη θητεία τους στην Εθνική Ανδρών ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του Σάββας Καμπερίδης, Ισίδωρος Κουτσός και Κώστας Παπαδόπουλος.

Τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 ενημέρωσαν ότι θα συνεισφέρουν την αμοιβή που συμφώνησαν με τη διοίκηση της ΕΟΚ στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργείται με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτός θα είναι ο ένας από τους δύο λογαριασμούς, αφού θα δημιουργηθεί και ένας ακόμα, “αλληλεγγύης” με στόχο την ενίσχυση των σωματείων από όλη τη χώρα με αυξημένες ανάγκες λειτουργίας, μετακινήσεων και άλλων καθημερινών απαιτήσεων. Συνολικά το πλάνο, ο τρόπος λειτουργίας του και η στόχευση θα αναλυθούν τις προσεχείς ημέρες.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα στην πορεία των προκριματικών, ανέφερε σχετικά: «Στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν με τους διοικούντες την Ομοσπονδία μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία  και θεωρήσαμε σωστό μαζί με τους συνεργάτες μου να συμμετάσχουμε. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός συνολικού πλάνου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ και κρίναμε ότι ως άνθρωποι που ζούμε σε αυτό τον χώρο και ακόμα περισσότερο ως προπονητές της Εθνικής Ελλάδας, έπρεπε να το στηρίξουμε έμπρακτα».

Ο υπεύθυνος των Εθνικών Oμάδων στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης, σχολίασε αυτή την ενέργεια. «Είναι αυτονόητες και θερμές οι ευχαριστίες προς τα μέλη του προπονητικού επιτελείου γι’ αυτή τους την ενέργεια. Έχει ιδιαίτερη η σημασία ότι αυτοί δίνουν πρώτοι το παράδειγμα, αλλά και το έναυσμα προς την κατεύθυνση της ενωμένης πορείας και καθολικής στήριξης του σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας

Published

on

Μπορεί με καλάθι του Χρήστου Σαλούστρου ο Απόλλωνας 1’20” πριν το τέλος του αγώνα να μείωσε στο τρίποντο τη διαφορά με το Μαρούσι κάνοντας το ντέρμπι (71- 68), όμως η όλη εικόνα του ήταν για μία ακόμα φορά κάτω του μετρίου.

Παρότι ο Χριστόπουλος τον χρησιμοποίησε για σχεδόν 34’, τουλάχιστον στο παραγωγικό κομμάτι ο διεθνής παίκτης ήταν σκέτη απογοήτευση, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί του στη στατιστική.

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας, που όμως διαψεύστηκαν στη συνέχεια. Τρανή απόδειξη το ότι σε 22 συμμετοχές καταγράφει μόλις 4.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

Published

on

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει ο Προμηθέας στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος το δίνει σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5.15μ.μ, ΕΡΤ-3).

Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φανεί ανταγωνιστική όσο περισσότερο μπορεί διεκδικώντας το ανάλογο αποτέλεσμα και πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο με μόνη εκκρεμότητα που θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ποιος ξένος παίκτης θα κοπεί αναγκαστικά στη 12άδα που θα δηλωθεί.

Ο Έλληνας προπονητής των Αχαιών έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι προκειμένου να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Εκμεταλλευόμενοι ίσως το ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από την «νωπή» ακόμη ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων κι έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Published

on

Ξεκινώντας πολύ άσχημα το ματς (22-8) ο Κόροιβος Αμαλιάδας παίζοντας με τον Μίλωνα στην Αθήνα δεν μπόρεσε να γίνει ποτέ απειλητικός και έτσι ηττήθηκε 88-75 για τα πλέι-οφ της κατηγορία.

Με τη νίκη του αυτή ο Μίλωνας έκανε το 3-0 και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ-4 καθώς θέλει μια ακόμη κι έχει το αβαντάζ έδρας.

Επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό της Ήλιδας (20/4), ενώ 38 από τους 75 πόντους του Κόροιβου σημείωσε ο Αμερικάνος γκαρντ Αλεξάντερ.

Τα 10λεπτα: 32-15, 48-34 (ημ.), 69-50, 88-75.

ΜΙΛΩΝ (Κουρής): Μπράιαντ 13 (3), Σκορδίλης 16, Πετρίδης 5 (1), Ανέστης, Μελισσαράτος 4, Παγώνης, Μοτσενίγος 8, Μπαρτ 10 (2), Δομπρογιάννης 4, Ζούμπος 6 (2), Δημάκος 4, Κανονίδης 18 (1).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Λιόγας): Καξχάουζεν 2, Ναυπλιώτης 15 (3), Νοέας 5, Γεωργαλάς 2, Καρράς 4, Αλεξάντερ 38 (8), Καλαϊτζάκης, Πόζογλου 9 (1), Καραγεωργίου, Τσίπας.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

Πιάστηκε ντοπέ παίκτης της Εθνικής ομάδας

NATIONAL LEAGUE 217 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Πένθος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας, “έφυγε” ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος σε ηλικία 45 ετών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ24 hours ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Α2 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

Α2 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Σε δύο δόσεις θα πέσει η αυλαία της προτελευταίας στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας πήρε το… ντέρμπι με τον ουραγό Ίφιτο Πύργου! * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Facebook