Connect with us

SUPER LEAGUE 1

Μία… ενδεκάδα Σουηδών

Published

on

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για να μεταβεί δανεικός στους “πράσινους” από την Τζένοα και θα αποτελέσει τον ενδέκατο Σουηδό στην ιστορία του “τριφυλλιού”.

Ο Παναθηναϊκός για να “ψωνίσει” Σουηδό παίκτη για παρθενική φορά χρειάστηκε να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2004, όταν και πήρε από τον Άρη τον καλύτερό του σέντερ φορ, τον Νιρέν Ντεμπά, ο οποίος αποχώρησε το ίδιο καλοκαίρι ως πρωταθλητής και κυπελλούχος.

Το καλοκαίρι του 2005, ο διεθνής δεξιός μπακ Μίκαελ Νίλσον έγινε ο δεύτερος Σουηδός που φόρεσε τα πράσινα, μένοντας στον ΠΑΟ έως το καλοκαίρι του 2009, ενώ εδώ και μία διετία αποτελεί ηγετικό στέλεχος στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας.

Σέντερ μπακ που περίμενε πολλά ο επίσης Σουηδός κόουτς τότε Χανς Μπάκε ήταν ο Μίκαελ Άντονσον, που πήγε στην Παιανία το καλοκαίρι του 2006. Η προσφορά του ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη, οι συμμετοχές του ελάχιστες και η αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν απόλυτα λογική.

Ο επόμενος Σουηδός προστέθηκε το καλοκαίρι του 2009 και ήταν ο Ματίας Μπιάρσμιρ, ο οποίος πρόσφερε αρκετά ως σέντερ και δεξί μπακ στη χρονιά του νταμπλούχου Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2010 δόθηκε δανεικός στη Ρόζενμποργκ και την επόμενη σεζόν ξαναέπαιξε στο “τριφύλλι”, προτού αποχωρήσει.

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν η ώρα του Μάρκους Μπεργκ, που έμεινε μέχρι φέτος και δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για την ποιότητα και την προσφορά του, ενώ στην ίδια μεταγραφική περίοδο πήγε στον Παναθηναϊκό και ο Εμίρ Μπαϊράμι, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και είχε μηδαμινή προσφορά στη διετή θητεία του στο “τριφύλλι”.

Ακολούθησε το καλοκαίρι του 2014 ο Βαλμίρ Μπερίσα που ήταν σα να μην πέρασε ποτέ απ’ τον Παναθηναϊκό και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν με μία συμμετοχή, για να ακολουθήσει ο Νίκλας Χουλτ το καλοκαίρι του 2016, που στελεχώνει με επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας των “πρασίνων” μέχρι και σήμερα.

Ο Γκιγιέρμο Μολίνς τον φετινό Γενάρη, ο Ματίας Γιόχανσον πριν από λίγες εβδομάδες και ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ σήμερα συμπληρώνουν την ενδεκάδα των Σουηδών στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ο 25χρονος κεντρικός χαφ, μάλιστα, θα γίνει ο 17ος Σκανδιναβός για το “τριφύλλι”.

Μάριος Μάντζος

Advertisement

SUPER LEAGUE 1

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

Published

on

Χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/3 (17:30) η αναμέτρηση του Βόλου με την Κηφισιά, για την 2η αγωνιστική των play-out της Super League.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, καθώς, μετά τους δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε μη σύννομη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες).

Οπως προβλέπεται από το νέο Νόμο για την αντιμετώπιση της βίας, η ΔΕΑΒ επέβαλε τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής του αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών.

Αντίθετα, «πράσινο φως» πήραν τα υπόλοιπα γήπεδα που πρόκειται να φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, τόσο στα play-off όσο και στα play-out.

 

Πηγή

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ

Published

on

Στην αναβολή της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, προχώρησε η Super League.

Όπως αναμενόταν, οι δύο ομάδες υπέβαλαν έγγραφο αίτημα αναβολής του αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί ενδιάμεσα στους δύο προημιτελικούς του Europa Conference League, το οποίο η διοργανώτρια αρχή ήταν υποχρεωμένη να αποδεχθεί, βάσει του άρθρο 22, παράγραφος 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί αν θα αναβληθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ή αν τα ματς Παναθηναϊκός-Λαμία και ΑΕΚ-Αρης θα γίνουν κανονικά και θα μείνει σε εκκρεμότητα το ντέρμπι της Τούμπας.

 

Πηγή

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα των πλέι άουτ της Stoiximan Super League

Published

on

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια της πρεμιέρας των playouts της Stoiximan Super League.

Στην Τρίπολη για το ματς του Αστέρα με τον Βόλο θα είναι ο Τζήλος και τη μάχη της Κηφισιάς με τον ΟΦΗ θα διευθύνει ο Ματσούκας.

Ο Μανούχος θα σφυρίξει τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι και ο Τσιμεντερίδης εκείνον του Παναιτωλικού με τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά, οι ορισμοί της πρεμιέρας των playouts της Stoiximan Super League:

Σάββατο 16/3

17:00 Αστέρας-Βόλος: Τζήλος (Κωνσταντίνου, Κολλιάκος, 4ος Κατοίκος, VAR: Παπαδόπουλος, Θ.Μωυσιάδης)

17:30 Κηφισιά-ΟΦΗ: Ματσούκας (Στεφανής, Σάββας, 4ος Πουλικίδης, VAR: Γκορτσίλας, Δημητριάδης)

19:30 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: Μανούχος (Ψαρρής, Νικολαΐδης, 4ος Τσιάρας, VAR: Τσακαλίδης, Μεϊντάνας)

20:00 Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός: Τσιμεντερίδης (Τζιουβάρας, Μπαλιάκας, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Ευαγγέλου, Νιδριώτης)

Continue Reading
Advertisement
Α2 ΕΣΚΑΗ24 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ21 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ17 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ22 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ20 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ14 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΠΟΛΟ24 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Facebook