Connect with us

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το 9ο PICK-Λουξ Cola Plus n’ Light

Published

on

Στο ξενοδοχείο King George Palace της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του 9ου PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light, που θα αποτελέσει τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Οι δρόμοι της πόλης θα πάρουν «φωτιά» από τα καρτ και τις παράλληλες δράσεις που θα ανεβάσουν στα ύψη την αδρεναλίνη.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν φορείς, δημοσιογράφοι, χορηγοί και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρουσία φορέων, εκπροσώπων του τύπου, χορηγών και απλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρουσιάστηκαν εν ολίγοις τα όσα θα διαδραματιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Ο Τάκης Πουρναράκης ήταν ο παρουσιαστής, ο άνθρωπος που παρουσιάζει επί σειρά ετών τους αγώνες του PICK, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στη διοργάνωση. «Είναι τιμή μου που παρουσιάζω αυτή την εκδήλωση, ένα μοναδικό event που φέτος έχει αρκετές αλλαγές. Βλέπουμε κάθε χρόνο 50.000 χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί τους αγώνες του διημέρου. Και φυσικά εκτός από το θέαμα, βλέπουν δωρεάν και την μοναδική συναυλία με καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Θεωρώ σημαντικό που φτιάχτηκε ο δρόμος, η Ολυμπία Οδός και μπορεί ο κόσμος να έρθει πιο εύκολα στην Πάτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της Περιφέρειας που συμπεριλαμβάνεται στους συνδιοργανωτές, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος τόνισε: «Για μία ακόμα χρονιά είμαστε εδώ για ένα θεσμό πλέον όπως είναι το 9ο PICK. Ο κάθε θεσμός έχει συγκεκριμένα πρόσωπα και νομίζω ότι ο Τάκης Πουρναράκης έχει συνθέσει το όνομά του με τους αγώνες, όπως ο Άλκης Στέας με το καρναβάλι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι προσφέρεται δωρεάν στην κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο αυτή η διοργάνωση. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τους αγώνες, είτε το βλέπουν σαν event, είτε σαν αγώνισμα και είναι μοναδικό αυτό που γίνεται σε Ελληνικό χώρο. Η επιτυχία είναι δεδομένη, ο Θεός είναι μαζί μας και θα έχουμε καλό καιρό. Θα έχουμε πολλά events και σας περιμένουμε όλους. Πρέπει να υπάρχει σύνδεση όλων την εμπλεκομένων, έχει πετύχει ο θεσμός και μπορεί να πάει πιο μπροστά. Σας καλώ όλους να χαρούμε, να γιορτάσουμε και να παρακολουθήσουμε τους αγώνες».

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΠ Αλέξης Παυλόπουλος δήλωσε: «Στο 9ο PICK Πάτρας είμαστε παρών και αναλαμβάνουμε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Οι θεατές είναι αρκετοί και έχουμε επισκέπτες από άλλες πόλεις. Αυτό μας ικανοποιεί, αλλά αυξάνει την ευθύνη και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρει ο ΑΟΠ. Η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημά μας. Ο αγώνας φέτος έχει αντίθετη χάραξη και αυτό για εμάς είναι μία πρόκληση. Ο ΑΟΠ και τα μέλη του, έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Σας προσκαλώ όλους στην Πάτρα για να βοηθήσετε να ανεβάσουμε την αδρεναλίνη στο κόκκινο».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος και marketing director της εταιρείας Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, ο Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε: «Ευχαριστώ που ήρθατε, είναι σημαντικό ότι υπάρχει από τον κόσμο και τα ΜΜΕ τέτοια αντιμετώπιση στη διοργάνωση, καθότι έχουμε φτάσει στο 9ο PICK. Δεν θέλω να πω πολλά με κάλυψε ο κ. Αλεξόπουλος, έχουμε ένα καινούργιο δρόμο, είναι σημαντικό και αξίζει να έρθει ο κόσμος να περάσει ένα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο, να ζήσει την εμπειρία του PICK να μας βοηθήσει και εμάς. Αν ο κόσμος δεν αγκαλιάσει την προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Ο κόσμος δίνει δύναμη. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, εθνικούς και τοπικούς για την συμβολή τους. Οι φορείς βοηθάνε αλλά πλέον το πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να σεβόμαστε τους χορηγούς με αυτό που προσφέρουν στην κοινωνία».

Ο αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας τόνισε: «Άλλαξε η εκκίνηση, πήγε στο πάνω μέρος της Πλ. Γεωργίου, η διαδρομή είναι ίδια, αλλά με αντίθετη φορά. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυτά που πρέπει. Εγώ εκτός από τους χορηγούς θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν αγώνες».

Ο Βασίλης Παναγόπουλος που εκπροσώπησε την χορηγό εταιρεία ΕΚΟ δήλωσε: «Χαίρομαι που για 9η χρονιά είμαστε από τους χορηγούς του PICK. Είναι από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και θεωρώ ότι θα είναι από τα καλύτερα PICK το φετινό. Σαν ΕΚΟ χορηγούμε μεγάλες διοργανώσεις όπως το PICK και το Ράλι Ακρόπολις. Πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι χορηγοί, έτσι ώστε να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις σε περισσότερες πόλεις, γιατί υπάρχουν και φυτώρια με νέα παιδιά από πίσω. Ελπίζω να περάσουμε καλά το διήμερο».

Ο Κώστας Σταματάκης διευθυντής marketing και costumer director της εταιρείας Κωτσόβολος που είναι χορηγός δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε ως χορηγοί και δωροθέτες. Δεχόμαστε πολλές προτάσεις συνεργασίας κάθε χρόνο, αλλά με το PICK χαρήκαμε που θα βοηθήσουμε. Αξίζει στην Πάτρα το PICK. Μας αρέσει πολύ σαν διοργάνωση και συμμετέχουμε. Γιορτάζουμε φέτος 15 χρόνια παρουσίας στην Πάτρα, έχουμε υποχρέωση στην Πάτρα και για αυτό θέλουμε να το ανταποδώσουμε, καθώς έχουμε πουλήσει τόσες συσκευές που αντιστοιχούν περίπου 9 σε κάθε σπίτι. Ανυπομονούμε για το διήμερο».

Η Σοφία Στάμου Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού που είναι στους χορηγούς της διοργάνωσης τόνισε: «Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπία Οδός δεν είναι η πίστα του PICK. Σε όλους αρέσει η ταχύτητα και ο τρόπος να απολαύσουμε μία γρήγορη οδήγηση είναι σε ειδικές πίστες με ασφάλεια όπως το PICK. Είναι γιορτή για την Πάτρα, γιορτή και για εμάς το PICK. Ο δρόμος ολοκληρώθηκε και θέλουμε να βοηθήσουμε για την ασφαλή οδήγηση. Το καρτ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε καλούς οδηγούς. Ευχαριστήσουμε την ΟΜΑΕ, τον ΑΟΠ και τη ΛΕΜΑΝ και όλους όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Ο Στέφαν Σίμπαλ επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Falken Tyres που είναι χορηγός πίστας 1, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ένα τόσο συναρπαστικό event το οποίο απηχεί το προφίλ της Falken, όσον αφορά στην υψηλή απόδοση. Οι αγώνες καρτ είναι ένα μεγάλο σχολείο και οι θεατές πρέπει να βρεθούν κοντά στην δράση στην καρδιά της πόλης».

Στο φινάλε της συνέντευξης το λόγο πήραν δύο από τους ανθρώπους που θα δώσουν άλλο “αέρα” στο περιθώριο του διημέρου. Ο λόγος για τον Λάμπρο Αθανασούλα και τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη. Ο πρώτος μαζί με τους συναθλητές του θα πραγματοποιήσουν τα περίφημα dirt games ή αλλιώς χωμάτινα καρτ. Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, θα “τρέξει” με το ιστορικό FIAT Punto που χρησιμοποιούσε στους αγώνες. «Θα δείξουμε στο κοινό ότι το χωμάτινο καρτ, είναι εξίσου αποδοτικό και στην άσφαλτο», δήλωσε ο Λάμπρος Αθανασούλας, ενώ ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους».

Υπεύθυνοι για την διοργάνωση

Διοργανωτές του 9ου PICK – Λουξ Cola Plus ‘n Light είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών και η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Χορηγοί της διοργάνωσης

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος το PICK έχει προσελκύσει και πολλές επιχειρήσεις οι οποίες επέλεξαν να στηρίξουν τη διεθνή διοργάνωση και παράλληλα να προβληθούν μέσα από αυτή.

Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η Λουξ-Cola Plus ‘n Light.

Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ΕΚΟ, ο Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός.

Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας 1 θα είναι η Falken Tyres και η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε.

Υποστηρικτές του αγώνα θα είναι η Superfast Ferries και για ακόμα μία χρονιά η Interamerican, ενώ υποστηρίκτριες εταιρείες για το καλλιτεχνικό κομμάτι του διημέρου θα είναι το energy drink Β52 και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Δωροθέτης εκτός από χορηγός της διοργάνωσης θα είναι το κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος.

Official Broadcaster είναι το Ionian Channel.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Φόρμουλα 1: Τρομερός Σάινθ πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη

Καταστροφή για Red Bull και… εκτός δεκάδας!

Published

on

Όλα… τούμπα στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης! Σε ένα ανατρεπτικό Σάββατο που ήρθαν τα πάνω-κάτω, ο Κάρλος Σάινθ πήρε τη δεύτερη στη σειρά pole position και 5η συνολικά της καριέρας του, αφήνοντας πίσω του κάθε άλλο οδηγό.

Ο Τζορτζ Ράσελ θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ενώ καταστροφικές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές για τις δύο Red Bull Racing, αφού οι Μαξ Φερστάπεν – Σέρχιο Πέρες έμειναν εκτός της πρώτης δεκάδας.

Ταιριάζει στον Λιούις Χάμιλτον η Σιγκαπούρη, αφού αποτελεί τον οδηγό που έχει μπει τις περισσότερες φορές από κάθε άλλον στο Q3 στην εν λόγω πίστα (σσ. 14).

Τα δοκιμαστικά είχαν απίστευτη διακύμανση, αλλά και μπόλικη καθυστέρηση μιας και υπήρξε κόκκινη σημαία όταν ο Λανς Στρολ χτύπησε στις μπαριέρες και διέλυσε το μονοθέσιό του με την πίστα να γεμίζει θραύσματα. Ο Καναδός πιλότος όπως είναι λογικό θα εκκινήσει από την τελευταία θέση του Γκραν Πρι της Κυριακής, ενώ εκτός συνέχειας από το Q1 έμειναν οι Ζου, Σάρτζεντ, Πιάστρι και Μπότας.

Οι δύο Red Bull Racing έδειχναν αρκετές αργές, ενώ ο Φερστάπεν πρωταγωνίστησε σε δύο συμβάντα, εμποδίζοντας αντιπάλους του να κάνουν γύρο και μένει να φανεί αν θα τιμωρηθεί από τους αγωνοδίκες. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έδειχνε να έχει θέμα, είχε τον 10ο ταχύτερο γύρο και κινδύνευε, με αποτέλεσμα εν τέλει να το πληρώσει αφού ο Λόσον στον μόλις 3ο αγώνα του, πέταξε εκτός του Ολλανδό οδηγό! Όπως και ο Φερστάπεν, έτσι και οι Γκασλί, Πέρες, Άλμπον και Τσουνόντα δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα και να διεκδικήσουν την pole position.

Ο Φερστάπεν ήταν τρομερά εκνευρισμένος μετά τον αποκλεισμό του, ενώ η Red Bull Racing που αποτελεί την ομάδα που ως τώρα έχει κερδίσει όλα τα Γκραν Πρι στη φετινή σεζόν, δεν είχε μονοθέσιο στο Q3!

Τελικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο των δοκιμαστικών δεν υπήρξε τεράστια μάχη για την pole position. Ο Σάινθ από τον πρώτο του γύρο έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και το πόσο έχει αδικηθεί από τη στρατηγική και το μονοθέσιο της Ferrari, καπαρώνοντας την πρωτιά. Με τον Ράσελ να ξεκινά στο πλάι του και τους Λεκλέρ, Νόρις, Χάμιλτον, Μάγκνουσεν, Αλόνσο, Οκόν, Χούλκενμπεργκ και Λόσον να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης.

 

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Μικρές αλλαγές στη διαδρομή του φετινού «43ου Ράλλυ Αχαιός»

Published

on

Μικρές αλλαγές από την αρχική διαδρομή θα γίνουν στο 43ο Ράλλυ Αχαιός, καθώς οι εργασίες στο οδόστρωμα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκαν, αναγκάζουν τους διοργανωτές στην απόφαση της τελευταίας στιγμής.

Η διαδρομή μεταβάλλεται σε 11.800 μέτρα στο συνολικό μήκος της.

Το φιλόξενο και γραφικό Δημοτικό Διαμέρισμα Χαλανδρίτσας, θα φιλοξενήσει το ServicePark και θα είναι το επίκεντρο του Αγώνα στον Δήμο Ερυμάνθου, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η ειδική διαδρομή του αγώνα, θα είναι τρεις (3) φορές επαναλαμβανόμενη και θα ξεκινάει, 100 μέτρα μετά τον κόμβο που διασταυρώνεται η επαρχιακή οδός Πατρών-Καλαβρύτων, με την επαρχιακή οδό Αιγίου-Χαλανδρίτσας που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας, με προορισμό το χωριό Θωμαίικα, όπου μετά από 11.800 μέτρα θα είναι ο τερματισμός.

Η συνολική διαδρομή του αγώνα αναλυτικά, είναι η εξής:

Από το Servicepark στον κεντρικό δρόμο του χωριού Χαλανδρίτσα, μέσω της επαρχιακής οδού Πατρών – Καλαβρύτων οδηγούμαστε στην αφετηρία του αγώνα, που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αιγίου – Χαλανδριτσας, 100 μέτρα μετά την διασταύρωση.

Η διαδρομή συνεχίζει με αλλαγή πορείας προς το Δημοτικό σχολείο Χαλανδριτσας και φτάνει στον τερματισμό της ειδικής πριν το χωριό Θωμαίικα, απλή διαδρομή προς Βεταίικα, Δεμέστιχα, Αγρίδι και μέσω της Ε.Ο. Πατρών-Καλαβρύτων, με προορισμό το service park στο χωριό Χαλανδρίτσα.

Η Οργανωτική Επιτροπή σύντομα θα ανακοινώσει με σχετικά Δελτία Τύπου και άλλες λεπτομέρειες για πληρώματα, ομάδες και θεατές.

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο 43ο Rally Sprint «Αχαιός» 2023

Published

on

Όπως έγινε γνωστό από τον ΑΟ Πατρών, «προς ενημέρωση των αγωνιζομένων, οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα έχουν ανοίξει στο διαδικτυακό σύστημα της ΟΜΑΕ την Δευτέρα 4/9/2023 και θα κλείσουν στις 15/9/2023 και ώρα 23:59.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα προσπαθώντας να είναι αντάξια της ιστορίας του ομίλου που εκπροσωπεί, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ακόμα ένα ιστορικό Ράλλυ Αχαιός να διοργανωθεί με τις άψογα δυνατές συνθήκες».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook