Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ κατηγορία: Το pre game της 3ης στροφής

Published

on

Σπουδαία παιχνίδια σήμερα στην Α΄ΕΠΣΑ…

Με την 3η αγωνιστική της πράξη συνεχίζεται η Α΄ΕΠΣΑ κατηγορία, που μας διατηρεί το ενδιαφέρον στο “κόκκινο” και μας κρατάει σε εγρήγορση, όντας φέτος άκρως ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα.

Πάμε να δούμε το pre game της 3ης στροφής, μέσα από ένα εκτενές άρθρο, για να πάτε διαβασμένοι στα γήπεδα της Αχαϊας…

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ- ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ (16.30, Γήπεδο: Ζαρουχλείκων, Διαιτητής: Τζαγκαράκης)

Από νίκες προέρχονται αμφότεροι, ο μεν Ατρόμητος εντός με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου και η δε Θύελλα Πατρών εντός με τον Αετό Πατρών. Οι “πορτοκαλί” θα επιδιώξουν το 2ο σερί “τρίποντο” σε ισάριθμα ματς στα Ζαρουχλέικα, με την Θύελλα να δίνει έμφαση στην αμυντική της γραμμή, με σκοπό να “χτυπήσει” μέσω των αντεπιθέσεων. Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, που αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ  (16.30, Γήπεδο: “Θ.Χρυσανθόπουλος), Διαιτητής: Ανδριανός)

Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Κεραυνός δεν ήταν καλός κόντρα στον Ατρόμητο Πατρών και ηττήθηκε με 1-0 χωρίς να καταφέρει να απειλήσει αισθητά την αντίπαλη ομάδα. Στον αντίποδα, ο Λέων δέχθηκε την ισοφάριση στο 93΄από την Δόξα Παραλίας και έχασε στις λεπτομέρειες το απόλυτο, αφού στην πρεμιέρα ήταν σίφουνας (3-1 τον Πήγασο στο “Κ.Ζάρρας”). Οι γηπεδούχοι επιζητούν το παρθενικό “τρίποντο”, ενώ οι φιλοξενούμενοι να παραμείνουν αήττητοι στο ξεκίνημα.

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ- ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ  (16.30, Γήπεδο: Ριόλου,  Διαιτητής: Γιαννόπουλος)

Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι. Το ψυχολογικό αβαντάζ με το 2/2 και παράλληλα η δύναμη της έδρας θα παίξουν ρόλο για τον Πανμοβριακό, που λογικά θα πάρει ακόμα 3 πόντους στο σακούλι του. Από την άλλη, ο Άρης Πατρών απέδειξε ότι είναι “εφτάψυχος”, αφού έχανε από τον Δαβουρλή ως το 83΄και τελικά επικράτησε με 4-3, ωστόσο στον Ριόλο τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ  (16.30,  Γήπεδο: Λιμνοχωρίου,  Διαιτητής: Καλύβας)

Το Λιμνοχώρι δέχθηκε τέρμα στο 90΄και “λύγισε” στην Άβυθο με 2-1 από την Θύελλα Αιγίου. Η Αναγέννηση Πατρών έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Προάστιο με την Νίκη και δίνει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Από την μία η δύναμη της έδρας αντισταθμίζεται από την σταθερότητα που επιδεικνύει η Αναγέννηση σε σχέση με τους “πράσινους” στα 2 πρώτα ματς. Αμφίρροπο παιχνίδι και αποφεύγεται η οποιαδήποτε πρόβλεψη.

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ  (16.30, Γήπεδο: Παραλίας,  Διαιτητής: Ντάβλα)

Ο Τσίτσαρης με 2 γκολ έχει μαζέψει 2 πολύτιμους πόντους με 2 ισοπαλίες για την Δόξα Παραλίας, που το περασμένο Σάββατο “τσίμπησε” πόντο με τον Λέοντα Αλισσού στο Λιμνοχώρι και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Στο στρατόπεδο του Εθνικού Σαγείκων επικρατεί ενθουσιασμός, παρότι η ομάδα δεν νίκησε τον Πήγασο στην βάση της, αλλά ας μην ξεχνάμε την “τριάρα” της πρεμιέρας με την Θύελλα Αιγίου στην Άβυθο. Ενα κλικ με την “αύρα” των φιλοξενούμενων εδώ.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ  (16.30, Γήπεδο: “Κ.Ζάρρας”, Διαιτητής: Οικονόμου)

Ο Πήγασος απέσπασε τον πρώτο του βαθμό για φέτος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Σαγείκων (0-0), ενώ η Θύελλα Αιγίου με γκολ του Μητρόπουλου στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο το Λιμνοχώρι προσέθεσε 3 πόντους στο ενεργητικό της. Πολλές οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Πήγασου, πιο “δεμένη” η Θύελλα Αιγίου τείνουμε προς το Χ2 εδώ.

ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ- ΦΩΣΤΗΡΑΣ  ΟΒΡΥΑΣ  (16,30,  Γήπεδο: Προαστίου,  Διαιτητής: Ιωαννίδης)

Ντέρμπι νεοφώτιστων, που αναμένεται με ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει ακόμα στο πρωτάθλημα, έχουν 1 βαθμό από το 0-0 της 1ης στροφής με τον Κεραυνό και το ρόστερ τους είναι ποιοτικό, αλλά μένει να αποδειχθεί και εντός αγωνιστικού χώρου το γεγονός αυτό. Ο Φωστήρας είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμολογικό όφελος στις 2 πρώτες στροφές, όμως αδικείται βάσει εικόνας, ενώ δυναμώνει με τις προσθήκες των Αποστόλου και Ματζουράκη. Είναι πραγματικά ένα αμφίρροπο παιχνίδι και κάθε εκτίμηση κρίνεται επισφαλής.

ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ’ 92- ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ  (16.30,  Γήπεδο: Αγυιάς,  Διαιτητής: Σαμαρτζής)

Στο συνοικιακό ντέρμπι της 3ης στροφής τα πράγματα είναι πολύ ομοιότυπα. Αμφότερες οι ομάδες στηρίζονται στις υποδομές τους και αποπνέουν νεανικότητα και άπλετη ενέργεια στο παιχνίδι τους. Ο Δαβουρλής κέρδιζε μέχρι το 83′ με 3-1, αλλά ηττήθηκε από τον Άρη Πατρών και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει στο αυριανό παιχνίδι. Η Νίκη αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Αναγέννηση Πατρών, όμως ήταν αρκετά καλή στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργαντόπουλος: «Ματς σαν τελικοί»

Published

on

Πολύ καλή εμφάνιση είχε στη νίκη επί της Νίκης Προαστείου ο μέσος του Άρη Πατρών, Φώτης Γεωργαντόπουλος, που ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή. 

«Ήταν σημαντική η νίκη απέναντι στη δυνατή ομάδα της Νίκης. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια. Ακολουθούν τρεις τελικοί και αυτά τα ματς έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, στοχεύοντας στη νίκη» σχολίασε στη «Match». 

Ο Άρης αγωνίζεται το Σάββατο (30/3) με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου στο “Α.Κάνιστρας” και θέλει μόνο νίκη, όντας στη 2η θέση της κατάταξης των πλέι-οφ, ένα πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, που δοκιμάζεται στο “Φ.Αραβαντινός” κόντρα στην Θύελλα Πατρών. 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής Αχαΐας: Μαθαίνει το πρόγραμμα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένουν τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι-οφ, για να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής. 

Στη συνέχεια θα διεκδικήσει σε μίνι πρωτάθλημα την άνοδο στην Γ΄Εθνική με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης. 

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (2/4) σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από τον όμιλο θα κερδίσουν την άνοδο.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποστολόπουλος: «Ορίζουμε τη μοίρα μας»

Published

on

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρόμητου Πατρών με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων ήταν ο Κίμης Αποστολόπουλος. 

Ο ικανός μέσος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του Σάκη Πεφάνη, η οποία παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των πλέι-οφ της Α΄κατηγορίας και παράλληλα έβγαλε αντίδραση μετά από την ήττα στο Προάστειο. 

Μιλώντας στη «Match» ο Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους «μπλε» του Κώστα Τσιπιανίτη, αλλά και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, τα οποία θα καθορίσουν τους κόπους ολόκληρης της σεζόν. 

«Ήταν δύσκολο το ματς με τον Διαγόρα. Είναι ομάδα με ενθουσιασμό και δεν έχει άγχος, οπότε είναι ικανή να κάνει ζημιές. Ωστόσο κάναμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε δίκαια χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα. 

Πλέον ακολουθούν τρία παιχνίδια δύσκολα με Θύελλα, Πανμοβριακό και Άρη, που διεκδικούν επίσης το πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι ορίζουμε την τύχη μας ως πρωτοπόροι και αν πετύχουμε το απόλυτο θα πάρουμε τον τίτλο. 

Βέβαια το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Θύελλα Πατρών και δουλεύουμε για αυτό, αφού μας περιμένει ένα ντέρμπι σε μία δυνατή έδρα». 

Continue Reading
Advertisement

Facebook