Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄κατηγορία- Γκάλοπ: Έβγαλαν… MVP

Published

on

Δέκα ποδοσφαιριστές της Α΄ κατηγορίας ανέδειξαν τον κορυφαίο της σεζόν με τον Βασίλη Μπούνα του Παναιγιάλειου να έχει την τιμητική του
*Μάχη στην 2η θέση και αρκετοί ακόμη «αστερίσκοι»

Πρωτάθλημα χωρίς ανάδειξη πολυτιμότερου παίκτη -έστω κι αν αυτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ- δεν γίνεται, αν και εξέχοντα ρόλο παίζει το ποιος θα κάνει δυνατό ταμείο στο τέλος της διαδρομής, δηλαδή ποιος θα έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του.

Περνώντας από κόσκινο την φετινή χρονιά στα «σαλόνια» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αχαΐας μπορούμε να αναφέρουμε με σιγουριά ότι είδαμε μπόλικη ποιότητα και στους 2 ομίλους, με δυνατούς και έμπειρους παίκτες, που έκαναν την διαφορά και βγήκαν μπροστά για το καλό των ομάδων τους.

Η «Match» μίλησε με 10 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν «γεμάτη» χρονιά με τους συλλόγους τους, και έδωσαν τρεις ψήφους στον Βασίλη Μπούνα, με τον Άκη Κωστή του Ατρόμητου Πατρών να ακολουθεί και αρκετούς να έπονται…

* Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Χρήστος Παπαδιονυσίου (Αετός Πατρών): «Σίγουρα μπορεί να αδικήσω πολλούς, είτε συμπαίκτες είτε αντιπάλους, μιας και η Α΄κατηγορία είχε φέτος αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες τους.

Πιστεύω όμως ότι ο Βασίλης Μπούνας του Παναιγιάλειου, πέρα από το ήθος του σαν αθλητής, είχε μία εξαιρετική και σταθερή πορεία στην σεζόν και συνέβαλλε καθοριστικά, ούτως ώστε ο Παναιγιάλειος να πάρει την άνοδο, επιστρέφοντας εκεί που του αξίζει βάσει ιστορίας και φανέλας.»

Δημήτρης Κλουκίνας (Αιγείρα/Ακράτα): «Θα σταθώ πιο πολύ στον Α΄γύρο του πρωταθλήματος και στην ομάδα του Αετού Πατρών.

Για εμένα  η συγκεκριμένη ομάδα ήταν συμπαγής αμυντικά και δύσκολα δεχόταν γκολ, οπότε μεγάλο μερίδιο φέρει ο Γιάννης Καλλιακμάνης και θα τον επιλέξω. Φυσικά και η άμυνα του Αετού είχε καλή παρουσία και για αυτό ήταν και για αρκετές αγωνιστικές στην κορυφή σε εκείνο το χρονικό διάστημα.»

Στέφανος Χριστόπουλος (Αναγέννηση Πατρών): «Δεν παρακολούθησα πολύ τον Β΄όμιλο, οπότε θα σταθώ σε ένα παιδί που ήταν αντίπαλος και πιστεύω ήταν ο κινητήριος μοχλός στον φετινό Ατρόμητο Πατρών.

Αναφέρομαι στον Άκη Κωστή, ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και αν έδινα κάπου τον τίτλο του πρωταγωνιστή θα τον παραχωρούσα σε αυτόν. Βέβαια ίσως αδικώ κάποιους, αφού υπήρξαν ομάδες με έμπειρα παιδιά, που επίσης πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στην χρονιά που πέρασε.»

Γιώργος Λάτσης (Άρης Πατρών): «Θα επικεντρωθώ στον δικό μας όμιλο, αφού έχω εικόνα για τις ομάδες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ο Άρης.

Ο Βασίλης Μπούνας ήταν εξαιρετικός για τον Παναιγιάλειο, ένα πραγματικό «εργαλείο» και ήταν κατά την γνώμη μου ο πιο καθοριστικός ποδοσφαιριστής για μία ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο.

Βέβαια και στον άλλο όμιλο αγωνίστηκαν παίκτες με υψηλές «παραστάσεις» και ικανότητα, αλλά ο Μπούνας τους κερδίζει στο νήμα.»

Ανδρέας Γερασιμόπουλος (Αχαϊκή): «Θα σου πω συμπαίκτη μου, θεωρώντας ότι προσέφερε σημαντικά φέτος και εν τέλει πανηγυρίσαμε την άνοδο που τόσο πολύ επιδιώκαμε.

Είναι ο Νίκος Πυρρής, που πέτυχε σημαντικά γκολ και γενικά είχε σταθερή παρουσία. Γενικότερα είχαμε ένα έμπειρο ρόστερ με πολλές λύσεις σε κάθε θέση και με αρκετή εμπειρία, οπότε η προσπάθεια του Πυρρή είναι διπλή, όταν δηλαδή καταφέρνεις να ξεχωρίσεις σε μία ποιοτική ομάδα.»

Γιάννης Καλλιακμάνης (Αετός Πατρών/Αχαϊκή): «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αφού πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο να πάει καλά μία ομάδα με υψηλούς στόχους.

Ωστόσο δεν γίνεται να μην βάλω MVP για φέτος τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο του Ατρόμητου Πατρών, ο οποίος πέτυχε 26 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ στην κατηγορία.

Ήταν πολύ δυνατός και βοήθησε πολύ την ομάδα του, οπότε ο άτυπος τίτλος του πρωταγωνιστή καλό θα ήταν να πάει σε αυτόν. Βέβαια κάθε ομάδα είχε τους δικούς της καλούς ποδοσφαιριστές και γενικά υπήρχαν παιδιά με σοβαρή και σταθερή απόδοση.»

Βαγγέλης Ντεμάι (Δόξα Παραλίας): «Θα έλεγα τον συμπαίκτη μου Δημήτρη Τσίτσαρη. Είναι ένας αμυντικός μέσος, που έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω. Πάντα σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι, αλλά και με κάποια γκολ μας βοήθησε πολύ.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Εξαιρετικός.»

Σάκης Ζαχαράτος (Δόξα Χαλανδρίτσας): «Ξεχώρισα 2-3 παίκτες, αλλά για εμένα ο Βαγγέλης Γκάτσης ήταν πολυτέλεια για το πρωτάθλημα.

Παράδειγμα για όλους και ιδιαίτερα για τον ζήλο του, αφού είναι πραγματικός αθλητής και πολύ δυναμικό παιδί, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα του. Μάλιστα έχασε πολλά ματς με τον τραυματισμό που είχε, αλλά κατάφερε να σημειώσει 22 γκολ.

Προσωπικά ήταν ο παίκτης που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση.»

Χρήστος Πολύδωρος (Νίκη Προαστίου): «Πιστεύω ότι εξαιρετικό πρωτάθλημα με συνέπεια στις εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο Πατρών έκανε ο Άκης Κωστής.

Έδωσε ασίστ και σημείωσε αρκετά γκολ, τα οποία βοήθησαν καθοριστικά την ομάδα του και για εμένα ήταν αυτός που έκανε την διαφορά, σε ένα σωματείο που είχε βλέψεις μέχρι και για άνοδο και γενικά είχε ρόστερ με έμπειρους αθλητές.»

Τάσος Σπανογιάννης (Παναιγιάλειος): «Για να πω την αλήθεια οι άτυποι αυτοί τίτλοι δεν με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, καθώς κατά τη γνώμη μου  οποιαδήποτε επιτυχία στο ποδόσφαιρο και γενικώς στα ομαδικά αθλήματα έρχεται μέσω της συλλογικής προσπάθειας.

Ωστόσο αν έπρεπε να κάνω μια επιλογή, αυτή θα αφορούσε κάποιον με γεμάτη στατιστική σε περισσότερες από μια κατηγορίες.

Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης Μπούνας, που είχε ένα γεμάτο πρωτάθλημα με προσφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας μας.»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτραι: Ευκαιρίες στο μέλλον της ομάδας

Published

on

Το Πάτραι είχε την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες του στα πλέι-οφ. 

Ιδίως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, όπου νίκησε με 4-2 το νεανικό στοιχείο ήταν έντονο. 

Ο Κώστας Κανελλόπουλος (γεννηθείς 2007) βρήκε δίχτυα, με τον Νίκο Λουμπαρδέα να χρησιμοποιεί επίσης τους Πιπεράκη (2005), Σουγλέρη (2005), Πρελορέντζο (2005), Δρουγούτη (2007) και Ανδρεόπουλου (2007). 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ν.Σκόνδρας στη «Match»: «Θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο»

Published

on

 Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Πατρών, Νεκτάριος Σκόνδρας, για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του (στη φωτό με την σύζυγο και την κόρη του μετά τη λήξη του ματς).  

Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, σε δηλώσεις του στη «Match» παρουσιάστηκε απόλυτα προσγειωμένος, τόσο για την στέψη, όσο και για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική που ακολουθούν.  

«Παλέψαμε φέτος με όλες μας τις δυνάμεις και τα καταφέραμε, το ίδιο θα κάνουμε και στα μπαράζ ανόδου. Θα μπούμε στη διαδικασία με μισή ομάδα καθώς έχουμε 5 σοβαρούς τραυματισμούς παικτών, αλλά θα το πάμε μέχρι τέλους. Ο Ατρόμητος έχει μεγάλη ιστορία και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Θέλουμε διακαώς την άνοδο στη Γ’ Εθνική», ήταν τα λόγια του κ. Σκόνδρα. 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

Published

on

Από τους πιο κομβικούς παίκτες και φέτος στο στρατόπεδο του Αχαιού είναι ο Νίκος Γραμματικόπουλος. 

Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά παραμένει ένας εξαιρετικός μέσος, που συμβάλλει τα μέγιστα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Σαραβαλίου. 

Μιλώντας στη «Match» ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σκιαγράφησε την μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος του Πέτρου Χρηστίδη στα αγχωτικά πλέι-άουτ, ενώ έκανε σχόλιο και για τα εναπομείναντα ματς, θεωρώντας ότι ο Αχαιός αξίζει να μείνει στην Α’ κατηγορία, έχοντας επιδείξει καλή εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος.  

Τα όσα ανέφερε: 

«Ξεκινήσαμε άσχημα τα πλέι άουτ, αφού κάναμε ήττα εντός έδρας. Στη συνέχεια ανακάμψαμε και παράλληλα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, έχοντας μαζέψει σημαντικούς πόντους. Στόχος στα δύο ματς που απομένουν είναι να κάνουμε δύο νίκες.

Μας αξίζει να παραμείνουμε στην Α’ κατηγορία και εφόσον μαθηματικά δεν έχουμε σωθεί θα ψάξουμε ακόμα 6 πόντους. Θέλουμε να κλείσουμε όμορφα τη χρονιά, γιατί ο Αχαιός είναι οικογένεια και του αρμόζει μία θέση στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού». 

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ24 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΒΟΛΕΙ23 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ20 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΑΘΛΗΜΑΤΑ21 hours ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΛΟ14 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ17 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Facebook