Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Αδιέξοδο… Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Λ. Αυγενάκης και Super League 2

Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…

Published

on

Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Ξεκινήστε το πρωτάθλημα και ελάτε να συζητήσουμε»

Αμετακίνητος είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και καλεί τις ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι *Αναλυτικά το σκεπτικό του

Καμία πρόθεση δεν δείχνει η πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού για αλλαγή των δεδομένων στη χρηματοδότηση των ομάδων της Super League 2, όσο παραμένει η διακοπή του πρωταθλήματος.

Ακατανόητη θεωρούν την απόφαση των ομάδων, στο επιτελείο του Λευτέρη Αυγενάκη, ειδικά όταν μιλάμε για «ένα πρωτάθλημα σε επιτήρηση που δεν μπορεί να στοιχηματιστεί, με 13 αναφορές για χειραγωγήσεις αγώνων, πριν καν το τέλος του πρώτου γύρου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενώ ο ίδιος ο Υφυπουργός δήλωσε στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του: «Εγώ ακόμα τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε 48 ώρες θα τα ξαναλέγαμε… Αλλά, αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, αναστείλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα… Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της ΚΥΑ που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από το μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού».

Κριτήριο η αξιοπιστία του πρωταθλήματος

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν μπορούν οι ομάδες να αξιώνουν τέτοια ποσά, όταν η αξιοπιστία του πρωταθλήματος έχει διαρραγεί. Δεν γίνεται ομάδες χωρίς πιστοποιητικά να ζητούν χρήματα, το ίδιο και όσες είναι στις αναφορές για χειραγώγηση (13 ομάδες). Και υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Basket League δέχθηκε την ίδια απόφαση για τους Κολοσσό και Ιωνικό.

«Η ΕΠΟ ζήτησε ενοποίηση των κατηγοριών το 2020 και η ίδια λίγους μήνες μετά έβαλε… βόμβα στο εγχείρημα», τονίζεται μέσα απ’ το στενό περιβάλλον του κ. Αυγενάκη στη «Match». Προσθέτοντας ότι «πρέπει να έρθει μία ισορροπία στον αριθμό των ομάδων, μετά το λάθος της πρώτης χρονιάς. Η λύση να πάμε σε μικρότερο πρωτάθλημα είναι εύκολη, αλλά δεν προκρίθηκε».

Αυτό είναι το ποσό και δεν αλλάζει

Ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κατά βάση αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί στις ομάδες και δεν αλλάζει, αν υπάρξει αύξηση αυτή θα είναι μικρή. Δεν μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να πάρει παραπάνω χρήματα με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή. Τα χρήματα, όμως, που δεν θα πάρουν οι ομάδες, θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι και οι ποδοσφαιριστές, αυτό είναι το σχέδιο του Υφυπουργείου.

Δεν είπε κανείς ότι δεν θα πάρουν οι ομάδες χρήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα, να μην υπάρχει διαπραγμάτευση και να μπαίνει ‘λουκέτο’ με τη μία. Το σχέδιο του Υφυπουργείου αναφέρει ότι υπάρχει μία πίτα από την οποία πρέπει να μοιραστούν τα λεφτά. Η SL1 έκανε ένα βήμα πίσω, το βόλεϊ και το μπάσκετ το ίδιο, η Super League 2 ακόμα τίποτα».

Η εκτίμηση έγινε με βάση την περσινή ΚΥΑ

Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο πλευρών, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, είναι ότι τα χρήματα που ζητάνε οι ομάδες είναι με βάση την περσινή ΚΥΑ, φετινή ΚΥΑ δεν υπάρχει, άρα ούτε έχει καταστρατηγηθεί, όπως τονίζει η Λίγκα.

SUPER LEAGUE 2: «Περιμένουμε να μας καλέσουν, δεν ξεκινάμε»

Οι ομάδες της Super League 2 μετά το γενναίο «ψαλίδι» στα έσοδα τους επικαλούνται τον οικονομικό αφανισμό τους

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες λίγκες για την χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του στοιχήματος, προκαλεί ίλιγγο στις ομάδες της Super League 2, που παραμένουν στα κάγκελα, με τις εξελίξεις να προμηνύονται δραματικές. Οι ομάδες αποφασίστηκε να μοιραστούν το ποσό των 70 χιλ. ευρώ, δηλαδή 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ περίμεναν 5,1 εκατ. ευρώ.

Η «Match» ήρθε σε επικοινωνία με τη Λίγκα αλλά και τις ομάδες της, έχοντας την καθολική πληροφορία ότι με αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Ανοιχτές στην πρόσκληση

Οι ομάδες στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι αν έρθει πρόσκληση από τον Υφυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Θέλουν όπως υποστηρίζουν να παίξουν, όχι να κάθονται, αν και ο κ. Αυγενάκης για να κάνει οποιαδήποτε κουβέντα έχει θέσει ως προϋπόθεση να έχει επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η απόφαση των ομάδων για διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ομόφωνη και αυτό δείχνει το σημείο που έχουν φτάσει. Είναι θέμα πια πολιτικής βούλησης κατά τους συλλόγους, που επιμένουν στην τήρηση της περσινής ΚΥΑ, και την εφαρμογή της. Θα ακολουθήσει νέο συμβούλιο των ομάδων, όταν αποφασίσουν οι ίδιες, αν δεν έχουμε άμεσα εξελίξεις.

«Θα κάνουμε αίτημα τη Δευτέρα για να μας πουν ποιος εμπλέκεται σε αποφάσεις ύποπτων αγώνων, επίσημα. Να δούμε πως έγινε η αναδιάρθρωση και φτάσαμε τώρα εδώ. Είναι άδικο, γιατί είναι όλα γραμμένα. Η διαφορά από τα χρήματα που ήταν να πάρουμε και αυτά που τελικά μας δίνονται, είναι τεράστια. Δεν είναι υπεύθυνη η Λίγκα γι’ αυτό, το υπουργείο αποφασίζει. Τα λεφτά πάνε στους Μεσογειακούς και στο Ράλλυ Ακρόπολις, που δεν είναι στο στοίχημα. Να πει επίσημα το Υφυπουργείο τους λόγους».

Περιμένουν ειδοποίηση, αμφίβολη η ομοψυχία

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τους βουλευτές των Νομών τους. Όλες έκαναν τον προγραμματισμός τους με βάση τα 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα επόμενα λεφτά που θα πάρουν από το στοίχημα είναι σε έναν χρόνο! Και πάλι με την ίδια διαδικασία. «Οι ΠΑΕ θα κινηθούν νομικά, το ψάχνουν, δεν θα καταστραφούν», αναφέρουν στη «Match» οι ίδιες πηγές από τη Λίγκα και συνεχίζουν:

«Τι να συζητήσουμε αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα λεφτά, μόνο έτσι θα κάτσουμε στο τραπέζι, δεν ζητάμε και τεράστια ποσά. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, είναι κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε».

Η ουσία πάντως είναι ότι όταν μιλάμε για 26 οργανισμούς υπάρχει και μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και συμφερόντων μεταξύ τους και σε περίπτωση καθυστέρησης των εξελίξεων δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθεί η ομοιογένεια των αποφάσεων.

Το συμπέρασμα

Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή φως στο τούνελ πάντως, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της «Match», με τις θέσεις των δύο πλευρών να είναι πάγιες και αμετακίνητες και θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα για να έρθουν σε επαφή ξανά οι δύο πλευρές. Χρειάζεται σίγουρα κάποια πρωτοβουλία για να μπούμε ξανά σε αναζήτηση κοινής γραμμής κουβέντας…

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Ξέσπασε στον Ηρόδοτο η ΑΕΚ Β’

Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν με το ευρύ 4-0 από την έδρα του Ηρόδοτου και πανηγύρισαν νίκη έπειτα από 8 ματς.

Published

on

Την κατάρα των τελευταίων εβδομάδων έσπασε με εντυπωσιακό τρόπο η ΑΕΚ Β. Στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ηρόδοτο για τη 10η αγωνιστική της Super League 2 η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου επιβλήθηκε 4-0 στη Νέα Αλικαρνασσό.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν ουσιαστικά το διπλό από το πρώτο εικοσάλεπτο, όταν προηγήθηκαν με γκολ των Μπότου (17’) και Απ. Χριστόπουλου (21’).

Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν έδωσαν διαστάσεις στην επικράτησή τους με τον Παρρά (60’) και έκλεισαν το σκορ με το δεύτερο τέρμα του Απ. Χριστόπουλου (75’).

Έτσι, η β’ ομάδα της «Ένωσης» επανήλθε έπειτα από καιρό στις επιτυχίες, διακόπτοντας το σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη (όπου μέτρησε συνολικά 7 ήττες).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Ηλίας Φυντάνης): Γκόλοβιτς, Γρηγορόπουλος, Ντουμπιά, Πιτσόλης (53? Χαλκιαδάκης), Τζούνιορ Ελό, Λεβιτσάνιν, Μασάδο, Μπακουτσής (53? Ματσούκας), Ντότης (77? Πλιάτσικας), Φράτροβιτς, Μάρκοβιτς.

ΑΕΚ Β’ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Σταμούλης, Ντάικο (68? Τζούντα Γκαρσία), Λάτσι, Γεωργέας (68? Χατζηριάκος), Δημητρίου, Γερολέμου, Πανεράς, Ζίνι, Μπότος (46? Παρράς), Απ. Χριστόπουλος.

Η βαθμολογία στον Νότιο Όμιλο

Η Παναχαϊκή έχει αφαίρεση 9 βαθμών μέχρι να διακανονίσει τις οφειλές της και ο Ολυμπιακός Β’ -10 για την αποχώρησή του στις αναμετρήσεις με Καλλιθέα και Κηφισιά.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Την Κυριακή (14:45) στο Ρέθυμνο η Παναχαϊκή με την Επισκοπή

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Στην ανάρτηση του προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της Super League 2 προχώρησε η διοργανώτρια, αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Αναλυτικά:

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.04.2023

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Κηφισιά (13:45 / ΕΡΤ3)
ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Athens Kallithea – Προοδευτική (14:45)
ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β (14:45)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη- ΑΕΚ Β (14:45)

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.04.2023

Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣΑ Ηρόδοτος (14:45)
Π.Ι. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, Επισκοπή – Παναχαϊκή (14:45)

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.04.2023

Σ. ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΠΑΟ Ρουφ – ΟΦ Ιεράπετρας (14:45)

ΡΕΠΟ: Χανιά

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Επέστρεψε στις νίκες και διατήρησε διαφορά ασφαλείας η Κηφισιά

Χωρίς να… ιδρώσει η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Ηλιούπολης για την 16η αγωνιστική της Super League 2 και παρέμεινε στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας από τον Απόλλωνα.

Published

on

Επιστροφή στις νίκες με άνεση για την Κηφισιά! Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε 2-0 της Ηλιούπολης στο «Γεώργιος Καμάρας» για την 16η αγωνιστική της Super League 2 και διατήρησε τη διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα σε διαφορά ασφαλείας, «σβήνοντας» ουσιαστικά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Στους 40 βαθμούς πλέον η Κηφισιά, που μετρά εντυπωσιακό σερί 14 νικών, παρέμεινε στην 9η θέση η Ηλιούπολη με συγκομιδή 20 βαθμούς σε 15 ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με την Κηφισιά να κυκλοφορεί την μπάλα κυρίως από τα δεξιά με κύριο εκφραστή τον Παναγιώτου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 14’ με τον Ταλάλ να κάνει κίνηση κρυφού φορ όμως η κεφαλιά που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε λίγο άουτ.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Γιώργου Πετράκη μετουσιώθηκε σε γκολ τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Παπασάββας ήλεγξε την μπάλα, την πέρασε στον Πρίτσα που με ένα θαυμάσιο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Περιστερίδη για το 1-0. Το παιχνίδι έγινε σκληρό από εκείνο το σημείο και έπειτα με την Ηλιούπολη να προσπαθεί να βγει στην κόντρα για να ισοφαρίσει. Στο 29’ ο Φριμπόνγκ έπειτα από έξυονη εκτέλεση φάουλ του Κωστόπουλου έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο με την Κηφισιά να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν ομαλά με την Κηφισιά να κάνει συντήρηση σε αντίθεση με την Ηλιούπολη που προωθήθηκε για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. H πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν εκείνου του 67ου λεπτού όταν ο Παναγιώτου, βρήκε τον Ταλάλ, ο Τυνήσιος σούταρε με την μπάλα να περνά σύριζα άουτ από το δοκάρι του Περιστερίδη. Στο 76′ η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κηφισιά «κλείδωσε» τη νίκη με το άψογο τελείωμα του Κουϊρουκίδη μετά τη σέντρα του Ποζατζίδη για το τελικό 2-0.

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μαζουλουξής, Παναγιώτου, Παπασάββας (75′ Νοικοκυράκης), Γκίνη, Ταλάλ (75′ Κουϊρουκίδης), Πρίτσας (62′ Πέιος), Να’α (62′ Παυλάκης), Ποζατζίδης, Τετέι (87′ Καλλέργης).

Ηλιούπολη (Παντέλης): Περιστερίδης, Βάρκας, Κωστόπουλος (81′ Άντο), Ανδρέου, Φρίμπονγκ (74′ Τριανταφυλλάκος), Γκοτσούλιας, Κρέτσι, Ζιούλης, Βασιλείου (81′ Μπαξεβάνος), Μπαστακός, Βοσνακίδης.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:

Β’ Όμιλος
Παρασκευή 24 Μαρτίου

Προοδευτική-ΠΑΟ Ρουφ 2-1
(3′ Μπόρχες, 90+4′ Μάντιτς – 17′ Βενάρδος)

Σάββατο 25 Μαρτίου
ΑΕΚ Β-Απόλλων Σμύρνης 0-2

Κυριακή 26 Μαρτίου
Παναχαϊκή-Χανιά 0-0

ΟΦ Ιεράπετρας-Αιγάλεω 0-0

Ηρόδοτος-Καλαμάτα 1-2
(48′ Λεβιτσάνιν – 21′, 84′ Ρόβας)

Ολυμπιακός Β-Επισκοπή ANB.

Δεύτερα 27 Μαρτίου

Κηφισιά-Ηλιούπολη 2-0
(17’ Πρίτσας, 76’ Κουϊρουκίδης)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική:

Β’ Όμιλος

Αιγάλεω-Κηφισιά
Καλαμάτα-Ολυμπιακός Β
Athens Kallithea-Προοδευτική
Ηλιούπολη-ΑΕΚ Β
Απόλλων Σμύρνης-Ηρόδοτος
Επισκοπή-Παναχαϊκή
ΠΑΟ Ρουφ-ΟΦ Ιεράπετρας

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2023 Match Αχαΐας
Διεύθυνση: Κορίνθου 159, Πάτρα. τ.κ. 26334
Τηλ. Kέντρο: 2611 120696 / Σύνταξη: info@politeianews.gr
powered by Mikad Media Group