Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Αδιέξοδο… Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Λ. Αυγενάκης και Super League 2

Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…

Published

on

Η «Match» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τις ομάδες και το προεδρείο της Super League 2 και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ…

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Ξεκινήστε το πρωτάθλημα και ελάτε να συζητήσουμε»

Αμετακίνητος είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και καλεί τις ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι *Αναλυτικά το σκεπτικό του

Καμία πρόθεση δεν δείχνει η πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού για αλλαγή των δεδομένων στη χρηματοδότηση των ομάδων της Super League 2, όσο παραμένει η διακοπή του πρωταθλήματος.

Ακατανόητη θεωρούν την απόφαση των ομάδων, στο επιτελείο του Λευτέρη Αυγενάκη, ειδικά όταν μιλάμε για «ένα πρωτάθλημα σε επιτήρηση που δεν μπορεί να στοιχηματιστεί, με 13 αναφορές για χειραγωγήσεις αγώνων, πριν καν το τέλος του πρώτου γύρου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενώ ο ίδιος ο Υφυπουργός δήλωσε στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του: «Εγώ ακόμα τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε 48 ώρες θα τα ξαναλέγαμε… Αλλά, αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, αναστείλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα… Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της ΚΥΑ που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από το μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού».

Κριτήριο η αξιοπιστία του πρωταθλήματος

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν μπορούν οι ομάδες να αξιώνουν τέτοια ποσά, όταν η αξιοπιστία του πρωταθλήματος έχει διαρραγεί. Δεν γίνεται ομάδες χωρίς πιστοποιητικά να ζητούν χρήματα, το ίδιο και όσες είναι στις αναφορές για χειραγώγηση (13 ομάδες). Και υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Basket League δέχθηκε την ίδια απόφαση για τους Κολοσσό και Ιωνικό.

«Η ΕΠΟ ζήτησε ενοποίηση των κατηγοριών το 2020 και η ίδια λίγους μήνες μετά έβαλε… βόμβα στο εγχείρημα», τονίζεται μέσα απ’ το στενό περιβάλλον του κ. Αυγενάκη στη «Match». Προσθέτοντας ότι «πρέπει να έρθει μία ισορροπία στον αριθμό των ομάδων, μετά το λάθος της πρώτης χρονιάς. Η λύση να πάμε σε μικρότερο πρωτάθλημα είναι εύκολη, αλλά δεν προκρίθηκε».

Αυτό είναι το ποσό και δεν αλλάζει

Ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κατά βάση αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί στις ομάδες και δεν αλλάζει, αν υπάρξει αύξηση αυτή θα είναι μικρή. Δεν μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να πάρει παραπάνω χρήματα με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή. Τα χρήματα, όμως, που δεν θα πάρουν οι ομάδες, θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι και οι ποδοσφαιριστές, αυτό είναι το σχέδιο του Υφυπουργείου.

Δεν είπε κανείς ότι δεν θα πάρουν οι ομάδες χρήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα, να μην υπάρχει διαπραγμάτευση και να μπαίνει ‘λουκέτο’ με τη μία. Το σχέδιο του Υφυπουργείου αναφέρει ότι υπάρχει μία πίτα από την οποία πρέπει να μοιραστούν τα λεφτά. Η SL1 έκανε ένα βήμα πίσω, το βόλεϊ και το μπάσκετ το ίδιο, η Super League 2 ακόμα τίποτα».

Η εκτίμηση έγινε με βάση την περσινή ΚΥΑ

Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο πλευρών, σύμφωνα με το Υφυπουργείο, είναι ότι τα χρήματα που ζητάνε οι ομάδες είναι με βάση την περσινή ΚΥΑ, φετινή ΚΥΑ δεν υπάρχει, άρα ούτε έχει καταστρατηγηθεί, όπως τονίζει η Λίγκα.

SUPER LEAGUE 2: «Περιμένουμε να μας καλέσουν, δεν ξεκινάμε»

Οι ομάδες της Super League 2 μετά το γενναίο «ψαλίδι» στα έσοδα τους επικαλούνται τον οικονομικό αφανισμό τους

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες λίγκες για την χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του στοιχήματος, προκαλεί ίλιγγο στις ομάδες της Super League 2, που παραμένουν στα κάγκελα, με τις εξελίξεις να προμηνύονται δραματικές. Οι ομάδες αποφασίστηκε να μοιραστούν το ποσό των 70 χιλ. ευρώ, δηλαδή 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ περίμεναν 5,1 εκατ. ευρώ.

Η «Match» ήρθε σε επικοινωνία με τη Λίγκα αλλά και τις ομάδες της, έχοντας την καθολική πληροφορία ότι με αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Ανοιχτές στην πρόσκληση

Οι ομάδες στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι αν έρθει πρόσκληση από τον Υφυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Θέλουν όπως υποστηρίζουν να παίξουν, όχι να κάθονται, αν και ο κ. Αυγενάκης για να κάνει οποιαδήποτε κουβέντα έχει θέσει ως προϋπόθεση να έχει επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η απόφαση των ομάδων για διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ομόφωνη και αυτό δείχνει το σημείο που έχουν φτάσει. Είναι θέμα πια πολιτικής βούλησης κατά τους συλλόγους, που επιμένουν στην τήρηση της περσινής ΚΥΑ, και την εφαρμογή της. Θα ακολουθήσει νέο συμβούλιο των ομάδων, όταν αποφασίσουν οι ίδιες, αν δεν έχουμε άμεσα εξελίξεις.

«Θα κάνουμε αίτημα τη Δευτέρα για να μας πουν ποιος εμπλέκεται σε αποφάσεις ύποπτων αγώνων, επίσημα. Να δούμε πως έγινε η αναδιάρθρωση και φτάσαμε τώρα εδώ. Είναι άδικο, γιατί είναι όλα γραμμένα. Η διαφορά από τα χρήματα που ήταν να πάρουμε και αυτά που τελικά μας δίνονται, είναι τεράστια. Δεν είναι υπεύθυνη η Λίγκα γι’ αυτό, το υπουργείο αποφασίζει. Τα λεφτά πάνε στους Μεσογειακούς και στο Ράλλυ Ακρόπολις, που δεν είναι στο στοίχημα. Να πει επίσημα το Υφυπουργείο τους λόγους».

Περιμένουν ειδοποίηση, αμφίβολη η ομοψυχία

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τους βουλευτές των Νομών τους. Όλες έκαναν τον προγραμματισμός τους με βάση τα 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα επόμενα λεφτά που θα πάρουν από το στοίχημα είναι σε έναν χρόνο! Και πάλι με την ίδια διαδικασία. «Οι ΠΑΕ θα κινηθούν νομικά, το ψάχνουν, δεν θα καταστραφούν», αναφέρουν στη «Match» οι ίδιες πηγές από τη Λίγκα και συνεχίζουν:

«Τι να συζητήσουμε αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα λεφτά, μόνο έτσι θα κάτσουμε στο τραπέζι, δεν ζητάμε και τεράστια ποσά. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, είναι κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε».

Η ουσία πάντως είναι ότι όταν μιλάμε για 26 οργανισμούς υπάρχει και μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και συμφερόντων μεταξύ τους και σε περίπτωση καθυστέρησης των εξελίξεων δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθεί η ομοιογένεια των αποφάσεων.

Το συμπέρασμα

Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή φως στο τούνελ πάντως, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της «Match», με τις θέσεις των δύο πλευρών να είναι πάγιες και αμετακίνητες και θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα για να έρθουν σε επαφή ξανά οι δύο πλευρές. Χρειάζεται σίγουρα κάποια πρωτοβουλία για να μπούμε ξανά σε αναζήτηση κοινής γραμμής κουβέντας…

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement

Facebook