Connect with us

Α1 ΕΣΚΑΗ

Αφιέρωμα: Μια… ευχάριστη πρωτάρα η Γαλήνη!

Published

on

Μπασκετικά ο ΑΟ Γαλήνης ιδρύθηκε το 1999 και ξεκινώντας λίγο αργότερα από τα πιο χαμηλά τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, έφτασε πέρυσι στην υπέρβαση, να κατακτήσει τον τίτλο στην Α2 κατηγορία και να αγωνιστεί φέτος στους μεγάλους της Α1 της ΕΣΚΑ-Η.

Το αφιέρωμα του Μίλτου Σπυρόπουλου στην εφημερίδα Φως Των Σπορ:

Επιτυχία εξαιρετική για ένα σωματείο με λιγοστή προϊστορία στο άθλημα, που όμως με υπομονή και σύνεση, προγραμματισμό και πλάνο, αθόρυβα και ουσιαστικά έφτασε σήμερα να αγωνίζεται στους μεγάλους του αθλήματος.

Η Γαλήνη αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν διαθέτει μόνο μπάσκετ, αν και το τμήμα αυτό είναι η «βιτρίνα» της, αλλά και άλλα τα οποία κι αυτά κάνουν και έχουν πολύ καλή πορεία και παρουσία.

Τμήματα όπως ο κλασικός αθλητισμός, το πινγκ πονγκ και βέβαια το ποδόσφαιρο, όπου και εδώ η ομάδα της Γαλήνης έχει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Βέβαια, για να γυρίσουμε στο μπάσκετ, η εν λόγω ομάδα θυμίζει… τρένο την τελευταία τριετία, ανεβαίνοντας συνεχώς κατηγορία και φτάνοντας απόλυτα δίκαια στο κορυφαίο σκαλοπάτι που είναι η Α1.

Μάλιστα, φέτος στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, αν και πρωτάρα, δεν εμφανίστηκε καθόλου… τρακαρισμένη ή με μεγάλο άγχος. Από την αρχή είχε προπονητή τον Πατρινό παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού, Κώστα Γιαννόπουλο (είχε έλθει με μεταγραφή από την Παναχαϊκή, που στην τότε εποχή είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο από τα οικονομικά ανταλλάγματα που είχαν δοθεί).

Έτσι τη στιγμή της διακοπής λόγω κορονοϊού και έπειτα από 20 αγωνιστικές, η Γαλήνη βρισκόταν στην 9η θέση με 28 βαθμούς, 8 νίκες και 12 ήττες, θέση με μεγάλη ασφάλεια μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, που θα της δώσει το δικαίωμα ~ακόμη κι αν ολοκληρωθεί αγωνιστικά η διοργάνωση~ να είναι και του χρόνου στην ίδια αφετηρία.

Διαφορά και στις… ήττες!

Σημαντικό ακόμη για τη φετινή ευχάριστη έκπληξη της Γαλήνης στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, το γεγονός ότι ακόμη και στις ήττες της έχει… κερδίσει τις εντυπώσεις, χάνοντας πολύ δύσκολα ακόμη και εκτός έδρας από τα μεγάλα φαβορί του τίτλου (Αίολος Αγυιάς, Σφήκα Αμαλιάδας και Προμηθέας 2014).

Σημαντικό ακόμη στοιχείο, το ότι η Γαλήνη, αν και διαθέτει ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο στην περιοχή της Οβρυάς Πάτρας, δεν έχει κλειστό προπονητικό γυμναστήριο, κάτι που αποτελεί τον μεγάλο… καημό της διοίκησης.

Πάλι καλά που εκεί τουλάχιστον υπάρχουν ανοιχτά γήπεδα αθλοπαιδιών και ποδοσφαίρου, τα οποία επιτρέπουν σε εκατοντάδες μικρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια) να προπονούνται καθημερινά.

Όμως, το κλειστό προπονητήριο είναι αυτό που καίει τη διοίκηση, όπως το εξηγεί μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος της Γαλήνης, Πολύκαρπος Ευθυμάκης:

«Ναι, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα που ίσως και να είχε προχωρήσει αν δεν πέφταμε πάνω στην περιπέτεια του κορονοϊού. Ο χώρος υπάρχει στο αθλητικό μας κέντρο που είναι περίφημο, στολίδι για την Αχαΐα, και το μόνο που ψάχνουμε είναι τα κονδύλια που απαιτούνται για το έργο, που δεν είναι και πολύ μεγάλα. Δεν ζητάμε να φτιάξουμε κλειστό για να δίνουμε και τα επίσημα παιχνίδια μας, τουλάχιστον ένα κλειστό προπονητήριο θέλουμε, κι αυτό με τη στήριξη κύρια της Περιφέρειας μπορεί να γίνει, αρκεί να υπάρχει πίστη και θέληση για κάτι τέτοιο» ήταν τα λόγια του.

Κ. Γιαννόπουλος: Ακόμη ψηλότερα

Στα καθαρά αγωνιστικά ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε:

«Με τα παιδιά είμαστε εδώ και χρόνια μια μεγάλη οικογένεια, αφού ο βασικός κορμός αθλητών είναι ο ίδιος από τη Β’ μέχρι και την Α1 κατηγορία που είμαστε σήμερα, με μόνο φυσικά τις απόλυτα αναγκαίες προσθήκες μεταγραφικά κάθε καλοκαίρι. Είναι ομάδα που της αρέσει να παίζει καλό μπάσκετ και στόχος μας είναι αρχικά να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία. Όμως, οι φιλοδοξίες μας δεν σταματούν εδώ. Πάντα θα ψάχνουμε και θα αναζητούμε κάτι καλύτερο ακόμη, δηλαδή να παίξουμε και στις εθνικές κατηγορίες.

Μπορεί κάτι τέτοιο σήμερα ενδεχόμενα να ακούγεται τρελό, όμως και εγώ αλλά και η διοίκηση το πιστεύουμε και με λίγη τύχη μπορεί κι αυτό να συμβεί».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος σχολίασε όμως στο «ΦΩΣ» και μια άλλη δράση του, αυτή με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού Πειραιώς, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Αυτό είναι ένα άλλο ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου, το οποίο θα κάνω όσο ζω κι αντέχουν οι δυνάμεις μου. Όλοι εμείς οι παλαίμαχοι παίκτες, που έχουμε φορέσει αυτή τη φοβερή φανέλα και μάλιστα σε άλλες, πολύ πιο δύσκολες αλλά και… ρομαντικές εποχές, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βοηθάμε τον συνάνθρωπο και παράλληλα να… ξεσκουριάζουμε παίζοντας πάντα αυτό που είναι όλη μας η ζωή, το μπάσκετ».

Το ρόστερ της Γαλήνης

Κλείνοντας, να αναφέρουμε και το φετινό έμψυχο δυναμικό της Γαλήνης, που δίνει τη μάχη του στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

* Γιάννης Μπαρδάκης, πόιντ γκαρντ, 1995, 1,92 μ., ΑΟ Γαλήνη

* Βασίλης Μπουμπούλης, πόιντ γκαρντ, 1993, 1,75, Αίολος Αγυιάς

* Νίκος Καράβας, πόιντ γκαρντ, 1998, 1,82, Αίολος Αγυιάς

* Νίκος Μάγκος, σούτινγκ γκαρντ, 1992, 1,85, ΑΟ Γαλήνη

* Μανώλης Καταρτζόπουλος, σούτινγκ γκαρντ, 1981, 1,81, ΑΟ Γαλήνη

* Χρήστος Δημητρόπουλος, σούτινγκ γκαρντ, 1994, 1,85, ΑΟ Δύμη

* Λευτέρης Λιάσσας, σούτινγκ γκαρντ, 1999, 1,86, Κρήνη ’97

* Αλέξανδρος Σακελαρίου, σμολ φόργουορντ, 1998, 1,90, Απολλωνιάδα

* Λουκάς Αδαμόπουλος, σμολ φόργουορντ, 1992, 1,90, Παναχαϊκή

* Τάσος Αντωνόπουλος, σμολ φόργουορντ, 1994, 1,94, ΑΕ Παραλία

* Γιάννης Τσιγάρας, σμολ φόργουορντ, 1997, 1,92, ΑΟ Γαλήνη

* Φάνης Φρούντας, πάουερ φόργουορντ, 1998, 1,94, ΑΟ Γαλήνη

* Αλέξης Μπίρμπας, πάουερ φόργουορντ, 1998, 1,97, ΕΑΠ

* Φάνης Κωστόπουλος, σέντερ, 1985, 1,98, ΑΟ Γαλήνη

* Δημήτρης Αναστασίου, σέντερ, 1991, 1,90, ΑΟ Γαλήνη

* Κώστας Κόλλιας, σέντερ, 1992, 1,94, Νίκη Προαστείου

Να αναφέρουμε και τον έφορο της ομάδας, Δημήτρη Τσιγάρα, που μαζί με τον πρόεδρο Πολύκαρπο Ευθυμάκη είναι τα δύο διοικητικά στελέχη του συλλόγου που βρίσκονται κοντά στην ομάδα φροντίζοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Α1 ΕΣΚΑΗ

Ορίστηκε ο εξ’ αναβολής αγώνας Ροΐτικα-Ανδραβίδα

Published

on

Η μοναδική αγωνιστική εκκρεμότητα που υπάρχει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η (Ροΐτικα-Ανδραβίδα) θα τακτοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 του μήνα.  

Το ματς ορίστηκε στο κλειστό των Ροϊτίκων και θα ξεκινήσει στις 19:00.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

Α1 ΕΣΚΑΗ

Δύμη: Ζητά εξαίρεση διαιτητή για το υπόλοιπο της σεζόν

Published

on

Παράπονα από τα σφυρίγματα του Ζαφείρη Πλέγα έχει η Δύμη. 

Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε οριστεί στο χθεσινό εντός έδρας ματς με την ΕΑΠ (ήττα με 67-61) και οι γηπεδούχοι αφήνουν αιχμές με την δριμεία ανακοίνωσή τους. 

Μάλιστα ζητούν εξαίρεση του Πλέγα από τα υπόλοιπα ματς της ομάδας για τη φετινή χρονιά. 

Αναλυτικά: 

Με απόλυτο σεβασμό στην διοργάνωση,στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά και στην χθεσινή αντίπαλο μας Ε.Α.Π θεωρούμε ότι ο διαιτητής Πλέγας Ζαφείρης, κακώς ορίζεται να σφυρίξει ομάδα, από την περιοχή καταγωγής του για ευνόητους λόγους και εφόσον, από μόνος του δε μπορεί να ζητήσει τον μη ορισμό του, ο Α.Ο. Δύμης ’07 θα αιτηθεί την εξαίρεση του τουλάχιστον για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, καθώς για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες μιας τραγικής διαιτησίας απέναντι μας. 

Στην κατοχή μας υπάρχει το σύνολο των βίντεο των αγώνων μας για τυχόν χρήση από τον σύνδεσμο διαιτητών ΕΣΚΑ-Η έτσι ώστε να δούμε,αν τα παραπάνω είναι αληθή. 

Επίσης για τα όσα “περίεργα”γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα ,στην απολογία μας θα θέλαμε αναφέρουμε τις απαράδεκτες απαντήσεις του προς τους παίκτες μας την ώρα του αγώνα.Καθώς και ότι, από το βίντεο του αγώνα δεν ακούγονται, πουθενά αυτά που γράφει. 

Θέλοντας να προστατεύσουμε τον αγώνα την προσπάθεια όλων μας αλλά και τον ίδιο ζητάμε από την διοργανώτρια αρχή την εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή. 

Continue Reading

Α1 ΕΣΚΑΗ

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Οι Νέοι Γλαύκου πήραν το ντέρμπι με την Γαλήνη στο κλειστό Ιτεών * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Published

on

Στο μεγάλο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής οι Νέοι Γλαύκου επικράτησαν της Γαλήνης με 78-67 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου.

Οι ίδιοι διατηρήθηκαν στην 3η θέση κάνοντας το 1-1 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι πολύ σημαντικό ενόψει πιθανού νέου ραντεβού των δυο ομάδων στα πλέι-οφ.

Όσο για τη Γαλήνη η ήττα αυτή την έφερε στο -2 από την κορυφή κι ενώ την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Κεραυνό Αιγίου θέλοντας μόνο τη νίκη για το δικό της… 1-1.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο 10λεπτο με τους Νέους Γλαλυκους καλύτερους σε άμυνα κι επίθεση να επικρατούν με επί μέρους σκορ 26-16 που τους χάρισε τη σπουδαία νίκη.

Τα 10λεπτα: 18-12, 37-29 (ημ.), 52-51, 78-67.

ΝΕΟΙ ΓΛΑΥΚΟΥ (Πέτροβιτς): Καραλής 17 (3), Μπαλάσης 7 (1), Καρατζάς Στ. 23 (3), Κουνάδης 16 (2), Αγγελετόπουλος 4, Στάθης 2, Γεωργίου 2, Μουρκογιάννης, Νίκας 2, Κλαμπάνης 5 (1).

ΑO ΓΑΛΗΝΗ (Γιαννόπουλος): Βαλαής, Κτωρίδης 4, Πουλάκης, Χρήστου 5 (1), Παπαβασιλόπουλος 14 (1), Σπύρου 3, Καραγιάννης 6, Σούντρης 8, Τριανταφύλλου 27.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

Κεραυνός 42 1466-1266

Γαλήνη 40 1707-1417

Νέοι Γλαύκου 37 1635-1495

Ολυμπιάδα 36 1509-1388

Ροϊτικα 34 1350-1275

Ανδραβίδα 33 1388-1343

ΕΑΠ 33 1528-1468

Βαρθολομιό 32 1554-1502

———————————–

Αραχ./Ακταίο 31 1488-1493

———————————–

Αγυιά 31 1458-1594

Δύμη’07 30 1348-1451

ΕΑ Παραλίας 29 1392-1537

Απολλωνιάδα 28 1504-1627

————————————-

Ηρακλής Π. 23 1180-1638

– Ροΐτικα και Ανδραβίδα με ματς λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ (01/04)

Ολυμπιάδα-Δύμη’07

Αραχωβίτικα/Ακταίο-Αγυιά

Απολλωνιάδα-Ηρακλής Π.

ΕΑΠ-Ροϊτικα

Ανδραβίδα-Βαρθολομιό

ΕΑ Παραλίας-Νέοι Γλαύκου

Γαλήνη-Κεραυνός

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ22 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ23 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΧΑΝΤΜΠΟΛ21 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

SUPER LEAGUE 214 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Facebook