ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Αυτοί πάνε Αθήνα για τον Ιωνικό

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η αποστολή της Παναχαϊκής για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό στο Γήπεδο της Νεάπολης στην Αθήνα (ώρα 19.30)
Το παιχνίδι θα είναι γιορτή προς τιμήν του Ηλία Κυριακίδη που εγκατέλειψε φέτος την ενεργό δράση και ανέλαβε καθήκοντα βοηθού προπονητή στην Παναχαϊκή.
Μετά από απόφαση της Διοίκησης του Ιωνικού, στον αγώνα του Σαββάτου θα τιμηθούν εκτός από τον επί χρόνια εμβληματικό αρχηγό της Νικαιώτικης ομάδας Ηλία Κυριακίδη, ο Τεχνικός Διευθυντής της Παναχαϊκής Κώστας Κατσουράνης, ο Τερματοφύλακας Κώστας Χαλκιάς και ο Προπονητής των «κοκκινόμαυρων» Σωκράτης Οφρυδόπουλος ο οποίος επίσης επί σειρά ετών αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ιωνικού.
Μετά από κοινή απόφαση των δυο ομάδων οι 50 πρώτοι φίλαθλοι της Παναχαϊκής που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, φορώντας διακριτικά της ομάδας ή θα φέρουν μαζί τους ταυτότητα που θα αποδεικνύει τον τόπο καταγωγής τους, θα έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου από τις Θύρες 7 & 8 του γηπέδου. Για όλους τους υπόλοιπους η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ.
Από τον προπονητή της ομάδας, Σωκράτη Οφρυδόπουλο επελέγησαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Βρονταράς, Χαλκιάς, Μπουτζίκος, Πολίμος, Αγουρίδης, Μπούτιβας, Μακρυδημήτρης, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Γκίνο, Φουρλάνος, Μουστακόπουλος, Στεργίδης, Κυνηγόπουλος, Μασούρας, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος, Σπανός, Αντωνακόπουλος, Γκέσιος.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπαμπούνης, Μαστραντωνάκης, Κωνσταντακόπουλος, Πολυχρόνης ενώ λόγω τραυματισμού δεν θα ακολουθήσουν οι Σούλης, Αργυρόπουλος και Μωραΐτης.
Η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Νίκαια αύριο στις 15.00 το απόγευμα με αρχηγό αποστολής τον Τάκη Κυριακόπουλο.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Επίσημο πλέον το -9 για την Παναχαϊκή
Λόγω των προσφύγων τριών πρώην παικτών της, οι οποίες δεν έχουν διευθετηθεί.

Η Παναχαϊκή δέχθηκε ποινή αφαίρεσης 9 πόντων, καθότι δεν έχει διευθετηθεί από την διοίκηση η τακτοποίηση των οφειλών από τις πρόσφυγες που έχουν καταθέσει οι Πάνος, Παπαδόπουλος και Μπρους.
Έτσι η ιστορική ομάδα από τους 31 βαθμούς πέφτει στους 22 και στην 6η θέση της βαθμολογίας, όπως αναγράφεται και στην επίσημη βαθμολογία της Λίγκας.
Παρόλα αυτά αν οι προσφυγές τακτοποιηθούν εντός 5 εργάσιμων ημερών οι 9 βαθμοί θα επιστραφούν.
Βέβαια όσο η διοίκηση λειτουργεί με “μπαλώματα” το πρόβλημα θα παραμένει.
Και μιλάμε για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στο ποδόσφαιρο, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Παναχαϊκή: «Καθαρίζουν» με τις πρώτες προσφυγές
Η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι θα τακτοποιήσει κάθε οφειλή, είτε με ρύθμιση είτε με εξόφληση και η ομάδα δεν θα κινδυνέψει με καμία επιβολή ποινών.

Ο μεγαλύτερος… σκόπελος που έχει να περάσει η Παναχαϊκή αυτή την εβδομάδα είναι αυτός των προσφυγών. Με τα οικονομικά της κατηγορίας αλλά και των «κοκκινόμαυρων» στο χειρότερό τους σημείο στη χρονιά, το σπουδαιότερο ζήτημα αυτή την περίοδο είναι οι τρέχουσες υποχρεώσεις στην ομάδα, αλλά κυρίως τα χρέη και οι οφειλές.
Αυτό γιατί ο χρόνος πιέζει για άμεση εξόφληση, καθώς θα αρχίσουν να έρχονται ποινές αφαίρεσης βαθμών, που θα φέρουν τους «κοκκινόμαυρους» σε δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα.
Η διοίκηση πάντως διαβεβαίωσε ακόμα μία φορά και τους οπαδούς ότι θα τακτοποιήσει κάθε οφειλή, είτε με ρύθμιση είτε με εξόφληση και η ομάδα δεν θα κινδυνέψει με καμία επιβολή ποινών.
Για του λόγου το αληθές, το πρώτο χρονικά πακέτο μιας πεντάδας παικτών βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία, καθώς εξοφλήθηκαν δύο την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ μέχρι την ερχόμενη υπάρχει περιθώριο να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν και οι υπόλοιπες τρεις.
Με τον ίδιο ρυθμό θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επόμενες, οι οποίες τελεσιδικούν από την επόμενη εβδομάδα, με την ΠΑΕ να έχει ένα βουνό μπροστά της να ανέβει και σε αυτήν την περίπτωση, με τα προσδοκόμενα έσοδα να είναι μηδαμινά αυτό το διάστημα, πέραν της δεύτερης δόσης του τηλεοπτικού συμβολαίου, η οποία όμως δεν φτάνει ούτε για… ζήτω.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Παναχαϊκή: Ένταση μετά το τέλος του παιχνιδιού με τα Χανιά
Συνάντηση οπαδών και Π. Σταθάκη έξω από τα επίσημα, με τον… Δρόσο στο επίκεντρο!

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Παναχαϊκή τις τελευταίες εβδομάδες, με τον κόσμο των «κοκκινόμαυρων» να αντιδρά εντόνως στις εξελίξεις του πρόσφατου διαστήματος.
Το παιχνίδι με τα Χανιά μύριζε μπαρούτι από το ημίχρονο, όταν και η πλευρά της σκεπαστής αντιλήφθηκε την παρουσία του Δημήτρη Δρόσου στις εξέδρες του γηπέδου της Αγυιάς. Ξεκίνησαν από την σκεπαστή έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα προς το πρόσωπό του πατρινού επιχειρηματία, οι οποίες και συνεχίστηκαν για αρκετό διάστημα.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής έκαναν τον γύρο φτάνοντας έξω από τα επίσημα, ζητώντας σε έντονο ύφος τον λόγο από τον Πέτρο Σταθάκη, ο οποίος και με την παρουσία της αστυνομίας θέλησε να δώσει μία απάντηση στον κόσμο, με την ένταση σε κάποιες στιγμές να ανεβαίνει.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στη «Match» της Δευτέρας.