Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Αγκμπελίς και Γιαννόπουλος μιλούν για την επικαιρότητα και τις προτιμήσεις τους

Published

on

Ο Ντάνι Αγκμπελίς (όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε πως είναι η σωστή προφορά του επιθέτου του, Αgbelese) και ο Χάρης Γιαννόπουλος αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι τα 2 τελευταία χρόνια στη Basket League, αλλά η φετινή σεζόν τους βρίσκει μαζί στην Πάτρα και τον Προμηθέα.

Οι 2 αθλητές μοιράζονται τις σκέψεις τους για την τρέχουσα επικαιρότητα και την κατάσταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ, παράλληλα, μας αναφέρουν και τις προτιμήσεις τους σε μία σειρά από τομείς εκτός του μπάσκετ.

Ακολουθούν οι συνεντεύξεις των 2 νέων παικτών του Προμηθέα Πάτρας:

preseason20 1st practice agbelese 103

  –  Ντάνι, ποιες είναι οι σκέψεις σου για την προετοιμασία ως τώρα;

–  Danny Agbelese: “H προετοιμασία πάει σπουδαία. Είναι καλό να επιστρέφεις και να συμμετέχεις σε μια καλά δομημένη και οργανωμένη προπόνηση και να μαθαίνεις τα δυνατά και τ’ αδύνατα σημεία των συμπαικτών σου”.

  –  Η φετινή χρονιά θα είναι η 3η συνεχόμενη που θ’ αγωνιστείς στην Ελλάδα. Ποια είναι η άποψή σου για τη ζωή στη χώρα μας και τι σκέφτεσαι για το ελληνικό πρωτάθλημα;

–  Danny Agbelese: “Η ζωή στην Ελλάδα είναι ήρεμη και χαλαρή. Κατά την άποψή μου, το ελληνικό μπάσκετ αξίζει περισσότερης προβολής. Πιστεύω πως χρειάζεται μεγαλύτερη προώθηση της Basket League. Νομίζω, πάντως, πως την προηγούμενη χρονιά έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση με όλες τις ομάδες να είναι πιο ανταγωνιστικές και τα περισσότερα παιχνίδια να είναι πιο αμφίρροπα και να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο σκορ”.

preseason20 1st practice agbelese 104

preseason20 1st practice ch gian 101

 –  Χάρη, πριν από 2 χρόνια, όταν είχες έρθει στην Πάτρα ν’ αγωνιστείς κόντρα στον Προμηθέα με την ομάδα του Ρεθύμνου, το παιχνίδι στο Τόφαλος είχαν παρακολουθήσει και αθλητές από τ’ αναπτυξιακά τμήματα του Άθλου Αλεξάνδρειας (Ημαθίας), πόλη στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες. Μας είχε κάνει εντύπωση η ιδιαίτερη αγάπη που σου είχαν δείξει οι νεαροί αθλητές και η δική σου θερμή ανταπόκριση.

preseason20 1st practice ch gian 110

  –  Θεωρείς πως οι αθλητές αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά;

–  Χάρης Γιαννόπουλος: “Όλοι οι αθλητές αποτελούμε πρότυπο για τα μικρά παιδιά και πρέπει να λειτουργούμε με αυτή τη σκέψη. Μέσα κι έξω από το γήπεδο, ο αθλητισμός, πλέον, είναι μέρος του κοινωνικού συνόλου πιο ενεργά από ποτέ. Οι Ακαδημίες από την πόλη μου έχουν δείξει την αγάπη τους και προσπαθώ να ανταποδίδω αυτή την αγάπη σε κάθε ευκαιρία”.

  –  Πώς βλέπεις την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο ΝΒΑ μετά τα τελευταία γεγονότα και την άρνηση των παικτών ν’ αγωνιστούν στα προχθεσινά παιχνίδια των playoff; Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι οι αθλητές να «βγαίνουν μπροστά» και να παίρνουν θέση για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα;

–  Χάρης Γιαννόπουλος: “Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση ο αθλητισμός είναι μέρος του κοινωνικού συνόλου και είναι πιο ενεργός από ποτέ. Βλέπουμε αθλητές να παίρνουν θέση όποτε νιώθουν πως είναι σωστό. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη στάση γιατί είναι χρέος μας ως πολίτες να παίρνουμε θέση για κοινωνικά ζητήματα και να δημιουργείται δημόσιος διάλογος για το πώς μπορεί να βελτιώνεται η κοινωνία μας καθημερινά σε ζητήματα ρατσιστικά, σεξιστικά και ελευθερίας. Είναι χρέος των πολιτών να καταπολεμούν τη βία, λεκτική ή σωματική και την καταπάτηση των ελευθεριών του καθενός”.

preseason20 1st practice ch gian 105

preseason20 1st practice agbelese 102

  –  Ντάνι, πώς βλέπεις την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στις Η.Π.Α. και στο ΝΒΑ μετά τα τελευταία γεγονότα και την άρνηση των παικτών ν’ αγωνιστούν στα προχθεσινά παιχνίδια των playoff;

–  Danny Agbelese: “Είμαι θυμωμένος. Και έχω πια κουραστεί ν’ ακούω για μαύρους που σκοτώνονται από την αστυνομία, έχω κουραστεί από το ρατσισμό. Τώρα, περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε 7 φορές στην πλάτη, αφού διέκοψε ένα τσακωμό, την ώρα που τα παιδιά του ήταν στο αυτοκίνητο. Το ΝΒΑ δείχνει σε όλους πως υπάρχουν άλλα πράγματα που είναι σημαντικότερα και το μπάσκετ δεν προηγείται αυτή τη στιγμή. Δεν φέρονται σ’ εμάς τους μαύρους με τον σωστό τρόπο” .

preseason20 1st practice agbelese 101

Ας αφήσουμε, όμως, το μπάσκετ και την επικαιρότητα στην άκρη για να προσπαθήσουμε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Θα θέλαμε να μας πείτε μονολεκτικά κάποιες από τις προτιμήσεις σου σε μία σειρά από διαφορετικά πεδία.

preseason20 1st practice agbelese 104a

Danny Agbelese

  Αγαπημένο χόμπι: ν’ ακούω μουσική

  Αγαπημένη ταινία: όλες οι ταινίες του Γκάι Ρίτσι (Guy Ritchie)

  Αγαπημένο τραγούδι: Future (Burna Boy)

  Αγαπημένος καλλιτέχνης: Jay-Z

  Αγαπημένο αυτοκίνητο: Mercedes Benz Gle coupe 63 ή Tesla model X

  Αγαπημένο χρώμα: μαύρο

  Aγαπημένο φαγητό: κουζίνα της Καραϊβικής και Αφρικανική κουζίνα.

  Αγαπημένος προορισμός για διακοπές: Δυσκολεύομαι να πω γιατί έχω πολύ καιρό να πάω διακοπές

  Αγαπημένη πόλη: Ουάσινγκτον και Βαρκελώνη

  Ομάδα που υποστηρίζεις στο NBA: καμία συγκεκριμένη

  Αγαπημένος μπασκετμπολίστας: Kevin Garnett

  Πιο δύσκολος αντίπαλος: κανένας συγκεκριμένος

  Αγαπημένο άθλημα (εκτός μπάσκετ): Ποδόσφαιρο και Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο (NFL)

 

preseason20 1st practice ch gian 102

Χάρης Γιαννόπουλος

  Αγαπημένο χόμπι: μουσική και κιθάρα

  Αγαπημένη ταινία: όλες οι ταινίες του Γκάι Ρίτσι (Guy Ritchie)

  Αγαπημένο τραγούδι: Free Bird (Lynyrd Skynyrd)

  Αγαπημένος καλλιτέχνης/συγκρότημα: Pink Floyd

  Αγαπημένο χρώμα: μαύρο

  Aγαπημένο φαγητό: Ινδική κουζίνα

  Αγαπημένος προορισμός για διακοπές: Κρήτη

  Αγαπημένη πόλη: Βαρκελώνη

  Ομάδα που υποστηρίζεις στο NBA: Los Angeles Lakers και Golden State Warriors

  Αγαπημένος μπασκετμπολίστας: Kobe Bryant, Reggie Miller

  Πιο δύσκολος αντίπαλος: Juan Carlos Navarro

  Αγαπημένο άθλημα (εκτός μπάσκετ): tennis

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

Published

on

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει ο Προμηθέας στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος το δίνει σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5.15μ.μ, ΕΡΤ-3).

Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φανεί ανταγωνιστική όσο περισσότερο μπορεί διεκδικώντας το ανάλογο αποτέλεσμα και πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο με μόνη εκκρεμότητα που θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ποιος ξένος παίκτης θα κοπεί αναγκαστικά στη 12άδα που θα δηλωθεί.

Ο Έλληνας προπονητής των Αχαιών έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι προκειμένου να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Εκμεταλλευόμενοι ίσως το ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από την «νωπή» ακόμη ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων κι έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Νέα ήττα των κοριτσιών του Προμηθέα στην Α2 Εθνική κατηγορία 

Published

on

Με μικρές αθλήτριες (κορασίδες και νεανίδες) αγωνίστηκε πάλι ο Προμηθέας στον εντός έδρας αγώνα του με τον Πορφύρα για την Α2 εθνική κατηγορία και δεν απέφυγε την ήττα με το βαρύ 84-34.

Οι έμπειρες φιλοξενούμενες ανέλαβαν τα ηνία στο σκορ από την αρχή φθάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Τα 10λεπτα: 6-26, 11-44 (ημ.), 22-73, 34-84.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Νάκης): Λουζιώτη 10(1), Χρόνη 7, Κομποστιώτη 5, Στεφανάτου 4, Παπαγεωργίου, Συρμακέση 2, Γούση, Λιακοπούλου 2, Μπιλάλη, Κωσταρίδη 2, Μαρασλή 2.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Αράπης): Γκιολέκα 19 (2), Θανοπούλου 8, Ασπουγάλη 8, Αρχαγγελίδη 3, Πέτρη 13 (1), Ρεκουνιώτη 8, Ρουμπελάκη, Ξενιτοπούλου 10, Ευμορφοπούλου 9, Μπαλαμπάνη 2, Παπάζογλου 4.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας επικράτησε άνετα με 96-73 του Κολοσσού 

Για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Basket League

Published

on

Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη με 96-73 επί του Κολοσσού στο άδειο απο φιλάθλους “Δ. Τόφαλος”, για την 3η αγωνιστική του Top 6 της Basket League.

Η πατρινή ομάδα διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία σπάζοντας την φετινή παράδοση που ήθελε η νικη να κρίνεται στην παράταση.

Ο Προμηθέας μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να καθαρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα με την υπόθεση νίκη. Οι Πατρινοί είχαν τον πόδι κολλημένο στο “γκάζι”, με τον Νάσο Μπαζίνα να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα δημιουργικά. Χάμιλτον και Πλώτας έγιναν διψήφιοι από το ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα του Παπαθεοδώρου βρήκε τις λύσεις για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 48-33.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε μία μεγάλη αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι Ροδίτες κατέβασαν τη διαφορά από τους 19 (55-36) στους 2 πόντους (64-60). Το επιμέρους της τρίτης περιόδου ήταν 29-20 υπέρ των φιλοξενούμενων και όλα ήταν ανοικτά εν όψει της τελευταίας περιόδου (68-62). Ο Προμηθέας ωστόσο πάτησε εκ νέου το “γκάζι” και έφτασε σε μία άνετη, τελικώς, νίκη με 96-73.

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ27 mins ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΜΠΑΣΚΕΤ57 mins ago

Περιστέρι: Ημέρες και ώρες ημιτελικών και τελικού του Final Four του Basketball Champions League

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ2 hours ago

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ναύπακτο

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Ο ΝΟΠ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παραμονής το Σάββατο με τα Χανιά στην Πάτρα

ΠΟΛΟ5 hours ago

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ27 mins ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΜΠΑΣΚΕΤ57 mins ago

Περιστέρι: Ημέρες και ώρες ημιτελικών και τελικού του Final Four του Basketball Champions League

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ2 hours ago

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ναύπακτο

ΒΟΛΕΙ2 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ3 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Ο ΝΟΠ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παραμονής το Σάββατο με τα Χανιά στην Πάτρα

ΠΟΛΟ5 hours ago

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Facebook