Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Άγρια Δύση» με δύο φαβορί και μια… Κυρία (Παρουσίαση Α’ Ομίλου)

Published

on

Στον Όμιλο της Δυτικής Αχαΐας ξεχωρίζουν οι πανίσχυροι Πατρινοί και μια «κιτρινόμαυρη φυλή» σε κρίση.

Ένα γουέστερν με όρια τον Αχαϊκό κάμπο, τα κακοτράχηλα βουνά προς το ενδοχώρα της Πελοποννήσου, αλλά και τους «σερίφηδες» από την πρωτεύουσα του νομού θα παρακολουθήσουμε την φετινή χρονιά στον 2ο Όμιλο της Α’ Κατηγορίας της Αχαΐας, που μετά από 16 χρόνια θα διεξαχθεί και πάλι σε δύο διαφορετικά κομμάτια.
Στην δική μας λοιπόν «Άγρια Δύση», η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρα δεδομένα σε συνάρτηση με τα πρόσωπα που θα συναντήσουμε και σε σχέση με το τι ίσχυε στο παρελθόν.

Απόλυτα φαβορί, οι δύο «σερίφηδες» από την πόλη, ο πανίσχυρος φέτος Ατρόμητος Πατρών με τους πιο καλύτερους «πιστολέρο» της περιοχής και τους πιο ακριβοπληρωμένους «κυνηγούς», αλλά και η Θύελλα Πατρών, με τους «μπλε νεαρούς γκαούτσος» έτοιμους να ξεχωρίσουν απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους.
Το μεγάλο όνομα βέβαια προέρχεται από την αυτόχθονη ζώνη της Κάτω Αχαγιά, εκεί που η φυλή των «καναρινιών», μετά την πτώση της στο τοπικό, ξεκινάει για πρώτη φορά χωρίς στόχο και αυτοσκοπό τον τίτλο, αλλά να κρατηθεί ζωντανή από την επέλαση των… καουμπόηδων της πόλης.

Και μιας και μιλάμε για τις αυτόχθονες περιοχές, σε ίδια -ίσως και χειρότερη- κατάσταση βρίσκονται τα «μπλε σκυλιά» από τα Σαγέικα, που κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρεθούν, αλλά από τα λημέρια τους κανείς δεν θα περάσει αλώβητος.

Συνεχίζοντας το ταξίδι στις δυτικές περιοχές, συναντάμε στα ορεινά, την φυλή των «κόκκινων» της Χαλανδρίτσας, που βρέθηκαν από το… παράθυρο στην κατηγορία και θα είναι ένα σκληρό τεστ για όσους ανέβουν στους πρόποδες των νοτίων πρόβουνων του Παναχαϊκού.

Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα, πρώτα περνάμε από τον ανεξάρτητο λαό με το «νερατζούρι» αστέρι στην καρδιά, που στην πρώτη του παρουσία στους μεγάλους, θα κληθεί να τους αναγκάσει να μάθουν για τα καλά τον… λαό των Τσουκαλεΐκων.

Τελευταία στάση στις ακτές, οι «κόκκινοι» της Παραλίας, που ενισχυμένοι με ντόπιους πολεμιστές, θα κάνουν το πέρασμα από τον αιγιαλό, μια πολύ δύσκολη διαδρομή.
Λίγο πριν φτάσουμε στα σαλούν και τις τράπεζες με το χρυσό, στο δρόμο μας και το ράντσο με τα «βυσσινί» άγρια άλογα του Μπεγουλακίου, που μόνο οι καλύτεροι μπορούν να τιθασεύσουν και να αιχμαλωτίσουν.

Νεαροί «καουμπόηδες» με μπλε και πορτοκαλί μαντήλια θα είναι και αυτοί στην φετινή μάχη. Οι πρώτοι από το κρυμμένο αγρόκτημα της Εγλυκάδας που βγάζουν σπουδαίους πιστολέρος και οι δεύτεροι, από το κάστρο του Γάλλου φεουδάρχη και σταυροφόρου Ντε Σαραβάλε, αμφότεροι μπορούν να κάνουν τεράστιες ζημιές.
Τέλος, έχοντας επιστρέψει στην πόλη, σημαντική είναι και η ομάδα των «παρανόμων» της Αναγέννησης, που είχαν σαν λεία τα τρένα που περνούσαν από τις γραμμές του Λαδόπουλου και πλέον αναζητούν νέους στόχους, έχοντας χάσει την δύναμη τους και με το χρυσό να μην περνάει πλέον από την περιοχή τους.
Φορέστε τα καλύτερα σας ρούχα, ξεσκονίστε τα καπέλα σας, γυαλίστε τα σπιρούνια σας και φύγαμε για την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία επιβίωσης, κατακτήσεων, αναζήτησης που θα σας συναρπάσει…

Α’ ΕΠΣΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τριταιϊκός-Δ. Χαλανδρίτσας

Ατρόμητος Π.- Πάτρα 2005

Αστ. Τσουκαλεϊκων-Εθν. Σαγεϊκων

Αχαϊκή-Πήγασος Μπ.

Θύελλα Π.-Αναγέννηση Π.

Δίας-Δόξα Παραλίας

Βαγγέλης Μιχάλης

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργαντόπουλος: «Ματς σαν τελικοί»

Published

on

Πολύ καλή εμφάνιση είχε στη νίκη επί της Νίκης Προαστείου ο μέσος του Άρη Πατρών, Φώτης Γεωργαντόπουλος, που ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή. 

«Ήταν σημαντική η νίκη απέναντι στη δυνατή ομάδα της Νίκης. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια. Ακολουθούν τρεις τελικοί και αυτά τα ματς έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, στοχεύοντας στη νίκη» σχολίασε στη «Match». 

Ο Άρης αγωνίζεται το Σάββατο (30/3) με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου στο “Α.Κάνιστρας” και θέλει μόνο νίκη, όντας στη 2η θέση της κατάταξης των πλέι-οφ, ένα πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, που δοκιμάζεται στο “Φ.Αραβαντινός” κόντρα στην Θύελλα Πατρών. 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής Αχαΐας: Μαθαίνει το πρόγραμμα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένουν τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι-οφ, για να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής. 

Στη συνέχεια θα διεκδικήσει σε μίνι πρωτάθλημα την άνοδο στην Γ΄Εθνική με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης. 

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (2/4) σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από τον όμιλο θα κερδίσουν την άνοδο.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποστολόπουλος: «Ορίζουμε τη μοίρα μας»

Published

on

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρόμητου Πατρών με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων ήταν ο Κίμης Αποστολόπουλος. 

Ο ικανός μέσος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του Σάκη Πεφάνη, η οποία παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των πλέι-οφ της Α΄κατηγορίας και παράλληλα έβγαλε αντίδραση μετά από την ήττα στο Προάστειο. 

Μιλώντας στη «Match» ο Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους «μπλε» του Κώστα Τσιπιανίτη, αλλά και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, τα οποία θα καθορίσουν τους κόπους ολόκληρης της σεζόν. 

«Ήταν δύσκολο το ματς με τον Διαγόρα. Είναι ομάδα με ενθουσιασμό και δεν έχει άγχος, οπότε είναι ικανή να κάνει ζημιές. Ωστόσο κάναμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε δίκαια χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα. 

Πλέον ακολουθούν τρία παιχνίδια δύσκολα με Θύελλα, Πανμοβριακό και Άρη, που διεκδικούν επίσης το πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι ορίζουμε την τύχη μας ως πρωτοπόροι και αν πετύχουμε το απόλυτο θα πάρουμε τον τίτλο. 

Βέβαια το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Θύελλα Πατρών και δουλεύουμε για αυτό, αφού μας περιμένει ένα ντέρμπι σε μία δυνατή έδρα». 

Continue Reading
Advertisement

Facebook