Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ακαδημία Των Σπορ: «Ακαδημία Ελληνισμού Επιστροφή στις Ρίζες!»

Published

on

Ιδιαίτερα έντονες στιγμές συγκίνησης έζησαν οι Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Κανέλλος Γεωργίου και Νίκος Ηλιόπουλος.

Σύσσωμη η Ακαδημία παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας «Ακαδημία Ελληνισμού Επιστροφή στις Ρίζες» που έγινε στο μνημείο  του Γάλλου Βαρόνου Pierre de Coubertin στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ελληνοπαίδες του εξωτερικού και φιλέλληνες ηλικίας από 15-18 ετών σε όλο τον κόσμο και το έχει δημιουργήσει το τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας που τελεί υπό την προεδρία του κ. Δημητρίου Μουτούση.

Ο αθλητικός σύλλογος της Πάτρας συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας στο πρόγραμμα με τα μέλη του πολιτιστικού τμήματος κ. Μαρία Αποστολοπούλου και κ. Γεώργιο Κουρλέση, τον τεχνικό διευθυντή κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και τον διεθνή αθλητή beach handball Κανέλλο Γεωργίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του σωματείου κ. Χρήστος Δεβελέγκας.

Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δηλώνει:

«Ο σύλλογος μας πάντοτε πρόσφερε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε τέτοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα όταν αφορούν παιδιά και μάλιστα Ελληνόπουλα του Απόδημου Ελληνισμού που τόσο δίψα έχουν για την Μητέρα Ελλάδα.

Η εκδήλωση στον μαγευτικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν πάρα πολύ όμορφη και ιδιαίτερη στιγμή για μένα όταν βρέθηκα στο μνημείο του Pierre de Coubertin με αθλητές-μαθητές μου που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο αθλητικό Μητρώο η Ακαδημία των Σπορ (pic)

Published

on

Τα «χαρμόσυνα» νέα για την ένταξη της στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. γνωστοποίησε η Ακαδημία των Σπορ.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο έγκρισης που παρέλαβαν, το οποίο και ανέφερε πως μετά από ενδελεχή έλεγχο που σημειώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η αίτηση έγινε αποδεκτή.

Σε άλλα νέα, η Ο.Χ.Ε. ανακοίνωσε πως λόγω του lockdown αναβάλλεται επ’ αόριστον η Γενική Συνέλευση που επρόκειτο να διεξαχθεί αρχικά στις 13/12 και στην συνέχεια στις 20/12 στην πόλη της Βέροιας.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΟΧΕ: Αναβολή στις εκλογές της

Published

on

Δε θα διεξαχθούν οι εκλογές και η ΓΣ της ΟΧΕ, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοίνωσε πως, λόγω του lockdown που επέβαλλε η ελληνική Κυβέρνηση, αναβάλλεται επ’ αόριστον η Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ αρχικά στις 13/12 και, στη συνέχεια, στις 20/12 στη Βέροια.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού καθιστούν θεωρητικά αδύνατη την οργάνωση της ΓΣ, αλλά και την προσπάθεια των σωματείων να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους για την εγγραφή τους στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ, που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

OXE: Οι προσπάθειες για επανεκκίνηση του χάντμπολ

Published

on

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη τις ενέργειες και τις κινήσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες, ώστε να βοηθήσει τους αθλητές και τις ομάδες χάντμπολ, να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Σε αυτές, ζητήθηκε εξαίρεση από τα μέτρα της Handball Premier και της Α1χάντ,μπολ γυναικών, ενώ έγινε ειδική μνεία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, των Διομήδη Άργους, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και η ανάγκη να επιστρέψουν όλοι σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Μάλιστα, οι επιστολές που αφορούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Εθνικής γυναικών και των σωματείων, τροποποιήθηκαν και απεστάλησαν ξανά.

Η ΟΧΕ, πριν διατυπώσει επισήμως τις θέσεις της, είχε επικοινωνήσει, μέσω του προέδρου της ΔΕΠ, Τάσου Χειβιδόπουλου, με όλους τους εκπροσώπους σωματείων των δύο μεγάλων κατηγοριών, οι οποίοι σαφέστατα ήταν υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων τους, ωστόσο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τις δαπάνες που χρειάζονται, ώστε να διενεργούνται κάθε εβδομάδα τεστ για κορωνοϊό.

Για τις θέσεις αυτές, έχουν ενημερωθεί τόσο ο ΠΣΑΧ, όσο και ο ΣΥΠΧΕ.

Η ΟΧΕ θεωρεί πως και τα σωματεία που συμμετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα, τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν από ΓΓΑ-ΕΟΔΥ.

Για αυτόν το λόγο, η ΟΧΕ ζητάει την οικονομική στήριξη των σωματείων από πλευράς του κράτους αναφορικά με το κόστος εφαρμογής των τεστ, όπως έπραξε και η EHF, στέλνοντας rapid tests στις ομοσπονδίες- μέλη της για τις εθνικές ομάδες, ενόψει των προκριματικών του ΕURO 2022.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.