ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ακαδημία των Σπορ: Εντός οι γυναίκες, εκτός οι άνδρες σε δύσκολους αγώνες

Για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών η Ακαδημία των Σπορ υποδέχεται το Σάββατο στο Κουκούλι στις 6.0ο μ.μ. την ομάδα της Δόξας Βύρωνα.
Η δεύτερη αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών αναμένετε να είναι καλύτερη από την πρώτη, μιας και σίγουρα θα έχει ξεπεραστεί το άγχος της πρεμιέρας (ήταν και ο βασικότερος λόγος που ηττήθηκαν) και τα κορίτσια με πιο ελεύθερα παιχνίδι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια αρκετή καλή εμφάνισή απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα.
Αρκετός κόσμος αναμένεται να προσέλθει στο «Κ. Πετρόπουλος» που εάν κρίνουμε από τον πρώτο αγώνα οι Πατρινοί έδειξαν ότι αγαπούν το γυναικείο χάντμπολ που τους έχει προσφέρει κατά το παρελθόν αρκετές δόξες και επιτυχίες που συνδέονται με πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος, συμμετοχές σε Ευρωπαϊκούς αγώνες με τον ομάδα της ΑΣΕ Ορμή Πατρών.
«Η διοίκηση της Πατρινής ομάδας τονίζει για άλλη μια φορά και κάνει παράκληση προς τους φιλάθλους να τηρούν το υγειονομικό πρωτάθλημα αγώνων να κάθονται αραιά στις κερκίδες και να φορούν τις προστατευτικές μάσκες».
Ανδρικό τμήμα
Η ομάδα των ανδρών για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας την ομώνυμη ομάδα του ΟΦΝΙ την Κυριακή στις 4:30 μ.μ.
Αρκετά είναι τα προβλήματα της ομάδας του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου μιας και αρκετοί παίκτες όλη τη βδομάδα ταλαιπωρούνται από ίωση που δεν τους επέτρεπε να προπονηθούν κανονικά.
Επειδή όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και ο Κυριακάτικος αγώνας είναι πάρα πολύ σημαντικός για την συνέχεια του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια μέσα έξω, αυτό αναμένεται να κάνει και την Κυριακή στη Νέα Ιωνία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
“Εάν η Ακαδημία υποβιβαστεί, θα σβήσει το ανδρικό χάντμπολ από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο”

Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών η Ακαδημία των Σπορ υποδέχεται την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο κουκούλι την ομάδα του Παπασιδέρη Κορωπίου.
Η ομάδα της Πάτρας βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και καλείτε την Κυριακή να κερδίσει τον αγώνα, διότι δεν έχει περιθώρια απώλειας άλλων βαθμών.
Η χειροσφαίριση στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου έχει αρχίσει εδώ και καιρό αλλά και μετά την πρόσφατη αποχώρηση και των δύο ομάδων της Άρτας από το πρωτάθλημα της Β εθνικής ανδρών, να βρίσκεται σε δεινή θέση.
Ο μοναδικός άνθρωπος της Πάτρας, ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, που υπηρετεί το άθλημα εδώ και 43 χρόνια συνεχόμενα επισημαίνει παρακάτω στις δηλώσεις του, τους κινδύνους για το αύριο της ανδρικής χειροσφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου:
Τονίζει χαρακτηριστικά: “Ξέρουμε πολύ καλά σε ποια κατάσταση βαθμολογική βρισκόμαστε, ξέρουμε το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε τις πρώτες αγωνιστικές, ξέρουμε ότι όχι από δικά μας λάθη δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον τους τέσσερις βαθμούς που είχαμε προγραμματίσει.
Για εμάς, τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα και χωρίς απώλειες βαθμών πιστεύω να καταφέρουμε τον φετινό μας στόχο. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την βοήθεια των φιλάθλων του αθλήματος από την Κυριακή στο Κουκούλι, των χορηγών, των υποστηρικτών, καθώς και όλων των φίλων του αθλητισμού, των φορέων, των υπηρεσιακών παραγόντων, των πολιτικών, για να μπορέσουμε στο τέλος το ανδρικό χάντμπολ να υφίσταται στην περιοχή μας.
Μετά την αποχώρηση των ανδρικών ομάδων της Άρτας, κυρίως λόγω των γνωστών προβλημάτων των επαρχιακών ομάδων, αγώνες υποδομών, φιλικούς αγώνες, τουρνουά, αβάσταχτο οικονομικό προϋπολογισμό, κ.α., εάν η η ομάδα της Ακαδημίας υποβιβαστεί στην Β΄ εθνική και μαθηματικά πλέον η ανδρική χειροσφαίριση θα σβήσει από τον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παροιμία: Ένας Κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη”.
Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, η γυναικεία ομάδα της Ακαδημίας την Κυριακή στις 4 το απόγευμα υποδέχεται στο Κουκούλι την ΑΣ Άνοιξη Διονύσου.
Το νεανικό σύνολο της Βάσως Βουκελάτου θα επιδιώξει και σε αυτόν τον αγώνα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Α2 Χάντμπολ: Πικρή ήττα Ακαδημίας των Σπορ (άνδρες) από Σαλαμίνα με «εφιαλτικό» φινάλε

Τι κι αν είχε μια πολύ καλή παρουσία για 45’ η Ακαδημία των Σπορ κόντρα στην πολύ δυνατή και διεκδικήτρια της ανόδου Σαλαμίνα στο εθνικό κλειστό γυμναστήριο, στο τέλος έφυγε με την πίκρα της ήττας (29-27).
Κι όλα αυτά παρότι η ομάδα του Γ. Παπαγιαννόπουλου με μεγάλη συγκέντρωση και προσήλωση προηγήθηκε 14-12 στο ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης 19-12.
Τότε όμως ήταν που χάθηκε το καθαρό μυαλό, χάθηκαν και δυο κρίσιμα πέναλτι και με τη βιασύνη να είναι κυρίαρχο στο παιχνίδι της (που έφερε και λάθη), έδωσαν τη δυνατότητα στην πολύ έμπειρη Σαλαμίνα να φέρει τα πάνω κάτω, να προηγηθεί 25-22 στο 55’ και να φθάσει σε μια σπουδαία νίκη με 29-27.
Με την Ακαδημία των Σπορ που είχε κορυφαία μορφή τον γκολκίπερ Διαμαντόπουλο να γνωρίζει μια μη ήττα από την αρχή της σεζόν.
Τα 5λεπτα: 3-2, 3-5, 5-7, 9-7, 11-9, 14-12 (ημ.), 18-12, 20-15, 21-18, 22-21, 22-25, 27-19.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Γ. Παπαγιαννόπουλος): Διαμαντόπουλος, Πάντος, Σαρίκας 6, Παναγιωταρόπουλος, Χ. Παπαγιαννόπουλος 3, Αλ. Παπαγιαννόπουλος 4, Γεωργίου 7, Αγγελακόπουλος, Κουρουτζίδης 2, Σμυρνιώτης 2, Ευθυμίου, Κολλύρης 3, Θεοδωρογλάκης, Τσάμης.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Α2 Χάντμπολ: Ήττα των γυναικών Ακαδημίας των Σπορ από Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων

Με την αγωνιστική διαφορά των δυο ομάδων σημαντική, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που έκανε, η Ακαδημία των Σπορ δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα από τον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων με 40-24.
Από την ομάδα της Βάσως Βουκελάτου, Τσαγκαράτου Ξηνταροπούλου και Γεροπούλου ήταν ότι καλύτερο επιθετικά πετυχαίνοντας τα 20 από τα 24 γκολ της Ακαδημίας των Σπορ.
Τα 5λεπτα: 1-2, 2-6, 5-10, 8-13, 8-16, 9-21 (ημ.), 10-23, 12-28, 14-31, 21-37, 24-40.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Βουκελάτου): Παπαγιαννοπούλου, Αποστολοπούλου, Αβράμη, Κωτσοπούλου 3, Γεωργίου Γρ. και Ελευθ., Αναστασοπούλου 2, Χριστοπούλου, Ρούπα 1, Λούη, Γεροπούλου 4, Τσαγκαράτου 6, Τσινιά, Κατσίπη, Κονταξή, Ξηνταροπούλου 8.
Μίλτος Σπυρόπουλος