Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοινώθηκε το Nations League!-Η θέση της Ελλάδας

Published

on

img.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions

Το Nations League είναι η νέα διοργάνωση της UEFA που έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τα φιλικά ματς, δίνοντας, μάλιστα, εισιτήρια για τα τελικά του Euro και του Μουντιάλ.

Ο νέος θεσμός θα αρχίσει το Σεπτέμβρη του 2018 και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια (πριν από κάθε Euro και Μουντιάλ).

Σήμερα Τετάρτη (11/10) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας της νέας διοργάνωσης, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο League C μαζί με Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΓΚΕΣ:

League A: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ολλανδία.

League B: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.

League C: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

League D: Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Κόσοβο.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Η League A και η League Β θα έχουν από 4 ομίλους των 3 ομάδων. Η League C θα έχει έναν όμιλο με 3 ομάδες και 3 ομίλους με 4 ομάδες, ενώ η League D θα έχει 4 ομίλους των 4 ομάδων.

Ο τρόπος της κλήρωσης θα ανακοινωθεί αργότερα. Τα ματς θα είναι μέσα – έξω (εντός – εκτός) και θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη του 2018 (η κάθε ομάδα θα παίξει δηλαδή 4 ή 6 ματς, ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου της).

Οι τέσσερις νικητές των ομίλων της League A θα παίξουν σε κάτι σαν Final-4 (UEFA Nations League Finals), με δύο ημιτελικούς, μικρό τελικό και μεγάλο τελικό. Η UEFA θα αποφασίσει τον Δεκέμβρη του 2018 σε ποια από τις 4 χώρες θα διεξαχθεί αυτό το… Final-4 τον Ιούνιο του 2019 (θα υπάρχουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα)

Οι χώρες που θα τερματίσουν στην κορυφή κάθε ομίλου στις League B, C και D, κερδίζουν άνοδο, ενώ αυτές που θα τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις στις League Α, B και C θα υποβιβαστούν! Θα αλλάζει δηλαδή με αυτόν το τρόπο η “σύσταση” του επόμενου UEFA Nations League (όχι μέσω της κατάταξης της UEFA)

ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ EURO

Το Euro 2020 θα διεξαχθεί όπως και το Euro 2016, δηλαδή με 24 ομάδες στα τελικά, μόνο που οι 20 ομάδες θα προκριθούν από τα προκριματικά (10 όμιλοι με πρόκριση για τους 2 πρώτους κάθε ομίλου) και οι υπόλοιπες 4 από το UEFA Nations League!

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι 4 νικητές των ομίλων της League A θα παίξουν στο UEFA Nations League Finals, κάτι σαν Final-4 δηλαδή, τον Ιούνιο του 2019. Όμως, το τι θα γίνει στο UEFA Nations League Finals δεν έχει καμία σχέση με την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020!

Τα 4 εισιτήρια που θα δώσει το UEFA Nations League για τα τελικά του Euro 2020 θα προκύψουν από τα Play-offs που θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2020. Κάτι σαν Final-4 θα γίνει και στις 4 κατηγορίες, League A, B, C και D, μόνο που προφανώς δεν θα υπάρχει μικρός τελικός, απλά ημιτελικοί και ο τελικός, ο οποίος θα κρίνει ποιος θα πάρει το εισιτήριο στα τελικά του Euro 2020.

Θα δοθεί λοιπόν ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020 σε κάθε κατηγορία. Δηλαδή, θα πάει στα τελικά σίγουρα μία από τις 16 χειρότερες ομάδες της Ευρώπης (σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA)!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κλήρωση: 24 Ιανουαρίου 2018 – SwissTech Convention Centre, Λωζάννη

1η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2018

2η αγωνιστική: 9-11 Σεπτεμβρίου 2018

3η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2018

4η αγωνιστική: 14-16 Οκτωβρίου 2018

5η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2018

6η αγωνιστική: 18-20 Νοεμβρίου 2018

Κλήρωση για το Final-4: Δεκέμβριος 2018

Τελικοί: 5-9 Ιουνίου 2019

Κλήρωση Euro 2020 Play-Offs: 22 Νοεμβρίου 2019

Euro 2020 Play-Offs: 26-31 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

“Τέλος” και επίσημα οι Μούλντερ και Μπόονεν

Published

on

Όπως είχε αποκαλύψει εδώ και μέρες η Match Αχαΐας, η κατάσταση με τον Μίκαελ Μούλντερ είχε ξεφύγει στην Παναχαϊκή, ελέω πειθαρχικού παραπτώματος, κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση του Ίντι Μπόονεν. 

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τέλος συνεργασίας με τους εν λόγω παίκτες, που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα τη φετινή σεζόν. 

Αναλυτικά: 

“Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει τη λύση στην συνεργασία της με τους ποδοσφαιριστές Indy Boonen Και Michael Mulder.”. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης ενόψει Ολυμπιακού Β’

Με τρεις σημαντικές απουσίες στην κρίσιμη αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, στην Αγυιά.

Published

on

Χωρίς τους τρεις βασικούς επιθετικούς της στο μεγαλύτερο σημείο της σεζόν θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί η Παναχαϊκή στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής (28/04, 16:00) κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ στην Αγυιά, για την 7η αγωνιστική στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Ο Γιάννης Τάτσης μετά τον Θέμη Πατρινό, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και τον Εντουάρντο Πέρεζ, που δίνει μάχη να προλάβει έστω κάποια παιχνίδια, είδε και τον Ρούμπεν Ντε Τόμας να δέχεται κάρτα στην αναμέτρηση με τον Γιούχτα και να τίθεται εκτός για μία αγωνιστική.

Ο έμπειρος τεχνικός θα χρειαστεί να ανακατέψει ξανά αρκετά την «τράπουλα» και να βγάλει «λαγούς» από το… καπέλο του, αλλά έχει την τύχη να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση οι περισσότεροι εκ των μεσοεπιθετικών του.

Ο δαιμόνιος Ζέκοφ στο φινάλε της σεζόν, ο «μαέστρος» Ηλίας Πετράτος, οι ασταμάτητοι στα πλέι οφ Αλιμπέ και Τραορέ, όπως και ο σκόρερ του εντυπωσιακού γκολ στις Αρχάνες, Θύμιος Χριστόπουλος, ο οποίος έρχεται με φόρα και ψυχολογία.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μετά τον θρίαμβο στο Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό κόντρα στην Φλαμένγκο!

Published

on

Μετά το ευρωπαϊκό, πάει και το Διηπειρωτικό η Κ19 του Ολυμπιακού!

Οι Νέοι των «ερυθρόλευκων» θριάμβευσαν στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Μίλαν και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης, κατακτώντας το φετινό Youth League και εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στο Διηπειρωτικό Κ20, όπου θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια του Copa Libertadores Κ20, Φλαμένγκο, ενώ αναμένεται ανακοίνωση σχετικά με το πότε και το πού θα διεξαχθεί η σπουδαία αναμέτρηση.

 

Πρόκειται για έναν θεσμό που δημιουργήθηκε το 2022 από UEFA και CONMEBOL, με τις ομάδες που κατέκτησαν το Youth League και το Copa Libertadores Κ20, να τίθενται αντιμέτωπες στην έδρα της ομάδας από τη Νότια Αμερική.

Το πρώτο παιχνίδι για το Διηπειρωτικό Κ20 διεξήχθη το 2022 στην Ουρουγουάη, με την Μπενφίκα να επικρατεί της Πενιαρόλ, ενώ πέρσι η Μπόκα Τζούνιορς υποδέχθηκε την Άλκμααρ στο «Μπομπονέρα», πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στη διαδικασία των πέναλτι!

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ19 hours ago

Προμηθέας: Συνεχίζει με Παπαθεοδώρου στον πάγκο

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Απολλωνιάδα «διπλό» με την Αγυιά, η παραμονή στα πλέι-άουτ (pics)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Ατρόμητος Π.: Τι γίνεται με τους τραυματίες ενόψει Θύελλας Αμπελοκήπων

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Μπάσκετ: Στην Πάτρα η ημιτελική φάση στο πανελλήνιο Εφήβων (26-28 Απριλίου)

Α1 ΕΣΚΑΗ14 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Όλα τα «ζευγάρια» στα πλέι-οφ και στα πλέι-άουτ

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό πήρε το ντέρμπι με την Δύμη ’07, παρών στα πλέι-οφ * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: «Διπλό» γοήτρου της Ανδραβίδας επί του πρωτοπόρου Κεραυνού Αιγίου

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη καλή «πρόβα» για τα πλέι-οφ, νίκησε την ΕΑ Παραλίας (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Οι Νέοι Γλαύκου δίποντο με την ΕΑΠ στο φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Ολυμπιάδα με Ρέλλα και Λεβεντόπουλο «πέρασε» από τον Πύργο

Facebook