Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Αναμένει την σημερινή συνεδρίαση της SL2 η Παναχαϊκή μήπως αλλάξει κάτι

Published

on

Σήμερα στις 14:00 η Super League 2 θα συνεδριάσει για διάφορα θέματα.

Χθες δεν αναφέρθηκε κάτι για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, πέραν της συνέχισης των Super League 1 και Basket League και η Παναχαϊκή αναμένει τις αποφάσεις.

Η πρεμιέρα αναβλήθηκε για αυτό το σαββατοκύριακο, λόγω του νέου lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα και μένει να δούμε αν θα οριστεί για τις 14 με 15 Νοεμβρίου ή θα ανασταλεί οριστικά.

Η Παναχαϊκή έχει “καεί” στην κυριολεξία στις προπονήσεις, έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όπως φυσικά και οι περισσότερες ομάδες της SL2.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Οι κραυγές απ’ το γκολ του Δαβουρλή «ηκούσθησαν ως την πλατείαν Όλγας»

Published

on

Επιμέλεια: Ισίδωρος Σιδερόπουλος

Οκτώβριος του 1973, η Παναχαϊκή που μεσουρανούσε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα υποδεχόταν στην Πάτρα την θρυλική Τβέντε- Το τελικό 1-1 δεν άφησε ελπίδες πρόκρισης στους «κοκκινόμαυρους».

«Ένδεκα χιλιάδες και πλέον φίλαθλοι έζησαν χθες το απόγευμα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 1973, στο στάδιο, συγκλονιστικές φάσεις ενός θαυμασίου καθ’ όλα διεθνούς αγώνα, μεταξύ Παναχαϊκής – Τβέντε Ολλανδίας, του Κυπέλλου Ευρώπης, που τελικά έληξε ισόπαλος με 1-1 τέρματα», έγραφαν σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια οι εφημερίδες της εποχής.

«Η Παναχαϊκή τραυματισμένη στα πιο νευραλγικά της σημεία και με αντίπαλο μίαν αυθεντικήν εκπρόσωπο του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, παρ’ ολίγον να επιτύχη το θαύμα. Διότι έτσι θα μπορούσε μονάχα να χαρακτηρισθή μια νίκη από μιαν ομάδα που η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ταυτίστηκε με τόσες και τόσες κακοτυχίες.

Ισόπαλο λοιπόν το παιγνίδι. Και για όσους σταθμίζουν λογικά τα πράγματα –και όχι βάσει ευσεβών πόθων– τούτο είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία. Η Τβέντε είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Είναι ένα τρομερά πεπειραμένο συγκρότημα που κανένας από τους καθιερωμένους ως μεγάλους του Ελληνικού φουτ μπωλ, δεν 0ά μπορούσε να «χτυπήση» εφέτος.

Πολλοί, βέβαια, θα σταθούν στο γεγονός ότι η Παναχαϊκή δεν «έπιασε» το καλύτερο παιχνίδι της. Και ότι αν συνέβαινε αυτό, η νίκη θα έφθανε φυσιολογικά. Αλλά και αν υποθέσουμε την Παναχαϊκή κομπλέ, πάλι ο «καλός εαυτός» μιας ομάδος δεν είναι κλισέ για να επαναλαμβάνεται οποτεδήποτε. Όταν έχεις για αντίπαλο έναν από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του Άγιαξ, τότε τα προβλήματα που ανακύπτουν και για τον προπονητή και για τους παίχτες είναι φοβερά, είναι φορτισμένα με τεράστιες ευθύνες και επομένως, η ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει ανάλογο χαρακτήρα. Δηλαδή, σπασμωδικότητα, κάποιαν ατσαλιά και άγχος.

Η μεγάλη επιτυχία της Τβέντε ήταν ότι δεν υποτίμησε την αντίπαλόν της, υπήρξε καλά πληροφορημένη και έθεσε πολύ ρεαλιστικό στόχο. Δηλαδή μιαν ισοπαλία.

Εάν βέβαια η Παναχαϊκή είχε στο κέντρο της έναν πραγματικό Στραβοπόδη και όχι αυτόν που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τις δυνάμεις που του επέτρεπε μια ένεσις λίγα λεπτά προ του ματς, τότε δεν θα επετύγχανε η προσπάθεια των Ολλανδών στο πάγωμα του παιγνιδιού από το κέντρον τους.

Ως κυριότερο σφάλμα της πατραϊκής αμύνης θα πρέπει να θεωρηθή ότι –παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις των αντιπάλων εγίνοντο σχεδόν πάντοτε πανομοιότυπα και με τελικούς εκτελεστάς δύο και τους αυτούς πάντοτε παίκτες– εν τούτοις παρέμεναν κατά κανόνα χωρίς στενό μαρκάρισμα.

Επικίνδυνες και εξαιρετικά θεαματικές φάσεις εδημιουργήθησαν προ των εστιών και των δύο ομάδων. Η τεχνική και εδαφική υπεροχή υπήρξαν μοιρασμένες και από την άποψιν αυτή θα πρέπει να θεωρείται δίκαιον το αποτέλεσμα. Σχεδόν ισάριθμες ευκαιρίες έχασαν εξ άλλου οι αντίπαλοι, οπωσδήποτε όμως η Παναχαϊκή κατά το τελευταίον 20λεπτον του αγώνος υπήρξε πιο άτυχη. Αποφασιστικοί και σκληροί οι Ολλανδοί σε φάσεις από τις οποίες έκριναν ότι θα διεκυβεύετο ο αγώνας.

Ο ΑΓΩΝ

Το πρώτον δεκάλεπτον ήταν αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες, αλλά οι Ολλανδοί με την πάροδον του χρόνου επίεσαν την άμυναν της Παναχαϊκής, οι παίκται της οποίας κατώρθωσαν να αποσοβήσουν τους διαγραφομένους κινδύνους προ της εστίας του Τζανετουλάκου.

Οι Ολλανδοί κέρδισαν αμέσως, το κέντρον, επωφελούμενοι των σφαλμάτων των μέσων της Παναχαϊκής και εδημιούργησαν αρκετές επιθέσεις. Παρά την αρχικήν, όμως, επιθετικήν πρωτοβουλίαν των Ολλανδών, η Παναχαϊκή σε μια αιφνιδιαστικήν της αντεπίθεσιν, κέρδισεν πέναλτυ. Ήταν το 15ον λεπτόν, όταν ο Λεβεντάκος συνεδυάσθη με επιτυχίαν με τον Δαβουρλή. Ο Λεβεντάκος στην συνέχεια επετέθη από θέσιν αριστερού εξτρέμ και έδωσεν ωραία σέντρα, παραλλήλως προς την εστίαν των Ολλανδών που απέκρουσεν εμφανώς με το χέρι ο αμυντικός Βαν Ιστραέλ μέσα στην περιοχήν.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ

Το εμφανές πέναλτυ εσημείωσεν αμέσως ο Ρουμάνος διαιτητής κ. Πετριτσάνου και ο Δαβουρλής με υπέροχη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών, γράφοντας το 1-0.

Πεισμωμένοι επετέθησαν στην συνέχειαν οι Ολλανδοί κέρδισαν δύο αλλεπάλληλα κόρνερ που παρεχώρησαν οι Καλφίν-Ανδρούτσος, χωρίς ωστόσο να παραβιασθή η εστία της Παναχαϊκής. Η επιθετική πρωτοβουλία των Ολλανδών έγινε πιο έντονη, καθώς το κέντρο της Παναχαϊκής ήταν σχεδόν ανύπαρκτον.

Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΙΣ

Αποτέλεσμα ήταν να ισοφαρισθή το σκορ στο 24ον λεπτόν. Ο Ανδρούτσος ανέκοψεν με φάουλ τον αντίπαλόν του κοντά στο σημείον του κόρνερ. Το φάουλ εξετέλεσεν ο Νάτεν, στέλνοντας βαθειά ψηλοκρεμαστή σέντρα. Ο Θύσσεν έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό, γρήγορο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τζανετουλάκου.

Η Παναχαϊκή ανήλθε μετά την ισοφάρισιν και αντεπετέθη με πείσμα. Στο 39ον λεπτόν ο Παππάς προωθήθηκε και έξω από την περιοχήν των Ολλανδών έπιασε σουτ που απεκρούσθη προσωρινά, για να κύλιση η μπάλα στον Λεβεντάκο, ο οποίος από καλή θέσι σούταρε βεβιασμένα και έδωσε την ευκαιρία στον Ολλανδό τερματοφύλακα να αποκρούση για να λήξη το ημίχρονον 1-1.

ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΝ

Στην επανάληψι η Παναχαϊκή παρουσιάσθηκε αρκετά βελτιωμένη, εν συγκρίσει με την εμφάνισιν του α΄ ημιχρόνου και οι κυνηγοί της εδημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις

Η πλέον εκπληκτική ευκαιρία να επιτευχθή το δεύτερο τέρμα χάθηκε στο 48′, όταν ο Σπεντζόπουλος έδωσε θαυμάσιαν σέντρα από αριστερά. Ο Δαβουρλής κέρδισε την μπάλα και την έστρωσε γρήγορα στον Ρήγα, ο οποίος παρ’ ότι ευρίσκετο σε λίαν ευνοϊκήν θέσιν, σούταρε και πρόλαβε ο Ολλανδός γκολκήπερ και απέκρουσε την υστάτην στιγμήν, αποσοβώντας σίγουρο τέρμα. Νέα εκπληκτική ευκαιρία χάνει ο Λεβεντάκος στο 54ον λεπτόν, σουτάροντας από πολύ καλή θέσι απελπιστικά άουτ.

Άλλη μία εντυπωσιακή ευκαιρία χάθηκε στο 78, όταν οι Ολλανδοί παρεχώρησαν κόρνερ σε μια επιθετικήν μας ενέργειαν και υπέροχον συνδυασμόν των Ρήγα – Λεβεντάκου – Δαβουρλή.

Μια τελευταία ευκαιρία απωλέσθη στο 82ον λεπτόν, όταν ο Ρήγας συνεδυάσθη με επιτυχίαν με τον Λεβεντάκον, αλλά το τελικόν σουτ απεκρούσθη από τον Ολλανδό τερματοφύλακα σε κόρνερ, που παρήλθεν ανεκμετάλλευτον. Οι Ολλανδοί στα τελευταία λεπτά αντεπετέθησαν, αλλά οι αμυντικοί της Παναχαϊκής, κατώρθωσαν να τους αναχαιτήσουν και να λήξη το παιχνίδι ισόπαλον.

ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

Συγκινητική ήταν η στιγμή που λίγο πριν απ’ τον αγώνα «ξεφορτώθηκε» από ένα κλειστό αυτοκίνητο, με την βοήθεια του φιλάθλου κ. Μακατσώρη και ετοποθετήθη πάνω σε τρίκυκλο «αναπηρικό» ποδήλατο, ο άλλοτε αέρινος, διεθνής και συναρπάζων με το παιχνίδι του, στάδια και στάδια φιλάθλων, Ανδρέας Μιχαλόπουλος. Η εμφάνισή του, έστω και με το «τρίκυκλο του πόνου» ξεσήκωσε κυριολεκτικά το γήπεδο. Όλοι του ευχήθησαν ταχεία ανάαρρωση και γρήγορη επάνοδο πλησίον της ομάδος του, της οποίας ήταν και είναι αναντικατάστατος παίκτης.

Η ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ

Η Παναχαϊκή ηγωνίσθη με την ακόλουθον σύνθεσιν: Τζανετουλάκος, Ανδρούτσος, Καλφίν, Σίδερης, Λεβέντης, Στραβοπόδης (52′ Ζοάνος), Παππάς, Λεβεντάκος, Δαβουρλής, Σπεντζόπουλος, Ρήγας.

Πολύ καλός ο Ρουμάνος διαιτητής κ. Πετριτσιάνου καθώς και oι συμπατριώται του επόπται γραμμών Πέτρεα και Τοπάν. Διαιτήτευσεν ένα πολύ δύσκολον αγώνα όπως άλλωστε είναι όλες οι συναντήσεις υπό το άγχος της προκρίσεως.

Με άριστα θα πρέπει να βαθμολογηθούν και οι Πατρινοί φίλαθλοι που όχι μόνο προσήλθαν αθρόως, αλλά και εδημιούργησαν πανηγυρικήν και ενθουσιώδη ατμόσφαιραν συμπαραστάσεως, χωρίς να ξεφύγουν ούτε για μια στιγμή από τα πολιτισμένα και γνησίως φίλαθλα πλαίσια».

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Αριστείδης Βάτσιος στο Παναχαϊκή – Παναιτωλικός

Published

on

Διαιτητής από την Super League ορίστηκε για να διευθύνει την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη (27/10, 21:30) για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής θα είναι ο πρώτος διαιτητής με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και Τριανταφύλλου, του συνδέσμου Κορινθίας, με 4ο τον Ρηγόπουλο της Ηλείας.

Continue Reading

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ

Η «μουδιασμένη» πρεμιέρα της ΠΓΕ μέσα από την κάμερα της «Match»

Published

on

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να περιμένει η Παναχαϊκή την φετινή της πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, αφού αν και στα φαβορί για τον τίτλο, γνώρισε πολύ βαριά ήττα στο κλειστό της Αγυιάς από την Καλαμάτα.

Το τελικό άλλωστε 57-74 είναι η καλύτερη απόδειξη για το «δράμα» που εξελίχθηκε επί ένα 40λεπτο στην κοκκινόμαυρη έδρα, η οποία «έσπασε» με το καλημέρα, σημάδι άκρως ανησυχητικό για τη συνέχεια. Κι όπως λέει κι λαός, η… κακή μέρα από την αρχή φάνηκε για την ομάδα του Θανάση Λιονα.

Η Καλαμάτα μπήκε εξαιρετικά δυνατά στο παρκέ της Αγυιάς αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους με έναν εκπληκτικό Μπούσι να κάνει «σημεία και τέρατα» έξω από τα 6,75μ., έχοντας ήδη από την α’ περίοδο 12 πόντους με 4 τρίποντα! Οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα πολύ μεγάλες διαφορές τις οποίες η Παναχαϊκή δεν μπόρεσε να καλύψει, έχοντας πολύ μεγάλα ποσοστά αστοχίας στα τρίποντα (είχε 0/8 στην 3η περίοδο).

Αν και κάποια στιγμή μείωσε στους 7 (42-49), δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι πιο ουσιαστικό καθώς η Καλαμάτα δεν έδειχνε διατεθειμένη να απολέσει την ευκαιρία θριάμβου που είχε, όπως κι έκανε. Αν κι ο κόουτς της Νώντας χρησιμοποίησε μόλις 8 παίκτες, η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν ακόμη και οι ίδιοι.

Δεν χάθηκε τίποτα…

Προφανώς για την Παναχαϊκή η ήττα αυτή δεν είναι «καταστροφή», δείχνει όμως ότι άμεσα θα πρέπει να βγάλει αντίδραση αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με τον Ήφαιστο στο Αίγιο, αφού οι αγωνιστικές φέτος είναι μετρημένες και κάθε απώλεια στο τέλος, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση:

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 mins ago

Σκόρερ (Α΄ Κατηγ.): Γκάτσης, Δημητρακόπουλος και Γραμματικόπουλος στα…ψηλά!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ40 mins ago

Προμηθέας- Γκραν Κανάρια (απόψε-19:30): Με στόχο να σπάσει το…ρόδι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Πλούσιο φωτορεπορτάζ της «Match» από την πρεμιέρα της Ακαδημίας των Σπορ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Τζ. Γκραντ: «Νταμπλ-νταμπλ» από το ημίχρονο!

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Ανδραβίδα πέρασε «αλώβητη» από την ΕΑΠ, τεράστια νίκη Γαλήνης επί του Προμηθέα 2014 (πανόραμα αγωνιστικής – φωτό)

ΑΘΛΗΜΑΤΑ13 hours ago

Στο ΟΑΚΑ το επίκεντρο του σεισμού στην Αθήνα!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Σοκ με Βαρόνε στον Παναιτωλικό, υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει τη χρονιά

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ14 hours ago

Την απόκτηση του Γκρίφιν ανακοίνωσε ο Απόλλων Πατρών

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Οι κραυγές απ’ το γκολ του Δαβουρλή «ηκούσθησαν ως την πλατείαν Όλγας»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Εικόνες της «Match» από τη νίκη του Άρη Πατρών στο ντέρμπι με τον Πήγασο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 mins ago

Σκόρερ (Α΄ Κατηγ.): Γκάτσης, Δημητρακόπουλος και Γραμματικόπουλος στα…ψηλά!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ40 mins ago

Προμηθέας- Γκραν Κανάρια (απόψε-19:30): Με στόχο να σπάσει το…ρόδι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Πλούσιο φωτορεπορτάζ της «Match» από την πρεμιέρα της Ακαδημίας των Σπορ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Τζ. Γκραντ: «Νταμπλ-νταμπλ» από το ημίχρονο!

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Ανδραβίδα πέρασε «αλώβητη» από την ΕΑΠ, τεράστια νίκη Γαλήνης επί του Προμηθέα 2014 (πανόραμα αγωνιστικής – φωτό)

ΑΘΛΗΜΑΤΑ13 hours ago

Στο ΟΑΚΑ το επίκεντρο του σεισμού στην Αθήνα!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Σοκ με Βαρόνε στον Παναιτωλικό, υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει τη χρονιά

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ14 hours ago

Την απόκτηση του Γκρίφιν ανακοίνωσε ο Απόλλων Πατρών

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Οι κραυγές απ’ το γκολ του Δαβουρλή «ηκούσθησαν ως την πλατείαν Όλγας»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Εικόνες της «Match» από τη νίκη του Άρη Πατρών στο ντέρμπι με τον Πήγασο

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.