Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άνοδος ή… «θάνατος» (Ανάλυση Β’ Κατηγορίας)

Κλήρωσε στην Β’ Κατηγορία, όπου στο τέλος 6 ομάδες θα ανέβουν, 13 θα πουν αντίο και θα πάμε σε 2 Ομίλους το 2019-2020 (!).

Με το ράβε-ξήλωνε να μην σταματάει ούτε φέτος, οριστικοποιήθηκε τελικά η Β’ Κατηγορία, για την οποία μάθαμε οριστικούς συμμετέχοντες και τρόπο διεξαγωγής για την σεζόν 2018-19.

Μια κατηγορία που αποδυναμώθηκε χάνοντας 11 ομάδες που ανέβηκαν, ήρθε να γίνει ακόμη χειρότερη, αφού για τον Ορισμό των Ομίλων δεν είχαμε απλές συζητήσεις, αλλά εξώδικα, απειλές αποχώρησης, αρνήσεις συμμετοχής, παρακάλια και τελικά μαγειρέματα για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Μια κατηγορία που την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα ξανά-συρρικνωθεί, με τους 3 ομίλους να γίνονται 2 (!) και τις ομάδες από 42, να μένουν στις 32, χωρίς να υπάρχει λόγος που η μεσαία κατηγορία του τοπικού της Αχαΐας αντιμετωπίζεται σαν να μην έχει ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι και την σεζόν 2013-14, η τότε Super Β’είχε καταργηθεί σε μια νύχτα με όλες τις ομάδες να πέφτουν στην Γ’ (!).

Σωτήρια αποδείχτηκε η οικειοθελής μετακόμιση του Ολυμπιακού Ζαρουχλεΐκων στον Όμιλο του Αιγίου, για να μην έχουμε νέες αντεγκλήσεις από ΑΠΟ Αρόη και άλλες ομάδες, ώστε να καταλήξουμε στις τελικές 14αδες. Με τον τρόπο διεξαγωγής την φετινή χρονιά, στην ουσία, οι ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν άνοδο, θα είναι βασικοί υποψήφιοι για πτώση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα καταλήξει η χρονιά που ξεκίνησε ήδη με πολλά προβλήματα…

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ): ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο πιο «γεμάτος» όμιλος, με μεγάλα ονόματα και πολύ ενδιαφέρον, με τον Φαραϊκό που πλήρωσε το… γινάτι του Τριταιϊκού και δεν θα είναι εκεί που δικαιωματικά έπρεπε να βρίσκεται -στην Α’ Κατηγορία- σαν βασικός διεκδικητής. Ο Λέων Αλισσού που φέτος υποβιβάστηκε, μαζί με τον πάντα υπολογίσιμο Ατρόμητο Λάππα, τα εξαιρετικά ενισχυμένα Καμίνια και ο Αχαιός Σαραβαλίου που δείχνει να οργανώνεται είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν, χωρίς να μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον Πείρο Ισώματος και τους πιτσιρικάδες του Ίκαρου Πετρωτού (σ.σ. πέρυσι στον όμιλο της Πάτρας) και του Ωλενιακού που πάντα μπορεί να κάνουν ζημιές. Και αν υπάρχει ο μεγαλύτερος «ζημιάρης», αυτός είναι σίγουρα ο Απόλλων Βίδοβας, ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστούν οι νεοφώτιστοι Ροΐτικα και Προοδευτική, αλλά και οι
Αστέρας Μιντιλογλίου, Σταροχώρι και Λιμνοχώρι που αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά.

Αναλυτικά οι ομάδες του Α’ Ομίλου:

Αστέρας Μιντιλογλίου

Ροίτικα

Πείρος

Αχαιός Σαραβαλίου

Απόλλων Βίδοβας

Ατρόμητος Λάππα

Ωλενιακός

Φαραϊκός

Σταροχώρι

Προοδευτική

Λέων Αλισσού

Λιμνοχώρι

Ίκαρος Πετρωτού

Καμίνια

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ): ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ… Γ’

Με την φαεινή έμπνευση της ανόδου 9 ομάδων από την Γ’ Κατηγορία, τις παραιτήσεις και όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, ο φετινός όμιλος της Πάτρας, από… σούπερ που ήταν πέρσι, φέτος κινδυνεύει να είναι ο χειρότερος. Μόλις 6 ομάδες από την σεζόν που μας άφησε, με απόλυτο φαβορί την ομάδα του Χρήστου Λάιου (σ.σ. ΑΠΟ Αρόης) και τους Πολύτεκνο, Απόλλων Εγλυκάδας, Ψηλαλώνια και Αχαϊκό να έχουν την ευκαιρία τους να παλέψουν για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Αντίθετα κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει το πως θα παρουσιαστούν ο Ολυμπιακός Πατρών και οι νεοφώτιστες ομάδες (Πετεινοί, Παναχαϊκός, Περιβόλα, Πυρσός, Γαλήνη, Ηρακλής Πατρών, Ρωμανός και Δόξα Πατρών) που δεν θα δουν και πολλές αλλαγές με τους περισσότερους να γνωρίζονται από την παρακάτω κατηγορία.

Αναλυτικά οι ομάδες του Β’ Ομίλου:

ΑΠΟ Αρόης

Πολύτεκνος

Δόξα

Ψηλαλώνια

Απόλλων Εγλυκάδας

Πετεινοί

Παναχαϊκός

Ρωμανός

Περιβόλα

Πυρσός

Γαλήνη

Αχαϊκός

Ολυμπιακός

Ηρακλής

Γ’ ΌΜΙΛΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ):  ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ… ΜΕΣΗ

Με τις ενώσεις των σωματείων της Αιγιάλειας και την αδυναμία συμμετοχής να δημιουργούν τεράστια προβλήματα, χρειάστηκε να φτάσουμε στα… Ζαρουχλέικα για να βρούμε τον 14ο παίκτη. Έτσι φέτος, έχουμε το χαρακτηριστικό των λίγων (σ.σ. 7 συνολικά) ομάδων από την Αιγιάλεια να είναι πολύ ενισχυμένες, αφού το Διακοπτό δεν κατεβαίνει στην Α’, Ακράτα και Αιγείρα έγιναν ένα, όπως και η Ζήρια με το Σαλμενίκο και όλοι οι καλοί παίκτες (που αναγκαστικά περισσεύουν) μοιράστηκαν στις ομάδες αυτές. Δόξα Ελαιώνα και Ένωση Αιγείρας/Ακράτας δείχνουν να ξεχωρίζουν μέχρις ώρας, με Καλάβρυτα, Απόλλων Συνοικισμού, Φλόγα Ροδιάς και Κεραυνό Σελιανιτίκων να είναι αρκετά πιο πίσω.

Αναλυτικά οι ομάδες του Γ’ Ομίλου:

Δόξα Ελαιώνα

Αυτόνομη

Αιγείρα/Ακράτα

Ολυμπιακός Ζαρ.

Άνω Καστρίτση

Αργυρά

Κεραυνός 2016

Απόλλων Συν.

Φλόγα Ροδιάς

Φλόγα Κ.Κ.

Αστέρας Τέμενης

Αετός Ρίου

Κεραυνός Σελ.

Καλάβρυτα

Μαζί τους φέτος, πέρα από τους γνωστούς «Πατρινούς» (Άνω Καστρίτσι, Αργυρά, Κεραυνός 2016) τέσσερις νέοι συμπαίκτες. Ο εντυπωσιακός Αετός Ρίου που ακόμη κρατάει την τιμωρία από την προηγούμενη σεζόν (σ.σ. θα χάσει 3-0 α.α. τα δύο πρώτα παιχνίδια), η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου και οι… πρωτάρηδες. Η Αυτόνομη που πρώτη φορά θα ταξιδέψει στα μέρη της Αιγιάλειας και ο Ολυμπιακός Ζαρουχλεΐκων που ντεμπουτάρει στην Β’ και βεβαίως θα είναι η παρθενική του εμφάνιση στην άλλη πλευρά του νομού.

Βαγγέλης Μιχάλης

 

 

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γ.Καμποσιώρας: “Μακριά από τις διαμάχες της ΕΠΣΑ το δικό μου όνομα”

Ο δικηγόρος του απερχόμενου προέδρου του ΑΠΟ Αρόης, κ.Γιώργος Καμποσιώρας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την αποχώρηση του Λεωνίδα Γεροντίδη από τον προεδρικό θώκο των “λύκων”, καλώντας την συμπολίτευση και αντιπολίτευση της ΕΠΣ Αχαϊας να μην εμπλέκουν το όνομα του στους μεταξύ τους “διαξιφισμούς”.

Η επίσημη τοποθέτηση του κ.Καμποσιώρα αναφέρει τα εξής:

«Επειδή το όνομα μου έχει εμπλακεί σε διαμάχη μεταξύ μελών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Αχαϊας, σχετικά με την συμμετοχή μου σε συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ως δικηγόρος του κ. Λεωνίδα Γεροντίδη Προέδρου του σωματείου ΑΠΟ ΑΡΟΗ ενημερώνω τον κάθε ενδιαϕερόμενο τα εξής:

1) Ως δικηγόρος υπερασπίζομαι όποιον με εμπιστεύεται σε οποιοδήποτε δικαστήριο ή διοικητικό όργανο

2) Το αν δεν ενημερώνονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΑ για τις αλλαγές που αποϕασίζονται στην σύνθεση των Επιτροπών  με συνέπεια να θίγονται πρόσωπα και να δημιουργούνται παρεξηγήσεις είναι θέμα λειτουργίας της Ένωσης και σε καμιά περίπτωση δεν αϕορά εμένα.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑΣ

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία: Ο απόηχος της 11ης αγωνιστικής στους 3 ομίλους

Ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η 11η αγωνιστική στην Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία με το Λιμνοχώρι να ηττάται από τον Αχαιό Σαραβαλίου, τον Ηρακλή Πατρών να έχει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή του 2ου ομίλου τον Απόλλωνα Εγλυκάδας και με τα φαβορί να έχουν την τιμητική τους στον 3ο όμιλο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον απόηχο της 11ης στροφής μέσα από την έντυπη έκδοση της Match Αχαϊας

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

«Φρένο» από… Σαραβάλι

Ο Αχαιός έβαλε «stop» στο Λιμνοχώρι (1-0), συνωστισμός στην 2η θέση με τριπλή ισοβαθμία

Το Λιμνοχώρι δεν συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στον 1ο όμιλο της Β΄ΕΠΣΑ κατηγορίας, αφού ο Αχαιός Σαραβαλίου έκοψε την φόρα των παικτών του Ανδρέα Πετρόπουλου, με γκολ του Γιάννη Μπαζάρογλου στο 78΄, το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι ως οφσάιντ.

Βέβαια οι «πράσινοι» συνεχίζουν στο +6 από την 2η θέση και η ήττα ήταν «αναίμακτη», αφού ο Φαραϊκός δεν συνέρχεται και υπέστη νέα απώλεια, αυτή την φορά από τον Αστέρα Μιντιλογλίου, που με την σειρά του συνεχίζει να εντυπωσιάζει, παρά το νεανικό ρόστερ του. Το Σταροχώρι απέσπασε την 4η διαδοχική επιτυχία του, αφού έριξε στο καναβάτσο τον ποιοτικό Ωλενιακό με 2-1 και ανέβηκε στην 2η θέση. Την 5η επιτυχία τους σημείωσαν Ατρόμητος Λάππα και Λέων Αλισσού, που έκαμψαν τις αντιστάσεις Προοδευτικής (4-1) και Απόλλωνα Βίδοβας (1-0) αντίστοιχα και παραμένουν στα ψηλά.

Ο Ίκαρος Πετρωτού με σούπερ εμφάνιση συνέτριψε τον Πείρο Ισώματος στο Μαζαράκι με 5-2, ενώ τα Ροΐτικα έβαλαν τρικλοποδιά στα φορμαρισμένα Καμίνια και επικρατώντας με 1-0 πήραν «βαθιά» ανάσα. Η ομάδα του Σπύρου Παπαδόπουλου είχε να γευτεί το «πικρό ποτήρι» της ήττας από την 3η αγωνιστική με το «βαρύ» 4-0 από τον Φαραϊκό, ενώ τα Ροΐτικα πανηγύρισαν την παρθενική τους επιτυχία με τον Ανδρέα Σέρρο στην τεχνική ηγεσία και συνάμα την 3η συνολικά στο πρωτάθλημα έχοντας ρεκόρ 3-0-8.

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Βρήκε… παρέα ο Ηρακλής

Ο Απόλλων Εγλυκάδας έκανε το καθήκον του (2-0 Γαλήνη), ο Ηρακλής «γλίστρησε» με Πολύτεκνο και απέκτησε συγκάτοικο

Η κορυφή πλέον «σηκώνει» δύο ομάδες με το πέρας της 11ης στροφής στον όμιλο της Πάτρας, αφού ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αποφύγει το εμπόδιο του Πολύτεκνου (1-1) και παράλληλα ο Απόλλων Εγλυκάδας με δύο γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης έριξε στο καναβάτσο την Γαλήνη (2-0), «πιάνοντας» την ομάδα του Ανδρέα Λελάκη (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΑΠΟ Αρόης μετά τις διοικητικές εξελίξεις και την «βαβούρα» που προκλήθηκε από την παραίτηση του προέδρου Λεωνίδα Γεροντίδη πήρε νίκη ηρεμίας κόντρα στον Ρωμανό (3-0) και μάλιστα αναρριχήθηκε μόνος 3ος, με την Περιβόλα να δέχεται «σφαλιάρα» από τον σκληροτράχηλο Παναχαϊκό (1-0).

Ο Ολυμπιακός Πατρών ζορίστηκε από την ουραγό Δόξα Πατρών, αλλά με γκολ του Ανδρέα Λιβαθινόπουλου πήρε την 5η νίκη της στο 90΄, ενώ οι Πετεινοί συνεχίζουν την σταθερή πορεία τους ξεπερνώντας το εμπόδιο του Πυρσού με 2-0. Στη μοναδική ισοπαλία του ομίλου, Ψηλαλώνια και Αχαϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα «χορταστικό» 2-2, αλλά το εν λόγω αποτέλεσμα δεν χαροποίησε καμία από τις δύο ομάδες. Τα Ψηλαλώνια ήθελαν επάνοδο στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά το εις βάρος τους 3-1 από τον Ολυμπιακό Πατρών, ενώ ο Αχαϊκός με την 4η ισοπαλία του για φέτος παρέμεινε στην προτελευταία θέση.

 

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

«Αέρας» τα φαβορί

Οι δυνατοί κατέβαλλαν τους… αδύναμους και η μάχη στα ψηλά φουντώνει

Δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στον όμιλο της Αιγιαλείας για την 11η στροφή, αφού τα θεωρητικά φαβορί ξεπέρασαν τα εμπόδια των «μικρών» και οι εκπλήξεις πήγαν περίπατο, με το κομφούζιο στα ψηλά της βαθμολογικής κατάταξης να έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Η Αιγείρα/Ακράτα και η Φλόγα Ροδιάς παραμένουν αγκαζέ στην κορυφή, αφού οι μεν «κιτρινόμαυροι» πήραν άκοπα το «τρίποντο» με τον Κεραυνό Σελιανιτίκων που δεν «κατέβηκε» στο γήπεδο της Αιγείρας, ενώ η δε Φλόγα «λύγισε» την σθεναρή αντίσταση του μαχητικού Κεραυνού 2016 του Κώστα Κραβαριώτη με 2-0.

Ο Αετός Ρίου έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ολυμπιακό Ζαρουχλείκων (5-0), «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, ενώ ο Αστέρας Τέμενης με 2 γκολ στο τελευταίο 20λεπτο επικράτησε εις βάρος του Άνω Καστριτσίου και συνήλθε από το εντός έδρας στραπάτσο με την Αυτόνομη.

Η Δόξα Ελαιώνα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο του πάντα υπολογίσιμου Απόλλωνα Συνοικισμού/ Αιγίου και «κόλλησε» στο 1-1, ενώ η Αργυρά πήρε μεγάλης σημασίας νίκη, καθότι υπερίσχυσε ενάντια της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου με 3-1. Τα Καλάβρυτα καταδιώκουν μαζί με τον Αετό Ρίου τους πρωτοπόρους, περνώντας εύκολα από την Πάτρα (4-0 την Αυτόνομη).

Διάβασε Περισσότερα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία: Ο Απόλλων Εγλυκάδας “έπιασε” τον Ηρακλή Π. *Το σημερινό πρόγραμμα

Άνοιξε χθες η αυλαία στην 11η στροφή της Β΄κατηγορίας και στον 2ο όμιλο ο Απόλλων Εγλυκάδας συγκατοικεί πλέον με τον Ηρακλή Πατρών στο “ρετιρέ” της βαθμολογίας του 2ου ομίλου.

Ο Απόλλων Εγλυκάδας επικράτησε με 2-0 επί της Γαλήνης και ο Ηρακλής Πατρών δεν κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του Πολύτεκνου (1-1). Στον 1ο όμιλο, τα Ροίτικα “ανάσαναν” βαθμολογικά, επικρατώντας με 1-0 επί των Καμινίων, που ήταν άτρωτα εδώ και 7 συνεχόμενες αγωνιστικές.

Στον 3ο όμιλο, η Αργυρά πήρε σπουδαίο “τρίποντο” επί της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου με 3-1, ενώ στην σύγκρουση της Δόξας Ελαιώνα με τον Απόλλωνα Αιγίου η μπίλια “έκατσε” στο Χ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ροίτικα-Καμίνια  1-0

Κυριακή 16/12

Ώρα 15.00

Γήπεδο Χαλανδρίτσας, Σταροχώρι-Ωλενιακός, Μιχαλόπουλος

Γήπεδο Λακκόπετρας, Απόλλων Βίδοβας-Λέων Αλισσού, Τιμολέων

Γήπεδο Μαζαρακίου, Πείρος Ισώματος-Ίκαρος Πετρωτού, Παναγιωτόπουλος

Γήπεδο «Κ. Ζάρρας», Αχαϊός Σαραβαλίου-Λιμνοχώρι, Χρονάς

Γήπεδο Λάππα, Ατρόμητος Λάππα-Προοδευτική, Παλαιολόγος

Γήπεδο Μιντιλογλίου, Αστέρας Μιντιλογλίου-Φαραϊκός, Μαχαίρας-Μουστάκας

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Απόλλων Εγλυκάδας-Γαλήνη  2-0

Πολύτεκνος-Ηρακλής Πατρών 1-1

Κυριακή 16/12

Ώρα 10.00

Γήπεδο «Α. Κάνιστρας», Δόξα Πατρών-Ολυμπιακός Πατρών, Παρδάλης

Γήπεδο «Κ. Ζάρρας», Πετεινοί-Πυρσός, Αρκουμάνης

Γήπεδο Αγυιάς, ΑΠΟ Αρόης-Ρωμανός, Ασπρουλόπουλος

Ώρα 10.30

Γήπεδο Ζαρουχλεϊκων, Ψηλαλώνια-Αχαϊκός, Μπλίκας

Ώρα 12.15

Γήπεδο «Α. Κάνιστρας», Περιβόλα-Παναχαϊκός, Πετρόπουλος

 

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Αργυρά-Φλόγα Κάτω Καστριτσίου  3-1

Δόξα Ελαιώνα-Απόλλων Συνοικισμού 1-1

Κυριακή 16/12

Ώρα 10.30

Γήπεδο Βραχνεϊκων, Ολυμπιακός Ζαρουχλείκων-Αετός Ρίου, Ταξιάρχης

Ώρα 15.00 

Γήπεδο Ροδιάς, Φλόγα Ροδιάς-Κεραυνός 2016, Οικονόμου

Γήπεδο Ρίου, Άνω Καστρίτσι-Αστέρας Τέμενης, Αθανασόπουλος

Γήπεδο Ακράτας, Αιγείρα/Ακράτα-Κεραυνός Σελιανιτίκων, Τάγαρης

Γήπεδο Αγυιάς, Αυτόνομη-Καλάβρυτα, Τηλιγάδας

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Διαφήμιση

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.