Connect with us

BASKET LEAGUE

Αποφασιστικό βήμα του Παναθηναϊκού για τον τίτλο

Published

on

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες στο ΟΑΚΑ και στον 3ο τελικό της Basket League τον Ολυμπιακό με 73-58 και πλέον έχει μεγάλο αβαντάζ για τον τίτλο της φετινής σεζόν.

“Βαρύ” το κλίμα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και άπαντες αφιέρωσαν τη νίκη σε αυτόν, με την ομάδα του “τριφυλλιού” να έχει έναν επιπλέον λόγο, ώστε να σηκώσει την κούπα. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε άσχημο βράδυ και στην περιφέρεια δεν βρήκε λύσεις, πέραν του Σπανούλη, που επέστρεψε σε υψηλά στάνταρ κόντρα στον ¨αιώνιο” αντίπαλο.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς και οι φιλοξενούμενοι ήταν άνευροι και χωρίς το πνεύμα του νικητή, που διέθεταν στον 1ο τελικό στο ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα σε 34:15), Ρίβερς 15 (2/6 τρίποντα), Γκιστ 5, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 13 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα σε 29:11), Τζέιμς 14 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παππάς, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ, Αντετοκούνμπο 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (4/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 5 λάθη), Μιλουτίνοβ 8 (10 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 9, Μπράουν 3, Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ 5 (1).

BASKET LEAGUE

Με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής και πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ

Published

on

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για μία αγωνιστική, καθώς και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν για διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από θεατή με courtside seat, στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League, με το Περιστέρι, στα Λιόσια.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Παίκτης του Προμηθέα στην κορυφαία 5άδα του BCL

Published

on

Ο Προμηθέας προκρίθηκε στους “8” του BCL και ετοιμάζεται για τις μάχες με την ισχυρή Ουνικάχα Μάλαγα. 

Η Λίγκα έβγαλε την κορυφαία 5άδα για τον Μάρτιο και σε αυτή συγκαταλέγεται ο Χάιμε Ετσενίκε. 

Ο Κολομβιανός σέντερ μέτρησε 13.3 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο και έδωσε πολύτιμες λύσεις στους Αχαιούς. Επίσης στην 5άδα βρίσκεται και ο άσσος του Περιστερίου, Τζο Ράγκλαντ, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να προκρίνεται στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Βόννη. 

Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από τους Μαρσελίνο Χουέρτας (Τενερίφη), Τζέισον Γκριβς (Λούντβισμπουργκ) και Ντάστιν Σλέβα (Μούρθια).

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

Το παιχνίδι του Προμηθέα αναβλήθηκε, αλλά οι διαιτητές έχουν οριστεί

Published

on

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής στο τοπ-6 και τα πλέι-άουτ της Basket League.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ΠΑΟΚ-Απόλλων στο ξεκίνημα των πλέι-άουτ θα σφυρίξουν οι Θεονάς, Μαγκλογιάννης και Λουλουδιάδης.

Σε ότι αφορά τον αγώνα του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό (όποτε οριστεί) στο ΟΑΚΑ (9μ.μ., ΕΡΤ-3) ρέφερι θα είναι οι Τσολάκος, Τζιοπάνος, Κατραχούρας.

Όσο αφορά τους Αχαιούς, ο Μαρινάκης θα είναι στο Κυριακάτικο ματς Ολυμπιακός-Άρης και ο Καρπάνος στο Δευτεριάτικο ΑΕΚ-Μαρούσι.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook