Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Πατρών: «Δαγκωτό» για έναν όμιλο!

Published

on

Ούτε που το συζητούν οι παίκτες του Απόλλωνα για Α2 εθνική χωρισμένη με γεωγραφικά κριτήρια, αφού θεωρούν ότι αυτό θα βλάψει ανεπανόρθωτα το πρωτάθλημα

 

Δεν θα αργήσει όπως όλα δείχνουν η ΕΟΚ να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το πως θα διεξαχθούν τα νέα εθνικά πρωταθλήματα, με το μεγαλύτερο βάρος να βρίσκεται στην Α2 ανδρών, που είναι και η «ναυαρχίδα» της.

Κι όχι άδικα αφού εδώ και καιρό έχει αρχίσει η κουβέντα για επιστροφή στο… παρελθόν, με δημιουργία δυο ομίλων (Βορρά-Νότου) για μια ή δυο το πολύ σεζόν, έτσι ώστε τα σωματεία να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα με τον περιορισμό στις μετακινήσεις τους σε κοντινούς γεωγραφικούς προορισμούς.

Θυμίζουμε πάντως ότι ήδη τα σωματεία που θα δώσουν το παρών στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής έχουν στείλει υπόμνημα στην Ομοσπονδία ζητώντας να μην αλλάξει τίποτα στο θέμα αυτό και να συνεχιστεί ο ένας ενιαίος όμιλος.

Η «Match» σήμερα παρουσιάζει τη δική της «σφυγμομέτρηση» ζητώντας την άποψη των παικτών του Απόλλωνα που κατάφερε να εντοπίσει. Και βέβαια το… γκάλοπ ανέδειξε ένα καθολικό «όχι» των μελανόλευκων στο σενάριο των δυο ομίλων όπως φαίνεται από τις παρακάτω ξεκάθαρες απαντήσεις που πήραμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΛΦΕΤΑΣ:

«Μας περιμένει μια δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο στο κομμάτι του αθλητισμού. Χρειάζεται καθαρό μυαλό από όλους και κυρίως από αυτούς που θα κληθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Το να γυρίσει η Α2 εθνική σε δύο ομίλους δεν θα είναι θετικό για το άθλημα και η δική μου άποψη είναι να συνεχίσει με έναν ενιαίο, για να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό στοιχείο. Κατανοώ φυσικά ότι τα σωματεία είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, όμως έχει μεγάλη σημασία να παραμείνουν στο χώρο τα υγιή, έστω κι αν μπορεί να είναι σε ένα βαθμό λιγότερα».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ:

«Εννοείται ότι θέλω να υπάρχει ένας και μόνο όμιλος και πρώτα απ’ όλα για εμάς τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες.

Γιατί με έναν όμιλο θα δώσουμε περισσότερα και πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια έχοντας την ευκαιρία να πάρουμε εμπειρίες που είναι πολύτιμες για το μέλλον μας, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν πάμε σε δυο».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΗΒΑΣ:

«Από τη στιγμή που στην κοινωνία όλα αλλάζουν, προφανώς και στον αθλητισμό δεν μπορεί να έχουμε του χρόνου την ίδια εικόνα και θα πάμε θέλοντας και μη σε αλλαγές. Βέβαια, ο ένας ενιαίος όμιλος θα είναι πολύ καλύτερος από τους δυο που βλέπω να κουβεντιάζεται τελευταία.

Δεν θα πρέπει να σπάσει το πρωτάθλημα αυτό που είναι και το κορυφαίο της ΕΟΚ και να συνεχίσει έτσι όπως διεξάγεται αφού είναι πολύ δυνατό και συναρπαστικό».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΚΜΑΣ:

«Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι ο ένας όμιλος είναι μονόδρομος αν θέλουμε το πρωτάθλημα της Α2 να παραμείνει συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Με τους δυο ομίλους που κάποιοι θέλουν, η ποιότητα θα πέσει κατακόρυφα και εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι το ιδανικό σενάριο για μια καλύτερη χρονιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΕΖΟΜΟ:

«Αν πάμε σε δυο ομίλους θα πέσει κι άλλο το επίπεδο της κατηγορίας. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα κι όχι εκείνα που πρέπει να υπάρχουν και να αποσκοπούν σε ένα ακόμη καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως θέλουμε εμείς οι παίκτες.

Οι δυο όμιλοι ακόμη κι αν υπάρξουν για μια χρονιά, ζημιά θα κάνουν επί της ουσίας στο άθλημα, αφού και στη Γ΄ εθνική που υπάρχουν 4 όμιλοι, κι εκεί υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι και το θέαμα που παρουσιάζεται είναι αρκετά μέτριο».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΡΑΣ:

«Ο πιθανός διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους θα φέρει ζημιά στο άθλημα και δεν πρέπει να γίνει ούτε για μια σεζόν. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί ως έχει και με επιδίωξη να βελτιωθεί κι άλλο, τηρουμένων πάντα των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Πρέπει να ξεχωρίζουν κάθε φορά οι καλύτερες ομάδες».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Εκκίνηση στις 18 Αυγούστου

Published

on

Η Τρίτη 18 Αυγούστου φέρεται ως η επικρατέστερη ημερομηνία προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η προετοιμασία του Απόλλωνα για τη νέα σεζόν.

Μέχρι τότε ο Νίκος Βετούλας ελπίζει να έχει κλείσει όλες (σχεδόν) τις εκκρεμότητες στο ρόστερ έτσι ώστε να είναι σε θέση με το καλημέρα να ξεκινήσει επίπονη προετοιμασία σε καθημερινή βάση.

Στόχος του μελανόλευκου κόουτς, όχι τόσο η πρεμιέρα της ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου που θα ξεκινήσει ένα μήνα αργότερα, αλλά η πλήρης ετοιμότητα το Σάββατο 3 Οκτωβρίου που θα γίνει το πρώτο τζάμπολ στην Α2 εθνική.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

“Πυρά” από τον μάνατζερ του Ακερ με αποδεκτή τον Απόλλωνα

Published

on

Ο Γιώργος Ζαμπέλλης εξαπέλυσε τα βέλη του προς την πλευρα του Απόλλωνα Πατρων με δριμεία ανακοίνωση.

Ο μάνατζερ του Αλεξ Ακερ τοποθετήθηκε για την οφειλή που έχει προκύψει από την παρουσία του Αμερικανού γκαρντ στην πατρινη ομάδα και δεν εχει τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του Ζαμπέλλη αναφέρει:

«Εδώ και τρία χρόνια υφίσταται ένα χρέος από πλευράς της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας προς τον Άλεξ Άκερ.

Η οφειλή έχει αναγνωριστεί επίσημα από το BAT της FIBA κι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση τον Σεπτέμβρη του 2019 . Οριστική κι αμετάκλητη.

Χωρίς να έχει τακτοποιηθεί ή πληρωθεί το ποσό που επιδικάστηκε μέχρι σήμερα, τρέχουν πλέον προσαυξήσεις που καθιστούν το ποσό της οφειλής υψηλότερο κατά δεκάδες χιλιάδες.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την εκπροσώπηση αθλητών είμαι υπέρ του διαλόγου, καθαρών συμφωνιών και σχέσεων τοσο με ελληνικές ομάδες όσο και με ευρωπαικές.

Απο την πλευρά του Απόλλωνα όλο αυτό το διάστημα έχω έρθει αντιμέτωπος με πρακτικές βασισμένες στην αδιαφορία, αμέλεια και κουτοπονηριά.

Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξηγήσω στους ανθρώπους του Απόλλωνα ότι η οφειλή, ότι κι αν κάνουν ότι κι αν τους συμβουλεύουν αποκλείεται να διαγραφεί. Πρέπει να πληρώσουν ότι οφείλουν βάσει της απόφασης που έχουμε. Η κίνησή μου αυτή να αναφερθώ πλέον δημόσια στην υπόθεση δεν έχει να κάνει με προσπάθεια να τους βγάλω τα άπλυτα στη φόρα αλλά γιατί είναι κρίμα να εκτίθεται μια ιστορική ομάδα που σέβομαι, από άτομα που μάλλον δεν διαχειρίζονται σωστά τα του συλλόγου.

Προσπάθησα με κόσμιο τρόπο να βρούμε λύσεις αλλά οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα τηρούν στάση άρνησης. Θυμίζω την πρόσφατη επιστολή της FIBA προς την Ομοσπονδία που λέει ότι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνη η Ομοσπονδία αν οι σύλλογοι στην Ελλάδα αγνοούν επίσημες αποφάσεις της FIBA μέσω των ΒΑΝ .

Τόσο εγώ όσο και ο Άλεξ Ακερ επιθυμούμε την άμεση λύση του θέματος . Όσο καθυστερούν είτε να αποπληρώσουν το ποσό είτε να γίνει κάποια άλλη διευθέτηση του ποσού, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνει η οφειλή με τις προσαυξήσεις. Ξεκαθαρίζω επίσης, διεκδικούμε μόνο τα νόμιμα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τίποτα παράτυπα, κάτι που επιθυμεί όχι μόνο ο Άκερ αλλά απαιτεί ο σεβασμός σε κάθε αθλητή που αγωνίστηκε και του οφείλονται χρήματα.

Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ που από κάτι τέτοιες ενέργειες χάνει ακόμα περισσότερο την έξωθεν καλή μαρτυρία ας μην επιτρέπουμε πλέον τέτοιες πρακτικές και ας πράττουμε ισότιμα των Ευρωπαϊκών ομάδων.

Αθλητικά και με σεβασμό
Γιώργος Ζαμπέλλης
Εκπρόσωπος Άλεξ Άκερ
Ιδιοκτήτης OMNIA SPORTS»

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Κόττας για Απόλλωνα: «Ωμός εκβιασμός από τη ΦΙΜΠΑ!»

Published

on

Είναι γεγονός ότι στον Απόλλωνα από την περασμένη Κυριακή που έσκασε η «βόμβα» με την επιστολή της ΦΙΜΠΑ προς την ΕΟΚ για τις δεδικασμένες οφειλές των Ελληνικών ομάδων σε παίκτες από το παρελθόν και το μεταγραφικό εμπάργκο με το οποίο απειλούνται, δεν υπάρχει άλλο θέμα στις καθημερινές συζητήσεις της διοίκησης.

Όμως, ο πλέον ειδικός (χειρίζεται εδώ και μήνες την υπόθεση) είναι ο πατρινός δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος των μελανόλευκων Γιάννης Κόττας που μιλώντας στην «Match» ήταν σκέτος… χείμαρρος. Πάμε λοιπόν κατευθείαν στην ουσία.

– Για ποιο λόγο φωνάζει και ωρύεται ο Απόλλωνας στην υπόθεση Άκερ;

«Διότι το δίκιο είναι με το μέρος του και απορώ με την τακτική της ΦΙΜΠΑ να του ζητάει να πληρώσει κάτι που δεν το χρωστάει ο ΑΣ Απόλλων όπως αποδεικνύεται από παντού.

Η αρχική απόφαση -μοναδική που υπάρχει- από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο είναι ξεκάθαρη και την έχουμε στα χέρια μας.

Υπάρχει όντως οφειλή στον παίκτη Άκερ από την ΚΑΕ Απόλλων και από το συγκεκριμένο ΑΦΜ που τη συνοδεύει στις συναλλαγές της. Και από πουθενά αλλού».

– Άρα, γιατί πιέζει έτσι φορτικά τον ΑΣ Απόλλων για να τακτοποιήσει την οφειλή;

«Τι να σας πω, θα τους ρωτήσουμε πλέον και επισήμως κι εκεί θα φανούν πολλά.

Εκτιμώ ότι η διεθνής Ομοσπονδία εκβιάζει τα σωματεία με την μέθοδο αυτή για να πληρώσουν, έστω κι αν ειδικά σε μας δεν υπάρχει η παραμικρή ανάμειξη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει».

– Εννοείτε ότι ο Απόλλωνας θα τραβήξει τα άκρα αν δεν απεμπλακεί από την οφειλή αυτή;

«Ναι, θα φθάσουμε μέχρι εκεί που μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος, ειδικά αν η ΕΟΚ δεν μας επιτρέψει να κάνουμε μεταγραφές λόγω ανύπαρκτης και αόρατης οφειλής του ΑΣ Απόλλων».

«ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»

Είπε και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον ο Γιάννης Κόττας για την υπόθεση οφειλής προς τον Άκερ που δείχνει τη μάχη δικαίωσης που είναι αποφασισμένος να δώσει με επιτυχία ο Απόλλωνας.

«Όταν μιλάω για εκβιασμό από την ΦΙΜΠΑ δεν το λέω τυχαία. Θα ζητήσουμε λοιπόν να μας γνωστοποιήσουν, με βάση ποια απόφαση τιμώρησαν τον ΑΣ Απόλλων χρεώνοντάς του την οφειλή προς τον Άκερ.

Επαναλαμβάνω ότι η μοναδική επίσημη ετυμηγορία είναι του διαιτητικού δικαστηρίου που κάνει λόγο μόνο και μόνο για την ΚΑΕ Απόλλων.

Αν είναι έτσι πρόχειρα και βιαστικά να επιβάλλουν ποινές για εισπρακτικούς λόγους ο ΑΣ Απόλλωνας δεν πρόκειται να το δεχθεί».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.