Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Πατρών: «Δαγκωτό» για έναν όμιλο!

Published

on

Ούτε που το συζητούν οι παίκτες του Απόλλωνα για Α2 εθνική χωρισμένη με γεωγραφικά κριτήρια, αφού θεωρούν ότι αυτό θα βλάψει ανεπανόρθωτα το πρωτάθλημα

 

Δεν θα αργήσει όπως όλα δείχνουν η ΕΟΚ να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το πως θα διεξαχθούν τα νέα εθνικά πρωταθλήματα, με το μεγαλύτερο βάρος να βρίσκεται στην Α2 ανδρών, που είναι και η «ναυαρχίδα» της.

Κι όχι άδικα αφού εδώ και καιρό έχει αρχίσει η κουβέντα για επιστροφή στο… παρελθόν, με δημιουργία δυο ομίλων (Βορρά-Νότου) για μια ή δυο το πολύ σεζόν, έτσι ώστε τα σωματεία να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα με τον περιορισμό στις μετακινήσεις τους σε κοντινούς γεωγραφικούς προορισμούς.

Θυμίζουμε πάντως ότι ήδη τα σωματεία που θα δώσουν το παρών στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής έχουν στείλει υπόμνημα στην Ομοσπονδία ζητώντας να μην αλλάξει τίποτα στο θέμα αυτό και να συνεχιστεί ο ένας ενιαίος όμιλος.

Η «Match» σήμερα παρουσιάζει τη δική της «σφυγμομέτρηση» ζητώντας την άποψη των παικτών του Απόλλωνα που κατάφερε να εντοπίσει. Και βέβαια το… γκάλοπ ανέδειξε ένα καθολικό «όχι» των μελανόλευκων στο σενάριο των δυο ομίλων όπως φαίνεται από τις παρακάτω ξεκάθαρες απαντήσεις που πήραμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΛΦΕΤΑΣ:

«Μας περιμένει μια δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο στο κομμάτι του αθλητισμού. Χρειάζεται καθαρό μυαλό από όλους και κυρίως από αυτούς που θα κληθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Το να γυρίσει η Α2 εθνική σε δύο ομίλους δεν θα είναι θετικό για το άθλημα και η δική μου άποψη είναι να συνεχίσει με έναν ενιαίο, για να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό στοιχείο. Κατανοώ φυσικά ότι τα σωματεία είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, όμως έχει μεγάλη σημασία να παραμείνουν στο χώρο τα υγιή, έστω κι αν μπορεί να είναι σε ένα βαθμό λιγότερα».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ:

«Εννοείται ότι θέλω να υπάρχει ένας και μόνο όμιλος και πρώτα απ’ όλα για εμάς τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες.

Γιατί με έναν όμιλο θα δώσουμε περισσότερα και πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια έχοντας την ευκαιρία να πάρουμε εμπειρίες που είναι πολύτιμες για το μέλλον μας, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν πάμε σε δυο».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΗΒΑΣ:

«Από τη στιγμή που στην κοινωνία όλα αλλάζουν, προφανώς και στον αθλητισμό δεν μπορεί να έχουμε του χρόνου την ίδια εικόνα και θα πάμε θέλοντας και μη σε αλλαγές. Βέβαια, ο ένας ενιαίος όμιλος θα είναι πολύ καλύτερος από τους δυο που βλέπω να κουβεντιάζεται τελευταία.

Δεν θα πρέπει να σπάσει το πρωτάθλημα αυτό που είναι και το κορυφαίο της ΕΟΚ και να συνεχίσει έτσι όπως διεξάγεται αφού είναι πολύ δυνατό και συναρπαστικό».

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΚΜΑΣ:

«Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι ο ένας όμιλος είναι μονόδρομος αν θέλουμε το πρωτάθλημα της Α2 να παραμείνει συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Με τους δυο ομίλους που κάποιοι θέλουν, η ποιότητα θα πέσει κατακόρυφα και εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι το ιδανικό σενάριο για μια καλύτερη χρονιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΕΖΟΜΟ:

«Αν πάμε σε δυο ομίλους θα πέσει κι άλλο το επίπεδο της κατηγορίας. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα κι όχι εκείνα που πρέπει να υπάρχουν και να αποσκοπούν σε ένα ακόμη καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως θέλουμε εμείς οι παίκτες.

Οι δυο όμιλοι ακόμη κι αν υπάρξουν για μια χρονιά, ζημιά θα κάνουν επί της ουσίας στο άθλημα, αφού και στη Γ΄ εθνική που υπάρχουν 4 όμιλοι, κι εκεί υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι και το θέαμα που παρουσιάζεται είναι αρκετά μέτριο».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΡΑΣ:

«Ο πιθανός διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους θα φέρει ζημιά στο άθλημα και δεν πρέπει να γίνει ούτε για μια σεζόν. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί ως έχει και με επιδίωξη να βελτιωθεί κι άλλο, τηρουμένων πάντα των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Πρέπει να ξεχωρίζουν κάθε φορά οι καλύτερες ομάδες».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Βετούλας: “Τζάμπολ στις 11 Απριλίου”

Published

on

Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι μελανόλευκοι με την επιστροφή στις προπονήσεις στην Περιβόλα και πριν καλά-καλά συνηθίσουν, βρέθηκαν πάλι εκτός παρκέ, για να επιστρέψουν όμως από σήμερα.

Κάτι που σχολίασε και ο Νίκος Βετούλας μιλώντας για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις σε ερώτηση της «Match».

«Δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι. Όπως με χαρά και ικανοποίηση γυρίσαμε στην Περιβόλα, έτσι προφανώς με δυσφορία και απογοήτευση βρεθήκαμε πάλι έξω, πάλι καλά όμως που άμεσα τη φορά αυτή τα δεδομένα άλλαξαν.

Γενικότερα πάντως νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή από όλους για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί. Έχουμε διαβεί έναν μακρύ δρόμο μέχρι σήμερα και μην ξεχνάει κανείς ότι μιλάμε για κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς».

Όσο για το πότε προβλέπει πλέον ο ίδιος ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο πατρινός κόουτς ανέφερε:

«Εκτιμώ ότι το Σάββατο 11 Απριλίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, αφού μια εβδομάδα νωρίτερα είναι οι εκλογές, αλλά αυτό είναι δική μου εκτίμηση», υπογράμμισε.

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Περιβόλα: Τέλη Μάρτη θα «πέσουν» υπογραφές

Published

on

Για τα τέλη Μαρτίου προβλέπεται η τελική ευχάριστη έκβαση στην υπόθεση ανακαίνισης της Περιβόλας μέσω του άκρως φιλόδοξου προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ύψους λίγο πάνω από τις 700.000 ευρώ.

Αν και ο προσωρινός ανάδοχος έχει βρεθεί και με τη βούλα (η εταιρεία του Στάθη Παρασκευόπουλου), ακόμη υπάρχει δρόμος έως ότου ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία και ο εργολάβος του έργου βάλει μπροστά τις μηχανές.

Τι ακριβώς απομένει; Η «Μatch» έχει το ρεπορτάζ:

1) Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας θα πρέπει να συνεδριάσει για να εγκρίνει όλα όσα έγιναν σε πρώτο βαθμό για την επιλογή της εταιρείας του κ. Παρασκευόπουλου, κάτι που είναι τυπικό παρά ουσιαστικό, αλλά πρέπει να γίνει.

2) Εν συνεχεία τον λόγο θα έχει ο Επίτροπος που θα πρέπει κι αυτός να δώσει την δική του συγκατάθεση έτσι ώστε αμέσως μετά να κληθεί ο ανάδοχος του έργου στην Περιβόλα να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, βάζοντας τέλος σε όλη αυτή τη γραφειοκρατία που αφορά κάθε δημόσιο έργο.

3) Εννοείται ότι πριν τις τελικές υπογραφές η ανάδοχος εταιρεία θα κληθεί να καταθέσει την εγγυητική συνολικά του έργου, κάτι όμως που ο κ. Παρασκευόπουλος σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι έτοιμος κι αύριο να το πράξει (αν χρειαστεί), δείγμα της ετοιμότητας που βρίσκεται.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Περιμένει την ΚΥΑ για να δει αν θα κάνει προπόνηση!

Published

on

Ολοκληρώθηκε κανονικά την Τετάρτη η προπόνηση του Απόλλωνα στην Περιβόλα, χωρίς όμως στο τέλος της να… ανανεωθεί το ραντεβού τεχνικού επιτελείου και παικτών για την Πέμπτη.

Αιτία τι άλλο από τις κυβερνητικές αποφάσεις για νέο λοκ-ντάουν στις πόλεις με βαθύ κόκκινο (όπως είναι η Αχαία) και πλέον οι μελανόλευκοι περιμένουν αργά το βράδυ της Τετάρτης την έκδοση της αναλυτικής ΚΥΑ που θα περιλαμβανει και το κομμάτι των προπονήσεων που αφορά την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Το πιθανότερο πάντως είναι οι προπονήσεις να σταματήσουν για ένα 15νθήμερο, κάτι που πάει ακόμη πιο πίσω χρονικά και το πλάνο επανέναρξης της Α2 εθνικής.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook