Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Πατρών: Καράμπελας κι επίσημα

Published

on

Παίκτης του Απόλλωνα Πατρών είναι ο Ζώης Καράμπελας. Ο 21χρονος πόιντ γκαρντ θα ενισχύσει την προσπάθεια των Πατρινών τη νέα σεζόν στη Basket League, ως δανεικός από την ΑΕΚ.

Μετά την οριστικοποίηση της συνεργασίας των δυο πλευρών, ο Ζώης Καράμπελας, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Πατρών. Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία, να γνωριστώ με τους νέους μου συμπαίκτες, να βρούμε χημεία και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζω την δυναμική που έχει ο κόσμος του Απόλλωνα και τον περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο για να μας βοηθήσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Απόλλων Πατρών 1926, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 21χρόνο (1.86, 27 Απριλίου 2001) πόιντ-γκαρντ, Ζώη Καράμπελα.

Ο Ζώης Καράμπελας ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Πόρτο Ράφτη, έκανε μεταγραφή στον Δούκα, ακολούθως πήγε στο Περιστέρι και την σεζόν 18-19 έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 Εθνική, σε κόντρα στον Χολαργό.

Τη σεζόν 2018-19, ανακηρύχθηκε Καλύτερος Νέος Παίκτης της Α1 και πέρσι αγωνίστηκε στην Λάρισα.

Ο Καράμπελας έχει υπάρξει μέλος των «μικρών» Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, με τις οποίες πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2018 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 του 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2021, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών ώστε να συμμετάσχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Ο πρώτος αγώνας ήταν κόντρα στην Βοσνία, ήττα με 69-84, με τον ίδιο να έχει 2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Το πάλεψε ο Απόλλωνας αλλά ηττήθηκε από το Μαρούσι (77-73)

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League.

Published

on

Ο Απόλλωνας έκανε αντεπίθεση στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το Μαρούσι και υπέστη νέα εκτός έδρας ήττα με 77-73.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Απόλλωνας των πολλών απουσιών, κράτησε για ένα δεκάλεπτο, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 38-24 από το Μαρούσι του Νίκου Βετούλα, στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο μέρος αντέδρασε και πάλεψε να “σπάσει” την κατάρα των εκτός έδρας παιχνιδιών, χωρίς εν τέλει να αποδράσει με το ροζ φύλλο γοήτρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-24, 60-46, 77-73

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βετούλας): Χιλ 3(1), Στασινός 5(1), Τζούστον, Ραντούλιτσα 26(2), Γιαννόπουλος 9(1), Μπρίσκο 13, Φιλιππάκος 5, Ιορδάνου 8(2), Γούταρντ 5 (1), Νικολαΐδης 3.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Χριστόπουλος): Βησσαρίου 8(1), Όσμπορν 24(1), Πέρκινς 10(1), Σαλούστρος 5(1), Μπράουν 16 (16 ριμπάουντ), Μπλόντιν 10(1), Κογιώνης, Καφέζας, Γκιουζέλης.

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Χωρίς Κόουλμαν, αμφίβολος ο Μπιμπς σήμερα (18:00) στο Μαρούσι

Στις 18:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά

Published

on

Τι έχει απομείνει στον Απόλλωνα στις τρεις τελευταίες και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγωνιστικές των πλέι-άουτ; 

Να ολοκληρώσει την παρουσία του με όσο το δυνατό καλύτερες εμφανίσεις και εντυπώσεις, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή του εικόνα με την ΑΕΚ στην Περιβόλα και αν μπορέσει, να δώσει τέλος στην εφιαλτική παράδοση των εκτός έδρας αγώνων του την τελευταία διετία. 

Παράδοση που τον θέλει να μην έχει νικήσει μακριά από την Περιβόλα κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, μετρώντας συνεχόμενες ήττες και με τις ευκαιρίες για να την «σπάσει» να είναι δυο, η σημερινή με το Μαρούσι στην Αθήνα και αυτή που ακολουθεί αμέσως μετά στην Καρδίτσα. 

Η μελανόλευκη αποστολή είναι από χθες το απόγευμα στην Αθήνα με τα προβλήματα τραυματισμών να μη λείπουν για μια ακόμη φορά. 

Ο τραυματίας Ορλάντο Κόουλμαν είναι το πρώτο, με τον παίκτη μάλιστα να λύνει τη συνεργασία του με την ΚΑΕ, επιστρέφοντας στην Αμερική πριν ολοκληρωθούν τα πλέι-άουτ και ο επίσης «λαβωμένος» Τζάστιν Μπιμπς. 

Ο τελευταίος τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, αισθάνθηκε όμως εκ νέου ενοχλήσεις και παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, εκτός και αν ο ίδιος νιώσει καλά και ζητήσει να αγωνιστεί. 

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: «Χασούρα» και στο οικονομικό!

Published

on

Δεν είναι μόνο αγωνιστικά χαμένη η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα, με τον υποβιβασμό του από την Basket League. Ακόμα πιο σημαντική είναι η τεράστια οικονομική ζημιά ενόψει της νέας χρονιάς, στην οποία οι «μελανόλευκοι» παράγοντες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «χτίσουν» μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και με μοναδικό στόχο την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Η «Match» παρουσιάζει αναλυτικά το πώς δια- μορφώνονται τα οικονομικά μεγέθη που θα απασχολήσουν λίαν συντόμως τους ανθρώπους του Απόλλωνα στο σχεδιασμό που θα χρειαστεί να κάνουν ενόψει της νέας χρονιάς.

Πάμε να δούμε τα χρήματα στα οποία ΔΕΝ μπορούν πλέον να υπολογίζουν και τα οποία μόνο λίγα δεν είναι. Πιο αναλυτικά:

– 350.000 ευρώ που εισπράχθηκαν από την Πολιτεία μέσω του στοιχήματος λόγω της παρουσίας της ομάδας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

– 200.000 ευρώ, χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΚΑΕ της Basket League με την κρατική (ΕΡΤ).

– 50.000 ευρώ, το μερτικό της πατρινής ΚΑΕ από τη συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος. Η «σούμα» φθάνει κοντά στα 600 χιλιάρικα, χρήματα τα οποία τη νέα χρονιά δεν θα εισρεύσουν στα «μελανόλευκα» ταμεία, έτσι ώστε να υπάρχει άνεση κινήσεων στον αγωνιστικό σχεδιασμό και όχι μόνο.

Η λειτουργία της ΚΑΕ

Με δεδομένο ότι ο Απόλλων απαιτείται να διατηρήσει (για μία χρονιά τουλάχιστον) την ΚΑΕ δηλώνοντας συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Elite League, ο συνολικός προϋπολογισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς:

– Για τη συμμετοχή ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2 απαιτείται εγγυητική 80 χιλιάδων ευρώ.

– Απαιτείται η μηνιαία ασφαλιστική κάλυψη όλων όσων μετέχουν στην ομάδα, με το νούμερο να μην είναι επίσης καθόλου αμελητέο, γι’ αυτούς που γνωρίζουν.

Ξεκίνησε η… κινητικότητα

Μπορεί ακόμα να υπάρχουν τρεις αγωνιστικές νγια να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν του Απόλλωνα στα πλέι-άουτ, από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτονόητο ότι η προσοχή των παραγόντων του συλλόγου έχει στραφεί στο σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ήδη υπάρχει μία πρώτη κινητικότητα, έτσι ώστε λίαν συντόμως να τεθούν όλα τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο επί τάπητος και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Το επόμενο χρονικό διάστημα κι αφού ολοκληρωθούν τα πλέι-άουτ προβλέπεται πολύ κρίσιμο και καθοριστικό ενόψει της νέας πολύ δύσκολης, από κάθε άποψης αγωνιστικής
περιόδου.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook