Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόψεις, Α΄κατηγορία: Κωδικός… διαιτησία! 

Published

on

Οκτώ ποδοσφαιριστές από κάθε κατηγορία μιλούν για το πώς τα πήγαν φέτος οι διαιτητές στα τοπικά πρωταθλήματα 

* Ανάμεικτα τα συναισθήματα  

 Κάθε σεζόν μας απασχολεί η διαιτησία (θέλοντας και μη) μιας και είναι ένας χώρος που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς. 

Τα παράπονα δεν λείπουν ποτέ, αφού όταν κερδίζει η ομάδα όλα είναι καλά και όταν χάνει η γκρίνια περί διαιτησίας «φουντώνει» για τα καλά. 

Η «Match» έδωσε «πάσα» σε οκτώ ποδοσφαιριστές των τριών κατηγοριών της ΕΠΣ Αχαΐας και οι απόψεις διίστανται. Άπαντες θεωρούν ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές ο Κώστας Ανδριανός είχε την τιμητική του, αν και αναφέρθηκαν και έτερα ονόματα. 

* Οι απόψεις των παικτών με αλφαβητική σειρά των επίθετων τους: 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΑΦΝΗ ΠΑΤΡΩΝ 

«Πάντα χρειάζεται βελτίωση» 

«Προσωπικά δεν δίνω σημασία στην διαιτησία. Προσπαθώ να έχω στο μυαλό μου αυτά που μου ζητάει ο προπονητής μου, για να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα μου στο κάθε παιχνίδι. 

Γενικότερα το κομμάτι της διαιτησίας πρέπει πάντα να βελτιώνεται και να προσπαθεί για το καλύτερο, όπως φυσικά και ο καθένας που υπηρετεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο του αγωνιστικού χώρου. 

Θεωρώ επίσης ότι 2-3 διαιτητές μπορούν το βήμα παραπάνω και έχουν προοπτική για κάτι καλύτερο. Συνολικά για την Δάφνη υπήρχαν καλές αλλά και μέτριες διαιτησίες μέσα στη χρονιά». 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΧΙΛ. 

«Πρόβλημα η στάση των διαιτητών» 

«Δυστυχώς η διαιτησία τα τελευταία χρόνια είναι κάκιστη. Δεν υπάρχουν έμπειροι διαιτητές και κυρίως στο χώρο έχουν μπει νέα παιδιά, που χρειάζονται στήριξη, αλλά τα λάθη γίνονται συνεχώς και είναι τρανταχτά στα περισσότερα ματς. 

Το κακό είναι κατ’ εμέ ότι πολλοί διαιτητές έχουν ειρωνική στάση προς τους ποδοσφαιριστές και αρκετοί από αυτούς αγωνίζονται 15-20 χρόνια στα γήπεδα, οπότε χρήζουν μεγαλύτερου σεβασμού. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί διαιτητές, αλλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα». 

 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ – ΦΛΟΓΑ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡ. 

«Μέτριο το επίπεδο  

αλλά κάποιοι αξίζουν» 

«Δεν θέλω να είμαι αυστηρός και πάντα μπαίνω στη θέση και του αλλού, για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για όλα τα θέματα. Αρκετοί διαιτητές έχουν καλή διάθεση, η οποία όμως αλλάζει με την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και το κλίμα που αυτοί διαμορφώνουν. Υπάρχουν όμως και διαιτητές που δεν μπορούν να μπουν από την αρχή στο κλίμα ενός αγώνα. 

Το επίπεδο κατά την άποψή μου οριακά αγγίζει το μέτριο. Και μιλάω φυσικά για την Γ’ κατηγορία, η οποία είναι πλήρως απαξιωμένη.  

Παράδειγμα προς μίμηση με την συμπεριφορά του εκτός αλλά και εντός των 4 γραμμών είναι ο Αδριανός που φέτος ορίστηκε και σε αγώνες της Superleague και του αξίζουν συγχαρητήρια. 

Αξιόλογους διαιτητές επίσης θεωρώ τους Μέρμηγκα, Πετρόπουλο και Αγγελόπουλο και αυτήν την άποψη την έχω επειδή έχουν σφυρίξει καλά και σε ματς που αγωνίστηκα, αλλά και σε ματς που ήμουν θεατής». 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜ. 

«Κανένας αθλητής δεν αξίζει  

άδικη αντιμετώπιση» 

«Η διαιτησία μιλώντας τουλάχιστον για τα παιχνίδια που έπαιξα ήταν ικανοποιητική. Σίγουρα υπήρξαν και φορές που σαν ομάδα αδικηθήκαμε, αλλά δεν γίνεται να μην λάβουμε ως παράγοντα και ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. 

Κανείς αθλητής δεν αξίζει άδικη αντιμετώπιση και οι διαιτητές πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα το 50-50. Ένα παράδειγμα που προσωπικά μου έχει κάνει καλή εντύπωση είναι ο Ζήκος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε παιχνίδι αφήνει καλές εντυπώσεις». 

 

ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝ. 

«Μοιρασμένη η κατάσταση» 

«Φέτος ο Διαγόρας είχε πολλούς διαφορετικούς διαιτητές στα παιχνίδια του, αλλά παρακολούθησα και ματς ως θεατής και έχω εικόνα. Σε κάποιες περιπτώσεις τα λάθη ήταν επιπόλαια, όμως έγιναν και λάθη που αλλοίωσαν αποτελέσματα. Φυσικά υπάρχουν και διαιτητές με ικανότητα, που αξίζουν να προωθηθούν σε ανώτερο επίπεδο. 

Θέλω να πιστεύω πως κανένας διαιτητής δεν κάνει λάθη σκοπίμως. Άνθρωποι είναι και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Πιστεύω πως η κατάσταση είναι μοιρασμένη, με καλούς αλλά και με μέτριους ανθρώπους στο συγκεκριμένο χώρο». 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤ. 

«Να μην κρίνονται αγώνες από λάθη» 

«Και οι διαιτητές έχουν δικαίωμα στο λάθος. Δεν γίνεται να τα αποφύγουν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι διαιτητές και προσωπικά έχω ξεχωρίσει τον Ανδριανό. 

Το ζήτημα είναι να μην γίνονται λάθη σε αγώνες που είναι σημαντικοί και κρίνονται τίτλοι, άνοδοι, σωτηρία. Εκεί καλό θα ήταν να ορίζονται διαιτητές με εμπειρία». 

 

ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤ. 

«Αναλόγως το πρωτάθλημα,  

επιλέγονται οι διαιτητές» 

«Σε γενικές γραμμές δεν γίνανε λάθη. Ανάλογα όμως το επίπεδο ορίζονται νομίζω και οι διαιτητές. Καλύτεροι στην Α’, υποδεέστεροι στην Β’ και πάει λέγοντας. Θεωρώ κορυφαίο τον Ανδριανό, αλλά υπάρχουν ακόμα 2-3 αξιόλογοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Γενικότερα όμως δεν υπάρχει μέλλον στον κλάδο». 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ – ΑΡΗΣ ΠΑΤ. 

«Όποιος αξίζει να  

μην γίνει πιόνι» 

«Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τη διαιτησία. Θέλω όμως να πω ότι είναι μία δύσκολη δουλειά, γιατί ένα άτομο πρέπει να ελέγχει 22 ποδοσφαιριστές σε 90 λεπτά αγώνα. Θεωρώ καλό διαιτητή αυτόν που κάνει τα λιγότερα λάθη, γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ. 

Το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης για όλους, οπότε επιβράβευση για έναν διαιτητή είναι όταν τελειώσει την καριέρα του να τον χαιρετάει ο φίλαθλος κόσμος και όχι να του δείχνει ασέβεια. 

Εύχομαι σε όποιον αξίζει, να φτάσει ψηλά με την αξία του χωρίς να γίνει πιόνι κανενός. Γιατί η αξιοπρέπεια μένει και όχι τα λεφτά και η δόξα. Αυτά τελειώνουν κάποια στιγμή».

 Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν “προχώρησε” του Τσολόπουλου με Πυρσό

Published

on

Ο Πυρσός βρίσκεται σε αναζητήση προπονητή, μιας και εν τέλει δεν επήλθε συμφωνία με τον Νίκο Τσολόπουλο. 

Ο φιλόδοξος προπονητής είναι ελεύθερος και έχει δεχθεί πρόταση από άλλη ομάδα, την οποία και εξετάζει και θα αποφασίσει άμεσα για το τι θα πράξει για το μέλλον του. 

Θυμίζουμε ότι ο Πυρσός και ο Άρης Πατρών είναι οι μοναδικές ομάδες της Α΄κατηγορίας χωρίς προπονητή τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄κατηγορία: Οι μεταγραφές των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν

Published

on

Οι ομάδες προετοιμάζονται για τη νέα χρονιά στην Α΄κατηγορία και οι μεταγραφές έχουν την τιμητική τους.  

Πάμε να δούμε πως έχουν κινηθεί οι 20 “μονομάχοι” ως ώρας: 

(αλφαβητικά η σειρά των ομάδων)  

ΑΕ ΡΟΪΤΙΚΩΝ 

Αγγελόπουλος (Ατρόμητος), Αλποχωρίτης (Πήγασος), Οικονομόπουλος (Ατρ.Λάππα), Μαργώνης (ΑΟ Τριταίας), Γιάννι (Εθνικός) 

Προπονητής: Χρήστος Τσίκας (ανανέωση) 

ΑΙΓΕΙΡΑ/ΑΚΡΑΤΑ 

–  

Προπονητής: Βασίλης Μπαλατής 

ΑΡΗΣ Π.:  

–  

Προπονητής: – 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 

Ανδρεόπουλος (Απόλλων Ευπαλίου), Τσάμης (απο Αχαϊκό), Σιδέρης (από Αχαϊκό), Στρέκλας (Κεραυνός), Μανούσος (Πήγασος), Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Π.Φραντζής (Αναγέννηση Π.) 

Προπονητής: Διονύσης Βαλσαμής (ανανέωση) 

ΑΤΡ. ΛΑΠΠΑ:   

–  

Προπονητής: – 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π:  

Αντωνόπουλος (από Νίκη Πρ.), Κορφιάτης (από Πανιώνιο/Αχ.), Ρουμπάτος (από Πανμοβριακό), Βορύλλας (από ΠΑΟΒ), Βλάχος (από Πανμοβριακό), Ρεκούνας (από Ατρόμητο Ζαρ.), Παπαγιαννόπουλος (από Ατρόμητο Ζαρ.), Μαρκεζίνης (απο Κεραυνό), Τζουραμάνης (Διαγόρας), Τούφας (Άτλας) 

Προπονητής: Σάκης Πεφάνης (ανανέωση) 

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡ.:  

Τσίτσαρης (από Εθνικό), Κριμπάς (Αχαϊκή), Τσαούσης (Δόξα Παρ.), Ράντος (Άρης) 

Προπονητής: Πέτρος Χρηστίδης (ανανέωση) 

ΑΧΑΪΚΗ:   

Μητρόπουλος (Άρης), Πανάρετος (Άρης), Μενύχτας (Άρης), Οικονόμου (Αιγ./Ακράτα), Λένης (Άτλας), Κυριακού (Αχαϊκός), Παπαδημητρακόπουλος (Πήγασος), Γράβαλος (Άρης), Λίπι, Τσάπαλος (Ατρ.Λάππα)

Προπονητής: Γιώργος Λαγός (ανανέωση) 

ΔΑΦΝΗ Π. 

Σπρίντζος (Ηρακλής Π.), Μανωλίδης (Ηρακλής Π.), Λάμπρου (ΑΕ Αρόης), Θεοδωρόπουλος

Προπονητής: Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης (νέος)  

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝ.:  

Σιδέρης (από Άρη), Σταυρόπουλος (από Άρη), Τσιούπρος (Δόξα Παρ.), Φραντζής (απο Αναγέννηση Π.), Ξυπολιάς (από Αχαϊκό), Παπανικολόπουλος (από Αχαιό), Παρασκευόπουλος (Άρης). 

Προπονητής: Κώστας Τσιπιανίτης (ανανέωση) 

ΔΟΞΑ ΝΙΦΟΡ.:  

–  

Προπονητής: Γιάννης Ζερδεβάς (ανανέωση) 

ΕΘΝΙΚΟΣ Π.

Μπαλασόπουλος (Αχαϊκή), Σουρανής (Δόξα Νιφορ.)

Προπονητής: Λεωνίδας Κυβελίδης (ανανέωση)

ΗΡΑΚΛΗΣ Π. 

Μεμάγκα (Νίκη Πρ.) 

Προπονητής: Αλέξανδρος Χαρακίδας (νέος) 

ΘΥΕΛΛΑ Π.:  

 Γ.Τσιρίνης (Άρης) 

Προπονητής: Βύρων Καραβίας- Θόδωρος Νικολακόπουλος (ανανέωση) 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.Β.:  

Ντεντόπουλος (από Αχαϊκό), Γκοτσόπουλος (από Αναγέννηση Π.), Ντζάνης (από Νίκη Πρ.) , Σιμωτάς (Παναχαϊκός), Α.Μπαρλάς (Αχαϊκός)

Προπονητής: Ανδρέας Ανδρούτσος (ανανέωση) 

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤ.:  

–  

Προπονητής: Γιώργος Δημητρόπουλος (νέος) 

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ:   

Λάτσης (Άρης), Μανθόπουλος (Πάτραι), Καούρης (Αχαϊκή), Δρόσος (Κρίνος)

Προπονητής: Φίλιππος Σχοινάς (νέος) 

ΠΑΤΡΑΙ:   

–  

Προπονητής: Νίκος Λουμπαρδέας (ανανέωση)  

ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓ.:

Λαζανάς (Εθνικός), Νίκας (Εθνικός), Πλέγας (Αχαϊκή), Σπυρόπουλος (Δόξα Παρ.), Τριαντόπουλος (Άτλας)

Προπονητής: Θόδωρος Λαμπρόπουλος (ανανέωση)  

ΠΥΡΣΟΣ 

Ν.Γκολφινόπουλος (από Ατρόμητο)  

Προπονητής: – 

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεραυνός Αγ. Βασιλείου: Κράτησε Μπάδα, “έκλεισε” τα φιλικά του

Published

on

Ακόμα μία ανανέωση ανακοινώθηκε από τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου. 

Ο Νίκος Μπάδας παραμένει στην ομάδα για 2η σερί σεζόν και θα είναι σημαντική μονάδα στην άμυνα και στο ρόστερ που “χτίζει” ο Ανδρέας Ανδρούτσος. 

Ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου έχει «κλείσει» φιλικά ενόψει προετοιμασίας με Θύελλα Πατρών, Αστέρα Λεοντίου, Ναυπακτιακό Αστέρα και ΑΕ Ροϊτίκων και ίσως προστεθούν και άλλα. 

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΟ5 hours ago

Πόλο: Νέα ήττα του ΝΟΠ στο πανελλήνιο Παίδων, έμεινε εκτός οκτάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Απόλλωνα στη νέα National League 1

Α2 ΒΟΛΕΙ7 hours ago

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής στην Α2 Εθνική τη νέα σεζόν!

ΠΟΛΟ7 hours ago

Μία πεντάδα Πατρινών στην Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Την Κυριακή αναχωρεί για Βελιγράδι και την Τρίτη για Λιλ

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον αντικαταστάτη του Εμπαπέ και τα «σκάει» για να τον αποκτήσει

ΠΟΛΟ9 hours ago

Η Πατρινή Ντένια Κουρέτα στον ισχυρό Ολυμπιακό

ΠΟΛΟ10 hours ago

Η ομάδα παίδων της ΝΕΠ ηττήθηκε με 21-12 από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Ήττα στο πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό – Ερυθρόλευκα χαμόγελα για την εικόνα των παικτών του Μεντιλίμπαρ

ΠΟΛΟ5 hours ago

Πόλο: Νέα ήττα του ΝΟΠ στο πανελλήνιο Παίδων, έμεινε εκτός οκτάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Απόλλωνα στη νέα National League 1

Α2 ΒΟΛΕΙ7 hours ago

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής στην Α2 Εθνική τη νέα σεζόν!

ΠΟΛΟ7 hours ago

Μία πεντάδα Πατρινών στην Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Την Κυριακή αναχωρεί για Βελιγράδι και την Τρίτη για Λιλ

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον αντικαταστάτη του Εμπαπέ και τα «σκάει» για να τον αποκτήσει

ΠΟΛΟ9 hours ago

Η Πατρινή Ντένια Κουρέτα στον ισχυρό Ολυμπιακό

ΠΟΛΟ10 hours ago

Η ομάδα παίδων της ΝΕΠ ηττήθηκε με 21-12 από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Ήττα στο πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό – Ερυθρόλευκα χαμόγελα για την εικόνα των παικτών του Μεντιλίμπαρ

Facebook