Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Αρ.Αγγελόπουλος: “Η… συνταγή είναι απλή, θα τα πούμε πάλι στα γήπεδα”

Published

on

Ο πολύπειρος προπονητής βόλεϊ που βρίσκεται τη φετινή σεζόν στο Θησέα Πατρών, Αρης Αγγελόπουλος με επιστολή κατέθεσε τις δικές του προτάσεις σε αθλητές και προπονητές στη διάρκεια της καραντίνας.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές εν μέσω της πανδημίας, στο πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ δίνει και την ευχή του για επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η επιστολή του:

“Η πανδημία του κορονοϊού παρέλυσε όλο τον κόσμο και έφερε εκτός από θανάτους, καινούργιο λεξιλόγιο και προβλήματα, στην κανονικότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά και στον αθλητισμό.

Ξαφνικά όλα άλλαξαν: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διοργανώσεις, πρωταθλήματα αναβλήθηκαν ή διακόπηκαν.Όλοι οι αθλητές λίγο-πολύ είχαν σε εξέλιξη ατομικούς ή ομαδικούς στόχους, φιλοδοξίες, όνειρα. Ξαφνικά όλοι στα “pit stop”.

Τό πρώτο πράγμα λοιπόν που τραυματίστηκε ήταν το κίνητρο.Αυτό το θέμα πρέπει με ωριμότητα να διαχειριστούν οι αθλητές, που στη συγκεκριμένη κατάσταση νιώθουν όπως, όταν έρχεται ένας τραυματισμός (μικρός ή μεγάλος) και παγώνουν, μη γνωρίζοντας το πότε και τό πώς θα επανέλθουν πάλι στην αθλητική κανονικότητα (προπονήσεις-αγώνες κ.λπ.).

Τό πρόβλημα λοιπόν που παρουσιάζεται στους αθλητές δεν είναι πως θα συνεχίσουν τον αθλητισμό, αλλά πώς θα περάσει αυτό το διάστημα που δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση.

Η συνταγή είναι απλή, και δεν αφορά μόνο στη συντήρηση της φυσικής κατάστασης, που ούτως ή άλλως όλοι πρέπει να φροντίζουν με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας/καθεμία, αλλά πρωτίστως την ψυχολογική προετοιμασία για την διαχείριση της καινούργιας κατάστασης, χωρίς να χαθεί η αυτοπεποίθηση και η ψυχική ισορροπία.

Αθλητές υψηλού επιπέδου και όχι μόνο,εφαρμόζουν, σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ και αρκετά χρόνια, την ΝΟΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (mentaltraining). Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους αθλητές να δοκιμάσουν.

Μπορούν εύκολα να βρουν ασκήσεις και τρόπους εφαρμογής στο δικό τους άθλημα και στο δικό τους περιβάλλον.

Είναι ένας καλός τρόπος που βοηθάει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, στην αύξηση της συγκέντρωσης, καθώς και στη βελτίωση της τεχνικής και των κινήσεων που χρειάζεται να κάνει ο κάθε αθλητής στο άθλημά του.

Τα ίδια προφανώς ισχύουν και για τους προπονητές γιατί η δουλειά που έκαναν στο γήπεδο δεν μπορεί να πραγματοποιηθείαυτό το διάστημα και έτσι δεν μπορούν να γνωρίζουν την κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητές τους, με δεδομένο επίσης ότι σε κάθε προπόνηση υπήρχε η επαφή και η ανατροφοδότηση από την δουλειά που γινόταν μέσα στο γήπεδο, εντός των αθλητικών χώρων.

Μπορούν όμως να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένα θέματα προπονητικής που αφορούν το άθλημα τους αλλά πιθανώς και σέ άλλα αθλήματα, ώστε να βγουν με επιπλέον γνώσεις από αυτή την κατάσταση. «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» λοιπόν, υιοθετώντας αυστηρότερους κανόνες υγιεινής και προστασίας, προσέχουμε την διατροφή μας, ακολουθούμε πρόγραμμα συντήρησης της φυσικής μας κατάστασης και χρησιμοποιούμε το χρόνο εποικοδομητικά για το άθλημα μας, την ψυχολογία μας και την ψυχαγωγία μας.

Σύντομα θα τα πούμε πάλι στα γήπεδα. ΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”

ΒΟΛΕΙ

Χωρίς οργανωμένους το Final-4 στο βόλεϊ με απόφαση του Βρούτση

Published

on

Μία ημέρα πριν την έναρξη του, ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού αποφάσισε ότι το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ θα διεξαχθεί χωρίς οργανωμένους. Την ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή την έκανε η Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας η οποία διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση του Γιάννη Βρούτση.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση καθώς και η διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΣ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Πετοσφαίρισης της ΕΟΠΕ, μεταξύ των ομάδων ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΣ ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ) και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (ΤΕΛΙΚΟΣ), στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης του ΕΑΚ Λάρισας, για σοβαρούς λόγους της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

Published

on

Το πρωτάθλημα της Β’  Εθνικής των γυναικών ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ξεκινούν πλέον τα πλέι οφ όπου η Παναχαϊκή θα πάει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Μεσσηνιακό έχοντας και το 2-0 υπέρ της σε νίκες.

Επίσης ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια Αχαΐας με πλεονέκτημα έδρας, αλλά με μειονέκτημα στις νίκες, αφού είναι 2-0 υπέρ της ομάδας της Κάτω Αχαΐας, θέλοντας επί της ουσίας τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι νικητές των ημιτελικών (όποιος φτάσει πρώτος στις 3 νίκες) θα αναμετρηθούν στον τελικό του πρωταθλήματος.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

Ο Πατρινός διεθνής έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με την Γαλλική Πουατιέτο βράδυ του Σαββάτου

Published

on

Αφήνει την Γαλλία και την Πουατιέ για την Ιταλία και την Ραβένα ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Συγκεκριμένα το τελευταίο του παιχνίδι με την Γαλλική Πουατιέ έδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πατρινός παίκτης, ο οποίος μετακομίζει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ραβένα.

Ο έμπειρος διεθνής ακραίος θα ενισχύσει την ιταλική ομάδα στην Α2 Εθνική και στην προσπάθειά της να πάρει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Αλέξανδρος Ράπτης έπαιξε 25 παιχνίδια  πετυχαίνοντας 328 πόντους, έχοντας 22 άσσους και 31 μπλοκ, ενώ στην υποδοχή υστέρησε με 0,2656

Στις στατιστικές κατηγορίες ο Ράπτης ήταν ο 5ος καλύτερος ακραίος του πρωταθλήματος με 0.36 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Πουατιέ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του γαλλικού πρωταθλήματος στην 11η θέση με ρεκόρ 11-15.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ22 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ23 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΧΑΝΤΜΠΟΛ21 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΔΙΕΘΝΗ13 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Facebook